سهم صرفه جویی شهروندان چقدر است
-سعید غلامیان-
در اوایل سال نو پیامکی از سوی شرکت آب و فاضلاب کاشان بصورت عمومی ارسال شد،این پیامک حاوی هشداری بود برای کم مصرف کردن آب بعلت کاهش شدید منابع آب.
وجه مثبت این هشدار شاید برای جلب توجه عموم برای کمک به ذخیره آب شرب و یاد آور بحران آب و تذکری برای کاهش سطح آبهای زیر زمینی کاشان بود تا مردم نسبت به مصرف آب مراقبت و دقت بیشتری داشته باشند.اما این نکته را نمی توان پنهان کرد که هشدار کاهش منابع آب در اولین روزهای بهار نشان دهنده نگرانی شرکت متولی آب شرب کاشان است که از مصرف بیشتر آب سود می برد اما برای تامین آب شهروندان در تابستان کویری کاشان نگران است.
بر همین اساس توجه به چندین نکته حائز اهمیت است ، در هشدارهای متخصصان برای مصرف آب، این نکته به وضوح دیده می شود که بیشترین سهم آب سفره زیر زمینی را اراضی کشاورزی در اختیار دارند،مقداری در حد 90 درصد.
و سهم آب شرب شهروندان درصدی اندک است.و این سوال را مطرح میکند که صرف جویی در سهم ده درصد از مصرف کنندگان چقدر موثر خواهد بود؟.آیا در چند سال گذشته که سخن های فراوانی از بحران آب گفته شده کسی آستین بالا زده است تا برنامه ریزی برای تغییر الگوی کشت یا تغییری در نحوه آبیاری اراضی کشاورزی انجام دهد؟چرا هیچ کدام از مدیران و مسئولان کاشان آماری در این زمینه ارائه نمی دهند؟این سکوت نشانه چیست؟
با این همه چون صرفه جویی خصلت نیکویی است ،از کشاورزی که بگذریم شهرداری کاشان ، الگویی باور پذیر برای شهروندان است و از آنجا که نحوه آبیاری فضای سبز شهر می تواند الگوی مصرف را تغییر دهد . باید الگو یی مثبت در شهر نمایش داده شود تا باعث تحریک شهروندان در مصرف بیش از پیش آب نگردد.
هر هفته در شهر کاشان مردم بکرات نحوه آبیاری غرقابی فضای سبز شهر را می بینند. و نیز شاهد هرز رفتن آبی که از بلوارها به آسفالت خیابان سرازیر می شود هستند.
تلاش فراوانی کردیم که در این باره با مدیران ارشد شهر در قالب گفتگو موضوع را به بررسی عموم بگذاریم شاید حرکتی ایجاد شود. وقت گرفتیم تا با فرماندار-آقای جوادی- صحبت کنیم و نظر و برنامه ایشان را جویا شویم اما بعلت عدم اقبال و تمایل ایشان برای گفتگو با رسانه فرصتی برای مطرح شدن موضوع فراهم نشد.
سوالاتی را به دادستان کاشان -آقای حاجی حسنی-دادیم تا اقدامات و مسایل قانونی آن درسطح افکار عمومی مطرح گردد اما ایشان نیز مایل به طرح نظرات خود در معرض عموم نبود!
ریاست دادگستری -آقای دهقان- هم به همین شکل از پاسخ به سوالات مربوط به این موضوع طفره رفت. آنها با اقتدار تمام در پشت درهای بسته ادارات خود وقعی به رسانه که نماینده افکار عمومی است نگذاشتند.
اما شهرداری که در معرض قضاوت لحظه به لحظه مردم است چگونه می تواند به این هشدارها بی توجه باشد؟ واقعاً تا کی این روال ادامه خواهد یافت؟ و تا کی شرکت آب و فاضلاب فقط مردم را توصیه به کم مصرف کردن خواهد کرد؟
دیدگاه شما