کاشان نیوز- سعید غلامیان: بعضیها ادعا میکنند که بیشترین تعطیلات جهان متعلق به ایران است! اما بعضی دیگر این ادعا را قبول ندارند. دعوای تعطیلات مانند اختلافنظر در مورد آمار بیکاری است و هر دو مصداق داستان عبرتآموزمولانا جلالالدین است که گفتهاند:
از نظرگه گفتشان شد مختلف
آن یکی«دال»اش لقب داد آن«الف»
اما صرف نظر از این اختلافات سلیقهای و بازی با آمار، آنچه مهم است نتیجه این تعطیلات است برای شهروندان در درجه اول و آنگاه برای شهرستان کاشان. چه اگر از این تعطیلات نفعی عاید شهروندان نشود آمارهای رنگارنگ و پرتعداد پشیزی نخواهد ارزید.
تعطیلات طولانی مدت نوروز گذشت و تب گردشهای نوروزی به عرق بازگشت نشست. مسافران به خانهها و شهرهای خودشان برگشتند، و شهرهایی مثل کاشان که شاهد گردشگران متعددی بود خلوت شد.مثل روز اول!
اما آثاری اساسی بجا گذاشت. در طول مدت تعطیلات که از چند روز قبل از آن مسافرتها شروع و چند روز بعد از آن هم ادامه داشت، کاشان شاهد ترافیکی شلوغ در خیابانها بود، حتی شهرها وروستاهای کوچک اطراف کاشان نیز از این مقوله بینصیب نبودند و برای کاشانیها که عادت به شلوغی شهرهای پرتردد ندارند، بسیار خسته کننده بود. اگر چه این نوع شلوغی برای شهرهای بزرگ هم تحملپذیر نیست، مثلاً در تعطیلات نوروز فاصله «فلکه فین» تا «باغ فین» باید دو ساعته طی میشد. فاصلهایکه در روزهای عادی 10 دقیقه هم با سرعت عادی وقت نمیبرد!
در این زمینه اگر اندکی تحقیق کنیم و نمونهای از تهران و شهرهای شلوغ در بیاوریم، ممکن است رکورددار باشیم و خودمان خبر نداشته باشیم!
از اینها که بگذریم، حسن و منافع این سفرها و گردشگران برای کاشان چه بود؟ از بابت نقد و اعتراض این سوال را نمیپرسم بلکه در پی یافتن منافعی هستم که نتیجه انواع و اقسام آمار رسانهها را بدست بیاورم. آمار حضور پرتعداد گردشگران و عدم بررسی منافع این جمعیت کثیر در شهر ما حکایت مشهور«…نشستند و گفتند و برخواستند…» است!
بررسی کنید آمار شهرها و کشورهای خارجی را که قبل از اعلام تعداد گردشگران درآمد و عواید حضور گردشگران را به رخ می کشند!
در شهر کاشان با وجود حضور چند ملیونی گردشگران، چقدر امکان اقامت روزانه و شبانه برای آنها وجود دارد؟ همین که گردشگران بیایند و بروند نه تنها منافعی نخواند داشت که زیانبار هم خواهد بود!؟
هتلهای ما که طبق آماری خوشبینانه 1200 تخت بیشتر ندارند حداقل چقدر به آمار درآمد سرانه کاشان کمک کردند؟ چه مقدار خرید از صنایع دستی کاشان مورد اقبال قرار گرفته است؟ اگر قرار باشد ما از شهرهای دیگر اجناسی مصرفی را بیاوریم و گردشگران بیایند ضرورتاً بخرند و قیمت آنرا برای شهروندان بالاببرند، چه کار مفیدی انجام شده است؟ گذشته از اینکه با چنین عدم مدیریتی هیچکس دیگر توصیه به بازدید از کاشان را هم نخواهد کرد، من به گوش خودم و بکرات شنیدم که مسافرینی بر پدر و مادر خودشان درود میفرستادند تا دیگر کاشان نیایند!
شما فکر میکنید این مقوله چقدر مهم است؟ حال که دست بر قضا کاشان مورد استقبال قرار گرفته است این موهبت خدادادی را چگونه خرج میکنیم؟
شاید تعمیم دادن این چند قلم میوهای که میخواهم مثال بزنم به تمامی موارد درست نباشد، اما سخنی است که همه جا شنیده میشود و «مشتی است نمونه خروار».
10 روز قبل از نوروز در بلوار ملاصدرا(کمربندی) و خیابان بخارایی و بلوار قطب راوندی و بسیاری نقاط دیگر وانتیهای میوهفروش و حتی مغازههای میوهفروشی شهر، پرتقال تامسون شمال را که بسیار هم درشت و آبدار بود، هر کیلو 1000تومان میفروختند. اما به محض بلند شدن بوی عید، تا 5000تومان هم بالا رفت. موز و سیب هم همین داستان را داشتند. این نفع کاشانیها از گردشگران بوده!؟و قس علی هذا….
خلاصه کلام اینکه در حال حاضر مدیریت و سیاستگذاریی که بتواند از حضور گردشگران در کاشان سودی شرعی و قانونی عاید شهروندان کند وجود ندارد. و در بر پاشنه مهماننوازی کاشانیها میچرخد.
ناغافل این آمار را محصول مدیریت فلان یا بهمان نگذارید.اگر میل دارید باقیات و صالحاتی داشته باشید یادتان باشد تعطیلات دیگری در راه است.
اجتماعی , سخن روز
مهماننوازی، مدیریت و منافع گردشگری در کاشان
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=17796
نظرات
دیدگاه شما لغو پاسخ
آخرین ارسال ها
-
استرک ؛ تاریخی با زبان رمانتیک
-
چطور زرپاد امنیت معاملات طلا را تضمین میکند
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
-
راعی از کجا آمد
-
به تفکراتی که قبول نداریم از بودجه نمیدهیم
-
در حکایت تشکی که از امروز مخالفانتان جلو فرمانداری خواهند انداخت!
-
اولین دوره آب انبار شناسی و معرفی گردشگری آب انبار
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
استرک ؛ تاریخی با زبان رمانتیک
-
چطور زرپاد امنیت معاملات طلا را تضمین میکند
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
-
راعی از کجا آمد
-
به تفکراتی که قبول نداریم از بودجه نمیدهیم
-
در حکایت تشکی که از امروز مخالفانتان جلو فرمانداری خواهند انداخت!
-
اولین دوره آب انبار شناسی و معرفی گردشگری آب انبار
تحلیل شما را قبول ندارم البته بهتر بگویم همه اش را قبول ندارم. 1- اینکه در کشورهای خارجی آمار و ارقام را اعلام می کنند و در کشور ما نه بخاطر این است که اصولاً در اینجا روش و مدلی برای اندازه گیری درآمد و آمار آن وجود ندارد (پیرو مسایلی مثل پرداخت غیردقیق مالیات و عوارض). 2- کاشانی ها از عواید گردشگری کاملاً منتفع شده اند و هیچ شک و شبهه ای در آن نیست. کافی ست به آمار غذاخوری ها، اماکن اقامتی و گلاب فروشی ها و مقایسه آن با سالهای گذشته بپردازید تا مشخص شود عوایدی داشته یا نه. البته اینکه توقع داشته باشید همه مردم کوچه و بازار از این راه درآمدی داشته باشند کمی غیرمنطقی ست. هرچند این نکته را نیز باید ذکر کرد که دولت باید با روشهای مشخص و شفاف نسبت به اخذ مالیات و عوارض از افراد ذی نفع و صرف آن در جهت خدمات شهری اقدام کند تا از این راه و بصورت غیرمستقیم مردم شهر بهره مند شوند. 3- بالا رفتن قیمت میوه امری مختص کاشان نبود و در همه جا همین داستان بود. البته درخصوص افزایش قیمت بی مورد فروشندگان در این ایام موافقم و ادارات مربوط باید قیمت ها را کنترل و بازرسی نمایند.