فاطمه جعفرزاده -خبرنگاران كه همواره در تلاش برای انعكاس اخبار مربوط به مشكلات و گره های زندگی مردم بوده و گاه در این میان خود نیز خبرساز می شوند، برای اطلاع رسانی با مسایل و موانع بسیاری مواجه هستند كه اهالی دست به قلم كاشان نیز از این كوله بار مشكلات بی بهره نمانده اند.
پاراگراف بی پایان
یكی از خبرنگاران كاشانی كه سردبیر ماهنامه ‘جوان كویر’ است، در این مورد به ایرنا گفت: نشر حرفه ای به علت نبود امكانات چاپ، در كاشان وجود ندارد و این مساله موجب شده تا نشریات مكتوب شكل و شمایل حرفه ای نداشته باشند.
‘سعید غلامیان’ اظهار داشت: پایین بودن تیراژ نشریات مكتوب نیز موجب می شود تا درآمدی برای فعالان این عرصه به همراه نداشته باشد.
وی افزود: این مساله در متوقف شدن تولید و تكثیر این نشریات در همان آغاز كار تاثیر بسیاری دارد.
وی تاكید كرد: چاپ و انتشار آگهی نامه ها توسط موسسات و كانون های تبلیغاتی در این شهرستان نیز مشكل مهم دیگری است كه اصحاب رسانه كاشان با آن مواجه هستند.
مدیر سایت روزنامه كاشان تصریح كرد: این اقدام از نظر حقوقی نشر غیرقانونی به حساب می آید.
غلامیان بیان كرد: از بین رفتن فرصت برخورداری از سود حاصل از تبلیغات موجب كاهش درآمد نشریات و به تبع آن تقویت ناتوانی آنها در بكارگیری نیروهای تمام وقت و حتی پاره وقت می شود.
وی اظهار داشت: همچنین، این مساله نه تنها فعالان این عرصه را برای تهیه امكانات و تجهیزات مورد نیاز در مضیقه قرار می دهد بلكه موجب می شود تا آنها نتوانند نیروهای فعال خود را از مزایایی مانند بیمه برخوردار كرده و امنیت شغلی آنها را تضمین كنند.
خبرنگار و سردبیر ماهنامه ‘جوان كویر’ كاشان گفت: طرح ‘سمان’ نیز به علت وجود موانع بسیاری كه بر سر راه خبرنگاران نشریات محلی قرار داده نتوانسته فعالان این عرصه را در برطرف كردن مشكلات همیاری كند.
غلامیان تاكید كرد: این موانع، در جلوگیری از رشد و فراگیری نشریات محلی و ایفای رسالت واقعی آنها بسیار موثر است.
وی، یكی دیگر از مسایل حوزه خبر در این شهرستان، را عدم آموزش و تخصص كافی اصحاب رسانه دانست و تاكید كرد: افراد اغلب بدون هیچ شناختی از این حوزه، به آن وارد می شوند.
وی تصریح كرد: این مساله موجب شده تا در كاشان خبرنگار حرفه ای فعال تمام وقت وجود نداشته باشد.
مدیر سایت روزنامه كاشان، تفكیك نشدن اداره كل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان از اداره این شهرستان را نیز مشكل دیگری در پیش روی خبرنگاران شهرستانی بیان كرد و گفت: این اقدام، موجبات در هم آمیختگی عملكرد هر دو دستگاه را فراهم كرده است.
خبرنگار و سردبیر ماهنامه ‘بهشت پنهان’ كاشان نیز در این مورد به ایرنا گفت: خبرنگاران با در نظر گرفتن رسالت مطبوعاتی بایستی مسایل و مشكلات شهرستان را بدون هر گونه حب و بغض در قالب خبر و گزارش تهیه كنند.
‘مجید رفیعی’ اظهار داشت: این در حالی است كه وضعیت جامعه خبرنگاری امروز كاشان قابل قبول نیست.
وی افزود: خبرنگار برای اینكه حرفی برای گفتن داشته باشد نیازمند آشنایی همه جانبه با اوضاع و احوال منطقه خود است كه تحقق این امر مستلزم مطالعه روزانه و ارتقای سطح اطلاعات و معلومات است.
وی تاكید كرد: به همین منظور، مجموعه متولی و به ویژه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بایستی برای افزایش آگاهی و تخصص خبرنگاران همت وافری داشته باشد تا زمینه جذب همكاران جوان و با انگیزه به این عرصه را فراهم كند.
خبرنگار و سردبیر ماهنامه ‘بهشت پنهان’ كاشان تصریح كرد: متاسفانه این مساله در مورد خبرنگاران كاشانی بسیار كمرنگ محقق شده است.
رفیعی خاطرنشان كرد: وجود گره های كور بسیار در تعامل اصحاب رسانه با مسوولان ادارات و دستگاه های اجرایی این شهرستان، از دیگر معضلات دست و پا گیر پیش روی خبرنگاران كاشانی است.
وی یادآور شد: از سوی دیگر، ایجاد تشكلی برای گردهمایی خبرنگاران در این شهرستان یك ضرورت الزامی است كه آسیب شناسی آن ابعاد بسیاری دارد.
وی اظهار داشت: متاسفانه ارتباط و تعامل نامناسب بین خبرنگاران و كم كاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان، موجب بی نتیجه ماندن تمامی تلاش ها برای راه اندازی این تشكل صنفی شده است.
خبرنگار روزنامه ‘كار و كارگر’ نیز، با اشاره به اینكه كاشان تنها شهرستان دارای تمامی سرپرستی های فعال روزنامه در كشور است، گفت: وجود یك تشكل و یا حداقل انجمن صنفی در این شهرستان بسیار اهمیت دارد.
‘ماشاالله خاكسار’، نبود این تشكل یا خانه مطبوعات را بزرگترین مشكل خبرنگاران عنوان كرد و افزود: با وجود چندین بار اقدام به تاسیس یك خانه مطبوعات، اما هر بار به علت همكاری نكردن مسوولان كاشانی، این طرح اجرا نشده است.
وی، وجود خانه مطبوعات در این شهرستان را موجب ایجاد هماهنگی و انسجام بیشتر خبرنگاران ذكر و تاكید كرد: این خانه می تواند مركز و پایگاهی برای پشتیبانی از خبرنگاران باشد.
خبرنگار و مسوول نمایندگی خبرگزاری فارس در كاشان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: نبود تشكل صنفی و انجمنی كه بتواند مشكلات و مسایل خاص اصحاب رسانه این شهرستان را رسیدگی كرده و محفلی برای تجمع و گردهمایی آنها باشد، دغدغه بزرگی است كه خبرنگاران كاشانی سالهاست با آن دست و پنجه نرم می كنند.
‘نرجس قربانیان’ تصریح كرد: برای راه اندازی این تشكل یا خانه مطبوعات، تلاش های بسیاری از سوی اصحاب رسانه كاشان انجام شده اما متاسفانه بی نتیجه باقی مانده است.
وی خاطرنشان كرد: با توجه به محدودیت و موانعی كه برای ایجاد خانه مطبوعات در كاشان به عنوان یك شهرستان وجود دارد، تصمیم به راه اندازی یك انجمن صنفی در قالب سازمان های مردم نهاد در این حوزه نیز تاكنون به سرانجام نرسیده است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی كاشان نیز در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت: به منظور راه اندازی خانه مطبوعات در این شهرستان اقدامات بسیاری انجام شده اما اساسنامه تشكیل این خانه براساس تیپ استانی است و مربوط به شهرستان ها نمی شود.
‘محمد مهدی صباغی’ افزود: درخواست خبرنگاران كاشانی در این مورد از طریق این اداره به استان و پس از آن به وزارت خانه اعلام شده است.
وی، با اشاره به اینكه امكان پذیرش این درخواست با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های كاشان بسیار زیاد است، تصریح كرد: برای تحقق این امر، اصحاب رسانه بایستی با یكدیگر تعامل بیشتری داشته و برای پیگیری مطالبات خود منسجم تر عمل كنند.
وی در ادامه اظهار داشت: در سال 1389 یك دوره تخصصی آموزش خبرنگاری كه توسط وزارت خانه در مراكز استان ها برگزار می شد با اقدامات انجام شده در كاشان نیز اجرا شد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی كاشان تاكید كرد: اما متاسفانه با استقبال خبرنگاران این شهرستان مواجه نشد.
صباغی تصریح كرد: امسال نیز، درصدد برگزاری دو دوره خبرنگاری و آموزش مصاحبه ویژه اصحاب رسانه هستیم.
وی همچنین، در مورد نشر آگهی نامه ها در كانون های تبلیغاتی نیز گفت: اقدام این موسسات قانونی نیست اما به علت اینكه نشریات محلی كاشان معمولا دوره ای بوده و به صورت مرتب نیز منتشر نمی شوند، كانون های تبلیغاتی مرجع پاسخگویی به مردم در این زمینه هستند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی كاشان تصریح كرد: اگر نشریات محلی كاشان در این زمینه قوی تر عمل كنند این اداره مانع اقدام كانون های تبلیغاتی شده و به صورت همه جانبه از اصحاب رسانه حمایت خواهد كرد.
صباغی، با اشاره به امكانات چاپ نشریات مكتوب كاشان نیز گفت: خوشبختانه شمار چاپخانه ها در این شهرستان زیاد است اما زنجیره كاملی برای چاپ نشریات وجود ندارد.
وی خاطرنشان كرد: لازمه برطرف كردن این مشكل، ورود بخش خصوصی به این عرصه است.
وی یادآور شد: به همین منظور، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان به گونه ای برنامه ریزی كرده كه متقاضیان جدید ورود به عرصه نشر، در بخش هایی كه حلقه مفقوده در روند چاپ نشریات كاشان به حساب می آید سرمایه گذاری كنند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی كاشان بیان كرد: این مساله در هماهنگی و یكپارچگی بخش زیرساخت های حوزه چاپ و نشر و برطرف كردن موانع پیش روی خبرنگاران این شهرستان تاثیر بسیاری دارد.
هم اكنون، بیش از 60 نفر در عرصه خبر و اطلاع رسانی شهرستان كاشان فعالیت می كنند.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران-ایرنا
دیدگاه شما