کاشان نیوز: دیروز ۲۰ مهرماه روز بزرگداشت حافظ بود، از شعر و تاثیر اشعار و تفکر حافظ بر نسلها، سخنوری و ادب پارسی و پیشرفت زبان و کشور ایران سخنها گفته شده است و در قوت و توان این قلم نیست که بر آنها افزاید.
اما گفته میشود آرامگاه حافظ یکی از زیباترین بناهایی است که به دلیل معماری خاص خود، توجه بسیاری را به خود جلب میکند.
آنچه که امروز به عنوان آرامگاه حافظ در شیراز وجود دارد، بنای ساخته شده در سال ۱۳۱۴ شمسی است که در همان سال علیاصغر حکمت، وزیر فرهنگ وقت با همکاری علی ریاضی، رییس فرهنگ استان فارس و با نظارت علی سامی، محقق، باستانشناس و استاد دانشگاه، طرحی را که آندره گدار، ایرانشناس و معمار فرانسوی پیشنهاد کرده بود، روی آرامگاه حافظ پیاده کردند. در ساخت این آرامگاه از معماری دورهی زندیه الهام گرفته شده است.
اما طبق معمول کشور ما این روز بازتاب چندانی در رسانه ملی و سراسری صدا و سیما نداشت و مانند همه مراسم ملی ایرانیان به عمد در سکوت و خموشی از آن عبور شد.
در ویکی پدیا آمده است: «هر سال در ۲۰ مهر مراسم بزرگداشت حافظ در آرامگاهش در شیراز با حضور پژوهشگرانی از اقصای دنیا برگزار میشود» این در حالی است که در رسانههای اجتماعی مطالبی منتشر شد مبنی بر تعطیلی آرامگاه حافظ در همان ساعات معمول هر روزه، حداقل اندکی دیرتر از هر روز تعطیل شدن آرامگاه حافظ تحت عنوان روز بزرگداشت حافظ میتوانست نشانهای بر اهمیت دادن بر این جایگاه باشد.
این برخورد با میراث ملی ایرانیان نه تنها باعث افول عزت کشور و ملت ایران میشود بلکه هر روز بیش از پیش دیگر کشورها نسبت به مصادره هنرها و آثار ملی ایران ترغیب میشوند. نمونه آن را به در کشورهای همسایه مثل ترکیه، افغانستان و تاجیکستان به کرات دیدهایم!
این رفتار همانند سکوت فرهنگستان نسبت به فوت استتاد شجریان در بسیار از امور رسمی کشور جریان دارد، رفتاری که لطمات آن غیرقابل جبران است آنهم از طرف مسئولین امور در کشور ایران، کشور خودمان!
نمونه بارز محلی این رفتار در مواجهه با فوت مرحوم دکتر صادق ملک شهمیرزادی باستان شناس برجسته ایرانی دیده میشود که ازسال ۱۳۸۰ در محوطه باستانی سیلک کاشان آغاز به کاوش کرد فعالیتی که پس از کاوش گیرشمن دومین کاوش مهم در تپههای سیلک کاشان به شمار میرود اما چنان از رفتار مسئولین امور دلشکسته و ناراحت بود که حتی حاضر به مصاحبه با نشریات محلی کاشان هم نبود.
صرفنظر از اینکه در زمان حیات هم وی را آزرده و با بیتوجهی رانده بودند حتی کسی حاضر نشد خدمات ارزنده وی را در زمان فوتش ارج نهد و سخنی در اهمیت کارهای وی در کاشان بر زبان راند.
اعلام کشف زیگورات سیلک در تپه جنوبی سیلک در کاشان یکی از نظریات مهم شهمیرزادی بود که مباحث زیادی را برانگیخت.
روانش شاد
دیدگاه شما