کاشان نیوز: شروع کار دولت جدید که قطعاً تغییراتی در سطوح مدیریتی در پی خواهد داشت، همراه با تغییر اعضای شورای شهر کاشان این انتظار را در شهروندان ایجاد کرده است که عملکردها هم تغییر کنند. «کاشان نیوز» سعی میکند شرایط مدیریت شهری را از دیدگاههای مختلف بررسی نماید. در این راستا موضع معاون فرماندار کاشان آقای مهندس فخری را در پست جدید «معاونت امور عمرانی» کاشان بخوانید:
شما در شرایطی این مسئولیت را قبول کردید که از لحاظ زمانی در انتهای دولت دهم و در شرایط تغییر و تحول هستیم. با چه تحلیلی این مسئولیت را پذیرفتید؟
ارایه تحلیل بر پذیرش این مسئولیت چندان مهم نیست ، مهم ، فرصتی است که خدا برای خدمتگزاری به مردم به من عطا نموده است. وقتی بتوانم از این فرصت برای ارایه خدمت به همشهریانم استفاده کنم خشنود خواهم بود. هرجا بروم همین تفکر را دارم حتی اگر ۲۰ روز به من فرصت داده شود. آنچه می ماند کار برای خدا و اخلاص در عمل است.
ارزیابی شما از وضعیت شهر کاشان در زمان قبول مسئولیت چه بود؟
من سال ۷۴ از کاشان رفتم و ۹۰ بازگشتم. کاشان در این ۱۶ سال باید چگونه می شد؟ کجا بود و به کجا می رسید؟. من نمی خواهم عملکرد گذشته را نقد کنم. نگاه من به آینده است. از گذشته درس بگیریم و آینده را بهتر بسازیم. اقدامات دولتهای پیشین و نهادها در حوزه عمرانی شهرستان قابل توجه است. ولی مردم ساکن در شهر کاشان خیلی لمس نمی کنند.گویا شهرشان پیشرفتی نداشته است. کاشان باید توسعه پیدا می کرد؟
برای پیشرفت کاشان چه کاری باید انجام می شد؟
نمی خواهم بگویم در سطح شهر کار نشده است، کار با برنامه نشده است. خیابان ایجاد کرده ایم، مسکن و مجتمع تجاری ساخته ایم، پارک درست کرده ایم، صنایع را گسترش داده ایم ولی بیبرنامه و بدون داشتن یک محور مشخص و همه جانبه نگر. یادمان باشد تفکر ، برنامه و اقدامات امروز ما ، نتیجه و محصولش فردای کاشان است.
صحبت شما بر سر بی برنامگی و نداشتن محور مشخص است. شما با داشتن چه برنامه ای مسئولیت معاونت عمرانی فرمانداری ویژه کاشان را قبول کردید؟
حوزه کاری معاونت امور عمرانی ، صرفا حوزه آبادانی داخل شهر نیست . سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت در طرحهای عمرانی و توسعه ای در سطح شهرها و روستاها ، پشتیبانی از مدیریت فعال در عرصه عمرانی شهرستان ، ایجاد فضای همدلی و همراهی بین دستگاههای اجرایی، شهرداری ها و دستگاههای خدماتی از اولویت های این معاونت است. لیکن مطالبه عمومی مردم شهرستان از مجموعه مدیریت شهری ، توسعه و آبادانی است ، لازمه اش حضور و تلاش همه مدیران پویا، خلاق وفعال است که برای آبادی شهر و روستا تلاش کنند. مشارکت مردم هم البته ضرورت دارد. تلاش و پشتکارو پرهیز از بخشی نگری، تسریع در توسعه و عمران شهر را سبب می شود. موقعیتی که شایسته مردم نجیب و فهیم شهرستان کاشان است.
و برنامه شما برای توسعه شهری ؟
مدیریت شهری بایستی مدیریتی پاسخگو و خدمتگزارباشد. نگاهش نگاهی کالبدی ، خدماتی البته فرهنگی و اجتماعی باشد. اینکه نگاه صرفا فیزیکی باشد و آسایش شهروندان، تامین نیازهای روحی و اجتماعی آنها فراموش شود اصلا مد نظر نیست. جلب مشارکت مردم و تامین منافع آنها یک اصل است. مدل پیشنهادی من برای شهر کاشان تشکیل مثلث عمرانی با داشتن چتر حمایتی از طرف شورای شهر و فرمانداری به خصوص حوزه عمرانی است. رئوس این مثلت؛ عمران شهری به عنوان یک رأس و تاسیسات زیربنایی به عنوان رأس دیگر و موضوع گردشگری شهری به عنوان رأس سوم است.
بی شک انسجام این سه رأس با مدیریت واحد شهری محقق می شود. مدیریت شهری یک مقوله انفرادی نیست .من فکر می کنم یکی از نهادهایی که می توانند مدیریت یکپارچه و هماهنگ
واقعیت این است که اولین رکن تحقق مدیریت یکپارچه شهری تبیین جایگاه شورای شهر است
شهری را خوب انجام بدهند، شوراهای اسلامی شهر هستند. البته تعامل سازنده این نهاد مردمی با نهاد حاکمیتی فرمانداری راهگشا و موثر خواهد بود. واقعیت این است که اولین رکن تحقق مدیریت یکپارچه شهری تبیین جایگاه شورای شهر است. تعدد مراکز تصمیم گیری ، گسستگی در مدیریت شهری ، عدم مدیریت هماهنگ بین سازمانها و دستگاههای دولتی و غیر دولتی تصمیم گیر موجب غفلت از برخی فعالیتها و یا انجام کارهای تکراری و موازی و ضایع شدن بیت المال می شود. اینجاست که تعامل شورای شهر و حوزه حاکمیتی فرمانداری، راه پیشرفت و توسعه پایدار را هموارتر می کند. من به این تعامل در حوزه عمرانی فرمانداری خوشبینم.
اگر شورا متولی مدیریت هماهنگ است ، پس متولی اجرا کیست؟
مسلما اصلی ترین متولی اجرا در حوزه عمران شهری ، شهرداری است. البته شهرداری نمیتونه به تنهایی مشکل بافت فرسوده شهر ها ، مشکلات ترافیک شهری ، بهداشت ، سلامت عمومی ، اوقات فراغت و ورزش را حل کنه. شهرداری نمیتونه به تنهایی سرانههای خدماتی و رفاهی شهر را افزایش دهد. راه و شهرسازی ، پلیس ، ورزش و جوانان از جمله نهادهایی هستند که بایستی همراه باشند. مشارکت مردم هم همیشه اصل است.
مجری یکی از رئوس مدل پیشرفت مدنظر شما؛ شهرداری است. در چند سال اخیر اقدامات خوبی انجام داده است.
توسعه مدنظر من از لحاظ نیروی انسانی، تفکر و برنامه هاست. یعنی شهرداری یک شهرداری پویا باشد. دیدگاه توسعه شهر دیدگاه جوی و جدول و آسفالت خیابان ها نباشد. از ماهیت فیزیکی بیرون بیاییم و به نیازهای واقعی مردم فکر کرده و در آن راستا حرکت کنیم. من نمی خواهم بگویم آسفالت خوب نیست. آسفالت کردن هم خوب است. ولی شما هرچه آسفالت کنید باز هم روح و روان مردم احساس لذت نمی کند.
در شهرداری تهران کار خوبی انجام شد. آمدند برای پروژه های عمرانی شهرداری قبل از انجام ، پیوست های فرهنگی اجتماعی تعریف کردند. یعنی اگر قرار است طرحی عمرانی در منطقه ای انجام شود برای اثراگذاری های اجتماعی و فرهنگی آن پروژه مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته و زوایای مختلف آن کنکاش می شد.
بعنوان مثال در خیابان شهید رجایی تعدادی مجتمع تجاری ایجاد کردیم. آیا زمانی که قرار بود این کار صورت گیرد برای مسائل فرهنگی آن تحقیقی صورت گرفت؟ اثرات اجتماعی آن بررسی شد؟ صرف این که چند مجتمع تجاری ایجاد کردیم کاشان توسعه پیدا کرد.
وضعیت شهرسازی فعلی را چگونه ارزیابی می کنید؟
یکی از مقوله های مهم عُمران شهری ، شهرسازی است. مقوله مغفول مانده در شهر کاشان. من به دوستان در شهرداری می گفتم نام این معاونت شهرسازی را عوض کنید. به جای معاونت شهرسازی بگذارید معاونت درآمدسازی. فقط کافی است چند قدمی در محورهای اصلی شهر قدم بزنیم و منظر شهری ساختمانهای جدید، تنوع ناهماهنگ نماها ، ارتفاع نامتجانس و شکستگی ساختمانها در برخی بافتها را نظاره کنیم . قضاوت خیلی سخت نیست. شهرداری چیزی نمی گوید یا خیلی مراقبت نمی شودتا خلاف صورت می گیرد. آنوقت پرونده را به کمیسیون ماده ۱۰۰ می برد تا جریمه شود. صحبت از تغییر رویکرد است. نبایستی عملکرد ما ، تشویق کند تا خلاف صورت گیرد .چرا ما طرحهایمان را بر اساس نیازهای واقعی و شرایط روز بازنگری نمی کنیم؟ چرا اصرار بر انجام کار غلط داریم؟ چهره شهر افسرده شده ، حقیقتا جذابیتی درخور قدمت تمدن هفت هزار ساله اش ندارد.
علت چیست؟
نمی دانم غفلت است یا ناآگاهی ، من در یک مقطعی وضعیت معماری خانه های کاشان را بررسی کردم. بالای ۸۰ درصد مشکل معماری داشت. نمی خواهم بگویم خانه خوب نداریم، ولی درصد بالایی از خانه مشکل دارند. به عنوان مثال زیر پارکینگ تراز صفر ، اتاق خواب ساخته شده است. زیرزمین ها بر اساس الگوی قدیم شکل گرفته ولی بی توجه به فلسفه ای که بر اساس آن طراحی شده است. هیچ کدام از زیرزمین ها مانند قدیم خُنک نیست. یعنی فرهنگی که آن موقع از زیرزمین استفاده می شد با الان متفاوت است و تنها شکل بنا مانند قدیم حفظ شده است. کاربری هم معلوم نیست انبار است یا مسکونی ؟ الان اجرای شبکه فاضلاب شهری با همین زیرزمین ها به مشکل بر می خورد. مقوله معماری و شهرسازی توجه جدی می طلبد. اجرای نمای گران و رنگارنگ، شهرسازی نیست. مسکونی کردن پارکینگ و انباری ، اجرای اپن(open) و شکستگی بنا، معماری نیست. طرحی نو باید درانداخت.
رأس دیگر این مثلث پیشرفت تاسیسات زیربنایی است.
همینطور است. مثل آب و فاضلآب، برق، گاز، تلفن و خدمات زیرساختی، توسعه، اصلاح، بهسازی و مقاوم سازی تاسیسات و شریانهای حیاتی شهر ضرورت دارد. اولویت با آب است. اگر به تأمین آب آینده کاشان فکر نکنیم به مشکل برخواهیم خورد. کارهای خوبی انجام شده است ولی کافی نیست. بحران آب در کاشان جدی است. تامین آب مورد نیاز، لازمه توسعه و پیشرفت است، افزایش ظرفیت ذخیره، اصلاح شبکه های فرسوده، کاهش پرت آب، مدیریت مصرف، همه و همه در مسیر ایجاد شهری توسعه یافته ضرورت دارد.
و رأس سوم
کاشان پتانسیل های خوبی برای گردشگری دارد که می تواند باعث پیشرفت کاشان شده و اقتصاد کاشان را متحول کند. ما از این قابلیت ها استفاده نکرده ایم. ایام نوروز و فصل گلابگیری جمعیت زیادی وارد کاشان می شود ولی عواید اقتصادی آن جز این که زحمات شهرداری و سازمان های خدماتی را زیاد می کند چیز دیگری نیست. ماندگاری در بحث گردشگری کاشان وتوجه به اقتصاد گردشگری بسیار پایین است. تغییر نگرش مدیران و شهر وندان به گردشگری ضرورت دارد. اهتمام به مقوله گردشگری ، توجه به فرصتی بزرگ برای ارتقا کیفیت زندگی مردم در شهر است. گذران اوقات فراغت مردم نیازمند توجه خاص است. عدم توجه به فضاهای سنتی، مرمت و احیای بافتها، خانه ها، فضاهای فرهنگی، میراثی، ارزش های ایرانی و اسلامی شهری با تمدن کهن غیر قابل قبول خواهد بود. بهره برداری از رویدادها و فرصت های ملی و مذهبی، مراسم خاص سنتی مثل گلابگیری، قالیشویان وخیلی نمونه های دیگر .
گردشگری کاشان بحث مهمی است. باید ببینیم برای تحقق آن به چه چیزهایی نیاز داریم. ایجاد فضاهای مدرن علاوه بر بهره برداری مطلوب از فضاهای سنتی موجود ، نمایشگاهها ، بوستان ها ، موزه ها، ایجاد مرکز گذران اوقات فراغتی و تفریحی مدرن خصوصا برای نسل جوان .
گسترش گردشگری، فضای مطلوب شهری ، ترافیک روان و راههای دسترسی می خواهد. پُل می خواهد. مرکز تجاری می خواهد و در یک کلام نیاز به زیرساخت ها دارد. این نیست که گردشگری را منحصر به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بدانیم. ما باید به دنبال ایجاد زیرساخت ها باشیم. نمی خواهم بگویم تمرکز حوزه عمرانی روی گردشگری است. تمرکز روی موضوع گردشگری است نه روی سازمان گردشگری. برای این دو ، تفاوت قائل شویم. شهرداری هم جایگاه خاص خودش را دارد. شهر کاشان بایستی با بسیاری از شهرها رقابت کند.
ولی از داشته هایمان در این حوزه چه مقدار استفاده کردهایم؟
بگذارید در این ارتباط یک مثال بزنم. یک شهروند تهرانی اگر فرصتی برایش فراهم شود شهر برایش این قدر جذابیت دارد که وی را در خودش حفظ کرده و نگهدارد. ولی در کاشان اینگونه نیست. این فرصت نه برای مردم و به برای افرادی که وارد شهر می شوند فراهم نیست. لازمه این جذابیت آن است که گردشگری شهری را فعال کنیم.
مدیریت شهری بایستی مدیریتی پاسخگو و خدمتگزارباشد
«مدیریت گردشگری شهری» رویکرد جدیدی است که در یک دهه اخیر مطرح شده و نگاهی تخصصی به موضوع دارد. یعنی وقتی می گوییم در کاشان گردشگری داشته باشیم یعنی آن که در ابتدا زیرساخت ها را فراهم کنیم. معابر، مجتمع های تجاری، محل های اقامتی رفاهی، فضای سبز و … درست شده و آنگاه بحث مدیریت گردشگری شهری مجال بروز و ظهور مییابد. عنایت معاونت عمرانی به این مقوله پر رنگ است. ما از ظرفیت فرهنگی و تجاری کاشان در این راس پیشرفت ،بهره برداری نکردیم. یا خیلی محدود است. لااقل من اینگونه تصور می کنم.
هماهنگی این رئوس به چه صورت است؟
باید ببینیم اگر کاشان قرار است توسعه پیدا کند، شهرداری چه کارهایی باید انجام بدهد، میراث چه کاری انجام بدهد. این طوری نباشد که هر مجموعه ای برای خودش یک سازی بزند. من مطمئنم پروژه های زیادی می توان تعریف کرد که با هماهنگی و همکاری شهرداری و میراث فرهنگی محقق می شود. پروژه های مشترکی قابلیت اجرا توسط شهرداری و تربیت بدنی را دارد. اداره راه و شهر سازی ، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ,سازمان بهزیستی, ,سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی ,… قابلیت انجام کارهای مشترک و یا حداقل مکمل با شهرداری را دارند. ولیکن در حال حاضر تعامل خوبی وجود ندارد و یا کمرنگ است.
مشکل کجاست؟
قبلا هم اشاره کردم. چتر مدیریت هماهنگ شهری، در کسوت شورای شهر و در تعامل با معاونت امور عمرانی فرمانداری ، پتانسیلی قانونی و در دسترس است. یادمان نرود شورای شهر است نه شورای شهرداری! ، البته ابزارهای عملیاتی لازمه تحقق این مثلث پیشرفت است.
من وقتی به این حوزه آمدم متوجه شدم نیاز به پررنگ کردن ساختارها و تقویت اساس و پایه ها داریم. نیاز به یک کانون تفکر داریم. نگاه من حزبی و سیاسی نیست. عمرانی است. ظرفیت خیرین را داریم ولی ساماندهی نشده و اولویت های پیشرفت و توسعه تعریف نشده است. از ظرفیت های بخش خصوصی کمتر استفاده شده است. از طرفی ظرفیت اجرایی یک شهر پیمانکاران هستند. ما یک انجمن پیمانکاران نداریم. اینها بحث های سرمایه ای و ابزارهایی هستند که اگر خواسته باشیم کاشان را به جلو ببریم به آنها نیاز داریم.نظام مهندسی هم خیلی وسط گود نیست.
شما از ابزارها صحبت می کنید ولی به طیف آن و اولویت ها اشاره ای ندارید. در این که انجمن پیمانکاران یک ابزار توسعه است شکی نیست ولی اولویت آن چندم است و مکانیزم فعال کردن آن به چه صورت است. آیا فرمانداری می توانید وارد این مقوله شود؟
بگذارید این گونه تقسیم بندی کنیم. ابزارهای مدیریتی را به صورت بخشی نگاه کنیم. یک بخش، نیروی انسانی است. توسعه بدون نیروی انسانی امکان پذیر نیست. در همه حوزها به نیروی انسانی توانمند نیاز داریم. حالا این نیروی انسانی می تواند در قالب مدیران و کارمندان دولت باشند، در قالب افراد اجرایی در سطح شهر به صورت اشخاص حقیقی و بخشی هم در قالب شرکت های پیمانکاری و مشاوره اشخاص حقوقی میباشند. اگر به توسعه فکر می کنیم باید به فکر ارتقاء افراد در کلیه سطوح مختلف باشیم. مردم هم نیاز به رشد فرهنگی دارند.
ولی این که فرمانداری می تواند وارد این مقوله شود یا خیر؛ باید گفت فرمانداری یک نهاد حاکمیتی است. هماهنگی ، هدایت ، حمایت جزء وظایف فرمانداری است تا با سیاستگذاری درست و اصولی ، مدیریت کارآمد و نظارت و پایش مستمر ، شهر ستان را به جلو ببرد و البته اگر خواسته باشیم از این موضع عدول کنیم جایگاه را تضعیف کرده ایم. قطعاً فرمانداری نباید وارد کارهای اجرایی شود. ولی تلاش در ایجاد و تقویت انجمن های صنفی فنی و مهندسی مثل انجمن صنفی پیمانکاران عمرانی ، نظام مهندسی ساختمان و موارد مشابه و همچنین برنامه ریزی و اهتمام به بالابردن دانش و مهارت دستگاههای اجرایی ، مشاوران و پیمانکاران در چارچوب نظام فنی و اجرایی کشور از وظایف معاونت امور عمرانی است.
به ظرفیت های بخش خصوصی و خیرین اشاره کردید. علت این که تا کنون از آن به طور کامل استفاده نشده و یا به نوعی جهت دهی نشده است چیست؟
سرمایه گذاری بخش خصوصی و خیرین مطلبی است که باعث تسهیل و تسریع مثلث پیشرفت می شود. لازمه جذب سرمایه گذار ، ایجاد امنیت سرمایه گذاری و اطمینان به برگشت سرمایه است. نهادهای ذیربط بایستی موضوع را تسهیل کنند نه آنکه خوان پشت خوان ایجاد کنند که سرمایه گذار یا پشیمان شود یا فراری به دیاری دیگر. ظرفیت های قانونی نیز در برنامه پنجم توسعه و قوانین بودجه سنواتی پیش بینی شده است، فقط بایستی پیگیری نمود.
من به دوستان در شهرداری میگفتم نام این معاونت شهرسازی راعوض کنید. به جای معاونت شهرسازی بگذارید معاونت درآمدسازی
خیرین در شهر دارالمومنین کاشان نیز از قدیم الایام فعال بوده اند ولی هیچوقت ساماندهی نشده اند. ضرورت ها معرفی نشده. همراهی با خیرین دچار افت و خیز بوده است.کارهای بزرگی انجام شده است ولی در راستای توسعه همه جانبه نبوده است. چرا که شرط لازم و کافی توسعه، همه جانبه بودن آن است. توسعه پایدار که می گوییم به این معنی نیست که در یک بخش خوب کار کنیم و دیگر بخش ها مغفول بماند.
به عنوان مثال خیرین در دانشگاه خوب کار کرده اند. ظرفیت خیرین در دانشگاه در سال ۹۱ از ظرفیت اعتبارات عمرانی بالاتر بوده است ولی یک بخش جلو رفته و در جاهای دیگر کمتر استفاده شده است.
مثال دیگر می توانیم به ظرفیت بانیان خیر در ماه محرم اشاره کنیم. هزینه ای که در کاشان و در ماه محرم توسط خیرین صورت می گیرد واقعاً کلان است. نمی خواهم بگویم کار نباید انجام شود ، ولی اسراف هم صورت می گیرد. من با اعتقاد راسخی که به امام حسین دارم اینگونه می گویم. می خواهم بگویم در راستای توسعه کاشان باید از همه قابلیت ها ، هدفمند و همه جانبه استفاده کنیم.
توزیع فراوان غذا در همه ایام محرم و صفر یک فرهنگ شده است. بهتر نیست در جلسات ماه محرم بحث محتوا پررنگ تر از بحث های دیگر شود. وعظ گفته شود، خطابه گفته شود و مردم با اهداف قیام امام حسین بیشتر آشنا شوند؟بخشی از سرمایه های مادی مردم هم با اعتقاد کامل مذهبی در مسیر تعالی و پیشرفت شهر هزینه شود. اینجا شهر دار المومنین است ، مصداق ایمان فقط توزیع غذا نیست. اگرچه خوب است ولی هیچگاه به اسراف توصیه نشده است. ترویج فرهنگ قران و محرم نیازمند ایجاد فضاهای مدرن با رویکرد اسلامی است . ایجاد زیرساختهای گردشگری شهری در یک شهر اسلامی با تمدن هفت هزارساله ، متفاوت از سایر شهر هاست. بایستی به ظرفیت های اسلامی ایرانی ، تاریخی مذهبی تکیه کرد و خیرین محترم را با اولویت های پیشرفت و آبادانی یک شهر نمونه ایرانی اسلامی آشنا کرد.شهری که به معنای واقعی، جذاب برای زندگی و فعالیت با هویت اسلامی باشد.
پس جای اعتبارات دولتی در این مثلث پیشرفت کجاست؟
هرکدام در جای خود قرار دارند ولی ما نباید سرمایه را فقط پول دولت ببینیم. این نگاه را اصلاح کنیم. مردم و مدیران فکر نکنند فقط دولت باید کار انجام بدهد. یک بخش دولت است. یک بخش هم بخش خصوصی و خیرین است. البته همه اینها لوازمی هستند که به رئوس مثلت پیشرفت کمک می کنند تا طبق برنامه به هدف نزدیک شویم. و اینجاست که اهمیت برنامه داشتن مشخص می شود. شما پول داشته باشید ولی در جهت برنامه حرکت نکنید نمی توان رسیدن به هدف را تضمین کرد.
ارتباط منطقی حوزه عمرانی با مباحث مطرح شده چیست؟ به عبارتی دیگر فردی با این طرز تفکر در جایگاه این معاونت قرار گرفته است، یا جایگاه مذکور این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا افکار خود را محقق نمایید؟
قبلا هم گفتم ، در سلسله مراتب اعتباری و اداری کشور ، فرمانداری جایگاهی راهبردی دارد. سیاستگذاری ، حمایت، هدایت و هماهنگی وظیفه ذاتی اوست.مدیریت و نظارت برایش تعریف شده است.ولی این تعریفی عام است و در حوزه عمرانی به معنای اخص به عنوان هماهنگ کننده امور عمرانی ، ناظر و مجری پایش فعالیت های عمرانی سطح شهرستان در چارچوب اسناد بالادستی و برنامه های عملیاتی است. بحث مهمی که اینجا مطرح است ، این است که هماهنگی ها با نگاه به هدفی مشخص صورت گیرد. که این هدف توسعه همه جانبه شهرستان است.
در سند چشم انداز، کاشان در افق چشم انداز ۱۴۰۴ منطقه ای است منسجم ، هوشمند ، خلاق ، دانایی محور ، جذاب برای زندگی و فعالیت با هویت اسلامی ولی این خیلی کلی است و باید مصداق های آن شناسایی و اجرایی گردد. بنظرم وصول به کاشان زیبا برای زندگی و فعالیت با هویتی اسلامی ، نیازمند تمرکز همه جانبه بر مثلث پیشرفت است.
صحبت برنامه چشم انداز شد. ارزیابی شما در ارتباط با این برنامه چیست؟
سند چشم انداز کاشان فعلا یک کتابچه توصیفی است. به نظر من برنامه از لحاظ محتوایی خوب تنظیم شده است ولی اصطلاحاً یک پلان است و برنامه نیست .سیاستهای اجرایی و برنا مه های عملیاتی آن تدوین نشده ، ستاد یا گروهی نیز پایش و ارزیابی عملکرد را در تطابق با برنامه عهده دار نیست. اگر قرار است کاشان در سال ۱۴۰۴ این شکلی شود در سال ۱۳۹۲ چقدر به آن هدف نزدیک شده ایم؟ کجا ضعف داشته ایم؟ نقاط قوت ما کجاست؟ تهدید ها و فرصت ها چگونه تحلیل می شود؟ این پرسش هایی است که باید به آن پاسخ گفت.
شما چه چشم اندازی برای آن ترسیم می کنید؟
توجه به رئوس مثلت پیشرفت تحت یک مدیریت واحد که می تواند نتایج خوبی عاید شهر کند. در صورتی که توان شناخت و تحلیل وضع موجود را داشته باشیم ،پتانسیل ها وظرفیت های شهر را بشناسیم. نگاهمان به هدف باشد. برای رسیدن به هدف برنامه ریزی کنیم و با هماهنگی و مشارکت تمامی نیروهای دلسوز روبه جلو حرکت کنیم. در این صورت کاشان در سال ۱۴۰۴ شهری خواهد بود منسجم ، هوشمند ، خلاق ، دانایی محور ، جذاب برای زندگی و فعالیت با هویت اسلامی و این شدنی است.
شما عملکرد خودتان را زیر سوال ببرید.در هشت سال گذشته کاشان پیشرفتی نکرده است.چه عجب که الان به این فکر افتاده اید واقعا عجیب است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!