کاشان نیوز-سعید غلامیان: آب مایه حیات است و سرچشمه زیبایی و نشاط طبیعت و… سخن راندن در این مورد خاص و تذکر در مورد لزوم حفظ منابع آبی و مدیریت آن سخن زیاده گفتن است، هیچکس نیست که واقف به اهمیت این مایه اصلی زندگی و تمدن بشری نباشد. انسان، طبیعت و حیوانات بدون آب اجازه و امکان حیات ندارند و همگان نیز آگاهند که منابع آبی محدود است، زنگ خطر در تمام نقاط جهان به صدا درآمده و همه به نحوی برای ذخیره و حفظ این مایع ذیقیمت و بسیار ضروری در تلاش و تقلا هستند. وجهان در تدارک جنگ برای استیلا بر منابع آبی است!
و برای کاشان که شهری کویری و مدتی مدید است که دچار بحران آب شده به دلیل کاهش سطح آب شیرین، آبهای شور کویر به طرف آبهای شیرین هجوم آورده است، برداشت هر یک متر آب شیرین مساوی با پیشروی 40 متر آب شور است، افزایش کدورت آب و افزایش EC واقعیتی دیگر است که برای دشت کاشان اتفاق افتاده است، باصرف هزینه های گزاف از بودجه ملی و مالیات شهروندان تدارک تهیه آب دیده و از زاینده رود برای تامین آب شرب، لوله گذاری و تاسیسات گسترده ای تمهید نموده اند، و قرار است در آینده از سرشاخه های دز کسری آب مورد نیاز شهر را تامین کنند. و از طرفی با حفر چاه در سازندهای آهکی به منابع آب آیندگان دست انداخته وبا بهره برداری از آب کشاورزی دشت نابر که یکی از نقاط پر رونق کشاورزی در بخش برزک بود باعث پایین رفتن سطح آب در آن نقطه شده و به تشدید و تسریع خشک شدن درختان و رودخانه پر درخت مسیر چم رود دامن زده شد.
نزولات جوی به گفته کارشناسان سالهاست که رو به کاهش است و برداشت از منابع آب زیر زمینی از حد مجاز گذشته است. سطح آب زیر زمینی روبه تنزل و پایین رفتن است و دشت کاشان دچار فرو افتادگی شده است، عارضه ای که به سرطانی رو به گسترش تشبیه شده و رقیبی خطرناکتر ازلزله است اما خاموش و بی صدا.
تعدادی از چاههای آب شرب شهرمان بواسطه نفوذ نیترات دیگر قابلیت بهره برداری برای نوشیدن نداشته و از شبکه آب شرب خارج شده اند. طرح فاضلاب کاشان با هزینه های ملیاردی طرحی نه صد در صد راهگشا را فرا روی مدیران گذارده است که هنوز اندازه محاسن و معایب آن برای آب شرب کاشان مشخص نشده است و هنوز در سطح مدیران ارشد منتقدانی سرسخت دارد.
اما افسوس و صد افسوس که این سخنان در گوش مدیریت شهری باد هواست! انتقادات فراوان در مورد چمن کاری در شهری کویری مانند کاشان را اگر یک نظریه قابل رد یا تایید بدانیم، اما نحوه آبیاری غرقابی بلوارهای شهر اسفناک و درد آور است، و نشان از بی اعتقادی به بحران آب یا بی توجهی به منابع ملی و هزینه هایی که از جیب مردم پرداخت شده دارد.
شهرداری کاشان مدتی است اقدام به ایجاد آبیاری قطره ای و بارانی در تعدادی ازبلوارهای شهرمانند بلوار شهید معمار هم کرده است. اما هزار افسوس که مدیریت و نظارتی بر اینگونه اقدامات شهرداری وجود ندارد.
بعنوان مثال آبیاری بارانی در بلوار شهید معمار که درمنظر مسئولان دادگستری و دیگر ادارات دولتی هم هست به شدت به اسراف آب که از نظر شرعی ضمان آور و غیر شرعی هم هست بدل شده، حکایت اشاره ای است که یکی از خبرنگاران در سالگرد بیست و دومین سالگرد تاسیس شرکت آب و فاضلاب در جمع خبرنگاران حاضر در نشست خبری مدیران آبفا کاشان، خطاب به رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب کاشان عنوان کرد که؛ وقتی روبروی شرکت آب وفاضلاب، شهرداری بجای آبیاری بلوار خیابان را غرق آب میکند هر تبلیغی بدل به ضد تبلیغ خواهد شد.
مقصود اینکه در یک صبح سرد و خلوت زمستانی-جمعه 29 دیماه مصادف با روز هوای پاک با شعار مصرف بهینه- عدم تنظیم شیرهای آبپاش در بلوار معمار بدون در نظر گرفتن اینکه ممکن است آبیاری چمن ها که با هزینه های گزاف کاشته و نگهداری میشوند، در این ساعت و روز یخبندان اگر محتملاً یخ نزند وخشک نشود، به دلیل آبی که به خیابان سرازیر میشود – صرف نظر از دیگر مشکلات- اسراف آب است، آبی که خود شهرداری از هزینه های عمومی و ملی در باب صرفه جویی آن تبلیغات مفصل و پر هزینه ای متحمل شده است.
شاید هم همه این هیاهوو تبلیغات فقط برای شهروندان است و منابع آبی فقط برای شهروندان عادی و عوام الناس محدود است!
اجتماعی , سخن روز
منابع آب فقط برای شهروندان محدود است
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=14220
نظرات
دیدگاه شما لغو پاسخ
آخرین ارسال ها
-
استرک ؛ تاریخی با زبان رمانتیک
-
چطور زرپاد امنیت معاملات طلا را تضمین میکند
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
-
راعی از کجا آمد
-
به تفکراتی که قبول نداریم از بودجه نمیدهیم
-
در حکایت تشکی که از امروز مخالفانتان جلو فرمانداری خواهند انداخت!
-
اولین دوره آب انبار شناسی و معرفی گردشگری آب انبار
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
استرک ؛ تاریخی با زبان رمانتیک
-
چطور زرپاد امنیت معاملات طلا را تضمین میکند
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
-
راعی از کجا آمد
-
به تفکراتی که قبول نداریم از بودجه نمیدهیم
-
در حکایت تشکی که از امروز مخالفانتان جلو فرمانداری خواهند انداخت!
-
اولین دوره آب انبار شناسی و معرفی گردشگری آب انبار
مطلبی امیخته با درد بود از دوست فاضلی شنیدم که شهید خرازی در جمعی از رزمندگان نالیده بود که من این درد را کجا ببرم که در این اوضاع بحرانی (ایام عملیات) مسئولین تدارکات گوشتها را در کانتینر و چیز دیگری که نیاز به هوای ازاد داشته را در یخچال نگهداری کرده اند هم گوشت فاسد شده بود وهم ... این قصه پر غصه تا زمانی که تکلیف تخصص وتعهد در فرهنگ کشورداری ما مرتفع نشود به قوت خود باقیست دعوای ابتدای انقلاب که مسئولین باید به ارمانهای انقلاب تعهد داشته باشند وتخصص در اولویت نیست امروزه بلای جان ملت شده است آن دسته از مسئولین متعهد (فرصت طلب)خالی از تخصص این قصه پر اب چشم را نه تنها در بحث اب که موضوع گفتار شماست بلکه در همه مقولات دیگر مثل نفت بنزین ، هوای پاک ، محیط زیست هر روزه برای ملت بازسازی می کنند
با سلام و احترام، بسیار موجب مسرت است که وکلای آزاد اندیش و فاضلی همچون حضرتعالی به مسایل عمومی جامعه اقبال نموده و دغدغه دفاع از حقوق مردم را ضمیر پاک خویش حفظ نموده اند. سعادت و سرافرازی شما آرزوی قلبی ماست.