کاشان نیوز: تنی چند از فعالان فرهنگی روز شنبه ۲۸ شهریور در نشست مشترکی با رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان در باغ فین به بررسی عواملی که باعث لغو برگزاری برنامه بزرگداشت روز ملی سیلک که قرار بود ۲۴ شهریورماه و به مناسبت ثبت این اثر جهانی انجام پذیرد و با مخالفت فرمانداری کاشان روبرو شد، پرداختند.
جاوری در این نشست بابیان اینکه میراث هم علاقهمند به برگزاری این جلسه بود و اجازه جلسه بزرگداشت سیلک به دستور شورای تأمین شهرستان لغو شده احتمال داد این تصمیم به دلیل نزدیکی رقابتهای انتخاباتی و احتمال سوء استفاده اشخاص یا گروهها از فضای امن شهری، صورت گرفته باشد.
وی در پاسخ به این سؤال که در راستای حفظ و صیانت از حریم سیلک و شناساندن این اثر جهانی چه قدمهایی برداشتهشده است تصریح کرد: در کنار پیگیریها برای برگرداندن حریم سیلک، ما درصدد اجرای طرحی برای «سایت موزه سیلک» هستیم که ضمن محافظت از حریم امن سیلک، تغییر مسیر بازدید از تپه شمالی که قسمت اصلی این اثر است به سمت تپه جنوبی، برگرداندن آثار اصلی تاریخی این تپهها به مکان اولیه خود را در این طرح اجرا کنیم.
رئیس میراث فرهنگی کاشان بابیان اینکه برای ایجاد این طرح «سایت موزه سیلک» نیازی به اجازه استان نیست افزود: برای این کار باید باغهای اطراف آزادسازی شود و معابری برای بازدید مسیری گردشگر از تمام قسمتهای این مجموعه ایجاد شود.
جاوری در پاسخ به این سؤال که ثبت جهانی سیلک چه هنگام دوباره پیگیری خواهد شد پاسخ داد: گذشته از نکات فنی و ویژگیهای ثبت اثر جهانی که سیلک منحصربهفرد بودن برای کسب امتیاز ثبت جهانیشدن را داراست، میراث جهانی شرایط دیگری هم دارد که مهمترین آن مدیریت واحد است که در این مدیریت نباید هیچ مشکلی از جهت تداخل مدیریت یا مسئله حقوقی در آن وجود نداشته باشد که متأسفانه وجود چندین پرونده حقوقی ساخت و ساز غیرمجاز پیرامون سیلک این مهم را به تعویق انداخته است.
محسن جاوری با تصریح این نکته که در جلسات متعدد نگرانی سازمان خود را از تعرض به حریم سیلک توسط افراد،به گوش مسئولان شهری رسانده است،ابراز امیدواری کرد این مسئله با تلاشها و پیگیری فرمانداری و شهرداری به سرانجام درستی برسد.
سلام فقط چند نفر بودن .فعالان فرهنگی خیلی بیش از این چند نفر هستند.بهتر بود بنوسید نشست رسانه ای با رئیس میراث
حفظ بنای سیلک بخشی از کار است م شاید باید به فکر آثار علمی و هنری و فرهنگی ادبی با موضع سیلک بود از دتستان های کوتاه چند کلمه ای و جمله نویسی دانش آموزان تا نمایشنامه و فیلم نامه و طراحی و نقاشی باید موجی راه انداخت که سیلک هست و حفظ بنا به تنهایی کافی نیست