کاشان نیوز-محمد حسین قدوسی: شرکت فولاد کویر کاشان یکی از واحدهای تولیدکننده فولاد در ایران است که در کاشان فعالیت می کند.
یکی از اصلی ترین نگرانی های مردم کاشان، آلودگی هوا و تأثیرات منفی زیست محیطی ناشی از فعالیت این کارخانه است.
برخی گزارش ها از افزایش آلاینده ها و گرد و غبار در منطقه خبر می دهند که ممکن است بر سلامت مردم تأثیر بگذارد.
اعتراضات محلی در گذشته نسبت به عملکرد زیست محیطی این شرکت وجود داشته است. مردم معمولاً خواستار تعادل بین اشتغال زایی و حفظ محیط زیست هستند. اگر شرکت فولاد کویر کاشان بتواند مسائل زیست محیطی را مدیریت کند و در عین حال شفافیت مالی و رفاه کارگران را بهبود بخشد، احتمالاً با استقبال بیشتری روبه رو خواهد شد. در این مورد با حسین زاده رئیس هیئت مدیره این شرکت گفتگویی انجام شده و او در برابر این انتقادات دفاع کرده است:
رئیس هیئت مدیره فولاد کویر در گفتوگو با خبرنگار کاشاننیوز با تأکید بر شفاف سازی درباره مصرف آب ، آلایندگی و مسئولیتهای اجتماعی کارخانۀ فولاد کویر گفت:
تولید هر تن فولاد از معدن تا کارخانه ۲/۸ متر مکعب آب نیاز دارد و به همین خاطر علیرغم جوسازیهایی که به درست و نادرست در فضای رسانهای و مجازی پیرامون فولاد شکل گرفته تولید فولاد در ردۀ ششم صنایع آببر قرار گرفته است.
وی یادآور شد چند سال پیش یکی از نمایندگان مجلس در مصاحبهای گفت هر تن فولاد 30 مترمکعب آببری دارد ولی پس از بررسی و مطالعه عذرخواهی و از گفتۀ اشتباه خود پوزش خواست.
حسینزاده در خصوص مصرف آب فولاد کویر گفت: شرکت با خرید دو چاه کشاورزی با آبدهی 20 و 15 لیتر شروع به کار کرد ولی پس از انتقال و تصفیۀ پساب فاضلاب کاشان استفاده از این چاهها متوقف شده و پساب تصفیهشده مورد استفاده قرار میگیرد.
وی یادآور شد: شرکت فولاد در سال 1381 مقدار 30 لیتر بر ثانیه آب زاینده رود را خریداری کرده که شرکت آب و فاضلاب به جای آن مقدار ۹۰ لیتر بر ثانیه پساب تحویل این شرکت داده است ولی ما مجبور شدیم جهت شیرین سازی پساب تصفیهخانه با هزینهای بالغ بر۱۰۰۰ میلیارد تومان احداث کنیم.
رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد کاشان گفت: یکی از جدیترین انتقادی که به فولاد کویر میشود استفاده از پساب تصفیهخانۀ فاضلاب است. اجازه بدهید من از افرادی که این موضوع را مطرح میکنند بپرسم فرض کنید ما از این پساب استفاده نکنیم و مجدد سراغ دو چاه خریداری شده برویم. آیا کاشان از پساب برای فضای سبز استفاده میکند؟ برای سالها پساب تصفیهخانه فاضلاب کاشان در زمینها پایین دست رها شده و کشاورزان علیالرغم ممنوعیتهای بهداشتی برای آبیاری محصولات کشاورزی خود استفاده میکردند.
وی گفت شرکت در راستای مسئولیتهای اجتماعی اقدام به مدرسهسازی، احداث استادیوم و فضاهای ورزشی کرده و همچنین در راستای حفظ و کمک به محیط زیست سالانه یک و نیم میلیون درخت با هزینه بالغ بر ۶۵ تا ۷۰ میلیارد تومان تولید و تحویل منابع طبیعی میشود.
دیدگاه شما