روزنامه کاشان: سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان گفت: متاسفانه بر اثر خیابان کشی های شطرنجی قرن حاضر و همچنین ساخت و ساز و نوسازی فراوان و بعضا بی رویه آسیبهای زیادی آثار تاریخی کاشان وارد شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، حسین یزدانمهر از شناسایی نزدیک به 700 بنای ارزشمند واجد حفاظت و نگهداری در بافت تاریخی کاشان خبر داد.
وی با اعلام مطلب فوق افزود: از این 700 اثر شناسایی شده 170 اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
یزدانمهر با اشاره با به وسعت تقریبی 450 هکتاری بافت تاریخی کاشان گفت: بافت تاریخی کاشان مجموعه ای منسجم و به هم پیوسته و از جنبه شهرسازی تاریخی ایران بسیار ارزشمند و دارای استخوان بندی قوی و کارا بوده که متاسفانه بر اثر خیابان کشی های شطرنجی در قرن حاضر و همچنین ساخت و ساز و نوسازی فراوان و بعضا بی رویه آسیب های زیادی به آن وارد شده است.
به گفته وی این بافت در حال حاضر نیز با دارا بودن مرکز محلات ارزشمند و پویا و بناهای تاریخی فراوان با کاربریهای گوناگون و بخصوص مجموعه ای از خانه های تاریخی زیبا ، دارای ارزشهای فراوانی بوده و از ذخایر و ثروت های فرهنگی قابل اتکا در جهت رشد و توسعه شهر کاشان به شمار می رود.
سرپرست اداره میراث فرهنگی کاشان اظهار داشت: وجود برترین و ارزشمند ترین نمونه های بناهای مسکونی تاریخی ایران همچون خانه بروجردی،عامریها،طباطبایی و عباسیان و … از جمله شاخصه ها و امتیازات این بافت به شمار می رود.
سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان در ادامه اذعان داشت: مجموعه بازار ارزشمند کاشان با بیش از سه کیلومتر طول راستهها و ده هکتار مساحت ،گذرها،مرکز محله ها ،بقاع متبرکه، مساجدی همچون آقابزرگ که از زیباترین مساجد ایران به شمار می رود و بیش از 80 آب انبار و حمام تاریخی از دیگر عناصر ارزشمند این بافت به شمار می رود.
یزدانمهر با تاکید بر لزوم حفظ و احیاء این مجموعه عظیم و ارزشمند تاریخی افزود: حفظ و احیاء بافت تاریخی کاشان نیازمند همکاری همه جانبه تمامی مسئولین و نهادهای شهری است.
بافت تاریخی کاشان در حال حاضر از شمال غربی به خیابانهای طالقانی،رجایی و کاشانی از جنوب غربی، به خیابانهای ملامحسن و بخارایی، ازجنوب شرقی به خیابانهای سپده کاشانی،ملافتح الله و غیاث الدین جمشید و از شمال شرقی به نزدیکی های جاده کمربندی منتهی می شود.
دیدگاه شما