کاشان نیوز: در آستانه ماه محرم نخستین همایش خیرین موزه عاشورا اول آبان ماه در کاشان برگزار می شود.
مهندس حسینعلی وکیل مدیر اجرایی موزه عاشورا کاشان با اعلام این خبر گفت: موسسه احیا فرهنگ کاشان که یک تشکل مردمی است که به همت جمعی از افراد معتمد ساکن در کاشان و کاشانیهای سایر شهرهای کشور باهدف حفظ و احیی میراث فرهنگی ملموس وناملموس و همچنین مفاخر و مشاهیر منطقه فرهنگی کاشان شکل گرفته است و یکی از پروژههای اولویت دار خود را تاسیس موزه عاشورا کاشان در نظر گرفته است.
وی افزود: با توجه به سابقه تشیع در کاشان که به قرون اولیه هجری قمری میرسد آثار و ادوات و نشانههای فراوانی در زمینه عزاداری و فرهنگ و آداب عاشورایی منطقه نزد مردم موجود است که شایسته است در مجموعه ای گرد آوری حفظ و نگهداری شود.
مدیر اجرایی موزه عاشورا کاشان افزود: با بررسی های انجام شده تصمیم گرفتیم یک باب خانه قدیمی به این منظور شناسایی و تملک شود که با گفتگویی که با ورثه محترم مرحوم حاج علی نقی ابریشم چی صورت گرفت آنها منزل پدری خود که در محله طاهر و منصور قراردارد را برای احداث موزه عاشورا به موسسه احیای فرهنگ کاشان هدیه کردند.
وکیل افزود: این خانه با ارزش تاریخی که قدمت آن به دوره قاجار برمی گردد حدود ۶۰۰ متر مربع وسعت دارد و در کوچه ای موسوم به کوچه آقا واقع شده است.
مجری موزه عاشورا از ویژگی های معنوی این خانه را سابقه سکونت علمای بزرگ آیت الله ملا احمد وملا مهدی نراقی (ره)در آن و برپایی مراسم روضه امام حسین(ع) در حیاط این خانه ذکر کرد و افزود: آثار برپایی عزاداری در معماری خانه وجود دارد.
وی ضمن تشکر و سپاس از خانواده ابریشم چی به جهت اهدای خانه پدری خود به موزه عاشورا گفت: عملیات مرمتی این خانه آغاز شده است و به موازات آن کار شناسایی و جمع آوری آثار و ابزار و ادوات مرتبط با عزادای مردم منطقه فرهنگی کاشان نیز شروع شده است که برگزاری نخستین همایش خیرین موزه عاشورا نیز با همین هدف است.
وی در تشریح برنامه های این همایش گفت: ما با دعوت از افراد ذی نفوذ و تاثیر گذار در روند شکل گیری و تکمیل موزه عاشورا دو هدف کلی را در این همایش دنبال می کنیم یکی جلب مشارکت و همیاری خیرین برای تکمیل عملیات بازسازی و مرمت موزه است و دیگری تببین نحوه فراخوان جمع آوری آثار و ابزار و ادواتی است که به صورت پراکنده نزد هیئت ها و افراد وجود دارد و جمع آوری و ساماندهی و حفظ و نگهداری آن در موزه عاشورا مورد نظر است.
وکیل افزود: این همایش روز پنج شنبه اول آبانماه از ساعت ۵/۶ بعد از ظهر در حسینیه مسلم ابن عقیل(ع) مرکز هیات مسلمی ها واقع در محله میان دربهو کاشان برگزار می شود.
اجتماعی , اخبار , ویژه
در آستانه ماه محرم
نخستین همایش خیرین موزه عاشورا در کاشان برگزار میشود
در آستانه ماه محرم نخستين همايش خيرين موزه عاشورا اول آبان ماه در كاشان برگزار مي شود.
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=35589
نظرات
دیدگاه شما لغو پاسخ
آخرین ارسال ها
-
نگاهی به نقاشیهای آذرخش فراهانی و پانیذ رفیعی مهر در گالری مریم
-
حذف تدریجی بازار سنتی کاشان
-
استرک ؛ تاریخی با زبان رمانتیک
-
چطور زرپاد امنیت معاملات طلا را تضمین میکند
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
-
راعی از کجا آمد
-
به تفکراتی که قبول نداریم از بودجه نمیدهیم
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
نگاهی به نقاشیهای آذرخش فراهانی و پانیذ رفیعی مهر در گالری مریم
-
حذف تدریجی بازار سنتی کاشان
-
استرک ؛ تاریخی با زبان رمانتیک
-
چطور زرپاد امنیت معاملات طلا را تضمین میکند
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
-
راعی از کجا آمد
-
به تفکراتی که قبول نداریم از بودجه نمیدهیم
http://irna.ir/fa/News/81361149/ انجمن تعزیه: شبیه خوانی و تعزیه توسط ایرانیان بوجود آمد کاشان- ایرنا- رییس هیات مدیره انجمن تعزیه ایرانیان گفت: تعزیه و شبیه خوانی از هنرهای ماندگاری است که بواسطه نام و قیام امام حسین (ع) توسط شیعیان ایران شکل گرفته است. [انجمن تعزیه: شبیه خوانی و تعزیه توسط ایرانیان بوجود آمد] 'داود فتحعلی بیگی' شامگاه پنجشنبه در نخستین همایش خیرین ساخت موزه ' عاشورا' کاشان اظهار کرد:هیچ یک از ممالک اسلامی در دنیا آیینی مانند تعزیه و شبیه خوانی که وابستگی مذهبی به قیام عاشورا داشته باشد، ندارند. نویسنده، پژوهشگر، مدرس و کارگردان تئاتر افزود: در تعزیه و شبیه خوانی علاوه بر مشاهده موضوعات روز عاشورا می توان رخدادهای قبل و بعد از تاریخ واقعه کربلا را هم به نمایش گذاشت. وی با بیان اینکه در هنر تعزیه همواره به مظلومیت امام حسین (ع) اشاره می شود، تصریح کرد: در تعزیه هایی که مربوط به دوران غیر ازعاشورا هم باشد باز هم در پایانش به گوشه هایی از حادثه کربلا می رسیم. این پژوهشگرعرصه تئاتر آیینی سنتی کشور گفت: آیین های تعزیه و شبیه خوانی به دلیل ارتباط مستقیم با مخاطبانش بواسطه دیدن بیشترین تاثیر را دارد. فتحعلی بیگی اظهار کرد: در آیین های تعزیه و شبیه خوانی می توان ریشه هایی از فرهنگ توحیدی، مباحث عرفان، اساطیری و تاریخی ایران را دید. مدیرعامل انجمن تعزیه ایرانیان، کاشان را یکی از مهدهای تعزیه و شبیه خوانی کشور دانست و گفت: 'میرعزای کاشانی' در دوران قاجار آثار تعزیه اش را در بین مردم تهران رواج داد و سپس به تمام مناطق کشورگسترش یافت. فتحعلی بیگی خاطرنشان کرد:متاسفانه امروز کسی متون نسخه خوانی و آثار میرعزای کاشانی که بیشترش از بین رفته است را نمی شناسد.
از امثال آقای وکیل باید سپاسگذار بودازوجودایشان بایدبنهایت برای مردم استفاده کردخوشابحال کسانیکه اسباب خیربمردم میشوند