کاشان نیوز: معاون خدمات شهری شهرداری کاشان گفت: طبق قانون، جمعآوری و دفن زبالههای بیمارستانی بر عهده شهرداریها نیست!
به گزارش مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری کاشان، محمدرضا عبدلی خالدی با اشاره به ماده هفت قانون مدیریت پسماند، اظهار کرد: مراکزی که تولیدکننده پسماند عفونی هستند، وظیفه حملونقل، نگهداری و امحای مناسب اینگونه زبالهها را بر عهدهدارند، چراکه با ورود زبالههای عفونی و بیمارستانی به چرخه زبالههای خانگی، احتمال شیوع بیماری در شهر بیشتر میشود و جان شهروندان به خطر میافتد.
وی افزود: در کاشان بر اساس تعاملی که میان وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شهرداری برقرارشده است، کار جمعآوری و انتقال زبالههای بیمارستانی را شهرداری بر عهده دارد.
معاون خدمات شهری و محیطزیست شهرداری کاشان بابیان اینکه برای جمعآوری و دفن هر کیلوگرم زباله بالغبر هفت هزار و ۵۰۰ ریال هزینه صرف میشود، گفت: شرایط دفن زبالههای ویژه و عفونی از سازمان محیطزیست کشور ابلاغ میشود، زبالههای عفونی توسط دستگاههایی ویژه (اتوکلاو) بیخطر سازی میشوند اما طبق ابلاغیه سازمان محیطزیست اینگونه پسماند را نمیتوان بهعنوان زباله عادی تلقی کرد، بنابراین شرایط خاص حمل و دفن آنها باعث شده هزینههای جمعآوری و دفن بسیار بالا برود.
عبدلی خالدی به استفاده بیمارستانهای آیتالله یثربی، شهید بهشتی، نقوی و میلاد از دستگاه اتوکلاو اشاره کرد و تصریح کرد: انتظار میرود مراکز درمانی و کلینیکها زبالهها را در پاکتهای مخصوص زبالههای ویژه که زردرنگ هستند بریزند و تا زمان جمعآوری با رعایت اصول بهداشتی در محلی ویژهای نگهداری کنند.
وی بابیان اینکه پسماندها به پنج نوع تقسیم میشوند، خاطرنشان کرد: پسماندهای عادی که زبالههای خانگی و ساختمانی است، پسماندهای پزشکی و بیمارستانی که به پسماندهای عفونی و زیانآور ناشی از بیمارستانها، مراکز بهداشتی، درمانی، آزمایشگاههای تشخیص طبی و سایر مراکز مشابه گفته میشود، پسماندهای ویژه که به پسماندهایی گفته میشود که به دلیل بالا بودن حداقل یکی از خواص خطرناک از قبیل سمیت، بیماریزایی، قابلیت انفجار یا اشتعال، خورندگی و مشابه آن به مراقبت ویژه نیاز داشته باشند و نیز بخشی از پسماندهای عادی، صنعتی، کشاورزی که نیاز به مدیریت خاص دارند، جزء پسماندهای ویژه محسوب میشوند.
معاون خدمات شهری و محیطزیست شهرداری کاشان افزود: پسماندهای کشاورزی از قبیل فضولات، لاشه حیوانات، دام، طیور و آبزیان و محصولات کشاورزی فاسد یا غیرقابلمصرف و پسماندهای صنعتی که ناشی از فعالیتهای صنعتی و معدنی و پسماندهای پالایشگاهی صنایع گاز، نفت، پتروشیمی، نیروگاهی است از انواع دیگر پسماند به شمار میرود.
وی تأکید کرد: انتظار میرود جامعه پزشکان که خود ضامن و حافظ سلامت جامعه هستند در این خصوص همکاری لازم را با شهرداری داشته باشند. همچنین شهروندان میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف با شمارههای ۱۳۷ و ۵۵۴۲۲۰۱۰ تماس حاصل نمایند.
جناب خالدی عزیز خواهشمند است بار دیگر و با دقت کافی قانون مدیریت پسماند را مطالعه نمایید.نص صریح در این خصوص میگوید زباله های بیمارستانی که نیاز به مراقبت ویژه دارند جز زباله های ویژه بوده و دفع آنها به عهده شهرداری نمیباشد نه همه زباله های بیمارستانی.