کاشان نیوز-مطهره حاجیزاده: هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری با حضور حدود ۳۲۰ راهنمای گردشگری از ۴۶ کشور و راهنمایان ایرانی با حضور طالب ریفاعی دبیرکل سازمان جهانی گردشگری صبح امروز در تهران آغاز شد.
افتتاحیه این مراسم با حضور رئیس جمهور، زهرا احمدیپور، رییس سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی نهاوندیان، رئیس دفتر دکتر روحانی، ملاوردی، معاون امور زنان ریاست جمهوری، نماینده سازمان ملل در تهران، مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان و جمعی از سفرای کشورهای خارجی، هیأت رئیسه فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری و جمعی از راهنمایان ایرانی و خارجی، تورگردانان و فعالان بخش خصوصی همراه بود.
معاون رئیس جمهور:
گردشگری پلی میان اقوام و فرهنگها است
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با خوشآمدگویی به میهمانان حاضر در افتتاحیه کنوانسیون راهنمایان گردشگری سخنان خود را آغاز کرد.
«زهرا احمدیپور» از انتخاب سال ۲۰۱۷ به عنوان سال گردشگری پایدار یاد کرده و افزود: ترویج رشد اقتصادی پایدار، اشتغال مولد و پایدار در سایه گردشگری امکانپذیر است و انتخاب سال گردشگری پایدار فرصت مغتنمی برای تمرکز جامعه جهانی در راستای ارتقای صنعت گردشگری است.
او همچنین بیان کرد: ترویج فرهنگ صلح و احترام به فرهنگهای مختلف از دغدغههای توسعه پایدار است و گردشگری ابزار کارآمد دیپلماسی عمومی و پلی میان اقوام و فرهنگها است.
احمدیپور برگزاری کنوانسیون را از آثار مثبت برجام دانست و این اجلاس را راهی موثر برای رفع ایرانهراسی دانست.
به اعتقاد معاون رئیس جمهور راهنمایان همچون نرمافزار گردشگری هستند که مهمترین و اثرگذارترین قشر این صنعت شناخته میشوند.
سپس طالب ریفاعی دبیرکل سازمان جهانی گردشگری سخنران بعدی مراسم بود.
دبیرکل سازمان جهانی گردشگری در تهران:
شاهد انقلاب گردشگران هستیم!
افتتاحیه کنوانسیون ۲۰۱۷ را میتوان تنها گردهمایی یران با حضور مقام اول گردشگری دنیا و مقام اول دولت ایران در کنار هم دانست که طالب ریفاعی نیز به اهمیت آن توجه داشت و در ابتدای سخنان خود از دکتر روحانی برای حضور در این افتتاحیه تشکر فراوان کرد و گفت حضور شما نشان میدهد خیرخواه گردشگری ایران هستید.
دبیرکل سازمان جهانی گردشگری ایران را کشور بسیار مهمی دانست که در چند برنامه UNWTO از جمله در گروه جاده ابریشم حضور فعال دارد. ایشان اذعان داشت: امروز اولین جلسهای است که بعد از شروع سال گردشگری پایدار شرکت میکنم؛ بر اساس آمارهای منتشر شده سازمان جهانی گردشگری ۱٫۲ میلیارد نفر در سال گذشته سفر کردهاند و این یعنی از هر شش نفر، یک نفر به سفر بینالمللی میرود. این فرصت بسیار خوبی برای گروههای محلی است تا در راستای توسعه پایدار از گردشگری بهرهمند شوند.
طالب ریفاعی ضمن بیان این امر که سفر دیگر یک فعالیت تجملی نیست، افزود ۳۰% از تجارت دنیا در بخش خدمات از جمله گردشگری بوده و این برای اقتصاد جهان خوب است. ما در حال حاضر انقلاب گردشگران را داریم که در هفت سال اخیر گردشگری هر سال ۵% رشد کرده است.
وی سپس با اشاره به شعار کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری با عنوان «ایران؛ مردمانی مهربان، با آغوشی باز، فرهنگی کهن و پر رمز و راز» گفت: ایران کشور غنی است و برای هیچ مسافری هیچ چیزی بهتر از آشنایی با فرهنگ و مردم ایران، مساجد باشکوهی که مردم شانه به شانه کنار هم میایستند، صنایع دستی و غذاهای ایران نیست، من هنوز مزه غذایی که در شهر مشهد خوردم را به خاطر میآورم.
دبیرکل سازمان جهانی گردشگری افزود مهمترین مشکل کشورها کمبود تفاهم است و باید از توان گردشگری برای رفع آن استفاده کرد. هیچ کشوری به دور خود دیوار نمیکشد و ما اینجا هستیم تا پلی بسازیم و مرزها را باز کنیم و خوشحالم که در ایران آغوشی باز و چهرههایی گشاده میبینم.
او در پایان تأکید کرد: باید تفاوتهای میان مردم جهان را به رسمیت بشناسیم. ما در هر موقعیتی که هستیم، باید کسب و کارمان این باشد که دنیا را به محلی بهتر برای زندگی تبدیل کنیم. برای همین شما را دعوت میکنم از این اتاق بیرون بروید و تجارب خوبی از فرهنگ غنی و غذاهای ایران داشته باشید و با مردم فوقالعاده ایران ملاقات کنید.
ساعتی بعد از مراسم افتتاحیه نیز طالب ریفاعی به میان خبرنگاران آمد و هدف حضور خود را در ایران بیان کرد. او ایران را مرجع تاریخ و فرهنگ دانست و گفت: ایران در گردشگری به جایگاهی بازگشته که شایستگی آن را دارد و باید این پیام را به تمامی دنیا برسانیم که «ایران به گردشگری بازگشته است!» .
«آرش نورآقایی»، رئیس کانون سراسری انجمنهای صنفی راهنمایان گردشگری ایران از تلاشهای شبانهروزی خود و همکارانش برای برگزاری این رویداد سخن گفت و افزود: در ایران اسطورهای از آرش کمانگیر داریم که تیری پرتاب کرد تا مرزهای ایران با مشخص کند. اما ما اینجا هیچ مرزی نداریم و همانند همان تیر آرش هستیم که پیاممان را به جهانیان برسانیم.
او مسئولیت خود در کنوانسیون را آشنایی مردم ایران با حرفه راهنمایی دانست.
دیدگاه شما