دکتر «حسن سرویزاده» در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: در ابتدای اجرای طرح که مضرات آن هنوز برای همه مشخص نیست، عدهای از پزشکان همکاری دارند اما پس از مدتی که نواقص آن آشکار شد، به طور یقین این طرح با این شرایط با صرف چنین هزینه سنگینی برای کشور، محکوم به شکست است.
وی از پزشکان به عنوان سنگ زیربنای این طرح یاد و تصریح کرد: بیشترین فشار و مسئولیت در اجرای این طرح بر عهده پزشکان است لذا بدون در نظر گرفتن رضایت آنها نمیتوان به تحقق اهداف این طرح امیدوار بود.
این پزشک عمومی، با برشمردن هزینههای اجرای طرح پزشک خانواده برای پزشکان شرکتکننده در این طرح بیان داشت: هر یک از پزشکان باید به طور متوسط ماهیانه بیش از دو میلیون تومان هزینه کنند در حالی که برای آنها ماهیانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به عنوان حقوق در نظر گرفته شده که کسر مالیات از این مبلغ و پرداخت زمانبر آن نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
به گفته وی علاوه بر این هزینهها، وظایف تعیین شده مثل ارائه گزارش ماهانه، تشکیل و ارجاع پرونده بیماران، تزریقات و یا مسئولیتهایی که در اثر حوادث بر عهده پزشکان است را نیز باید به آن افزود. در حالی که یک کارگر افغانی بدون نیاز به پروانه کسب، مالیات و هیچگونه هزینه یا مسئولیتی ماهیانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان درآمد دارد.
وی با تأکید بر لزوم حفظ منزلت اجتماعی پزشکان، خطاب به وزیر بهداشت و آموزش پزشکی گفت: شأن پزشکان بالاتر از یک کارگر تبعه بیگانه است.
«سرویزاده» پدیده زیرمیزی را از پیامدهای منفی اجرای طرح پزشک خانواده با شرایط فعلی عنوان و اضافه کرد: با توجه به صرف وقت و هزینه فراوان برای حذف این پدیده، اجرای این طرح به این صورت به طور طبیعی موجب ترویج پدیده زیرمیزی میشود.
وی در دسترس نبودن پزشکان برای بیماران واقعی را از دیگر اشکالات این طرح دانست و یادآور شد: با توجه به محدود بودن سقف نسخههای رایگان در این طرح و از طرفی نیاز بیماران با بیماریهای مختلف به داروهای بیشتر و لزوم مراجعه مکرر آنها به پزشکان در هفته برای بهرهمندی از نسخه رایگان و اتلاف وقت آنها موجب در دسترس نبودن فوری پزشکان برای بیماران واقعی میشود.
این پزشک عضو طرح پزشک خانواده در کاشان، محدود بودن سقف بیماران برای هر پزشک و نبود امکان انتخاب پزشک مورد نظر برای بیماران را از دیگر اشکالات طرح و یکی از موارد بر خلاف عدالت این طرح عنوان کرد.
«سرویزاده» محدود بودن پزشکان متخصص شرکتکننده در این طرح و پاسخگو نبودن نیاز بیماران ارجاع داده شده به آنها را از دیگر نکات قابلتأمل خواند و گفت: نارضایتی این پزشکان به دلیل محدود بودن و قابل قیاس نبودن مبلغ در نظر گرفته شده در این طرح برای آنها در مقایسه با هزینههایی که میتوانند در مطبهای خصوصی دریافت کنند، یکی از دلایلی است که مانع ارائه خدمات مطلوب از طرف آنها شده است.
وی افزود: از سویی دیگر لزوم مراجعه برخی بیماران به چند متخصص و پرداخت هزینههای مختلف از جمله خرید داروهای آزاد بر خلاف شعار رایگان بودن این طرح است.
به گفته وی از بین رفتن انگیزه مطالعه، پیشرفت و رقابت بین پزشکان برای جلب رضایت بیماران به دلیل مشخص بودن تعداد بیماران در این طرح برای هر پزشک از دیگر نواقصی است که موجب پایین آمدن کیفیت کار و زیر سئوال رفتن سلامت مردم میشود و با هدف اصلی طرح مغایر است.
«سرویزاده» پرهیز از شتابزدگی، مطالعه و استفاده از ایده صاحبنظران را از الزامات اجرای طرح پزشک خانواده دانست و خاطرنشان کرد: این طرح با رفع نواقص و اجرا به طور کامل میتواند انقلابی در حوزه سلامت باشد.
وی با اشاره به اجرای این طرح در برخی کشورها از جمله آمریکا افزود: اگر بسترسازی مناسب در این زمینه صورت گیرد به طور یقین تمام پزشکان در راستای تقویت این طرح همکاری میکنند.
اخبار
یک پزشک عضو طرح پزشک خانواده در کاشان خطاب به وزیر بهداشت:
شأن پزشکان بالاتر از یک کارگر تبعه بیگانه است
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=11822
نظرات
دیدگاه شما لغو پاسخ
آخرین ارسال ها
-
رونمایی از کتاب «پشت پرچین سخنهای درشت» در کتابفروشی ساربوک کاشان
-
همهچیز درباره طول عمر کامپوزیت: واقعیت یا وعده
-
تریلری که نقش مسئولان و پرایدی که نقش مردم را در حادثه تلخ زیرگذر داشتند!
-
نگاهی به آثار امیر دانشپور
-
آب انبار گذرنو در ورطه بی توجهی!
-
یخبندان در مناطق کوهستانی کاشان در راه است
-
نمایشگاه «علی رضوی» در فضای هنری هشت چشمه
-
احتمال بروز اختلال در سرویس تلفن ثابت و اینترنت خیابان 22 بهمن
-
پلمب دو سفرهخانه متخلف در کاشان
-
لیست باربری های تبریز به کاشان
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
رونمایی از کتاب «پشت پرچین سخنهای درشت» در کتابفروشی ساربوک کاشان
-
همهچیز درباره طول عمر کامپوزیت: واقعیت یا وعده
-
تریلری که نقش مسئولان و پرایدی که نقش مردم را در حادثه تلخ زیرگذر داشتند!
-
نگاهی به آثار امیر دانشپور
-
آب انبار گذرنو در ورطه بی توجهی!
-
یخبندان در مناطق کوهستانی کاشان در راه است
-
نمایشگاه «علی رضوی» در فضای هنری هشت چشمه
-
احتمال بروز اختلال در سرویس تلفن ثابت و اینترنت خیابان 22 بهمن
-
پلمب دو سفرهخانه متخلف در کاشان
-
لیست باربری های تبریز به کاشان
با تائید سخنان آقای دکتر باید بگویم مجموعه ای مثل مدیریت درمان تامین اجتماعی کاشان در ارتقاء جایگاه پزشکان زیر مجموعه خود می تواند نقش موثری داشته باشد که متاسفانه اینگونه نیست . این مجموعه که 4 زیرمجموعه مهم مانند بیمارستان شبیه خوانی . مرکز اسناد . درمانگاه بوعلی و کلینیک تامین اجتماعی در آران و بیدگل را دارد متاسفانه با بی تفاوتی نسبت به وضعیت پزشکان و کارکنان زیرمجموعه خود شرایطی را فراهم آورده که همه افراد اعم از پرسنل و ارباب رجوع از این مجموعه ها و کیفیت خدمات ارائه شده در آن نارضی هستند . بیمارستان شبیه خوانی که تبدیل به یک مرکز آموزشی شده است . درمانگاه بوعلی علیرغم سرمایه گذاری کلانی که در آن شده بدلیل کمبود امکانات و پزشک امکان ارائه خدمات مناسب به بیماران خود را که عمدتا افراد بازنشسته شهری و روستایی هستند ندارد . بنده شنیده ام تفاوت فاحشی در اصفهان و کاشان درخصوص پرداخت اضافه کاری و سایر مزایا به پزشکان و کارکنان این مجموعه در کاشان وجود دارد و عمدتاً از کارکنان خواسته می شود بجای افزایش کیفیت به افزایش پذیرش بیماران فکر کنند و در نتیجه پزشکی که برای ویزیت یک بیمار می بایست وقت مناسبی بگذارد در کمتر از 3 دقیقه اقدام به نسخه نویسی می کند و چون انگیزه ای برای ماندن در وقت اضافه ندارد راس ساعت در حالیکه بیمارانی ساعتها در نوبت رسیدگی بوده اند درمانگاه را ترک می کند . پزشکان این مجموعه نیز از این وضعیت ناراضی هستند و می گویند اعتراض و شکایات انان به جایی نرسید و در این میان فقط مردم هستند که به آنان ظلم می شود . امیدوارم با تهیه گزارشی کامل و جامع از این مجموعه و انتشار آن به صحت مطالب اینجانب پی ببرید . با تشکر