کاشان نیوز-طنز وارده*: ما ایرانیها اساساً به ضربالمثلها و محتوی فنی آنها توجه بسیار داریم و این شیوه مرضیه از قدیمالایام در نزد ما ایرانیان رواج داشته و دارد. فیالمثل وقتی عزیزی فرمود: «برو کار میکن مگو چیست کار» خلقالله همه آماده شدند که بروند اساسی کار کنند ولی رندی از کنار گوشهها گفت: «تو حرفت حسابه ولی نیست کار!» اما شما زیاد نگران بیکاری و کمبود کار نباشید چون در همیشه روی یک پاشنه نمیچرخد و دولتمردان در دولتهای گذشته و دولت تدبیر و امید در تلاش بوده و هستند تا پوز بیکاری را به آسفالت بمالند! فیالمثل در دولت گذشته هر کس که افتخار میداد و یک ساعت در هفته کار میکرد بهعنوان شاغل در نظر گرفته میشد و چون این روش آمارها را حسابی بالا میبرد در دولت فعلی هم از این افراد بهشدت استقبال میشود؛ اما در کنار این دست آمارگیری اقدامات دیگری هم در حال پیگیری است. مثلاٌ در همین استان کردستان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار از برنامهریزی برای ایجاد افزون بر ۳۰ هزار شغل در استان در قالب طرح ارتقای تولید و توسعه اشتغال پایدار در دشتها و مناطق روستایی در ۵ سال آینده خبر داد.
البته این طرح درنهایت دقت و با جزئیات طراحیشده و مو لای درزش نمیرود. معاون استاندار کردستان، سهم این استان برای ایجاد شغل در سال ۹۶ را ۶۰۲۸ شغل، در سال ۹۷ را ۶۱۹۰ شغل، در سال ۹۸ را ۶۳۷۷ شغل و سهم استان در سال ۹۹ را نیز ۶۵۹۳ شغل عنوان کرد. این دقت نظر آدم را یاد شمارش تماشاگران در ورزشگاهها میاندازد که با دقت و وسواس خاصی انجام میشود!
البته کار به اینجا ختم نمیشود و در سطح کلان مملکت هم کارهای بزرگی در حال اجراست. علی ربیعی به همه بشارت داده که از حالا به بعد از همین مقطع دبستان برای بچههایتان کلاس میگذاریم تا مهارتآموزی کنند و فنی شوند! یعنی اصلاً چه کسی گفته سواد خوب است. آدم باسواد که میشود، میرود و شغلهایی میخواهد که حدش بیشتر از مشاغل کارگر ساختمانی است. اینجوری شما میتوانید بهجای اینکه فرزندانتان را به کلاس زبان بفرستید، بفرستید کلاس فنی و حرفهای تا روند تولید کودکان کار، تسریع شده و گام مثبتی در جهت ایجاد اشتغال برداریم؛ یعنی در دنیا مشاغل را از کودکی نهادینه میکنند و ما هم همین کار را کنیم. به این میگویند کسب صلاحیت حرفهای توسط آموزش غیررسمی که وزارت کار متولی آن است. وی همچنین راهاندازی مراکز و پارکهای آشنایی با شغل از کودکی را از دیگر برنامههای وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: درواقع تلاش میکنیم با راهاندازی این پارکها و بازیهای شغلی، بچهها بتوانند از همان دوران کودکی با مشاغل مختلف آشنا شوند. این تجربهای است که در برخی کشورهای توسعهیافته بسیار موفق بوده است.
وی در پایان گفت: متأسفانه بخشی از فرهنگ کار در ایران ناشی از انتظار بالای فارغالتحصیلان و فرار از برخی نامهای شغلی است مثلاً بسیاری از افرادی که کارگر ساختمان هستند تکنسین ساختمان محسوب میشوند اما برچسبهایی که ما به شغلها میزنیم در فرار از شغل افراد مؤثر است. به نظر من این فرهنگسازی باید صورت بگیرد و عناوینی که برخی شغلها میگیرند از جذابیت لازم برخوردار باشد. با این روش کودکان ما از کودکی فرامیگیرند که کارگران ساختمانی همان تکنسینها و مهندسان هستند. اصلاً دکتر ساختمان هستند، فقط حقوق آنها کم است. اصلاً چرا شما که ماهی ۸۰۰ هزار تومان حقوق میگیری، دوست داری بچهات جراح قلب و مهندس صنایع بشود؟ لطفاً به بچههایتان بدآموزی نکنید و بگذارید از همین کودکی با مشاغلی آشنا شوند که اسمشان بد دررفته است؟!
*وحید حاج سعیدی
دیدگاه شما