کاشان نیوز: نخستین نشست هماندیشی باززندهسازی بافت تاریخی کاشان، با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی، معاون وزیر و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری، رییس و اعضای شورای اسلامی کاشان، شهردار و جمعی از معاونین و مدیران شهرداری در سالن کنفرانس شهرداری تشکیل شد.
معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی در نخستین نشست هماندیشی باززندهسازی بافت تاریخی کاشان گفت: بزرگ شدن بیش از اندازه شهر کاشان باعث شده که بافت مرکزی در حال حاضر ۱۷ درصد جمعیت شهر کاشان را در خود جای داده است.
دکتر پیروز حناچی با اشاره به اینکه وسعت شهرهایی مثل کاشان، یزد و کرمان به دلایلی که ریشه در مسائل حقوقی دارد، بیشتر از محدوده خود در سطح گسترش یافته است گفت: از تقسیم جمعیت شهر به مساحت شهر متوجه میشویم که شهر به شدت وسعت یافته است و این مشکل باعث شده در عرصه وسیعی در حال توزیع باشد لذا نمیتواند در این عرصه کیفیت مناسب شهری و مشکل ایجاد نماید.
به اعتقاد وی اگر به شهر به عنوان یک موجود زنده نگاه کنیم، تفکر ما باید یک واحد مشترک را شکل دهد که شهر دارای یک هویت تاریخی است و تمام اجزای آن برای ما مهم است.
به گفته وی استفاده از تجربیات دهههای اخیر قبل و بعد از انقلاب درخصوص احیا و مرمت بافتهای تاریخی حاکی از این امر است که هر اندازه عمق شناخت ما از بافت تاریخی افزایش یابد و بتوانیم از خرد جمعی استفاده نماییم، میتوانیم کیفیت اقدامات انجام شده در بافت را افزایش دهیم.
وی به نقش و تاثیر ارائه تصمیمات درست و منطقی با هدف بازگرداندن ساکنان بافت اشاره کرد و در ادامه با بیان اینکه از سال۱۳۰۰ تاکنون بر خلاف مصلحت بافتهای تاریخی در حال حرکت هستیم گفت: احداث واحدهای تجاری در کنار خیابانهای اصلی که به گونهای بازارهای سنتی و تاریخی شهر را تحت تاثیر قرار داده بخشی از این سهلانگاری است که باید این امر کنترل شود.
معاون وزیر و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری هم در این نشست گفت: بافتهای تاریخی شهرها از مهمترین فضاهای شهری بوده که علاوه بر ویژگیهای معماری و شهرسازی، دارای ارزشهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی هستند، که حفظ، احیاء و معرفی آنها گامی موثر جهت حفظ هویت ملی و تاریخی کشور است.
دکتر محمد سعید ایزدی با اشاره به اینکه در انجام پروژههای پیشگام بافت تاریخی و قدیمی باید ویژگیهایی به عنوان شاخص در نظر گرفته شود گفت: مشارکت و همکاری ساکنان بافت در فرآیند برنامهریزی، طراحی و اجرا با محوریت شهرداری به عنوان مهمترین گام در مرمت و احیای بافت قدیمی و تاریخی مطرح است.
وی پشتیبانی و حمایت خود به منظور ترویج و توسعه از تجربیات ارزنده انجام شده در بافت تاریخی را اعلام کرد و در ادامه لزوم مستندسازی اقدامات انجام شده در حوزه مرمت و احیای بافتهای فرسوده شهری را مورد تاکید قرار داد و افزود: مستندسازی طرحهای مرمت و احیای بافتهای تاریخی باید به صورت کتاب تهیه و چاپ شده و به عنوان الگو در اختیار شهرها و حتی کشورهای دیگر قرار گیرد.
وی تشکیل شورای بافت تاریخی را خاطرنشان کرد و افزود: تشکیل و فعالیت این شورا در راستای دنبال کردن برنامههایی مانند مرمت و بازسازی و ثبت جهانی ملی آثار موثر است، از این رو در تلاش هستیم بتوانیم با کار کارشناسی در جهت احیای این فرهنگ غنی گامهای موثری را برداریم و با ارزش خاصی که برای این گنجینهها قائل هستیم هر چه بیشتر در جهت حفظ و احیای آنها برآییم.
شهردار کاشان با اشاره به اینکه امروزه شهرهای تاریخی جزیی از سرمایه ملی و فرهنگی کشور است گفت: امروزه شهرهای تاریخی نهتنها به لحاظ زیباشناختی و هویتبخشی از شهرهای ارزشمند هستند، بلکه محل سکونت و معیشت میلیونها نفر نیز محسوب میشوند.
مهندس سید محمد ناظم رضوی افزود: بافتهای شهری، بسته به ویژگیها و قدمتی که دارند، با مسائل و موضوعات متعدد و منتوع اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، مدیریتی، اعتقادی، تاریخی و… ارتباط مییابد و به همین دلیل در مواجهه با بافتهای شهری فرسوده، لازم است افزون بر ملاحظات فنی و مهندسی، سایر جنبههای موضوع نیز که غالبا، ساختاربندی، تبیین و تحلیل آنها به سهولت پارامترهای فنی مهندسی نیست با دقت و ظرافت مد نظر قرار گرفته و در تصمیمسازیها و برنامهها دخالت داده شوند.
وی در ادامه حفاظت، احیا و بهسازی بافتهای تاریخی شهر کاشان را مورد تاکید قرار داد و افزود: احیا و مرمت بافتهای فرسوده و تاریخی این شهر باید در سایه تصدیگری و سیاستگذاری دولت انجام شود چرا که در غیر این صورت احیای بافتهای تاریخی دچار مخاطره خواهد شد.
ناظم رضوی همچنین تشکیل کارگروههایی به منظور هماهنگی ادارات راه و شهرسازی، اداره کل میراث فرهنگی و شهرداری را هم بخشی دیگر از راه حلهای اجرای حفظ و مرمت بافت تاریخی برشمرد.
به گفته وی شهر کاشان یکی از معدود بافتهای تاریخی ارزشمند کشور است که با وجود همه تغییرات فرهنگی در نحوه معیشت، زندگی و معماری شهرها هنوز هم به دلیل اصالت و ریشهدار بودن ارزشهایش تا حدود زیادی هویت خود را حفظ کرده است که ارتقای زندگی با حفظ میراث فرهنگی در بافت قدیم این شهر نیازمند نگاهی ملی و فرا منطقهای است.
شهردار کاشان تصریح کرد: حفظ سبک قدیمی و سنتی حاکم بر هر شهر، میراثی گرانبها از گذشتگان محسوب شده و اولویت بسیاری از کشورهای مدرن میباشد که با احیا آن سعی در حفظ غنای فرهنگی خود دارند.
ناظم رضوی مشارکت شهروندان در احیا و بازسازی بافت تاریخی این شهر را خاطر نشان کرد و افزود: با اجرای طرحهای موضعی و با هدایت شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تلاش خواهد شد هدفمند نمودن و احیای بافت با تشکیل کارگروههایی به منظور هماهنگی ادارات راه و شهرسازی اداره کل میراث فرهنگی، شهرداری و مردم محلی انجام پذیرد.
مدیر دفتر مشارکت و سرمایهگذاری شهرداری کاشان هم در این جلسه از طریق نمایش اسلاید ابتدا به موقعیت و ویژگیهای بافت تاریخی و فرسوده در شهر کاشان اشاره کرد و سپس به ارائه موضوعاتی از قبیل ساختار راهبردی هدایت بافت، ساماندهی فضاهای عمومی، و همچینن اقدامات انجام شده و پیشنهاداتی در خصوص احیا و باززندهسازی در بافت تاریخی پرداخت.
مهندس سعید طالعی همچنین از انعقاد تفاهمنامهای در خصوص همکاری مشترک با حضور اعضای شورای اسلامی شهر، فرماندار، معاونین وزیر راه و شهرسازی با موضوع پیشبرد طرحها و برنامههای هدایت بافت تاریخی کاشان خبر داد.
شایان ذکر است: همچنین در پایان این نشست معاون وزیر راه و شهرسازی با هیات همراه، شهردار، ریاست و اعضای شورای اسلامی این شهر از بافت تاریخی کاشان بازدید به عمل آوردند.
اجتماعی , اخبار , گزارش , ویژه
با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی
نخستین نشست هماندیشی باززندهسازی بافت تاریخی کاشان برگزار شد
بزرگ شدن بیش از اندازه شهر کاشان باعث شده که بافت مرکزی در حال حاضر ۱۷ درصد جمعیت شهر کاشان را در خود جای داده است.
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=25116
نظرات
دیدگاه شما لغو پاسخ
آخرین ارسال ها
-
گزارش تصویری تخریب آثار تاریخی مدرسه و مسجد سلطانی کاشان!
-
پیش بینی هواشناسی و توصیههایی برای کشاورزان دشت کاشان
-
هر سه شنبه آران و بیدگل را در قاب تلویزیون استانی ببینید
-
نگاهی به نقاشیهای فهیم کاشانی در گالری هشتچشمه
-
صددرصد برای رعایت حجاب دفاع میکنیم
-
نامهای به مناسبت شهادت ثامنالحجج(ع)
-
سفر شهردار و عضو شورای شهر به بلغارستان در سکوت خبری
-
عباس کتابی رفت، بهزاد سلطانی سرپرست دانشگاه کاشان شد
-
درخت زیتون تلخ به ریه انسان آسیب جدی وارد می کند
-
معرفی کارتون مرد عنکبوتی
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
گزارش تصویری تخریب آثار تاریخی مدرسه و مسجد سلطانی کاشان!
-
پیش بینی هواشناسی و توصیههایی برای کشاورزان دشت کاشان
-
هر سه شنبه آران و بیدگل را در قاب تلویزیون استانی ببینید
-
نگاهی به نقاشیهای فهیم کاشانی در گالری هشتچشمه
-
صددرصد برای رعایت حجاب دفاع میکنیم
-
نامهای به مناسبت شهادت ثامنالحجج(ع)
-
سفر شهردار و عضو شورای شهر به بلغارستان در سکوت خبری
-
عباس کتابی رفت، بهزاد سلطانی سرپرست دانشگاه کاشان شد
-
درخت زیتون تلخ به ریه انسان آسیب جدی وارد می کند
-
معرفی کارتون مرد عنکبوتی
ظاهرأ شهردار جدید و جوان کاشان عزم خود را جزم کرده تا تحولی شگرف در حیطه امور فرهنگی و گردشگری این شهر بوجود آورد . اما مشکل اینجاست که این عزم و اراده با وجود مدیر عامل فعلی سازمان رفاهی تفریحی شهرداری کاشان که هیچ سنخیتی نه با امور فرهنگی دارد و نه گردشگری به هیچ جا نمیرسد .. اگر اراده شهردار جدید کاشان بر ابقای مدیر عامل فعلی سازمان ...[حذف توسط مدیر سایت] است که خب تلاش همه دلسوزان واقعی تاریخ و فرهنگ کاشان و از جمله بنده بعنوان یک فعال رسانه ای که البته دستی هم هرچند ناچیز در امور گردشگری دارد برای خروج کاشان از بن بست فرهنگی فعلی به جائی نمیرسد اما اگر هنوز تصمیمی گرفته نشده است به شهردار محترم پیشنهاد میکنم فکر عاجلی به حال مدیریت سازمان ...[حذف توسط مدیر سایت] بنمایند اگر البته لابیهای به شدت قوی با هدف ابقای جناب مدیر عامل اجازه بدهند ....!!!!
من به عنوان یک خبرنگار کاشانی خیلی تفاقی این گروه را در مسجد اقابزرگ دیدم وقتی پیرسیدم چه خبر است مسوول روابط عمومی شهرداری ان را یک بازدید ساده و درون سازمانی توسط شهردار تلقی کرد ... فقط روابط عمومی شهرداری بلدند توی سطح شهر بنر بزنه که بعنوان روابط عمومی برتر و بین الملل شناخته شده است و لوح گرفته .. حتما لوحش بر اساس مخفی کاری بوده است. ( اقای نبی من را میشناید و می داند من 10 دقیقه در مسجد اقابزرگ بودم ولی هیچ مورد ی به من نگفت و بع دبه مسوول روابط عمومی میراث این بازدید را اطلاع دادم که اون هم اظهار بی اطلاعی کرد.
سلام.شنیده شده است شهردار جدید سونامی وحشتناکی به راه انداخته و تمامی معاونین قبلی را عوض کرده.آقای شهردار به عوان یک شهروند فرهنگی که سالها در فرهنگ و هنر این شهر بوده ام عاجزانه از شما تقاضا دارم نادعلی را یادتون نره.کسی که بدون هیچ سبقه فرهنگی و تنها با رابطه با معاون سابق فرمانداری ...[حذف توسط مدیرسایت] بر صندلی مدیرعاملی سازمان رفاهی - تفریحی تکیه زده است.از آن بدتر کارشناسانی در این سازمان فرهنگی هستند که هیچ سنخیتی با فرهنگ ندارند.این سازمان هم نیاز به سونامی تغییر دارد.هرچه زودتر دست به کار بشوید.
طبق شنید ههای موثق نادعلی در در سمت خود ابقا شده است و این یعنی ...
آقای شهردار میشه بگید چرا نماینده ای از میراث فرهنگی را دعوت نکردید؟جالبه بیشتر آسیب رو به بافت تاریخی کاشان خود شهرداری کاشان زده حالا خودش با خودش جلسه هم اندیشی گذاشته.بزرگتریت معضل بافت تاریخی کاشان خود شهرداری و معاونین شهردار هستن این کارها همه عوامفریبانه است.یادمون نره تخلف نمای بیرونی حسینیه سرفره را.کل حریم منظری بافت تاریخی را مخدوش کرده.یکی از مسولین ارشد هئیت سرفره فره کیه؟مهندس ...[حدف توسط مدیر سایت].مسئول محترم بافت تاریخی کاشان کیه؟مهندس ...[حدف توسط مدیر سایت].حالا خودتون قضاوت کنید.