کاشان نیوز: جلسه دفاع از رساله دکتری رشته حقوق کیفری و جرمشناسی با حضور استادان ممتاز و برجسته در سالن شهید مطهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق برگزار شد.
رحمان سنگانه دانشجوی مقطع دکتری حقوق جزا و جرمشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق در این جلسه از رساله دکتری خود با موضوع «تحلیل موانع اجرای حقوق شهروندی قانون آیین دادرسی کیفری در استان اصفهان» دفاع کرد.
از آنجا که نوآوری هایی در مورد حقوق شهروندی در قانون آیین دادرسی کیفری پیش بینی شده و قرائن و شواهدی دال بر عدم اجرای این موارد وجود دارد، شناسایی و سنجش موانع اجرای این حقوق از نظر مقامات قضایی و ضابطان، از جمله اهداف مورد نظر در این رساله است.
در این رساله موانع اجرای این حقوق در عوامل فرهنگی، اجتماعی و زیرساختی جستجو شده و با روش پیمایشی، تاثیر این موانع بر اجرای حقوق شهروندی مورد بررسی قرار گرفته است.
رساله موصوف با راهنمایی پروفسور عباس زراعت و مشاوره دکتر محمد گنجی و دکتر قدرت الله خسروشاهی به سرانجام رسیده است.
شایان ذکر است مقاله پژوهشی مستخرج از این رساله با عنوان «بررسی موانع فرهنگی-اجتماعی اجرای حقوق شهروندی در استان اصفهان» در فصلنامه پژوهش های راهبردی مسائل اجتماعی ایران متعلق به دانشگاه اصفهان پذیرفته شده است
جلسه دفاع رساله دکتری حقوق کیفری و جرمشناسی با موضوع تحلیل موانع اجرای حقوق شهروندی در قانون آیین دادرسی کیفری در استان اصفهان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آنا، جلسه دفاع دکتری حقوق کیفری و جرمشناسی رحمان سنگانه با موضوع تحلیل موانع اجرای حقوق شهروندی در قانون آیین دادرسی کیفری در استان اصفهان با حضور عباس زراعت بهعنوان استاد راهنما، محمد گنجی و قدرتالله خسروشاهی بهعنوان استادان مشاور، سعید قماشی، روحالله سپهری، شهید شاطریپور و محمدحسین پوریانی بهعنوان داور، فرشته جعفری ناظر و مسئول برگزاری دفاعیه در سالن شهید مطهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق برگزار شد.
در بخشی از متن چکیده این دفاعیه میخوانیم: مهمترین موانع فرهنگی در اجرای حقوق شهروندی، عدم تناسب فرهنگ مادی و معنوی، تقلید و بیتوجهی به زیرساختهای فرهنگی و کمبود سرمایه فرهنگی شناسایی شدند و با تحلیل این موانع با مصادیق پیشبینیشده حقوق شهروندی در قانون آیین دادرسی کیفری، مهمترین مشکلات و موانع نظری مورد بررسی قرار گرفت و همراه با مصاحبه با ۴۸ نفر از کارشناسان انتظامی و قضایی، این مشکلات در قالب پرسشنامه موانع فرهنگی اجرای حقوق شهروندی در مرحله تعقیب، تحقیق و رسیدگی شکل گرفت.
همچنین در این مقاله آمده است: متأثر از تعریف، عناصر و نظریههای اجتماعی (فشار، محرومیت نسبی، سرمایه اجتماعی، مارشال، پارسونز، هابرماس، اکولوژی اجتماعی)، مهمترین موانع اجتماعی در اجرای حقوق شهروندی، نگرش به مجرمیت متهمان، رویکرد امنیت مدار مجریان، وجود ملاحظات سیاسی و اجتماعی بین مجریان و ضعف تربیت و آموزش آنان شناسایی شدند و با تحلیل این موانع با مصادیق پیشبینی شده حقوق شهروندی در قانون آیین دادرسی کیفری، مهمترین مشکلات و موانع نظری مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش آنا، در این پژوهش ابتدا با روش اَسنادی و نظرات ۴۸ نفر از مجریان باتجربه، مهمترین موانع فرهنگی، اجتماعی و زیرساختی حقوق شهروندی احصا شد، سپس با روش پیمایشی و استفاده از تکنیک پرسشنامه، این موانع بین ۳۵۹ نفر از ضابطان، قضات دادسرا و دادگاههای استان اصفهان مورد توصیف و تحلیل قرار گرفت و روایی متغیرها در هر سه مرحله و در مورد هرکدام از موانع، با توجه به نتایج آلفای کرونباخ مورد تأیید قرار گرفت.
دیدگاه شما