کاشان نیوز: رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان پیشنهاد کرد: کمپین مبارزه با ایدز با مشارکت بخش خصوصی و مردمی برای شناسایی و کنترل بیماری «اچ آی وی» و پیشگیری از تکثیر این ویروس در کاشان راهاندازی شود.
به گزارش ایرنا، دکتر «محمدحسین اعرابی» شنبه ۱۴ آذرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته جهانی مبارزه با ایدز اظهار داشت: هدف از این نامگذاری، حساسکردن و برجستهسازی مساله ایدز بهویژه برای مسئولان است.
«اعرابی»افزود: وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی به تنهایی قادر به پیشگیری از این بیماری نیست و همکاری بین بخشی و بین دستگاهی بویژه برای آموزش و اطلاعرسانی لازم است.
وی پیشگیری از این بیماری را با عزم ملی ممکن دانست و گفت: در دنیا کمپین جهانی مبارزه با ایدز راهاندازی شده که توانستهاند ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بیمار مبتلا به ایدز را با دارو کنترل و از تکثیر ویروس «اچ آی وی» در خون جلوگیری کرده و کیفیت زندگی و طول عمر بیمار را افزایش دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: کشور ما از جمله کشورهای موفق در زمینه درمان رایگان این بیماری است و برای هر بیمار ایدزی در طول یکسال ۵۰۰ میلیون ریال هزینه میشود.
وی این امر را نیازمند اطلاعرسانی دانست و تاکید کرد: با مراجعه به مراکز مشاوره و انجام تستهای کوتاه مدت، این بیماری قابل تشخیص به موقع است.
کارشناس مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز گفت: این دانشگاه بهدنبال شناسایی و تحت درمان قرار دادن بیش از ۹۰ درصد مبتلایان به این ویروس تا سال ۲۰۲۰ است.
محمود نعمتیان افزود: از ۲۳ بیمار مبتلا به «اچآیوی» در این منطقه که در مرحله پیشرفت بیماری هستند، درحال حاضر حدود ۷۷ درصد (۱۷ بیمار) تحت درمان هستند.
وی اقدامات انجام شده در زمینه پیشگیری از شیوع این بیماری را غربالگری خونهای اهدایی، آموزش عمومی، طراحی و اجرای برنامههای کاهش آسیب و تولید تدریجی داروهای مهارکننده تکثیر ویروس ایدز عنوان کرد.
نعمتیان، در دسترس نبودن گروههای پرخطر، محدودیت اجتماعی، فرهنگی در ارائه آموزشهای پیشگیری و اطلاعرسانی عمومی، شناخت ناکافی از میزان آگاهی و رفتارهای جوانان و محدودیت در بهرهمندی از مشارکت سایر سازمانها را از مشکلات تحقق نیافتن اهداف مبارزه با ایدز عنوان کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در این نشست اظهار داشت: در ایران ۲۹ هزار و ۴۱۴ بیمار «اچآیوی» شناسایی شدهاند که از این تعداد ۶ هزار و ۹۹۰ نفر در مرحله پیشرفت این بیماری هستند و ۶ هزار و ۲۰۲ نفر نیز فوت کردهاند.
دکتر سیدعلیرضا مروجی افزود: ۴۷ درصد این ویروس در کشور از راه اعتیاد تزریقی، ۳۷ درصد تماس جنسی، ۴ درصد مادر به کودک، ۱۵ درصد نامشخص و صفر درصد از راه انتقال خون است.
۱۲ تا ۱۸ آذر هفته مبارزه با ایدز نامگذاری شده و شعار امسال سازمان بهداشت جهانی در هفته ایدز «درمان اچی آی وی کلید پیشگیری است، بیماران را برای درمان حمایت کنیم» است.
دیدگاه شما