کاشان نیوز– مطهره حاجی زاده: حجتالاسلام حسن روحانی صبح امروز در مراسم افتتاحیه هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری تهران شرکت کرد و از رویکرد دولت ایران در برقراری صلح و پیشبرد اهداف خود با گفتگو سخن گفت. به گفته ایشان ما به صلح، آشتی، برادری و همزیستی افتخار میکنیم. امروز زمانی نیست که بین ملت ها دیوار کشیده شود. یادشان رفته است که سالیان پیش دیوار برلین فرو ریخت. اگر دیوارهایی هم بین ملت ها وجود دارد، باید برداشته شود. دنیای امروز دنیایی نیست که بین ملتها و سرزمینهای دنیا فاصله ایجاد کند.
رئیس جمهور افزود: امروز، روز همسایگی است و جهانی شدن فاصله ما را کمتر کرده است. دیگر کسی نمی تواند با جهانی شدن مبارزه کند. امروز روز آشتی و نزدیکی است. روز همزیستی مسالمتآمیز است. اگر میخواهیم به صلح و به ثباتی بیشتر برسیم باید تعامل بین کشورهای را بیشتر کنیم.
روحانی در ادامه تصریح کرد: مردم ما هیچ گاه با مساله ای به نام نژاد پرستی خوی نداشتند و در کشور ما میان اقوام، ادیان و فرهنگ های مختلف همزیستی مسالمت آمیز وجود داشته و دارد. کنار مسجد، کلیسا و کنیسه وجود دارد. در پارلمانمان هم کنار نمایندگان مسلمان نمایندگان ادیان دیگر همچون مسیحی، یهودی و زرتشی وجود دارد. یهودیان، مسیحیان و زرتشیان دارای همان آزادی هستند که مسلمانان در ایران دارند.
دکتر روحانی با اشاره به جایگاه ایران در منطقه اظهار کرد: ما ملتی هستیم که آثار افراطیگری، تجاوز و تروریسم را با تمام وجود احساس کردیم. ما درد و رنج مردم عراق را شاهدیم و می بینیم. درد سوریه، افغانستان، پاکستان، یمن و لیبی هم شاهدیم و هم می بینیم.
وی خطاب به راهنمایان گردشگری گفت: خاورمیانه مهد تمدن و گردشگری بود. آثار تمدنی و گردشگری در لبنان، فلسطین، سوریه، عراق افغانستان و آسیای مرکزی دیدنی بود و هست. تروریسم فقط جان انسانی را نگرفته و تنها رشد و حرکت توسعه را کند نساخته، بلکه آثار تمدنی جهانی و تاریخی منطقه را هم از بین برده است.
به اعتقاد ایشان همانطور که گرفته شدن جان انسانی قابل جبران نیست از بین بردن آثار تمدنی و گردشگری هم قابل جبران نیست. ایران کشوری است که برای ثبات در منطقه و حفظ جان مردم از همه قدرتش استفاده کرده و می کند.
در بخش دیگری از این سخنرانی روحانی با بیان اینکه راهنمایان گردشگری پلی میان ملتها، فرهنگها و کشورها هستند، گفت: گردشگری زمانی به رشد میرسد که راهنمایان خوب، خوش بیان و خوش اخلاق از گردشگری به خوبی حمایت کنند. شما هستید که با بیان و آشنایی به تاریخ زوایای تمدن را بر ای گردشگران روشن می کنید. راهنمایان گردشگری هستند که ابعاد و صورت های پشت پرده آثار به جا مانده از تمدن گذشتگان را برای گردشگران اگر راهنمایان نباشند حتما بهره مندی علمی و معنوی گردشگران از آن آثار کم خواهد بود.
روحانی خطاب به راهنمایان گردشگری، گفت: شما به عنوان خادمان تمدن بشریت و به عنوان واسطهای برای معرفی آثار جهان به نسل امروز هستید. در واقع شما واسطه بین قرنها و هزاران سال پیش با امروزیان هستید. شما هستید که اذهان نسل جوان را به تمدن کهن اجدادهایمان روشن میکنید.
وی همچنین خاطرنشان کرد که یکی از اهداف بلند ایران با فرهنگ و تمدنی هفت هزار ساله پیوند ملتها به یکدیگر است.
رئیس جمهور با اشاره به توافق برجام و مخالفت ایران با سلاحهای کشتارجمعی افزود: مذاکرات ما با قدرتهای بزرگ در زمینه هستهای به معنای آن بود که مذاکره و گتگو کوتاهترین و کمهزینهترین راه برای رفع اختلاف بین دولتهاست. ما در مذاکره به توافقی دست یافتیم که رهآورد آن آشتی، امنیت، ثبات و تعامل بیشتر با بکدیگر بود. ما در برجام راه را برای میزبانی بیشتر از جهانگردان آسان کردیم و سفره خود را برای گردشگران گشودیم.
وی افزود: خوشبختانه طی سالهای گذشته توریستهای خارجی با حسن نظر به ایران بیش از گذشته زمینه را برای حضور گردشگران دیگر مهیا کردند.
رئیس جمهور با بیان اینکه در ۶ ماهه نخست سال ۹۵ نسبت به ۶ ماهه سال گذشته آمار گردشگران خارجی افزایش یافته است، گفت: طبق آمار حضور جهانگردان فرانسوی ۱۰۴ درصد، جمهوری چک ۵۳٫۴ درصد، از هلند ۴۳٫۳ درصد، سوئیس ۳۸٫۳ درصد، از دانمارک ۳۷٫۵ درصد، از ایتالیا ۳۳٫۸ درصد، انگلستان ۳۳ درصد، از لهستان ۳۳ درصد، بلژیک ۳۲٫۳، از اتریش ۲۸ درصد، از اسپانیا ۲۷٫۹ درصد، از یونان ۲۴٫۴ درصد، از فنلاند ۱۹٫۲ درصد، از آلمان ۱۶٫۶ و از روسیه نیز ۱۶٫۶ درصد رشد و افزایش داشته است.
وی ادامه داد: این نشان میدهد که پس از برجام دروازه ایران به روی مهمانان خارجی گشودهتر شده است. ما در همین راستا ناوگان هوایی کشورمان را هم اصلاح و نوسازی خواهیم کرد. ریلها را نیز نوسازی میکنیم و ساختن اتوبانها و جادهها هم جهت جذب بیشتر جهانگردان به ایران است.
روحانی با اشاره به آداب و سنن ایرانی، گفت: گردشگران با سفر به ایران تنها آثار گذشته را نمیبینند بلکه فرهنگ و مهماندوستی مردم را هم مشاهده میکنند. اهمیت گردشگری تنها در حوزه اقتصاد نیست کما اینکه برای این حوزه هم منفعتهای زیادی دارد؛ اما در کنار اقتصاد، گردشگری به امنیت منطقه و همچنین به فرهنگ جهان و انسجام مردم دنیا کمک میکند.
وی در بخش دیگی از این سخنرانی خاطرنشان کرد: همه ما باید تلاش کنیم تا ابتدا محیط زیست کشورها را در راه گردشگری حفظ کنیم. اگر محیط زیست کشورها آسیب ببیند یکی از سرمایههای بزرگ دنیا آسیب دیده است. پس باید برای حفظ محیط زیست سرمایهگذاری کنیم.
رئیس جمهور افزود: دومین تلاشمان را بر حفظ میراث فرهنگی باید معطوف کنیم. چرا که میراث فرهنگی هم سرمایه بزرگی است. همه ما باید تلاش کنیم تا از میراث گذشتهمان به خوبی حفاظت و حراست کنیم. میراث گذشته سراسر دنیا برای همه ما مهم است.
دیدگاه شما