کاشان نیوز: نشست خبری نماینده کاشان و آران و بیدگل روز پنجشنبه ۱۸ مرداد در حوالی روز خبرنگار، اظهارنظرهای مختلفی را به وجود آورد، موضوع، نحوه دعوت و حضور خبرنگاران ازجمله مباحثی بود که در محافل خبری بشدت داغ بود. حتی بعضی از فعالین رسانهای که معتقد به انتخاب گزینشی خبرنگاران بودند اقدام به تحریم این نشست کردند!
ازآنجاکه سؤالهای زیادی از شهروندان در قالب دیدگاه برای کاشان نیوز ارسالشده بود تصمیم به شرکت در نشست خبری گرفته البته بهواسطه تعدد سؤالات تعداد اندکی از سؤالات را پرسیده و به همین دلیل دو تن از خبرنگاران کاشان نیوز امکان پرسش سؤالات را نیافتند.
نظر شمارا به پرسش و پاسخهای مطروحه جلب نموده خاطرنشان مینماید که از درج سؤالات و پاسخهای دیگر خبرنگاران که طبعاً در نشریات متبوع منتشر خواهد شد برای ممانعت از طولانی شدن این گزارش خودداری شده است.
لازم به ذکر است که سعید غلامیان و علی اسدالله زاده خبرنگاران نشریه کاشان امروز و مطهره حاجی زاده و مرضیه گیلاسی خبرنگاران کاشان نیوز در این جلسه حضور داشند که تنها سعید غلامیان و مطهره حاجی زاده موفق به پرسش تعدادی از سوالهای خود شدند.
آقای ساداتی نژاد جنابعالی در موارد متعددی با رسانههای ملی مصاحبه میکنید اما تا امروز از شما با رسانه محلی هیچ مصاحبهای ندیدیم، علت آن چیست؟
دوستآنهم میدانند اولویت من نسبت به رسانههای محلی کمتر از رسانههای ملی نیست. حداقل در مدت اخیر را میگویم همین سال ۹۷ به دلیل اینکه حوزهی اقتصادی ما چالشهای زیادی داشته و افراد زیادی را هم دعوت کردیم تقریباً همیشه در محضر خبرنگاران این مدت بودهایم واتفاقا در همین دفتر چهارتا نشست خبری برگزار کردیم خبرنگارانی که درخواستی داشتند تماس میگرفتند با روابط عمومی در همین دفتر بنده خدمتشان بودم. لذا بنده در سال ۹۷ در حوزه رسانههای محلی بعید میدانم کسی بیشتر از من با رسانههای محلی در کاشان ارتباط داشته باشد.
-
کاشان را اگر مرکز قرار بدهید هیچ جادهی امنی به سمت کاشان نمیآید. از مشکات به کاشان از برزک به کاشان از سفید شهر به کاشان از ابوزیدآباد به کاشان از بادرود به کاشان جاده امنی نداریم. طبیعی است که ما به سمت این مطالبه میرویم که چرا در این حوزه دولت نقص دارد و چرا انجام نمیدهد چرا مدیران وظایفشان را انجام ندادند
جناب ساداتی نژاد حق شهروندان هست که دیدگاههای فرهنگی اجتماعی و اقتصادی شمارا بدانند من بهشخصه از آقای صفری از جنابعالی با تلفن و مکرر درخواست مصاحبه کردم ولی پاسخی نگرفتم مصاحبه با نشست خبری متفاوت است من الآن اگر بشمارم شاید سی چهل سؤال دارم ولی قطعاً نمیتوانم با تذکری هم که –آقای صاحبهنر، منشی جلسه- دادند همه سؤالهایم را مطرح کنم. یکی از مشکلات ما مصاحبهای هست که مکرر درخواست کردیم و تا حالا به آن پاسخ داده نشده.
این نشست به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار است من دو سؤال در این خصوص داشتم یک مورد را پرسیدم مورد بعدی اینکه شرایط و اوضاع رسانه به تعبیر شما «نبض جامعه» بسیار نامتوازن و ناجور میزند! شما از رسالت خبرنگار صحبت کردید رسالت خود شما در این مورد چیست؟ رسالت مدیران و مدیران اجرایی را که میدانیم و از آن نتیجهای نگرفتیم. جنابعالی چطور شما در این زمینه چه اقدامی کردید؟
خدمتتان عرض کنم که رسالتها همین ارتباط هست. یکی از رسالتهای بنده همین ارتباط است؛ یعنی خبرنگار بتواند دسترسی داشته باشد تا سؤالش را بپرسد حالا بنده کارم حوزه قانون گزاری است اگر در حوزه قانون گزاری و رسانه و مطبوعات مسائل و مشکلاتی که وجود دارِد به من منتقل کنید قطعاً من در مجلس آن را در کمیسیون فرهنگی- که متولی حوزه رسانه و امور خبرنگاری هستند – خواهم گفت برداشت خود من این است حالا من نمیدانم آقای صفری هم اینجا هستند من در مورد حوزه رسانه و خبرنگاران کاشان محدودیتی ندارم من بهصراحت این را میگویم به دلیل اینکه من هر هفته کاشآنهم هستم معمولاً در دسترس هستم که الحمدالله به دلیل اینکه کاشان شهر نزدیکی هست به تهران با دو ساعت ونیم فاصله من هر پنجشنبه کاشان هستم دلیلش هم این است که ما جوانیم میتوانیم این تردد زیاد را انجام بدهیم بنابراین در این زمینه مشکلاتی نیست اخبار مربوط به جلسات و بازدیدها همیشه روی کانال و سایت واینستاگرام بنده اطلاعرسانی میشود بنابراین ما مشکلی هم نداریم حالا آقای غلامیان هم مثل بقیهی خبرنگاران عزیز ما بنده هیچ محدودیتی نداریم که با شما یا کس دیگری مصاحبهای داشته باشم نداریم واتفاقا علاقهمند هم هستم در حوزه خبر و رسانه و در کاشآنهم در جلسه اعلام کردم اگر موردی یا مسئلهای در حوزههای خبری و رسانهای باشد که بنده بتوانم پیگیری کنم حتماً وظیفهام را در قبال این موضوع انجام خواهم داد. منتهی یک بحثی هم وجود داشت همین موضوعی که آقای خاکسار-در خصوص مشکلات رسانههای ملی و سراسری در کاشان- اشارهای داشتند انشاالله من پیگیری میکنم در اولین فرصت نشستی با معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد باشد تعدادی از دوستان را هم دعوت میکنیم حرفهایشان را مستقیم با بخش مرتبط با موضوع بزنند و پیگیری شود.
آقای دکتر مشکل ما مشکل اطلاعرسانی نیست گرچه در این حوزه هم معضلاتی وجود دارد شما در موارد متعددی مثل جاده برزک مثل ارزان شدن تعرفه برق کاشان، مثل شهرک ماهیهای زینتی اطلاعرسانی گستردهای هم کردید اما عملاً اتفاق ملموسی بیش از سنوات قبل دیده نشده جنابعالی استدلال میفرمایید که من کارم قانونگذاری هست و مسئولیت اجرایی ندارم درست است، ولی اگر برای شهروندان بگویید پیگیری شما در این زمینهها به چه نتیجهای رسیدید مهم است.
خدمت شما عرض کنم که این موضوع خیلی شفاف و روشن است مثلاً در مورد جاده برزک اولاً ما باید یادمان باشد رسانه باید دقیق و درست و حرفهای حرف بزند اینیک واقعیت است یعنی ما باید بدانیم وظیفه مدیران اجرایی چیست چون من بعضی مواقع در حوزه رسانه میبینم بعضی از دوستان چیزهایی که مرتبط به حوزه اجرا هست آن را به نماینده منتسب میکنند. البته قابلفهم است که به چه دلیل آن رسانه این حرف را میزند اینجور نیست که آدم نفهمد ولی انتظار از رسانه این نیست.
رسانه باید با دلیل و درست حرف بزند. کار حوزه اجرایی اجراست و کار حوزه قانونگذاری، نظارت قانونگذاری است. من این را قبلاً هم گفتم به دلیل اینکه ما شهرستانیم و در استان اصفهان خیلی از مطالبات ما بهسختی پیش میرود طبیعتاً نماینده میتواند کمک کند تا این حد که در تهران و در وزارتخانهها بتواند پیگیر بشود و این حرف هم حرف نادرستی نیست.
تقریباً دلیل درگیری عموم نمایندههای شهرستانی در این حوزههای اجرا که وظیفهشان نیست به چه دلیل است؟ این بوروکراسی خستهکننده و فلجکنندهای هست که در حوزههای شهرستانی در استانها درگیر آن هستند.
فرودگاه در کاشان را یک ضرورت میدانیم و همه ما دنبال این هستیم که فرودگاه حفظ بشود باید همگی تلاش کنیم که مشکلات اقتصادی فرودگاه را بهگونهای حل کنیم یا با آوردن اسپانسرها و شرکتهایی که در بخش خصوصی هستند بیایند سرمایهگذاری کنند. یک بخش آنهم این است که پرواز خارجی را در اینجا راه بی اندازیم تا بتواند ازنظر دید اقتصادی توجیهپذیر باشد.
بنابراین در این موارد مثلاً جاده برزک باید پرسید جاده مال کیست؟ وزارت راه شهرسازی، راهکار-در اختیار- وزارت راه و شهرسازی است. متولی اداره وزارتخانهای در دولت وظیفهاش رسیدن به راه است و امنیت راه و اینکه یک نفر هم در جادهها کشته نشود در استان اصفهان اداره کل راه شهرسازی متولیِ این کار هست و در کاشان اداره راه شهرسازی است که متولی این کار هست. دولت در کشور وزیر راه دارِد در استان استانداری دارد و در شهرستانها فرمانداری دارد، متولی و پیگیری مطالبات مردم هستند. بهطور قاطع و دقیق و درست. این وظیفه کاملاً شفافی است. نماینده وظیفهاش قانونگذاری است و البته نظارت بر اجرای قوانین ولی طبیعتاً به دلیل این مشکل بنده هم چون جاده برزک جادهای است که افراد زیادی از هموطنان ما در آن کشته شدند و اصلاً موضوع راه موضوع جدی در کاشان هست. کاشان را اگر مرکز قرار بدهید هیچ جادهی امنی به سمت کاشان نمیآید. از مشکات به کاشان از برزک به کاشان از سفید شهر به کاشان از ابوزیدآباد به کاشان از بادرود به کاشان جاده امنی نداریم. طبیعی است که ما به سمت این مطالبه میرویم که چرا در این حوزه دولت نقص دارد و چرا انجام نمیدهد چرا مدیران وظایفشان را انجام ندادند جاده برزک هم به همان دلیل پیگیری کردم. جاده برزک جادهای هست که تا حالا ردیف ملی نداشته. پولهای یک میلیارد و پانصدمیلیونی ما هیچ دردی از جاده برزک دوا نمیکند به دلیل طولانی و هزینهبر بودنش. حالا کنارش یک حاشیهای، پیچی اصلاحشده چون هیچکس تا حالا به جاده برزک بیتفاوت نبوده چون اینیک مسئله در منطقه کاشان است، از نمایندگان گذشته بگیر تا فرمانداران و رئیس ادارات راهها همیشه در هرسال یک اعتباری گذاشتند یک پیچی درست کردند یک حاشیهای در این جاده اصلاحشده ولی درماننشده کماکان این جاده دارای مشکلی است نزدیک نود میلیارد تومان. البته الآن با تغییر قیمتها حتماً این عدد یکی دو برابر شده. لذا من فکر کردم هیچ راهی ندارد بهغیراز اینکه ردیف ملی برایش بگیریم.
آقای غلامیان به حرفهای من گوش بدهید؛ ما هیچ راهی نداریم غیرازاینکه ردیف ملی-بودجه- بگیریم این کاری است که در سطح ملی بوده و بنده انجام دادم چون کار، کار فرماندار که نیست کار رئیس اداره شهر ما هم نیست اینها که نمیتوانند بروند ردیف ملی بگیرند لذا با این تشخیص بنده تلاش کردم سال ۹۶ برای جاده برزک ردیف ملی گرفتم این مهمترین کاری بوده که بنده بر اساس حرفی که زدم و قولی که داده بودم انجام دادم بنابراین جاده برزک ما الآن دارای ردیف ملی ست. در سال گذشته دوبانده شدنش شروعشده در منطقه نابرهم کار شروعشده البته پروژهای هست که طبیعتاً در یک سال اجرا نمیشود و ثانیاً الآن با این اوضاع اقتصادی که الآن ما در سال ۹۷ داریم که تقریباً چیزی حدود ۷ میلیارد تومان در سال ۹۷ پول برایش گذاشته شد هم میدانم این ۷ میلیارد دچار چالش خواهد شد. چرا؟ به دلیل حوزه تحریمی و کاهش درآمدهای دولت طبیعتاً اولین حوزهای که کاهش پیدا میکند و افت میکند حوزههای عمرانی است. فکر نکنید وقتی میگویم جاده برزک، فردا صبح درست میشود این پروژه در حالتی که اعتبار بگیرد چهار سال طول میکشد اگر نخورد به حوزه تحریمی و کاهش تخصیص. آنچه وظیفه بنده بود پیگیری این مطالبه مردم بوده و بنده به دقیقترین و بهترین روش انجام دادم و آن را صاحب ردیف کردم. البته در پیگیریهای محلی مثلاً در پروژهها یک پیمانکار میآید که ممکن است خوب کار نکند. ممکن است کارش را درست پیش نبرد این کار کیست؟ کار نماینده نیست که. حوزه شهری ما متولی پیگیری امورات اجرایی و عمرانی هست.
-
من بعضی مواقع در حوزه رسانه میبینم بعضی از دوستان چیزهایی که مرتبط به حوزه اجرا هست آن را به نماینده منتسب میکنند. البته قابلفهم است که به چه دلیل آن رسانه این حرف را میزند اینجور نیست که آدم نفهمد ولی انتظار از رسانه این نیست.
دوم تعرفه برق یکبار توضیح دادم دوباره این توضیح را میدهم چون ظاهراً توضیحم ناقص بوده که شما دوباره به آن اشاره کردید. ببینید حوزه تعرفه برق تعرفه برق یک کار اجرایی ست وزارت نیرو متولی تعیین تعرفه برق در کشور است. بر اساس رطوبت و درجه حرارت. اگر درجایی دقیق عمل نمیکند دولت مقصر اصلی این است که در یک جایی تبعیض اتفاق میافتد. مگر میشود شما در قم تعرفهات سه باشد و در کاشان چهار؟ امکانپذیرهست؟ درحالیکه درجه حرارتش بالاتر هست کی متولی است؟ وزارت نیرو، وزیر نیرو در استان کیست؟ استاندار، مدیرکل برق، در کاشان کیست اداره برق، فرمانداری. اینها متولی پیگیریکننده هستند. این مسئله و مشکلی هم که برای مردم کاشان هست همینطوراست در این شک نکنید؛ اما طبیعی است دوباره میایم سر حرف خودمان، به دلیل اینکه شهرستان است ممکن هست صدای این افراد بهجایی نرسد ممکن است وقتی در استانشان میگویند استان اصراری یا حمایتی برای این تغییر و اصلاح نداشته باشد لذا اینجا نماینده میاید به کمک. وظیفه او نیست! دقت کنید آقای غلامیان. جملات دقیقی دارم میگویم این وظیفه نماینده نیست؛ اما به دلیل اینکه مطالبه مردم هست و مسئولین محلی امکان دسترسیشان پایین هست نماینده به کمک میاید که این اتفاق بیفتد. خب به کمک میاید یعنی چی؟ وزارت نیرو متولی است، بنده بهعنوان ریس فراکسیون آب مجلس، بهعنوان رئیس کمیته مطالعات راهبردی آب کمیسیون تحقیقات مجلس و کسی که تخصص و رشتهام هم آب هست از تمام ظرفیت این موارد استفاده کردم و وزارت نیرو رو متقاعد به این کردم که این اتفاق بیافتد مسئله رو آیا قبلیها پیگیری نکردند؟ چرا ولی لزوماً وقتی پیگیری میکنی اینجوری نیست که جواب بدهد! ممکن است بنده یکچیزی رو پیگیری هم بکنم ولی به جواب نرسم نتیجه بحث دیگری است. ما تعهد به انجام تکالیفمان داریم خروجی آن ممکن است اتفاق نیفتد. حضرت امام راحل هم میفرماید ما مکلف به انجاموظیفهایم تکلیفمان را باید انجام بدهیم گزارش هم میدهیم، صریح و شفاف میگوییم که ما به اینجا رساندیم این قسمت را –اما- اجرا نمیکنند. لذا بنده این را پیگیری کردم و توانستهام به دلیل اشراف کامل به موضوع توجیه علمی دقیق و سماجت در پیگیری این را بر کرسی بنشانم که وزارت نیرو در دو دوره بپذیرد سند رسمیاش هم هست. با امضای وزیر، دستور این کار همروی میز دولت است که باید انجام بشود و دولت باید مطرح کند. دست بگیرند رأی بدهند تصویب کنند در سال گذشته دولت این کار را انجام نداده، پس آقای غلامیان بنده کارم رو انجام دادم دولت یازدهم دینش رو به مردم کاشان انجام نداد. در اردیبهشت سال ۹۶٫ در سال ۹۷ مجدداً با آمدن آقای اردکانیان کالاول! دوباره هر شنبه ما رفتیم وزارت نیرو تا بر پایه زحمات گذشته وزیر نیروی جدید هم مجدداً برای هیئت دولت فرستاد این طرح روی میز هیئت دولت است. مردم کاشان این مطالبه حقشان است. این تبعیض برای مردم کاشان و انتظارشان از دولت این است که خواستهشان را به رسمیت بشناسند. پس شفاف و صریح، بنده وظیفهام در قبال مطالبهی مردم کاشان انجام دادم.
در مورد شهرک ماهیهای زینتی بنده در خرداد ۹۵ نماینده شدم، اسفند ۹۵ معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس شیلات آمد کلنگ شهرک را زد من سه بار با وزیر دیدار داشتم بار آخر وزیر مدیرکل جهاد کشاورزی اصفهان را تهدید کرد مصاحبهاش را آقای مؤمنی دارد بدهید آقای غلامیان ببیند -که- ایشان در منظر مردم، در حضور مردم چی گفت. گفت اگر پیگیریهای فلانی نبود ما در اصفهان شهرک ماهیهای زینتی را کلنگ زنی نمیکردیم آقای مؤمنی بدهید صوتش را ایشان بشنوند. این اتفاق افتاد پروانه بعد از ۱۵ سال صادر شد، دیگران پیگیری نمیکردند. چرا؟ ولیکن بخش دیگرش که واگذاری اراضی هست مشکلات داخلی هست. شما نباید انتظار داشته باشید در حوزه واگذاری اراضی که کاری ست بین کاشان و اصفهان در منابع طبیعی و در حوزه فرمانداری و اینها باید کار اداریشان را باید انجام بدهند. من که فرماندار نیستم، گرچه مجبورم در بعضی مواقع بنشینم در همین دفتر جلسات اجرایی بگذارم. بعضی از عزیزانم گاهی به من میگویند آقای دکتر حضرتعباسی این جلسه را حقیقتاً یکی دیگر یک جای دیگر باید انجام بدهند من که نباید با رئیس شهرک صنعتی و منابع طبیعی جلسه بگذارم، رئیس جهاد کشاورزی را بردارم بیاورم جلسه، مسئول اتاق بازرگانی را بیاورم. برویم اصفهان. ایرادی ندارد، با عشق و علاقه و باقدرت این کار را انجام میدهم، چون خصوصیت من این است که منتظر کسی نمیمانم. کسانی که در دانشگاه با من کارکردند این را میدانند من اگر معاونت آموزشی داشتم که وظیفهاش گرفتن رشته در وزارتخانه بود اگر طول میکشید، من خودم رفته بودم این کار را انجام میدادم. در حوزه نمایندگی هم همینطور است. لذا ما کارها را پیگیری کردیم گزارشهایش را هم دقیق دادیم منبعد هم پیگیر هستیم.
رادیو کاشآنهم یکی از همین نمونههاست. درخواستم را در بعضی از سخنرانیهایم هم گفتم. انتظارم این است که مدیران شهری ما این را باقوت و قدرت پیگیری کنند.
من در دفترم یک زونکن دارم پنجاهتا طرح اقتصادی در آن هست که عملاً امکان اجرای آنها نیست! وقتی شما مطلبی را میفرمایید که من درخواستی کردم و پیگیری کردم؛ اما اجرای آن و امکان اجرای آن مهم است و اینکه آیا عملاً امکانپذیر هست یا نه من نمیخواهم از دولت دفاع کنم و دولت نقایص زیادی دارد.
منظور شما چیست؟ این طرحهایی که اینجا من پیگیری کردم کاملاً متفاوت با این مثال شماست. بحث جاده برزک بحث عملی است. باید اجرا شود. این وظیفهی دولت است. این نیست که بگوید عملی میشود یا نمیشود، -یا اینکه- این پروژه اقتصادی نیست من نباید پیگیریاش کنم.
شما میگویید من پنجاه طرح دارم، احداث کارخانه برق، احداث کارخانه فرش، احداث کارخانه کربنات کلسیم،… خب بله اول باید دید اقتصادی هست یا خیر این مسئله فرق دارد. بحث جاده برزک جادهای است که باید بحث امنیتش درست شود بنده هم پیگیری کردم ردیف ملی دارد دولت موظف است برایش پول بگذارد. در مورد ماهیان زینتی قطعی است مجوز بهرهبرداری صادرشده است پس باید انجام بشود ۷۰ درصد ماهیان زینتی کشور را کاشان دارند. اولین قطب تولید ماهی است ۱۷۰۰ تولیدکننده دارد باید دولت این کار را انجام بدهد. بنده هم به نمایندگی از مردم به این اصرار دارم اصلاً شامل این نمیشود که بگویید این کار میشود یا نمیشود، بله ممکن است دولت در اجرا مسامحه داشته باشد، تأخیر داشته باشد، قصور داشته باشد، بنده هم به نمایندگی از همه مردم در همه تذکراتم اعلام میکنم که این به اینجا رسیده، چرا اجرا نمیکنید؟ البته در ادامه کارمآنهم در دو سال آینده هم پیگیری خواهیم کرد ناامید هم نیستیم از تمام ابزارها هم استفاده خواهیم کرد برای اینکه دولت وظیفهاش را انجام بدهد.
اگر ممکن یک فرصتی برای مصاحبه به بنده بدهید تا مفصلتر نسبت به موضوعات گفتگو کنیم. نشست خبری نه مصاحبه اختصاصی.
آقای-صفری- یک مصاحبه اختصاصی بگذارید آقای غلامیان هرچه دلتنگش میخواهد بگوید.
متشکرم، آخرین سؤالم این است که در دوره شما مدیران شهری که پسوند نصرآبادی دارند فزونی گرفتهاند آیا این مسئله با نمایندگی یا نفوذ شما ارتباطی دارد یا خیر؟
خدمت شما عرض کنم، من یکجملهای در ابتدای صحبتم گفتم و آنهم این است که خبرنگار باید صداقت داشته باشد. خبرنگار باید نقد بکند ولی تخریب نکند، اتفاقاً فکر کنم این جمله من به دل آقای غلامیان چسبید، من به چشمهای ایشان نگاه میکردم دیدم با تمام سلولهای بدنش دارد این جمله را درک میکند که نقد و تخریب چقدر به هم نزدیک هستند. بین این دو فرق هست؛ و چقدر مهم است و چه رسالت سنگینی است بر دوش خبرنگار. شاید آخرت یک خبرنگار بخشیاش برگردد به این جمله؛ بنابراین من فکر کنم این از مباحثی است که نگاه تخریبی دارند. اصلاً چنین چیزی نیست. هیچ ملاکی در انتصاباتی که وظیفه حوزهی اجرایی است این نیست که کی و اهل کجا هست. برای ما فرقی نمیکند که فردی که میآید مسئولیت قبول میکند اهل کجا باشد. مثلاً از کسی که ذکر خیرش را میگوییم، مثلاً در بین فرماندارانی که در کاشان بودهاند میگوییم بهترین فرماندار ما فلانی است. چکار داریم بگوییم اهل کجاست؟ گاهی مواقع اینها اهل کاشان هم نیستند. واقعیت این نیست که کسی اهل کجاست در انتصاب، مثال بزنم چون من میدانم این سؤال شما برمیگردد به انتصاب رئیس آموزشوپرورش.
یکی از موارد بله.
یکی از مواردش؟ ۵۰ مورد که ندارد!
اولاً این هم یک مسئلهای است کسانی هستند که سالها کسی در کاشان زندگی کرده که اهل جایی دیگر بوده اگر دلمان بخواهد. دنبال این میگردد -این لبخند آقای غلامیان هم حکایت از این دارد که این مسئله همینگونه است- که اگر کسی ۳۰ سال هم در کاشان ساکن باشد برمیگردیم و میگوییم ایشان اهل فلان جا است؟!
من میخواهم بگویم اینها رنگ میبازد. ما اگر بخواهیم بازی سیاسی بکنیم، ایراد ندارد. اهلاً و سهلاً هم کردهایم و هم میکنیم و هم هست. مردم هم میفهمند اینها را. در مورد انتصابات آقای کمالی به من گفت من یک تیمی گذاشتم از متخصصین دانشگاه اصفهان در رشته علوم تربیتی و با دقت، به اینها اعتماد دارم اینها را گذاشتم مصاحبه کنند و مدیر برای کاشان انتخاب کنند. از بین افرادی که مطرح بود و پیشنهاد شد ما آقای مقنی را برای این کار انتخاب کردیم. حالا یک عدهای دوست دارند بگویند به دلیل اینکه این آقا نصرآبادی بود انتخاب شد. اینکه ایرادی ندارد. مگر جلوی این -حرفها- را میشود گرفت؟ با این فضای مجازی… آزادی است دیگر، ولی آنچه من خدمت شما میگویم بهصراحت و شفافیت، اصلاً چنین نیست مثل کسان دیگری که درگذشته مسئولیت داشتند مثلاً اهل نصرآباد بودند. آنها چی؟ آقای شبانی زاده بچه نصرآباد است. درسته سیساله کاشان ساکن است ولی با این نگاهی که بعضیها دارند مثلاً آقای مهدوی یکزمانی دادستان بوده در کاشان، بچه نصرآباد بوده مثلاً سی سال در کاشان ساکن بوده، آن چی؟ بنابراین من خیلی اعتقادی به اینها ندارم، اینها با نگاههای خاص و بحثهای سیاسی و با همان نگاه تخریبی دارد پیگیری میشود و من اعتقاد ندارم که خبرنگار واقعی به دنبال اینها باشد. ما باید به دنبال واقعیت باشیم. چون این حرف رو زدید و در حق ایشان هم دیدم واقعاً ناحقی شد وبی محابا و ناجوانمردانه بعضیها حمله کردند ما باید در مدیرانمان آقای غلامیان، عزیزان کارآمدی را نگاه کنیم، اصلاً مهم نیست، اصلاً اصفهانی باشد ما باید ببینیم در عرصه عمل چه میکند.
-
اگر در حوزه قانون گزاری و رسانه و مطبوعات مسائل و مشکلاتی که وجود دارِد به من منتقل کنید قطعاً من در مجلس آن را در کمیسیون فرهنگی- که متولی حوزه رسانه و امور خبرنگاری هستند – خواهم گفت
مردم برایم پیام و پیامک زیاد میفرستند در حوزههای مختلف، اگر اسم داشته باشد پاک میکنم شماره تلفن داشته باشد پاک میکنم میفرستم برای مدیرانی که مرتبط هستند. مثلاً کسی میگوید خیابان ما این مشکل را دارد برای شهردار میفرستم کشاورز این مشکل را دارِد برای اداره کشاورزی میفرستم اگر مربوط به آموزشوپرورش باشد برای آموزشوپرورش میفرستم من این را صادقانه در محضر شما میگویم در این مدت دو سه هفته چهارتا پیامک در مورد آموزشوپرورش آمده که مشکلاتی را نشان داده، یکی مال نشلج بوده، برای من پیامک کردند این تعداد دانشآموز داریم در نشلج این بچههای ما باید بروند در مشهد اردهال مدرسه، هفتاد درصد دانشآموز نشلجی هستند ولی باید برای مدرسه باید به مشهد اردهال بروند. مثل همیشه فوروارد کردم برای رئیس آموزشوپرورش. قبلاً هم در طول دو سال همین کار را میکردم. من فردا صبح همان روز دیدم که یک تصویر فرستادن که رئیس آموزشوپرورش رفته نشلج با شورای نشلج جلسه گذاشته. این روحیه خیلی خوب است. امیدوارم تا آخر حفظ بشود. انشاالله همه مدیران ما با همین روحیه باشند. یا پیام آمده که دخترم متأهل هست در فلان مدرسه ثبتنامش نمیکنند. بلافاصله پیام را فرستادم، فردا با من تماس گرفته شد که رفتم مدرسه با مدیرش صحبت کردم، ثبتنام انجام شد.
یا از مسکن مهر به من ۴ تا پیامک دادند، دیدم که فردا صبح رفته مسکن مهر. نباید حواشی بر متن غلبه کند.
-
یک عدهای دوست دارند بگویند به دلیل اینکه این آقا نصرآبادی بود انتخاب شد. اینکه ایرادی ندارد. مگر جلوی این -حرفها- را میشود گرفت؟ با این فضای مجازی… آزادی است دیگر
ما دنبال این هستیم که آموزشوپرورش مهمترین اداره ماست ۵۰ هزار دانشآموز داریم. آینده شهر ما و جامعه ماست. ما پنج هزار معلم داریم. طبیعتاً حائز اهمیت و مهم است؛ بنابراین من فکر میکنم باید به کارآمدی نگاه بکنیم. ایشان هم تازه منسوب شده مدیرکل آموزشوپرورش رسماً ایشان رو تائید کردند. تعجب میکنم، شما خبرنگاران به امور اداری و قانون اشراف کامل دارید اطلاعاتتان در مورد این قوانین نسبت به خیلی افراد بیشتر هست. مثلاً اینکه حالا یکحرفی رو ممکن است یکی بزند یا نزند ما بیایم یک حاشیهای ایجاد بکنیم! فکر میکنم در جامعه شهری ما آموزشوپرورش با این جامعهاش یک مقدار دقت بیشتری میخواهد ما باید اجازه بدهیم مدیری که قانونا توسط مدیرکل تائید شده برای آموزشوپرورش او هم که فردی ناشناخته نیست که از گوشهای آمده باشد، فردی که آمده رئیس مدرسه امام کاشان است که مهمترین و بزرگترین مدرسه این شهر است. عموماً آدمهاییکه رئیس این مدرِسه بودند رئیس آموزشوپرورش میشدند اینیک شاخص مدیریت هست شما از همهی مدیران آموزشوپرورش بپرسید، در ادوار گذشته اینجوری نبوده هرکسی را رئیس مدرسه امام کاشان بگذارند. ایشان سالها رئیس مدرسه امام بوده بنابراین من معتقدم فارغ از اینکه افراد که هستند فامیلیشان چیه و اهل کجان اصفهانی هستند، کاشانی هستند آران و بیدگلی هستند، به نظرم باید به قابلیتهای افراد و عملکردشان را بررسی بر اساس آن عملکرد باید حرکت کرد.
مطهره حاجی زاده: لطفی بکنید وقتی یکی دو نشست بیشتر نیست فرصت بیشتری به خبرنگاران بدهید.
یکی از مسائلی که به کاشان مربوط است به میراث فرهنگی مربوط است. بخصوص در مورد درآمدهایی که از فروش بلیت در کاشان کسب میشود. به استان میرود به خزانه دولت میرود و بعد بودجه برمیگردد. موضوعی که ما قبلاً با رئیس میراث فرهنگی کاشان مطرح کردیم گفتند این در اختیار ما و فرماندار نیست ما حریف میراث اصفهان نمیشویم که کاشان اداره کل بشود. انگار در دورههای قبلی که آقای امینیان مدیر میراث کاشان بودند فروش بلیت مستقیم به کاشان برمیگشته و هزینه میشده است. وقتی باغ فین دومین بنای بازدیدی اصفهان هست چرا بودجه کمی برای آن در نظر گرفته میشود؟
این باید در حوزه کلان و قانونگذاری باید مطرح شود.
من از شما تشکر میکنم برای بحث مهمی که فرمودید، چون برای شهر و منطقه ما موضوع مهمی است. ما یکزمانی اداره کل بودیم، بعد این افت پیدا کرد بعد شد یک اداره و طبیعتاً یک مشکلاتی هم مانند سایر ادارات ما پیدا کرد. شما مستحضرید که امسال بازدید از باغ فین رکورد زد. ۵۰ هزار نفر از باغ فین در یک روز داشتیم، تقریباً چیزی حدود ۷ تا ۹ میلیارد تومان درآمد آثار باستانی و میراثی ما است که طبیعتاً طبق قانون این به خزانه دولت واریز میشود.
این مبلغی که فرمودید فقط برای کاشان است؟
بله
طبق قانون برنامه ششم که تصویب شد ما مصوب کردیم که اگر اشتباه نکنم ۱۵ درصد از موضوع مربوط به درآمد بناهای تاریخی برگردد به همان بنا؛ که دلیل آنهم همین مباحثی بوده که شما میگویید یا دیگران به نمایندگانشان گفتهاند. من پرسوجو کردم در سال گذشته که سال تصویب این برنامه بوده دولت متأسفانه هیچ درصدی را به این بناها برنگردانده است که استان اصفهان هم واریز کند. پس ما در حوزه قانون ما مصوبهای داریم که بخشی از بلیتی که از بازدید بنا به دست میاید برگردد به همان اثر و صرف توسعه و احیای آن بنا گردد؛ یعنی ما ضعف قانون نداریم. مشکل ما تخصیصی است که باید خزانه بدهد. ما نامهای هم نوشتیم و در مجلس هم چندین مرتبه تذکر در این مورد هم من دادهام هم دیگران در مورد اداره کل هم بنده دو نشست در میراث فرهنگی داشتهام و درم ورد ارتقا صحبت کردهام در شهریورماه هم آقای مونسان مجدداً به منطقه میایند و این بحث جاری و ساری سالهای اخیر است؛ یعنی این دغدغه ماست که این ارتقا پیدا بکند این چون در قالب استان شدن و در قالب کلان مطرح میشود به عبارتی مرکز پژوهشهای مجلس هم جلسهای داشتیم که رئیس میراث فرهنگی کاشان و فرماندار و مسئولین هم حضورداشتهاند و در این باب صحبت کردیم که اگر یک فرصتی بشود در باب ارتقا کاشان که آنجا اتفاق افتاده گفتگو خواهیم کرد.
فرودگاه کاشان یک موضوع اجرایی است و کاملاً هم زیر نظر شهرداری و شورای شهر اداره میشود. شما هم در هیئتامنا حضور دارید. آنقدر حرفهای متفاوت ما شنیدیم که نمیدانیم کدام را باید باور کنیم. فرودگاه از اردیبهشت پرواز مشهد ندارد و از تیرماه هم پرواز کیش هم ندارد. مواردی در جلسه شورای هم مطرح شد که گفتند چون ایرلاین برایش سود ندارد پرواز برایش سود ندارد. شما میگویید مشکل مرز هوایی است. بعضی هم میگویند مشکل ضرر زیانی است که فرودگاه میدهد. این هم مشکل اجرایی است و هم مشکل کلی و کلان. تا کی باید از جیب مردم هزینه شود برای فرودگاهی که مشخص نیست چه مقدار برای آن هزینه شده و چقدر ضرر داشته که حتی آقای رسولزاده در نشست قبلی شورا گفتند هیچ گزارش عملکرد و گزارش مالی به شورای شهر این دوره داده نشده است. تا کی باید این وضعیت ادامه داشته باشد.
فرودگاه کاشان که الآن در اختیار شهرداری کاشان است در مورد کم و کیف مسائل آنجا شهردار محترم یا شورای شهر باید در این مورد گزارش بدهند ولی آن دو موردی که گفتم هر دو وجود دارد اما در مورد پروازی که گفتم در خصوص پرواز خارجی صحبت کردم؛ زیرا حج و زیارت ما استانی اداره میشود و به این دلیل اینکه تقریباً ۵۰ هزار نفر مسافر عتبات داریم یعنی بیشترین مسافرت کاشانیها یا به مشهد است یا به کربلا.
اینیک پیامی دارد که اگر فرودگاه بخواهد اختصاصی باشد باید روی این دو پرواز کار کند. پرواز مشهد را فرودگاه کاشان داشته ولی پرواز عتبات اگر اضافه شود میتواند فرودگاه را اقتصادی کند. الآن چون این وجود ندارد با تک پرواز یا تک مسیره بودن یک مقدار اقتصاد پروازی در فرودگاه دچار چالش مشود که آنهم در قسمتی است که شما میگویید به آن اشاره میکنند و نادرست هم نیست؛ اما ما چون فرودگاه در کاشان را یک ضرورت میدانیم و همه ما دنبال این هستیم که فرودگاه حفظ بشود باید همگی تلاش کنیم که مشکلات اقتصادی فرودگاه را بهگونهای حل کنیم یا با آوردن اسپانسرها و شرکتهایی که در بخش خصوصی هستند بیایند سرمایهگذاری کنند. یک بخش آنهم این است که پرواز خارجی را در اینجا راه بی اندازیم تا بتواند ازنظر دید اقتصادی توجیهپذیر باشد.
-
بنده تلاش کردم سال ۹۶ برای جاده برزک ردیف ملی گرفتم این مهمترین کاری بوده که بنده بر اساس حرفی که زدم و قولی که داده بودم انجام دادم بنابراین جاده برزک ما الآن دارای ردیف ملی ست. در سال گذشته دوبانده شدنش شروعشده در منطقه نابرهم کار شروعشده البته پروژهای هست که طبیعتاً در یک سال اجرا نمیشود و ثانیاً الآن با این اوضاع اقتصادی که الآن ما در سال ۹۷ داریم که تقریباً چیزی حدود ۷ میلیارد تومان در سال ۹۷ پول برایش گذاشته شد هم میدانم این ۷ میلیارد دچار چالش خواهد شد. چرا؟ به دلیل حوزه تحریمی و کاهش درآمدهای دولت طبیعتاً اولین حوزهای که کاهش پیدا میکند و افت میکند حوزههای عمرانی است. فکر نکنید وقتی میگویم جاده برزک، فردا صبح درست میشود این پروژه در حالتی که اعتبار بگیرد چهار سال طول میکشد اگر نخورد به حوزه تحریمی و کاهش تخصیص.
این توضیح دوم من برای این بخش بود که انجام میگیرد البته هیئتامنا در جلسه اخیری که داشت بحث سرمایهگذاری بخش خصوصی را هم مطرح کرد که دارد پیگیری میکند. دو نفر هم ابراز علاقه کردند. شهرداری هم دارد با آنها مذاکره میکند همه ما از رسانه گرفته که باید حامی فرودگاه باشیم تابنده نماینده تا فرماندار تا همه اجزای شهر ما باید کمک کنیم که این فرودگاه انشاالله برای کاشان بماند چون زیرساخت مهمی در حوزه توسعهای هست ما داریم تلاش میکنیم انشاالله خداوند هم کمک کند مجدداً پروازها برقرار بشود.
عکس: علی اسدالله زاده
آقای نماینده فرموده اندبرای مافرقی نمی کندفردی که مسئولیت قبول میکنداهل کجاست لازم است به استحضاربرساندایشان حتی درانتصاب مدیرمدرسه ابتدایی روستا مداخله وشخصی راکه ازاقوامش می باشدمعرفی وحمایت کرده است