کاشان نیوز: بیماریهای اماس، آرتروز و رماتیسم از طریق طب سنتی و به شیوه مزاج سنجی درمان میشوند و بر اساس نوع مزاج بیمار میتوان روشهای درمانی مناسب را ارایه کرد.
مزاج
دکتر نظام نهرینی، مدرس طب سنتی جهاد دانشگاهی میگوید: همان طور که افراد اختلافات ظاهری مانند اختلاف در رنگ پوست، مو و چشم دارند به همان نسبت نیز مزاج آنها متفاوت است و باید غذاهای مختلفی مصرف کنند تا از بروز بیماریها در آنها جلوگیری شود.
وی اظهار داشت: افراد باید تا حدودی از علم مزاجشناسی اطلاع داشته باشند. نوع مزاج علایمی دارد که به عنوان نمونه میتوان از فرم اندام، بینی، لب و عروق و رنگ پوست، مو و چشم، علایم رفتاری و نبض آن را تشخیص داد.
نهرینی افزود: دو نوع مزاج وجود دارد؛ یک مزاج که افراد با آن به دنیا میآیند و به آن مزاج جبلی یا ارثی میگویند و مزاج دیگری که در طول زندگی بر انسان عارض میشود و به آن مزاج عرضی یا عارضی میگویند. بسیاری از مردم میتوانند نوع مزاج خود را تشخیص دهند، به عنوان نمونه فرد میگوید که مزاج من سرد است چون وقتی سردیها را میخورم بیحال میشوم، آب دهانم زیاد میشود و دل درد میگیرم؛ ولی این موارد ممکن است بر اثر مزاج عرضی او به وجود آمده باشد و مزاجی که با آن به دنیا آمده است، گرم باشد.
نهرینی گفت: درمان در طب سنتی به ضد است. وقتی سردی در بدن اتفاق میافتد آن را باید با گرمی درمان کرد. در این طیف خاص اگر به او گرمی داده شود شاید مشکلات گوارشی او برطرف شود اما چون یک مزاج پایه گرم دارد، ممکن است عوارضی مانند جوش، کهیر و یا خارش در او اتفاق بیفتد.
وی تاکید کرد: افراد به ویژه آنهایی که مزاج مخلوط دارند، بهتر است برای تعیین دقیق نوع مزاج خود با پزشکان طب سنتی مشورت کنند.
مدرس طب سنتی جهاد دانشگاهی گفت: در شیوه زندگی ماشینی و شهری، فعالیتها و تحرکها کم و غذاهای بسیار نامناسب مانند غذاهای آماده (فستفودها) و کنسروها وارد رژیم غذایی مردم شده است که باعث تجمع سموم و اخلاط در بدن میشود.
افرادی که از نظر ژنتیکی دارای طبع سردی هستند و مدام از غذاهای سرد به حد وفور استفاده میکنند، بیشتر در معرض بیماری اماس قرار میگیرند
نهرینی افزود: به ویژه در زنان که رطوبت بدن آنها بسیار بیشتر از آقایان است این غذاها باعث میشود که رطوبت در بدن آنها بیشتر شود. این رطوبتها در هر قسمت از بدن رسوب کند باعث بروز بیماری میشود. تجمع رطوبت در مغز ایجاد اماس، در سینهها ایجاد کیست، در رحم ایجاد فیبرم و در تخمدان ایجاد کیستهای تخمدانی میکند. اولین قدم برای پیشگیری از این بیماریها، تغییر شیوه زندگی و اصلاح رژیم غذایی است که در طب سنتی اصول آن وجود دارد.
وی در مورد تغییر رژیم غذایی توصیه کرد که به جای مصرف گوشت مرغ بهتر است از گوشت بوقلمون و به جای گوشت گاو نیز از گوشت گوسفند یا شتر استفاده شود.
نهرینی افزود: از آنجایی که در تهیه برخی از لبنیات پاستوریزه، از شیر خشک استفاده میشود، بهتر است افراد از لبنیات محلی استفاده کنند؛ همچنین در غذاهای آماده به دلیل وجود بنزوات سدیم و عوارض زیادی که برای بدن به دنبال دارد، مصرف آنها توصیه نمیشود.
وی همچنین با تاکید بر افزایش تحرک بدنی اظهار داشت: وجود استرس زیاد در زندگی شهری در کنار عدم تحرک و مصرف مواد غذایی آماده موجب میشود دستگاه گوارش نتواند کار خود را به خوبی انجام دهد بنابراین بیشتر شهرنشینها دچار یبوست هستند. یبوست باعث میشود مواد ضایع دفع نشود و در بدن رسوب کند.
این مدرس طب سنتی همچنین در مورد رژیم غذایی مناسب در درمان بیماریهای اماس، رماتیسم و آرتروز توصیههایی ارایه کرد.
طب سنتی و اماس
اماس یا اسکلروز مولتیپل یک بیماری مزمن و بالقوه ناتوان کننده است که سیستم عصبی مرکزی شامل مغز و نخاع را درگیر میکند.
نهرینی به بیماران دارای اماس توصیه کرد از نانهای سبوس دار مانند نان سنگک به ویژه نوع تیره آن استفاده کنند. این دسته از بیماران از آب میوههای کارخانهای نباید استفاده کنند و بهتر است گوشت بوقلمون، گوسفند و شتر مصرف کنند. این بیماران باید از مواد غذایی گرم استفاده کنند با این حال بهتر است مزاج سنجی شوند.
از طرفی دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت اعلام کرد: افرادی که از نظر ژنتیکی دارای طبع سردی هستند و مدام از غذاهای سرد به حد وفور استفاده میکنند، بیشتر در معرض بیماری اماس قرار میگیرند.
بیماران دارای اماس، آرتروز و رماتیسم برای درمان بیماری خود و جلوگیری از پیشرفت آن باید از محصولات غذایی طبیعی (ارگانیک) بر اساس نوع مزاج خود استفاده کنند
بر اساس این گزارش، اختلال در غدد درونریز موجب میشود که سیستم داخلی بدن به هم ریخته و انسان از حالت تعادلی روحی و روانی خارج شود. پس میتوان نتیجه گرفت بهترین راهکار درمانی که در زمینه پیشگیری از بیماری اماس نیز برای این گروه مۆثر خواهد بود این است که افراد زودرنج و حساس باید تلاش کنند تا تفسیر خود را از موقعیتهای اجتماعی به گونهای تغییر دهند تا کمترین فشار روانی بر آنان وارد شود. بنابراین گزارش، بهترین راهکار درمانی که در زمینه پیشگیری از بیماری ام. اس مۆثر است، پرهیز از بروز تنش در مناسبات بین فردی و سعی در کنترل احساسات و عواطف شخصی است.
این گزارش میافزاید، عموماً در بیماران مبتلا به اماس، PH خون گرایش به حالت اسیدی دارد و اگر این حالت بر اثر نوع تغذیه تکرار شود، بیمار در معرض حملات مداوم قرار خواهد گرفت و حال بیمار به مرور رو به وخامت خواهد رفت.
بیماران مبتلا به اماس علاقه وافری به مصرف غذاهای دارای حالت اسیدوز مانند ماست، بستنی، ترشی، تمر هندی، ماهی و امثال آن نشان میدهند ولی این بیماران باید از مصرف غذاهای اسیدی دوری جویند تا بدین وسیله از پیشرفت بیماری جلوگیری به عمل آورند. برای پیشگیری از این بیماری در سایر افراد نیز میتوان مصرف متعادل مواد غذایی به ویژه اجتناب از مواد غذایی اسیدی را توصیه کرد.
طب سنتی و روماتیسم
نهرینی در مورد بیماران رماتیسمی نیز اظهار داشت: رماتیسم مانند آرتروز و اماس بر اثر انباشت رطوبت در بدن رخ میدهد. با این حال به دفعات دیده شده است که رماتیسم در افراد دارای مزاج گرم نیز بروز میکند که این موضوع باعث پیچیده شدن درمان آنها میشود. به این دسته از بیماران توصیه میشود که از مواد غذایی گرم استفاده کنند اما به همه آنها نمیتوان این توصیه را ارایه کرد بنابراین باید وضعیت مزاجی بیمار بررسی شود تا بر اساس نوع مزاج او درمان مناسب ارایه شود.
وی اظهار داشت: به طور کلی این بیماران باید از غذاهای گرم و خشک استفاده کنند اما نمیتوان برای همه آنها درمان یکسانی ارایه کرد.
مدرس طب سنتی جهاد دانشگاهی گفت: بسیاری از پزشکان به بیماران دارای آرتروز توصیه میکنند که حرکت نکنند درحالیکه این افراد باید هرروز فعالیت ورزشی آرام مانند پیاده روی سطح صاف داشته باشند و از روزی ۲۰ دقیقه تا یک روز در میان روزی یک ساعت پیاده روی کنند.
نهرینی در پایان گفت: بیماران دارای اماس، آرتروز و رماتیسم برای درمان بیماری خود و جلوگیری از پیشرفت آن باید از محصولات غذایی طبیعی (ارگانیک) بر اساس نوع مزاج خود استفاده کنند.
منبع: تبیان
دیدگاه شما