کاشان نیوز: وجود چاه هاي دفني فاضلاب شهر زير زميني نوش آباد را تهديد مي كند و موجب كندي كار كاوشهاي باستانشناسي اين معماري شگفت انگيز دستكند بشر شده است. طرح جمعاوري فاضلاب شهر تاريخي نوش آباد كه پيش از اين به تصويب رسيده بود در دولت جديد داراي رديف اعتباري شد و پس از طي مراحل مقدماتي بزودي عمليات اجرايي شبكه جمعآوري فاضلاب اين شهر اجرايي مي شود.
فاضلاب شهری برای حفظ «اویی نوش آباد» یک ضرورت است
رئیس شورای اسلامی شهر نوش آباد گفت: اجرای پروژه فاضلاب شهری برای نوش آباد با توجه به وجود شهر زیرزمینی اویی یک ضرورت است و شورا و شهرداری آمادگی همه گونه همکاری خود را جهت تحقق هرچه سریع تر این پروژه اعلام می کنند.
در جلسه ای که به منظور برنامه ریزی در خصوص اجرای شبکه فاضلاب شهری نوش آباد با حضور مديران آبفا و مديران شهري نوشآباد برگزار شد، سید حسین یداللهی رئیس شوراي اسلامي شهر نوشاباد با اعلام آمادگی مدیریت شهری اين شهر در خصوص اجرای شبکه فاضلاب شهری نوش آباد گفت: مدیریت شهری و مردم شهر تاریخی نوش آباد به مشکلات اجرای این پروژه آگاه هستند و می دانیم این پروژه مشکلاتی نیز خواهد داشت ولی همه کمک می کنیم تا با حل مشکلات، پروژه به بهترین نحو عملیاتی شده و هرچه سریع تر به بهره برداری برسد.
وی افزود: پیشنهاد شورای اسلامی شهر نوش آباد اين است که اجرای تصفیه خانه فاضلاب به گونه ای برنامه ریزی شود تا کشاورزان منطقه بتوانند از پساب تصفیه شده فاضلاب شهری استفاده نمایند.
یداللهی گفت: متأسفانه مقدار آب دهي بسیاری از چاههای دشت های نوش آباد کاهش یافته و مشکلات بی آبی روز به روز بیشتر می شود. از اینرو پیشنهاد می شود از طریق پساب فاضلاب شهری حل بخشی از مشکلات کشاورزان مورد توجه قرار گیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر نوش آباد افزود: نوش آباد در زمینه تأمین آب فضای سبز شهری نیز با مشکل مواجه است و پیشنهاد می شود بخشی از پساب تصفیه شده فاضلاب شهری نیز در این خصوص در نظر گرفته شود.
مشکلات پروژه را پذیرفته ایم
شهردار نوش آباد هم در این جلسه گفت: مشکلات پروژه را آگاهانه پذیرفته ایم و آن را حل می کنیم.
علی اصغر شقایقی تصریح کرد: نظر شهرداری آن است که این پروژه با سرعت انجام شود و شهرداری از هر گونه همکاری در این خصوص دریغ نخواهد کرد.
وی تأکید کرد: نکته حائز اهمیت آن است که پروژه با سرعت انجام شود. قطعاً تعطیلی و کندی کار پروژه مردم را بیشتر خسته می کند و انتظار داریم در کوتاه ترین زمان ممکن شاهد بهره برداری از پروژه فاضلاب شهری نوش آباد باشیم.
شقایقی پیشنهاد داد: جانمایی تصفیه خانه به گونه مدنظر قرار گیرد که کشاورزان منطقه بتوانند از پساب تصفیه شده استفاده نمایند.
فاضلاب شهری نوش آباد با مشارکت شهروندان انجام می شود
مدیرعامل آبفای کاشان گفت: شواهد امر نشان می دهد مردم و مدیریت شهری نوش آباد خواهان اجرای پروژه فاضلاب شهری هستند و بخش عمده ای از این اقدام با مشارکت شهروندان از طریق فروش انشعاب محقق می گردد.
مهندس محمد رضا اسدی با تأکید بر نقش مردم و مدیریت شهری در خصوص اجرای این پروژه یادآور شد: تجربه ای که در خصوص فاضلاب شهری کاشان داریم این است که موفقیت پروژه فاضلاب شهری کاشان مرهون همراهی مدیریت شهری و مردم می باشد و در خصوص نوش آباد باید مطمئن شویم که آیا این همراهی از ابتدا تا انتهای پروژه خواهد بود یا خیر؟
وی تأکید کرد: موضوع مهم در خصوص اجرای این پروژه آن است که تغییر و تحولات مدیریت شهری مشکلاتی برای پروژه ایجاد نکند تا مردم در رنج و مشقت قرار نگیرند.
اسدی گفت: باید پروژه در کوتاه ترین زمان ممکن انجام و به بهره برداری برسد و پیش بینی ما فاصله زمانی 2 سال می باشد که بیش از این به هیچ وجه توجیهی برای شرکت آب و فاضلاب و سرمایه گذار پروژه ندارد.
مدیرعامل آبفای کاشان در خصوص ضرورت اجرای شبکه فاضلاب شهری به خصوص در منطقه گفت: بحران بی آبی منطقه و میکربی شدن منابع زیرزمینی به واسطه چاههای جذبی منازل این ضرورت را ایجاب می کند تا با احداث شبکه فاضلاب شهری و تصفیه فاضلاب از آلودگی منابع جلوگیری نموده و همچین از پساب حاصل بعنوان جایگزین در بخش صنعت، کشاورزی و فضای سبز استفاده نماییم.
اسدی وجود شهر زیرزمینی اویی نوش آباد را به عنوان یک اثر تاریخی باارزش و ملی برشمرد و گفت: بعد از کشف این اثر تاریخی درخواست های زیادی از سوی شهروندان و مدیریت شهری مبنی بر اجرای شبکه فاضلاب شهری نوش آباد مطرح شد تا با اجرای شبکه فاضلاب شهری از تخریب این شهر زیرزمینی به واسطه چاههای جذبی خانگی جلوگیری به عمل آید.
وی شهر زیرزمینی و شبکه فاضلاب شهری را در کنار هم به عنوان یک فرصت و تهدید دانست و گفت: همانگونه که اجرای شبکه فاضلاب شهری نوش آباد از شهرزیرزمینی اویی حفاظت خواهد نمود می تواند به عنوان یک مانع نیز مشکلاتی برای اجرای شبکه فاضلاب شهری ایجاد کند.
اسدی گفت: تجربه ای که در کاشان داریم نشان می دهد که نتوانستیم به هیچ وجه شبکه فاضلاب شهری و خطوط انتقال را از 2 کیلومتری سیلک و یا 600 متری باغ فین به جهت حساسیت های موجود عبور دهیم و در زمینه شهر نوش آباد نیز باید از ابتدای پروژه وضعیت حریم شهر زیرزمینی برای ما مشخص گردد و از هم اکنون بدانیم تا چه شعاعی یا چه محدوده ای می توانیم ورود پیدا کنیم و این به عنوان یکی از چالش های فرا روی این پروژه است.
مدیرعامل آبفای کاشان برآورد هزینه این پروژه را در بخش شبکه جمع آوری بر اساس فهرست بهای 1392 به مبلغ 12 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: امیدواریم با مشارکت مردم، حمایت مدیریت شهری و مشخص شدن بحث های فنی به خصوص در حوزه میراث فرهنگی هرچه زودتر پروژه را شروع نموده و در کوتاه ترین زمان ممکن به بهره برداری برسانیم.
نفوذ فاضلاب به شهر زير زميني سرعت كاوش ها را كم كرده است
مدير شهر زير زميني نوش آباد نيز در گفتگو با كاشان نيوز با تاكيد بر رابطه مستقيم اجراي فاضلاب شهري نوشآباد با حفظ و توسعه شهر زير زميني گفت: به علت نفوذ فاضلاب دفني منازل مسكوني بخش هاي وسيعي از طبقه منفي دو و سه شهر زير زميني مملو از فاضلاب شده و امكان كاوش و توسعه مسير هاي جديد براي بازديد را غير ممكن كرده است.
عباس شافعي افزود: در گذشته هاي دور اهالي به جهت استفاده از فضولات انساني به عنوان كود در كشاورزي از چاهك ها يا حوضچه هاي سطحي براي جمع آوري فاضلاب استفاده مي كردند ولي از زماني كه براي رعايت بهداشت عمومي چاههاي دفني در نوش آباد حفر شد بسياري از چاه ها به تونل هاي شهر زير زميني راه پيدا كرده و موجب نفوذ فاضلاب به آن شده است.
مدير شهر زير زميني نوشآباد با اشاره به فصل پنجم كاوش هاي باستانشناسي كه هم اكنون در اين محوطه تاريخي در حال انجام است افزود: وجود فاضلاب علاوه بر كندي سرعت عمل كاوشگران، خطرات فراواني را نيز به همراه دارد كه اميدواريم با اجراي سريع تر طرح فاضلاب شهري نوَش آباد كاوش ها سرعت بگيرد و درآينده امكان بازديد بخش هاي جديدي از اين معماري عجيب دستكند براي گردشگران فراهم شود.
شافعي با اشاره به تلاش هايي كه براي ثبت جهاني اين اثر معماري در جريان است افزود: كشف فضاهاي جديد و توسعه وضعيت موجود شهر زير زميني نوشاباد يكي از فاكتورهاي مورد نظر براي فعال تر شدن پرونده ثبت جهاني آن است كه اميد واريم با اجراي شبكه فاضلاب اين مهم اتفاق بيفتد.
سانسورچی دستت درد نکند .با این خوش خدمتی 20 عدد بلیط رایگان برای مشاهده این مسیر قنات قدیمی به شما اهدا میگردد.برای ادامه کارهایت ارزوی موفقییت داریم
ما روی زمین هم تازه دارای شهری به نام نوش آباد شده ایم شما از شهر تاریخی نوش آباد در زیر زمین حرف میزنید.جمع کنید این بساط را.چه اشی چه کشکی .خوب نون دانی برای یک مشت درست شده است .تعجب میکنم از یک مشت به اصطلاح توریست که از آن طرف دنیا میآیند این مسیر قنات را ببینند.
شرکت آبفا چرا همیشه همه طرح های اصلی رو تو کاشان اجرا میکند هنوز آران و بیدگل فاضلاب فاضلاب اجرا نشده است چرا شهر زیر مجموعه آران و بیدگل شروع میشود.
چطور برای کاشان وام جهانی میگیرد سازمان آب ولی برای شهرهای دیگر مشارکت شهروندان باید باشد این چه عدالتی هست