کاشان نیوز-سعید علیمدد: نشست خبری شورای اسلامی شهر کاشان روز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت در سالن کنفرانس ساختمان شورای شهر در حالی با یک ساعت تأخیر برگزار شد که بر اساس دعوتنامه قبلی قرار بود ساعت ۱۱ برگزار شود ولی ساعت ۱۱ و ۳۵ دقیقه درحالیکه خبرنگاران در شورا حضور داشتند پیامکی با این مضمون دریافت کردند: «نشست خبری شورای اسلامی با نیم ساعت تأخیر آغاز میشود.» درنهایت جلسه در حالی برگزار شد که تعدادی از خبرنگاران که قصد ترک جلسه را داشتند در آستانه در خروجی شورا با عذرخواهی اعضای شورا به محل نشست بازگشتند…
در ابتدای جلسه حسین حیدریان ضمن عذرخواهی از خبرنگاران بابت تأخیر پیشآمده و خیرمقدم و خوشامدگویی گفت: با توجه به گذشت ۱۷ سال از تشکیل، شوراها، این نهاد در دورهی بلوغ است و هنوز به تکامل نرسیدهاند؛ و در طول این ۱۷ سال شوراها سعی نمودهاند در حیطهی وظایف قانونی خود ازجمله انتخاب شهردار، تصویب بودجه سالیانه، بحث نظارتی، محل مصرف درآمدها و اولویتهای شهری نقشآفرینی کنند.
ریاست شورای چهارم شهر کاشان با ابراز امیدواری نسبت به اینکه لایحه مدیریت واحد شهری که در برنامههای دوم، سوم، چهارم و پنجم توسعه دولتها مکلف به آماده کردن و ارسال آن به مجلس بودند رنگ تحقق به خود بگیرد گفت: با تصویب این لایحه تحول بزرگی در نظام مدیریت کشور بهویژه در حوزه شهرها صورت میگیرد. بسیاری از وظایف دستگاههای خدمات رسان به شهرداریها محول خواهد شد و بسیاری از موازی کاریها حذف خواهد شد و سرعت پروژههای شهری و خدمترسانی به مردم بیشتر خواهد شد.
وی سپس با اشاره به مدت دو سال و نیم که از عمر شورای چهارم میگذرد گفت در این مدت اتفاقات بسیار خوبی درزمینهٔ پروژههای عمرانی، گسترش فضای سبز، بحثهای فرهنگی بهویژه ورزش و توسعه معابر رویداده است.
حسین حیدریان برای نخستین بار به ضعفها و مشکلات شهرداری هم اشاره کرد و افزود: البته در بعضی مباحث کاستیها و ضعفهایی وجود دارد. از آن جمله بحث حملونقل، ترافیک، پارکینگ، فرهنگسراها و بسیاری مسائل که موردنظر اعضای شورا هست و نیاز به زمان و سازوکار اجرایی دارد تا بتوانیم آنها را تا پایان عمر دوره چهارم شورا رفع کنیم.
هرچند وی سربسته و گذرا به مشکلات شهرداری اشاره کرد و تمایل چندانی برای باز کردن موضوع و تمرکز بر آنها نداشت، اما این خود نقطه امیدی است برای رسانههای مستقل و شهروندانی که در طول عمر شورای چهارم سؤالات فراوانی را از شهردار و شورا پرسیدهاند ولی تاکنون قابل نبودهاند که پاسخی بشنوند.
سپس حسن الماسی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر به معرفی کمیسیون تحت امر خودپرداخت و گفت: در درجه اول پاکیزگی، نظافت و رفت و روب شهر و جمعآوری زباله و موضوع کارگرانی که در این بخشها کار میکنند موضوع پیگیری و فعالیت این کمیسیون است.
وی با تأکید بر تلاش کمیسیون خدمات شهری برای رفع مشکل کارگران این بخش گفت: در خصوص استفاده از مزایای سختی کار و بازنشستگی زودهنگام همچنین حقوق، عیدی و پاداش عقب افتاده که با مصوباتی که داشتیم و همکاری معاون خدمات شهری شهرداری و شهردار محترم این وضعیت بهبود پیداکرده است.
وی افزود: در جلساتی که با تأمین اجتماعی داشتیم مقرر شد کسانی که از این به بعد مشغول به کار میشوند سختی کار بگیرند و کسانی که از قبل مشغول به کار بودهاند در هنگام بازنشستگی مبلغ سختی کار را بهصورت یکجا دریافت کنند؛ که بازنشستگی ایشان هم ۲۰ ساله خواهد بود همچنین مصوبهای در شورا داشتیم که شهرداری باید حقوق کارگران شهرداری را قبل از کارمندان بپردازد. البته تخلفاتی بوده ولی تأکید ما بر اجرای این مصوبه بوده است.
وی سپس به ارائه گزارش عملکرد معاونت خدمات شهری شهرداری پرداخت و تأکید کرد: سامانه ۱۳۷ شهرداری آماده پاسخگویی و دریافت انواع مشکلات شهری است.
در ادامه علی هاشمی طاهری عضو شورا و رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر کاشان سخنان خود را با انتقاد از همه دولتهای پس از انقلاب شروع کرد و گفت: در حوزه مسائل فرهنگی ازجمله حجاب کاری نکردهاند. وی کار فرهنگی را برخلاف کار عمرانی کاری عمقی و فکری دانست و گفت: نتیجه کار فرهنگی را سالها بعد باید دید.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای چهارم موازی کاری و دید آماری به مسائل فرهنگی را آفت کار فرهنگی دانست و دیدگاه شهردار را دیدگاهی فرهنگی دانست و نمونه آن را ساخت کشتی نجات میدان امام حسین و نامگذاریهای ارزشی بسیار خوبی دانست که انجامشده است و به بلوار حضرت زینب، بلوار حضرت زهرا، بلوار باقرالعلوم و الهیه اشاره کرد.
وی با اعلام اینکه هزینه ساخت کشتی میدان امام حسین دو میلیارد و پانصد و هفتاد میلیون ریال بوده و با احتساب رنگآمیزی و نورپردازی به سه میلیارد ریال میرسد مبلغ ۳۰ میلیارد ریالی که بعضی عنوان میکنند برای این کشتی هزینه شده است را نادرست عنوان کرد.
وی در ادامه با اشاره به کمبود منابع و اینکه شهرداری نمیتواند به همهی نهادهای خصوصی در کار فرهنگی کمک کند بدون اینکه نامی از کسانی که در طول دو سال و نیم گذشته مورد لطف شورا قرارگرفتهاند یا اینکه وابستگی آنها به چه سمت و سویی بوده است گفت: بعضی از مؤسساتی که واقعاً کار میکنند مثل موسسهی امیرالمؤمنین که در سطح کشور کار میکند و در بحث نهجالبلاغه فعالیت میکند و استاد تربیت میکند باید بیشتر کمک شود.
هاشمی طاهری همچنین از مصوبهای در شورای شهر خبر داد که مطابق آن تمام بنرها و تابلوهایی که در سطح شهر نصب میشوند اعم از خصوصی یا دولتی و مناسبتها و…یک جمله فرهنگی پیوست آن باشد. وی همچنین تمایل نداشت هیچ اشاره به انبوه داربستهایی بکند که بر تیرهای برق و درختان شهر بسته میشود و چیزی نمانده تا تعداد آنها از تعداد درختان بیشتر شود. گویا این داربست ها همه مشمول آن موارد خاصی میشوند که اطلاعیه سازمان زیباسازی به آن اشارهشده است که نصب داربست ممنوع است الا موارد خاص!
سپس علیرضا پور عسگری عضو دیگر شورا نکاتی را در مورد کمیسیون اقتصادی و وظایف آن عنوان کرد و گفت: سال ۹۲ بودجه شهرداری در حدود ۱۰۶ میلیارد تومان بوده و این مقدار در سال ۹۵ به ۵۴۵ میلیارد تومان رسیده است.
وی بدون اشاره به میزان تحقق خاطرنشان کرد از این مقدار بودجه ما سهم کوچکی را میتوانیم محقق کنیم بهعنوانمثال در سال گذشته از سهم بودجهی ۳۸۰ میلیارد تومانی، وصولی شهرداری ۱۲۰ میلیارد تومان بوده است و مابقی از محل سرمایهگذاری و تهاتر و توافقات تأمینشده است.
رئیس کمیسیون مالی شورای شهر در ادامه از رسانهها خواست نقاط ضعف و کاستیهای شهرداری و شورای شهر را پررنگ کنند و به آن بپردازند تا بتوان این نقاط را بهتر بررسی و رفع عیب نمود.
وی با ذکر اینکه کاشان قابلیت سرمایهگذاری بالایی دارد، یکی از این نقاط ضعف را حوزهی سرمایهگذاری عنوان کرد.
در ادامه علی رسولزاده رئیس سابق شورای شهر بابیان اینکه اظهارات حسین حیدریان در مورد فرودگاه نظر شخص ایشان است نکاتی را بیان کرد میتوانید در اینجا بخوانید.
مگر در کاشان جز چاپلوسی و تملق و نان به نرخ روز خوردن جایی برای نقد هم باقی مانده جایی که خبرنگار برای انتشار هر خبرش فاکتور می دهد و پول می گیرد دیگر مگر می شود نقدهم بکند آقای رییس کمیسیون اقتصادی زیاد حرف میزنی ها رییس شورا هم سخنگو هم همه کاره هم فصل الخطاب است نقد کیلو چند ... تملق را بچسب نون و آب فراونی توش هست...
بله. پررنگ کنند. اما سیاه نمایی نکنند و فعالیتهای مثبت را نیز انعکاس بدهند! این کار یک رانه منصف و صادق و درستکار است!
متاسفانه بسیاری هنوز تفاوت سیاهنمایی و نقد را نمیدانند! مگر رسانه روابط عمومی است که فعالیتهای مثبت را منعکس کند؟ کسی که در قبال کارش حقوق میگیرد-آنهم حقوق و مزایای قابل توجه!خانه و اتومبیل، سفرهای آنچنانی و ... - نباید توقعی اینچنین داشته باشد. با این استدلال باید دادگستری هم تنها به مجازات خاطیان بسنده نکند و به کسانی که قانونمند رفتار میکنند جایزه و دستخوش بدهد؟