بر اساس اسناد و مدارک موجود، مردم منطقه کاشان از همان اوایل ورود اسلام به ایران، خواهان دین مبین اسلام و مذهب تشیع در این خطه بودهاند. خطه کاشان در دوران طاغوت و رژیم ستمشاهی نیز به واسطه نزدیکی با شهر قم و وجود چهرههای مبارز دینی و مذهبی، ماوا و پناهگاه مبارزان انقلاب اسلامی بود و از سوی رژیم ستمشاهی نیز منطقهای حساس قلمداد میشد.
در کتاب «انقلاب اسلامی کاشان» تالیف «سید اصغر ابنالرسول» که در دو جلد توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ شده است نیز، به رفت و آمدهای روحانیون و مبارزان ضد رژیم شاه به شهرستان کاشان و پناه گرفتن برخی از آنها در خانه علما و متدینین این شهرستان اشاره شده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگان کاشان، این شهرستان را یکی از مناطق پیشتاز در شکلگیری انقلاب اسلامی دانست و گفت: «خطه کاشان۲۸ شهید در دوران انقلاب، تقدیم اسلام و انقلاب اسلامی کرده است. محل شهادت ۷ نفر از شهیدان انقلاب اسلامی کاشان در تهران، ۱۹ شهید در کاشان و محل شهادت یک شهید نیز که به دست ساواک به شهادت رسید، همچنان نامعلوم است. یک شهید نیز در تسخیر صدا و سیما به شهادت رسیده که در تهران دفن است. ۱۵نفر از شهدای دوران انقلاب اسلامی کاشان متاهل و دارای فرزند بودهاند. شش نفر از شهدای کاشان در دوران انقلاب اسلامی از روستاها و بقیه از شهر کاشان بودند.
۱- شهید «رضا شمسآبادی» در فروردین سال ۱۳۴۱ هنگامی که کشور در اوج خفقان بود، با شلیک گلولههای مرگبار خود در کاخ مرمر، خواب را از چشم شاه و حامیان وی گرفت و در همان محل با تیراندازی ماموران شاه به درجه رفیع شهادت نایل آمد. نمادی از شهید «شمس آبادی» در گلزار شهدای دارالسلام گلابچی کاشان ایجاد شده است و مدفن وی نامعلوم است.
۲- شهید «علیمحمد قدیرزاده کاشی» نیز در ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ در خیابان اباذر کاشان توسط جلادان شاه خائن به شهادت رسید. ایشان تنها شهید ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ کاشان است..
۳- شهیده «کبری صفا» تنها بانوی شهید مبارزات انقلاب اسلامی منطقه کاشان است که ۱۷ شهریور در میدان ژاله تهران (جمعه سیاه) به شهادت رسیده است. (مزار دشت افروز)
۴- کم سنترین این شهدا شهید «محسن دیلمی کیاوردی» است که ماموران رژیم ستمشاهی در تظاهرات شهریور سال ۱۳۵۷ او را به شهادت رساندند. این شهید نوجوان، دانشآموز مقطع راهنمایی بود و هنگام شهادت فقط ۱۶ سال داشت. (محل شهادت: کاشان، خیابان امام خمینی (ره) پشت بام منزل آقای توفیقی/ علت شهادت: افتادن در قنات هنگام گریز از دست دژخیمان پس از تظاهرات)
۵- مسنترین شهید دوران مبارزات انقلاب اسلامی کاشان شهید «محمد مهدویفر» است، این شهید نیز در آذر سال ۱۳۵۷ در سن ۵۴ سالگی به شهادت رسید و دارای پنج فرزند بود. (محل شهادت: کاشان، خیابان فاضل نراقی محله گریچه)
دیگر شهدای انقلاب اسلامی شهرستان کاشان عبارتند از:
۶- شهید «رمضانعلی جارچی» (محل شهادت: تهران)
۷- شهید «احمد آقابابایی» (محل شهادت: تهران)
۸- شهید «احسان روحی» (محل شهادت: کاشان، میدان امام حسین (ع))
۹- شهید «محمدتقی صالحی» (محل شهادت: کاشان، خیابان آیتاله طالقانی)
۱۰- شهید «ابوالقاسم علائیان» (محل شهادت: کاشان، خیابان ۲۲ بهمن، جنب منزل شهید، داخل مغازه نانوایی)
۱۱- شهید «حسین گلچهرگان» (محل شهادت: کاشان، میدان دروازه دولت)
۱۲- شهید «اکبر نقاده» (محل شهادت: میدان کمال الملک)
۱۳- شهید «عباس افشار» (محل شهادت: میدان امام خمینی (ره))
۱۴- شهید «اکبر جهانی مشهدی» (محل شهادت: میدان امام خمینی (ره))
۱۵- شهید «محمد شاهزادهابراهیمی» (محل شهادت: کاشان، میدان کمالالملک)
۱۶- شهید «ماشاءالله قاسمی» (محل شهادت: خیابان ۲۲ بهمن، روبروی مسجد صفاری)
۱۷- شهید «هیبتالله گلستانی» (محل شهادت: تهران، پادگان نیروی هوایی)
۱۸- شهید «مهدی هنردار» (تهران به دست ساواک) شهید هنردار یکی از اعضا اصلی و عمده جریان «منصورون» بود.
۱۹- شهید «حسنباژن» (محل شهادت: کاشان، مقابل کارخانه کرک)
۲۰- شهید «غلامرضا عارضی» (محل شهادت: خیابان ملاحبیباله شریف، مقابل کلانتری ۲)
۲۱- شهید «محمدتقی محمدتقیزاده» (محل شهادت: کاشان، قناتهای اطراف قمصر)
از اهالی درب اصفهان بوده وی در حالی که دو بمب از اصفهان برای تخریب محل ژاندرمری (در مقابل باشگاه مهتاب) آورده بوده است به منظور برآورد قدرت تخریب بمبها (مبادا منجر به خرابی خانههای جنب ژاندرمری شود) به همراه یکی از دوستانش یکی از بمبها را در قناتهای اطراف قمصر آزمایش میکنند که چاشنی بمب عمل نمیکند ولی به محض نزدیکی وی به آن، چاشنی بمب عمل کرده و یک روز قبل از پیروزی انقلاب یعنی در تاریخ ۲۱ بهمن۱۳۵۷ به فیض عظیم شهادت نائل میگردد.
۲۲- شهید «یوسف پورکاشی» (محل شهادت: کاشان، خ ملاحبیباله شریف، مقابل کوچه پاپک)
۲۳- شهید «سیدمصطفی بنیهاشمی» (محل شهادت: کاشان خیابان ملا حبیباله شریف-مقابل کلانتری ۲)
۲۴- شهید «رحمتالله روحانییزدلی» (محل شهادت: کاشان، خ فاضل نراقی، بالاتراز مسجد کرسی)
۲۵- شهید «عباسعلی صابونیان» (محل شهادت: تهران، تسخیر رادیو تلویزیون)
۲۶- شهید «حسینعلی عباسی گلستانه» (محل شهادت: کاشان، مقابل کارخانه کرک، جاده نوشآباد)
۲۷- شهید «حسین کیانی» (محل شهادت: تهران، زندان قصر)
۲۸- شهید «حسن نازنینی» (محل دفن: مشهد اردهال)»
منبع: وبلاگ مردان خدا
دیدگاه شما