کاشان نیوز- نامه وارده: آدم از آسفالت کردن خیابان و سنگفرش کردن پیاده رو و جدول گذاشتن باید ناراحت شود؟ خوشحال هم میشود. وقتی میبیند شهر خوشگل میشود،تر و تازه میشود، رنگ و رخی پیدا میکند؛ دور از جون شما مگر دیوانه است که ناراحت بشود؟ شاد هم میشود و احساس میکند کار شهر روبه جلو است ولی بخواهی نخواهی آدم از یک چیز دردش میگیرد و ناراحت میشود.
همه ما از عوام فریبی ناراحت میشویم. آدمهایی که یک ذره احساس فرهیختگی میکنند از کارهای پوپولیستی ناراحت میشوند. احساس بدی بهشان دست میدهد. فکر میکنند که به شعورشان توهین شده است. فکر میکنند دیگران آنها را دور از جان شما… فرض کردهاند.
وقتی بفهمید پشت همه این شلوغ کاریها قصد و غرض سیاسی چمبره زده است آن وقت است که آدم دردش میگیرد. گٌر میگیرد. هیچی هم نمیتواند بگوید. اگر حرفی بزند میگویند آی داد و بیداد. یکی هم که میخواهد کار بکند چشم دیدنش را ندارند. اگر حرف هم نزند خودش از تو دردش میگیرد.
شهردار میگوید عوارضی که از مردم میگیرد چیزی نیست که به حساب بیاید. دولت هم که گدا شده و پول نمیدهد. یکی دو روز پیش در جمع زعمای قوم –شورای شهر – هم نطق میکند که ادارات و دستگاهها حساب و کتابشان را که باید بدهند نمیدهند. پس بفرمایید آقای رضوی از خانهٔ پدرشان پول میآورد تا جدول بکارد و سنگفرش بکند و خیابان آسفالت نماید.
آخر هیچکس توی این شهر پیدا نمیشود بگوید پدرت خوب، مادرت خوب. دوست داری کار بکنی؛ خدا خیرت بدهد. دستت درد نکند. فقط یه کم انصاف به خرج بده. حداقل بگو حقوق سر ماه میلیاردی کارکنان شهرداری و نیروهای خدماتی را که از جیب دولت میدهی. هزار و یک رقم تبصره و ماده و ردیف دیگر هم به عناوین مختلف از دولت میگیری. غالب پروژهها هم که جزء دیون شهرداری شده و پیمانکار را با وعده و وعید نگه داشتی. به پروژههایی هم که بدون ردیف بودجه و قرارداد بسته میشود کاری نداریم. مدیران سازمانهای مختلف شهرداری هم دائم از سازمان شهرداریها کمک میگیرند که آن هم از طریق دولت تأمین میشود. اتوبوسرانیات هم که دست توی جیب دولت دارد. هزینههای عوارض و پروانه و…. که سر به فلک کشیده است.
مگر چند وقت پیش نبود که در خبرها خواندیم دولت فقط ۳۰ میلیارد تومان در سال ۹۳ از طریق ارزش افزوده به شهرداری کاشان کمک کرده است. تازه این فقط یک ردیف است. البته کار درستی است. دولت باید به شهرداریها کمک کند. آنها هم باید بروند از دولت پول بگیرند. بر بخیلش هم لعنت. ولی نان سر سفره دولت خوردن و نمکدان شکستن و دقیقهای یک بار مصاحبه کردن که دولت کمک نمیکند و من آنم که رستم بود پهلوان؛ کمی بیانصاف نیست؟
آدم شک میکند که شایده عدهای اتاق فکر شهرداری شدهاند تا با آسفالت کردن خیابان و جدول گذاشتن، زمینه تخریب دولت را فراهم کنند. تا بهره برداری سیاسی را در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری بنمایند. گاهی آدم فکر میکند عدهای حساب شده با یک جدول که کنار خیابان میگذارند یک آجر از دیوار اعتماد عمومی مردم به دولت بر میدارند آن هم به قیمت منافع سیاسی و باندی که البته امیدوارم این گونه نباشد.
چرا راه دور برویم. مگر احمدینژاد که شهردار تهران بود با همین کارها اوج نگرفت و بعدش هم دیدیم چه شد. نهضتهای جهادی و آسفالت و حتی وام ازوداج هم داد. بعدش فهیمدیم که برای چه کاری نقشه کشیده بود و بعد هم صدای مشکلات مالی در شهرداری درآمد و هزار و یک قصه پرغصه که هنوز که هنوز است نتوانستهاند مشکلات و تبعاتش را درست کنند.
فرماندار شهر هم که گویا قصد حرف زدن ندارد. ولی دلیل نمیشود در زمینه آبرو و حیثیت دولت سکوت کند. اگر فرمانداری از دولت در منطقه و شهرستان دفاع نکند پس چه کسی باید این کار را بکند. جالب اینجاست همین چند وقت پیش صدرائیه بر سر کنارگذر هزینه شد. کنارگذری که چندین سال بود خاک میخورد را به راه انداخت. روبروی استان و نماینده و هر مخالفی هم ایستاد. اینجور که در خبرها بود مجوزهایش را گرفتند و ردیف بودجه آن را احیا کردند و قرار شد شهرداری کاشان هم گوشهٔ کار را بگیرد. آنوقت شهردار مصاحبه میکند «من» به خاطر اینکه تشخیص دادم کنارگذر برای کاشان ضروری است میخواهم از طریق بودجه شهرداری درستش کنم. دولت هم پول ندارد. گداست. کمک هم نمیکند. احیاناً به نظر این شازده؛ باید تو سر دولت هم زد.
یا فرودگاه را من درست کردم و ال کردم و بل کردم. مرد حسابی. اگر هیچ کس نداند شما که میدانی. پشه را نمیگذاشتند در آسمان منطقه پرواز کند. چه کسی سینه سپر کرد و رفت تهران و اصفهان مجوزهایش را گرفت. حالا تو هم آمدی گوشه کار را گرفتی و هزینهای کردی دلیل نمیشود که همه چیز رو در آجر و سیمان ببینی که آنجا روی هم گذاشته شده تا اتاق انتظاری درست شود. «من کردم» اگر قرار بود با درست کردن اتاق انتظار،
فرودگاه راه بیفتد خیلی قبل از من و شما، خیلی پول داشتند و بیشتر از ما داشتند و این کار را میکردند و من من هم نمیکردند.
من یک شهروند کاشانی هستم. هر کاری که در شهر اتفاق بیفتد کیف میکنم. کاری هم ندارم چه کسی میکند. همین که بکنند خوب است. مردم هم کاری به این کارها ندارند که مسیر قانونی چه هست و شرح وظایف چه هست و پول کجاست و دیون چه میباشد. ولی آدم از بیانصافی بدش میآید. من هم دست خودم نیست. بدم میآید کسی «من» «من» کند و پا از انصاف خارج گذارد.
اصلاً فرض کنیم دولت ریالی پول ندارد. مگر نه این است که کار دولت در کشورهای توسعه یافته تزریق پول برای انجام کارها نیست. اعتبار و پایدار سازمانها در گرو مشارکت مردم در انجام پروژه هاست و دولت تسهیل کننده امور است. دولت مسیرهای قانونی را برای انجام کارها جاری میسازد و اگر تا کنون این گونه نبوده است، اشتباه بوده است. خوب من وتویی که میخواهیم بگوییم برای خدمت به مردم آمدهایم. اگر واقعاً غم مردم را داریم باید راههای درست را اشاعه بدهیم و فرهنگ سازی کنیم. بگوییم از مردم میگیریم و خرج مردم میکنیم و درست هم همین است. نه اینکه از دولت بگیریم و دولت را نیز بکوبیم و تحقیر کنیم.
توی رودخانه لتحر و یک مسیر پرپیچ و خم را آسفالت کنیم و بگوییم جاده سلامت است. من دلم میخواهد آمار تصادفهای این مسیر را بررسی کنید. اول اینکه آقای امور منابع آب؛ شما کجا بودی که مسیر رودخانه را آسفالت کردند و هیچ نگفتی. دوم، فرمانداری محترم، آیا این مسیر در شورای ترافیک شما مجوز گرفت؟ سوم؛ آیا تحقیق کردهایم زمینهای اطراف این مسیر به قول شما – سلامت – از چه کسانی بود که یک شبه قیمت پیدا کرد و بعد اسم همه اینها را بگذاریم حرکتهای جهادی؟ شورای محترم شهر، آیا کمیسیون فنی و عمرانی شما این مسیر را به لحاظ کارشناسی تأیید میکند و یا شما هم شدهاید ماشین امضا؟
ناگفتههای بسیار است و مجال کوتاه. تنها یک کلام؛ آقای شهردار، همه میخواهند کارهای خوبی در شهر انجام شود ولی حرکت جهادی خوب است به شرطی که کارشناسی باشد. مصاحبه خوب است به شرط اینکه انصاف رعایت شود. فعالیتهای عمرانی خوب است به شرطی که با سیاسی کاری آلوده نگردد و از همه مهمتر؛ خدمات دولت با همه مشکلات و نداریهایش در سازمانهای مختلف شهرستان فراتر از آن است که بشود با آسفالت و جدول گذاری زیر سوال برد.
——————————-
*امضا محفوظ
- نظرات نویسنده لزوما دیدگاه کاشان نیوز نیست.
- کاشان نیوز آمادگی دارد پاسخ شهردار کاشان را نیز منتشر نماید.
تغییر مسیر رودخانه کنار شهرداری منطقه ۵ که به نفع افراد یک طرف رودخانه و به ضرر سمت دیگر رودخانه می شود نیز از موارد شبه ناک منطقه ۵ می باشد در حالی که امور آب چندین سال قبل حریم و بستر رودخانه را مشخص کرده است
سلام جدای از تمامی جنبه ها و مخصوصا جنبه های سیاسی به نظر من و خیلی از شهروندان این هزینه ها فقط اسراف است. همین خیابان بهشتی که سنگفرش شده اصلا نیازی نبود بعضی از جاها فقط نیاز به ترمیم داشت. همین سنگفرش ها هم دو روز دیگر با یک بارندگی و یک تغییر دمای شدید در شب و روز کنده می شود. کاش به جای این هزینه ها مثلا سطل های مخصوص تفکیک زباله در خیابان ها و محله ها میگذاشتند یا یک پارکینگ احداث میکردند یا نمیدانم هر چیز دیگر...به هر حال به عنوان یک شهروند برداشتم این است که نیاز شهر ما تعویض جدول و سنگفرش پیاده رو و... نیست.
من یک کارمند شهرداری هستم این حرفهایی که می نویسم را یک جایی یاداشت کنید که بعدا نگویید کسی نگفته بود با این روندی که شهرداری اداره می شود شهردار بعدی که هیچ حداقل دو شورا و شهرداری باید بیایند تا بدهی های بجای مانده از این ریخت و پاش ها را صاف کنند . حالا داشته باشید نگویید کسی نگفت...
سلام اسم و فامیلم را نوشتم تا بلکه یکی پیگیر ما بشه شهردار محترم که نظر خیر داره بهتره شهردار مناطقش را آدمهای درست حسابی بذاره نه افراد {حذف سردبیری} و بزن بهادر وقت گرفتم برای ملاقات مردمی شهردار منطقه ۵( جناب مهندس متشکر) رفتم و از نبود آسفالت و زیر سازی بلوار صنعت گله کردم فرمودند پاشو برو برگه عوارض پرداختی خودت و ۲۱ همسایتو دادی پاشو بیا حرف بزن!!! مگه من مسوول وصول مطالبات شهرداری ام!? شاهد گفته ام هم آقای حیدریان عضو شورا است به جای آسفالت و سیاسی کاری شهردار پاسخگو و غیر {حذف سردبیری} بذارند توی مناطق گه فهم پاسخ به مردم را داشته باشند این مساله فقط برای من هم نبوده یکی دیگه هم رفته میگه ایشان شهردار منطقه بود یا ....
سلام .این بخش از نامه ی این شهروند بسیار قابل تامل هست که باید بررسی گردد در ایجاد جاده سلامت چه کسانی دخیل هستند .البته واضح است که دوستانی که آنجا زمین داشته انددر ایجاد این جاده تاثیر گذار بوده اند.کافی است به گوشه کنار شهری سری بزنید شرکت های متعلق به دوستان ،سریع یک جاده ای را درست وآسفالت نیمه کاره را هم روی آن می گذارند وزمین هائی که از صاحبان آن بویژه کشاورزان مفت خریده اند وباتوجه به این که خودشان دست اندرکار هستند سریع پروانه آن را صادر وبه قیمت گزاف به خلق الله در قالب دلال بازی وبا همکاری بعضی بنگاه های املاک می فروشند .این ها راگفتم تا دوستانی که می دانند مخاطبم چه کسانی هستندبدانند مردم خوب می فهمند در این شهر چه می گذرد.خدا عاقبت همه ما را ختم به خیر گرداند.
همشهری عزیز مگر در زمان شهرداران قبلی از مردم عوارض گرفته نمی شد مگر آنها از دولت پول نمی گرفتند پس چرا کار و فعالیت خاصی در شهر انجام نمی شد؟
واقعاً شهردار کاشان بوده که گفته: "عوارضی که از مردم میگیرد چیزی نیست که به حساب بیاید. دولت هم که گدا شده و پول نمیدهد. یکی دو روز پیش در جمع زعمای قوم –شورای شهر – هم نطق میکند که ادارات و دستگاهها حساب و کتابشان را که باید بدهند نمیدهند."؟ در حالی که خود ایشان در تاریخ ۹۳/۱۱/۷ لایحه بودجه ۴۱۶۵ میلیارد ریالی شهرداری را تقدیم شورای شهر کرده است؟ خوب است اگر ایشان عوارض دریافتی از مردم، مالیات ارزش افزوده حدود ۴۰۰ میلیارد ریالی سال ۹۴ شهرداری، کمکهای سازمان همیاری شهرداریهای کشور، اعتبارات بهبود عبور و مرور شهری از محل تملک دارایی های سرمایه ای استانی، اعتبارات سهم شهرداری از محل جرائم رانندگی و... را ناچیز می شمارند بفرمایند منابع درآمدی شهرداری در تنظیم لایحه بودجه چه بوده است؟ همچنین شورای شهر باید توضیح بدهد آیا لایحه بودجه سال ۹۴ واقع بینانه بوده یا غیر واقع بینانه؟ اگر منابع واقع بینانه بوده چرا سخن غیر مسئولانه شهردار را نقد نکرده و اگر غیر واقع بینانه بوده چرا لایحه بودجه ۹۴ را تصویب کرده؟ این را جهت آگاهی شهروندان کاشان می گویم. در شهری که من هجرت کرده از کاشان زندگی می کنم با وجود مرکز استان بودن، وسعت- جمعیت (حدود ۳۰% بیشتر از کاشان) و مشکلات بیشتر لایحه بودجه سال ۹۴ آن ۴۳۲۷٫۵ میلیارد بوده است و از سوی دیگر سرعت پیشرفت پروژه های عمرانی (اعم از پلسازی، پیاده رو سازی، جدول گذاری، فضای سبز و...) از کاشان بسیار بیشتر است. برای من نگران کننده است که نکند سیاست بازی موجب ناکارایی و سوء مدیریت شهری در کاشان شده باشد؟
سلام به پاراگراف آخر این جمله را اضافه کنید که تعویض جدول خوب است به شرط اینکه به جای پول و هزینه اش به پیمانکار آن تراکم سیار نفروشی و لازم وضروری و در اولویت باشد نه اینکه جدول نسبتاً سالم رو در بیاری و سر جاش دوباره جدول نو بکاری.