برای اولین بار در كشور
معاون پژوهشی دانشگاه كاشان، از موفقیت این دانشگاه در تولید و تكثیر كرم خونی بعنوان غذای ماهیان زینتی برای اولین بار در كشور خبر داد.
مجید منعم زاده روز یكشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا اظهارداشت: محققان این دانشگاه با یك ماه كار مطالعاتی بر روی ژن این نوع كرم، آن را شناسایی و عملیات تكثیر آزمایشگاهی اش را با موفقیت انجام دادند.
وی بااشاره به اینكه این نوع حشره اكنون به صورت منجمد و بی كیفیت از چین و مالزی وارد كشور می شود، تاكید كرد:با تولید انبوه این حشره، نیاز كاشان بعنوان قطب تولید ماهی زینتی كشور تامین شده است ضمن اینكه ظرفیت عرضه آن به سایر نقاط كشور نیز وجود دارد.
معاون پژوهشی دانشگاه كاشان تصریح كرد: شرایط تولید و تكثیر این حشره بسیار ساده است و در صورت سرمایه گذاری لازم، دانشگاه كاشان، آكواریوم داران داخلی و بومی را از واردكردن این محصول بی نیاز خواهد كرد.
منعم زاده با اشاره به اینكه، این حشره، غذایی بسیار لذیذ برای ماهیان به حساب می آید، افزود: شركت های مختلفی در سطح جهان، این حشره را در بسته بندیهای مختلف به صورت خشك، زنده یا منجمد در اختیار پرورش دهندگان ماهی و آكواریوم داران قرار می دهند.
مدیرعامل شركت تعاونی پرورش آبزیان قطب راوند نیز گفت:واردكردن این كرم بعنوان غذای اصلی ماهیان زینتی بدلیل منجمد بودن آن مشكلات و هزینه ی بسیاری را بر مصرف كنندگان تحمیل می كند.
‘محمد گندمی’ افزود: استفاده از این حشره به صورت تازه برای ماهی مفید است؛ اما تخلیه بار و نبود امكانات كافی موجب از بین رفتن درجه انجماد و نیاز به انجماد مجدد محصول وارداتی می شود كه این مساله نیز بر كیفیت و هزینه این محصول تاثیرگذار است.
وی تولید بومی این نوع كرم را موجب افزایش رونق تولید و تكثیر ماهیان زینتی در كشور دانست.
شهرستان كاشان با تولیدحدود 30 میلیون قطعه ماهی در سال و تولید 70 درصد ماهیان زینتی كشور، قطب پرورش ماهیان زینتی كشور محسوب می شود.
اكنون 232 كارگاه تولید ماهیان زینتی با یكصد هزار مترمكعب استخر پرورش ماهی در كاشان فعال است.
منبع :ایرنا
دیدگاه شما