کاشان نیوز*: چندین سال است در کاشان طرحی اجرا شده تحت عنوان «سی پی» که ساماندهی پارک اتومبیل در حاشیه خیابانها را در اختیار دارد، اگرچه این طرح یکی از راهکارهای کاهش مشکلات ترافیکی است که در دیگر شهرها نتایج مثبتی داشته و در کاشان نیز در مکانهای اجرا شده شاهد شرایط مناسبتری به نسبت دیگر خیابانها هستیم اما بهجز چند خیابان در کاشان اجرانشده است و مشخص نیست که اگر سودمند بوده چرا ادامه نیافته و اگر مفید نبوده علل آن را چرا اعلام نکردهاند. در این رابطه «کاشان امروز» با مهندس کدخدایی، مدیر شرکت آتی شهر (واحد کاشان و اصفهان) گفتگویی ترتیب داده که عیناً منتشر مینماییم:
کاشان امروز: باگذشت دو سال از استقرار پارکهای کنار خیابانی موسوم به «سی پی» آن را در کاشان را موفقیتآمیز میدانید؟
کدخدایی: سی پی را باید از چند جهت بررسی کرد: مباحث ترافیک، مباحث زیستمحیطی، مباحث فرهنگی، مباحث اقتصادی
در سه مورد اول، طرح کاملاً موفقیتآمیز بوده و نتایج مثبت حاصل از طرح منجر به انعقاد قرارداد بلندمدت بین شرکت و شهرداری شده است. پارکهای بهاصطلاح دوبل به شکل قابلتوجهی حذفشدهاند، فضا و جای پارک در خیابانهای طرح موجود است. بهعنوانمثال در خیابانی مثل میرعماد که قبلاً از طرح دو طرف خیابان کاملاً اشغال بود در حال حاضر بااینکه یکطرف خیابان پارک ممنوع است همیشه جای پارک موجود است.
اهداف زیستمحیطی طرح نیز بهصورت مطلوب محقق شدهاند ازجمله صورت گرفتن پرداختها در بستر الکترونیک بهجای صدور قبضهای کاغذی و این یعنی حذف کاغذ، کاهش ترافیک خیابانهای طرح و درنتیجه کاهش آلودگی هوا بهواسطه عبور مرور سریعتر وسایل نقلیه و کاهش مصرف سوخت که از فواید پیاده شدن طرح میباشند.
پروژه کاشان تخفیف باهدف کاهش هزینههای جاری خانوادههای کاشانی شکل گرفت.
در رابطه با مسائل فرهنگی مغازهدارها و کسبه خیابانهای طرح، فضای جلو محل کارشان را برای مراجعهکنندگان خالی میگذارند و پارکهای غیرضروری و بلندمدت کاملاً حذفشده است بهنحویکه در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد از پارکهای رخداده در خیابانهای طرح زیر نیم ساعت و رایگان است؛ بنابراین وقتی مسائل فرهنگی تا این حد موفقیتآمیز است و با توجه بهرایگان بودن پارک در نیم ساعت اول طرح ازلحاظ اقتصادی موفق نبوده و عوامل دیگری مثل نخریدن برچسب توسط پلاکهای بدهکار و یا پرداخت نکردن بدهی توسط دارندگان برچسب که به سیستم بدهکار هستند نیز باعث کمتر شدن درآمد و کاهش ارزشی اقتصادی طرحشده است همچنین طرح بهصورت محدود در شهر اجرا شده که این امر باعث میشود هزینه و درآمد طرح باهم تطبیق نداشته باشد.
چرا حوزه فعالیت «سی پی» گسترش نیافته است که ازنظر اقتصادی توجیهپذیر باشد؟
گسترش طرح در سطح شهر نیاز به موافقت و کسب مجوز از شهرداری و معاونت حملونقل، شورای شهر و پلیس راهور دارد که با توجه به درخواست رئیس پلیس راهور سابق با توجه به نتایج مثبت اقدام شد، اما مجوزهای دیگر صادر نشده است. متأسفانه اجرای محدود طرح باعث زیان سرمایهگذار و حتی ضرر شهروندان هم میشود زیرا باید هزینهای برای برچسب بپردازند که فقط در قسمت محدودی از شهر قابل بهرهبرداری و استفاده است و به همین علت بسیاری از خرید و یا شارژ برچسب خودداری میکنند.
شنیده بودیم قرار است از درآمد سی پی برای شهر پارکینگ ساخته شود این موضوع به کجا رسید؟
- حفظ و توجه به محیطزیست و همراه کردن مردم با این هدف، یکی از مهمترین اقدامات آتی شهر است
متأسفانه به دلیل اجرای آن در بخشی از شهر و عدم استفاده در کل شهر با توجه به اینکه طرح درآمدزا نیست و صرفاً به علت نتایج مثبت فرهنگی و ترافیکی در حال ادامه کار است بنابراین نمیتوان از آن برای تأمینکننده بودجه ساخت پارکینگ استفاده کرد؛ اما در این زمینه در خیابانهای طرح شهرداری و معاونت مربوطه در حال اجرای پارکینگ مکانیزه و طبقاتی هستند مانند پارکینگ طبقاتی بعثت در خیابان بابالحوائج که به مدت تقریباً ۲ ماه است که با مدیریت این شرکت به بهرهبرداری رسیده است.
شرکت آتی شهر در کاشان فقط طرح «سی پی» را اجرا میکند؟
خیر این شرکت در همکاری با شهرداری علاوه بر اجرا و ساماندهی پارک حاشیهای تحت عنوان «سی پی»، پیمانکار ساخت «ایستگاههای دوچرخه» و مدیریت و ساماندهی «شبکه حملونقل دوچرخه» و همچنین مدیریت و بهرهبرداری از «پارکینگ طبقاتی بعثت» را نیز بر عهده دارد. همچنین پروژه «کاشان تخفیف» که ایجاد بزرگترین شبکه تخفیف ارائه خدمات و خرید شهر کاشان است در مرحله آغاز است که اخیراً به بهرهبرداری رسیده است.
-
استفاده از کلیه خدمات برای شهروندان کاملاً رایگان است.
چند ایستگاه دوچرخه و چه تعداد دوچرخه دارید؟
طبق برنامه معاونت حملونقل شهرداری قبلی که به شرکت ما ابلاغ شد ۱۳ ایستگاه برای مناطق مرکز شهر و سایر محدودههای متصل به مراکز شهر پیشبینی شد که مقرر شد با توجه به شرایط و محدودیتهای قرارداد و در فاز اول ۶ ایستگاه مرکزی و اصلی ساخته و به بهرهبرداری برسد و سایر فازها بعدازآن اجرا شود اما متأسفانه فاز ۱ که آماده استفاده است هنوز نهتنها به بهرهبرداری نرسیده است بلکه بحثهای حسابرسی ساخت ایستگاهها نیز بعد از گذشت بیش از ۱ سال هنوز رسیدگی نشده است.
اگر ایستگاههای دوچرخه تجهیز شده و آماده است چرا آنها را فعال نمیکنید؟
ساخت ایستگاهها طبق قرارداد بر عهده شرکت بود اما در پایان پرداخت هزینه را باید شهرداری پرداخت میکرد. شرکت این هزینهها را پرداخت کرده است و شهرداری موظف بوده با بررسی و تائید هزینهها این مبلغ را به شرکت پرداخت کند که متأسفانه باگذشت بیش از ۱ سال هنوز این مرحله سپری نشده و با توجه به بار مالی که این پروژه داشته است امکان راهاندازی ایستگاهها به علت عدم تسویهحساب برای شرکت مقدور نیست. متأسفانه این تأخیر علاوه بر ضرر و زیانهای حاصل از خواب سرمایه، باعث از بین رفتن و استهلاک ایستگاهها و همچنین عدم سرویس رسانی به شهروندان و محقق نشدن اهداف ترافیکی و زیستمحیطی حاصل از آن میشود.
البته در ماه گذشته از سوی مهندس بخشنده فر معاون محترم حملونقل و ترافیک دستور بررسی و حسابرسی ایستگاهها و راهاندازی آن صادرشده که ضمن تشکر از ایشان امیدواریم این امر بهزودی محقق شود.
شما گفتید در یک پروژه بزرگ دیگر هم مشارکت دارید، ماجرای این پروژه «کاشان تخفیف» چیست و چه مزایایی دارد؟
با توجه به شرایط فعلی اقتصادی و همچنین تواناییهای این شرکت در اجرای پروژههای پرداخت الکترونیک، پروژه کاشان تخفیف باهدف کاهش هزینههای جاری خانوادههای کاشانی شکل گرفت. درواقع کاشان تخفیف شبکهای از فروشگاههایی است که با کاهش سودشان باعث افزایش قدرت خرید شهروندان میشوند و شرکت ضمن تعریف پروژه، نقش مدیریت و اطلاعرسانی طرح را در کنار فراهم کردن زیرساختهای پرداخت و نرمافزاری بر عهده داشته است که خوشبختانه این پروژه بهصورت کاملاً رضایتمندانه در حال پیشرفت و با استقبال خوبی از طرف شهروندان روبرو شده است.
از مزایای پروژه میتوان به افزایش قدرت خرید و افزایش ارزشی پول شهروندان در کنار کیفیت بالا و تنوع بسیار بالای شبکه نام برد بهنحویکه شهروندان میتوانند تمام نیازهای جاری و ماهیانه خود را با بیشترین تخفیف مرتفع کنند.
اطلاعرسانی پروژه در قالب سایت کاشان تخفیف به آدرس kashantakhfif.com قابلدسترسی است و بهزودی اپلیکیشن کاشان تخفیف انجام میشود. استفاده از کلیه خدمات برای شهروندان کاملاً رایگان است. تنها کافی است به سایت مراجعه کرده و در آن ثبتنام نمایند و نیازی به دریافت کارت مجزایی هم ندارند، شماره یکی از کارتهای بانکی خود را ثبت میکنند بعدازآن این کارت در سامانه بهعنوان کارت خرید فعالشده و شهروندان میتوانند با مراجعه به مراکز معرفیشده در سایت با کارتشان خرید کنند و تخفیفات همان لحظه برایشان اعمال شود.
شرکت آتی شهر برای اهداف زیستمحیطی در کاشان برنامهای هم دارد؟ این را ازاینجهت میپرسم که شرکتهای فعال و صاحبنام معمولاً در مشکلات و مسائل شهری سرمایهگذاریهایی میکنند که نقش بیشتری در کنار شهروندان داشته باشند.
یکی از اصلیترین فلسفههای تشکیل شرکت آتی شهر گذار از جامعه سنتی به جامعه و شهری مدرن است. همانطور که این فلسفه در نام شرکت نیز تجلییافته است، «آتی شهر».
شهروندان میتوانند تمام نیازهای جاری و ماهیانه خود را با بیشترین تخفیف مرتفع کنند
حفظ و توجه به محیطزیست و همراه کردن مردم با این هدف، یکی از مهمترین اقدامات برای تحقق این مهم است. در صورت تضعیف و نابودی محیطزیست دیگر آیندهای نیز وجود نخواهد داشت. لذا میبایست مردم را آموزش داد باید آنها را نسبت به زیستبوم خود دغدغهمندتر کرد میبایست آنها را با طبیعت همراه کرد؛ که اینها نیاز به برگزاری همایشها، مراسم و فرهنگسازی دارد. شرکت آتی شهر نیز بهنوبه خود، این مسئولیت را متوجه خود میداند.
در همین راستا قصد داریم با فعالیت در مدارس کاشان میان دانش آموزان با موضوع محیطزیست فعالیتهایی برگزار کنیم که اقدامات در حال آمادهسازی است که البته این حرکت مستلزم تمایل و همراهی آموزشوپرورش هم هست. بدین ترتیب امیدواریم بتوانیم در دانش آموزان به نحوی علاقهمندی و شور و شعف نسبت به محیطزیست ایجاد کنیم و همچنین آموزش هم داده باشیم. بهغیراز این برنامههای کوتاهمدت توسط شرکت در سال پیش رو توسط شرکت نیز در دستور کار قرار دارد.
برای سال ۹۷ با برنامهریزیهای صورت گرفته و اهداف بلندمدت زیادی را داریم. پیادهسازی کردن پویشهای اجتماعی، محیطزیستی و ترافیکی تا برگزاری همایشهای بزرگ، جشنوارهها، حضور در مدارس و مراکز علمی و همچنین مباحث آموزشی در حیطه محیطزیست ازجمله برنامههای ما خواهد بود.
آیا اشتغالزایی هم در اهداف و برنامههای شما دیدهشده؟
در رابطه با اشتغالزایی حاصل از اجرای پروژههای شرکت هم افتخار میکنیم که بهواسطه اجرای پروژههای ذکرشده فضای کار برای جوانان فراهمشده. در حال حاضر ۲۵ نیروی اداری و اجرایی بهواسطه طرح «سی پی» در حال فعالیت هستند که با گسترش آن میتوان نیروی بیشتری بکار گرفت و راهاندازی ایستگاههای دوچرخه و گسترده شدن طرح کاشان تخفیف و سایر پروژههای در دست اجرا فضای کار و اشتغالزایی در شرکت افزایش چشمگیری خواهد داشت. ما یک شرکت خصوصی دارای ایده هستیم، استقبال از ایدههای نوین این شرکت طبعاً و قطعاً اشتغالزایی در پی دارد و این بستگی به مدیران شهر دارد که چگونه از سرمایهای که این شرکت به کاشان آورده بهرهبرداری کنند. منظور من از سرمایه تنها نقدی و مالی نیست، بلکه تکنولوژی و ایده امروزه علاوه بر پول مهمترین ارکان اشتغالزایی است.
بسیار از توضیحات و فرصتی که در اختیار ما گذاشتید متشکریم.
دیدگاه شما