کاشان نیوز-میثم نمکی:داستان کتاب و کتابخوانی در کشور ، داستان تلخ و شیرینی است. در یک سو آمارها و نمودارها از عدم اقبال مردم به مطالعه حکایت دارد و گرانی کتاب ، بر بی رونقی بازار نشر افزوده است و از سویی هنوز کسانی هستند که کار دل می کنند و تحت هر شرایطی در جان بخشی به این کالای آگاهی بخش و سعادتمند آفرین تلاش می کنند.
در این میان ، البته میزان کاستی ها و نارسایی های ساختاری و تاریخی بی تاثیر نبوده و مظلومیت کتاب رو به فزونی یافته ، اما مهمترین ضرورت در توسعه کتاب و کتابخوانی ،” کتاب باوری” است.
به دیگر سخن وقتی “نهاد خانواده” در سبد کالای خانوار خود، کتاب جای و جایگاه داشته باشد;
وقتی “اولیای مدارس” شاخص ترین و بهترین فضای مدرسه را به “کتابخانه مدرسه” اختصاص دهد;
وقتی “دانشگاه ها” زنگ فرصت های مطالعاتی را نه به صورت کلیشه که به عنوان یک درس علمی در دستور کار خود قرار داده باشد;
وقتی ”دستگاه های فرهنگی” با برپایی پاتوق های فرهنگی در ایجاد “ذائقه فرهنگی” و “خوراک فرهنگی” توجه جامعه را به این کالای پربها جلب نماید;
وقتی”مدیران” در تقویم برنامه های شخصی و اداری خود، ساعتی را بر انس با کتاب در نظر بگیرند;
وقتی زنان خانه دار و مادران بر پایه کتاب ، تمرین تربیت را برای کودکانشان حل کنند;
وقتی “روستاییان” دسترسی آسان به کتاب و فضای کتابخوانی داشته باشند;
وقتی “بهترین هدیه ها” در جشن ها و جشنواره ها فقط کتاب باشد;
آنگاه می توان گفت فرهنگ کتاب باوری در جامعه نهادینه شده و امیدی به آینده کتاب خواهد بود.
از سوی دیگر غفلت از چرخه تولید و توزیع کتاب نیز می تواند این آرزوها را دست نیافتنی تر و ضربه پذیر تر کند.یعنی اگر کتاب خوب تولید نشود ، اگر بازار توزیع نشر، بیمار گونه عمل کند طبعا عطش کتاب خوانی و اشتیاق علم آموزی با کم اقبالی مواجه خواهدشد.
عادت به مطالعه ، اعتماد به نقش مهم کتاب در تکامل شخصیت وجودی انسان ، حمایت از خادمان و فعالان این حوزه، بسیج عمومی برای دوستداری یار مهربان ، جملگی باعث گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی درآمار جامعه خواهد بود.
معرفی الگوهای برتر و تجربه اندوزی از پیشکسوتان و فعالان موفق این عرصه، گام مهم دیگری قلمداد می شود.
“خانه کتاب کاشان” از آنجمله مراکزی است که در آستانه پانزده سالگی خود، به نوزادی مبارک قدم و خوش یمن آراسته شده که امید فردای کاشان خواهد بود.
“فروشگاه ساربوک” شعبه دوم خانه کتاب کاشان، جان مولود مبارک است که علاوه بر عرضه توزیع کتاب و نوشت افزار ، قرار است رسالتهای دیگری در حوزه کتاب را بر عهده بگیرد.
به تعبیری این مرکز نه تنها یک فروشگاه ،که یک “اندیشگاه” و پاتوق فرهنگی اهل کتاب خواهد بود.
دیدار با نویسندگان،معرفی تازه های نشر، نقدوبررسی کتاب های جدید و نشستها و گفتگوهای تخصصی در زمینه کتاب و کتاب باوران مهمترین اقدام برای “کتاب یاوری” و نهادینه کردن فرهنگ کتاب خواهد بود.
مدیریت پرتجربه و دلسوز و همکاران دوستدار و عاشق کتاب و اعضای فرهیخته و علاقه مند به کتاب از این مجموعه کم نظیر فرهنگی است. که در صورت استمرار نگاه حرفه ای و تخصصی به حوزه کتاب می توان نام این مجموعه را به فرهنگسرای کتب تعمیم داد.
آخر آبان ماه ۹۳ که روز کتاب و شهروند نام داشت مثل اول آبان ماه ۹۳ روز گشایش فروشگاه ساربوک ، برای اهل کتاب و کتابخوانی خاطره انگیز بود.بویژه نکوداشت پیشکسوت خادم کتاب کاشان آقای یزدانخواه و خبرهای خوشی که از تعاملات و برنامه های زیر ساختی این نهاد تازه متولد شده شنیدم و لذت بردم.
به امید روزی که ” کتاب یاوری ” در پناه کتاب یاوران فصلی طراوت بخش در زندگی مردم ایجاد کند.
سلام تشکراز این دوستان که کورسوی چراغ کتابخوانی را در شهر روشن نگاه داشته اند
خانه کتاب به پشنوانه قشر فرهیخته واهل فرهنگ منطقه کاشان وآران وبیدگل امثال آقایان نمکی دلگرم ورو به رشد است
درود بر پرسنل خانه کتاب .مخصوصا آقای اکبری و آقای سبزه ای