کاشان نیوز ــ ایمان سرانجام: «به سراغ من اگر میآیید/نرم و آهسته بیایید/مبادا که ترک بردارد/ چینی نازک تنهایی من»
اول اردیبهشتماه، سالروز مرگ سهراب سپهری بهانهایست تا دوستدارانش برای لحظاتی به دور از تمام دغدغههای زندگی شهری، گرد آرامگاه او جمع شوند و از او یادی کنند.
امسال نیز اهالی فرهنگ، بار دیگر برای سالمرگ سهراب سپهری برنامهریزی کردند تا علاقهمندان به وی بر مزارش ساعاتی را در کنار مزارش حضور داشته باشند.
بیبرنامهگی از آغاز برنامه شروع شد. به گونهای که دستِکم با یک ساعت تاخیر بالاخره یک دستگاه اتوبوس راهی مشهد اردهال شد.
در طول مسیر هر کدام در ذهن خود سهراب را به گونهای تفسیر میکردند و عدهای هم که وقت را مغتنم شمرده بودند، از مظلومیت سهراب سخن میگفتند.
در میانه راه، اتوبوس در کنار یک آبادی بنام «گلستانه» ایستاد تا یکی از اهالی فرهنگ و هنر در باب گلستانه و خلق آثار سهراب توضیحاتی بدهد. بعد از آن عازم آستان مقدس سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) در مشهد اردهال شدند تا بعد از زیارت این امامزاده بر مزار سهراب حاضر شوند.
مراسم با سالهای گذشته تفاوت بسیاری داشت. استقبال خادمین آستان از میهمانان و چیدن صندلی و تدارک سیستم صوتی به رسمی بودن این مراسم کمک کرد. تا جایی که خادمین نیز از حضار پذیرایی کردند و پس از سخنان رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان، مدیر آستان نیز در سخنانی به جایگاه سهراب سپهری پرداخت.
حجةالاسلام «فیروزی» مدیر آستان مقدس حضرت سلطانعلیبن امام محمدباقر(ع) در این مراسم گفت: سهراب سپهری را جدا از سلطانعلی نمیدانیم و اعتقاد داریم زمانی که چنین سعادتی نصیب سهراب میشود تا در کنار حرم امامزاده به خاک سپرده شود، توفیقی برای سهراب بوده است و این امر وابستگی سهراب را بیان می کند.
فیروزی افزود: دین اسلام یک دین تک بعدی نیست. بلکه تمام بعدی است و برای هنر و ادب نیز جایگاهی را قائل بوده است و اگر امامزاده را خورشید بدانیم، میتوان سهراب سپهری را نور قلمداد کرد و بر ما وظیفه میشود تا اقداماتی را درخور سهراب سپهری انجام دهیم.
مدیر آستان امامزاده تصریح کرد: با تصمیم هیئت امنا امامزاده، در حال تدارک موزه آستان امامزاده هستیم و مکانی را به عنوان موزه سهراب شناسی تعبیه نمودهایم تا قدمی در این راه برداشته باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد تا با اقدامات صورتگرفته، آثار سهراب سپهری که از محل تولد او خارج شدهاست، با کمک دوستداران و خانوادهاش جمعآوری گردد و در موزه آستان و در مدفنش در معرض دید عموم قرار گیرد.
در این مراسم دوستان و نزدیکان سهراب سپهری به خاطرهگویی و شعرخوانی پرداختند و در پایان با قرائت فاتحه و قرار دادن گل بر مزار این شاعر، یاد و خاطره او را گرامی داشتند.
برای اولینبار مراسم سالمرگ سهراب سپهری توسط انجمن شاعران جوان شهرستان کاشان و با همکاری آستان مقدس سلطانعلی بن امام محمد باقر و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار گردید.
سهراب سپهری شاعر ونقاش معاصر کاشانی در پانزدهم مهرماه سال 1307 بهدنيا آمد. دورهي متوسطه را در كاشان سپري كرد و سپس به تهران رفت و در هنركدهي نقاشي دانشگاه به تحصيل مشغول شد.
نخستين مجموعهي شعر نيمايي خود را با نام «مرگ رنگ» در سال 1330 منتشر كرد. سپهري در سال 1332 به دريافت نشان درجهي اول علمي از دانشكدهي هنرهاي زيبا نائل آمد. دو سال بعد، «زندگي خوابها» را و در سال 1338، «آوار آفتاب» را منتشر كرد، كه مورد استقبال قرار گرفت. از آثار او به مجموعهي كتابهاي «صداي پاي آب»، «شرق اندوه» (1340)، «حجم سبز» (1346)، «ما هيچ؛ ما نگاه»، «در كنار چمن» که بعدها در یک مجموعه تحت نام «هشت كتاب» منتشر شد ميتوان اشاره كرد.
اين شاعر و نقاش معاصر سرانجام در اول ارديبهشتماه سال 1359 بر اثر بیماری سرطان خون به ديار باقي شتافت و در مشهد اردهال ـ از توابع كاشان ـ بهخاك سپرده شد.
دیدگاه شما