ˈروح الله احمدیˈ روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: آنچه امروز به نام ابیانه خوانده می شود، روستایی بکر و دست نخورده است که معماری آن با خشت، گل، آجر و تیر چوبی ساخته شده است.
وی افزود: ابیانه موزه ای است که یادگارهای تاریخ ایران را از عصر باستان تا امروز در برگرفته است مسافران و گردشگران تازه وارد هنگامی که در کوچه های ابیانه قدم میزنند در واقع از امروز به دو هزار سال پیش کوچ می کنند و نشیب و فراز کوچه های تاریخ را می گردند.
وی خاطر نشان کرد: این روستای تاریخی با دارا بودن 250 تخت اقامتی شامل دو هتل سه ستاره و دو اقامتگاه سنتی و ایجاد غرفه های فروش صنایع دستی و سوغات محلی، پذیرای مسافران نوروزی است.
احمدی تاکید کرد: مسوولان و دست اندرکاران گردشگری در روستای تاریخی ابیانه تلاش می کنند تا آرامش و آسایش کامل همراه با تفریحات سالم و بازدید از بناهای تاریخی و گردشگری خشنودی و رضایتمندی مسافران را فراهم آورند.
وی تصریح کرد: ابیانه بلحاظ قرار گرفتن در مسیر اتوبان تهران به جنوب و همجواری با شهرهای گردشگرپذیر کاشان، اردستان، نطنز، اصفهان و امامزاده آقاعلی عباس بادورد هر ساله پذیرای شمار زیادی گردشگر ایرانی و خارجی است.
مدیر پایگاه پژوهشی ابیانه اظهار داشت: بناهای تاریخی شاخص و قابل بازدید در ابیانه شامل مسجد جامع، امامزاده یحیی و عیسی، حسینیه، نخل پرزله، آب انبار میانده، خانه های تاریخی، درب های تاریخی منقوش به آیات قرآنی، آتشکده، مسجد پرزله و موزه مردم شناسی است.
به گفته وی، این روستا با شماره 1089 در سال 1354 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و دارای 26 اثر مادی ثبت شده در فهرست آثار ملی و دو اثر ثبت شده معنوی شامل نخل گردانی و مراسم جغجغه زنی است.
روستای تاریخی ابیانه از توابع شهرستان نطنز در 40 کیلومتری این شهر قرار دارد.
منبع: ایرنا
دیدگاه شما