کاشان نیوز: این یادداشت به دلیل برخورداری از نقطه نظرات متنوعی که با خود داشت با تصمیم تحریریه کاشان نیوز علاوه بر قسمت دیدگاهها،عیناً در این ستون نیز منتشر میشود.
«با سلام بر
آقای غلامیان عزیز و خوانندگان گرامی وب سایت کاشان نیوز.با سپاس از طرح این نظر سنجی
به نظر من مرد سال امسال، همایون شجریان ، فرزند استاد محمّد رضا شجریان هست. به دلیل جسارتش در نو آوری در عرصه ی موسیقی و استقبال از موسیقی های تلفیقی. دو آلبوم ” آرایش غلیظ” و ” مستوری و مست” را بنگرید. همایون ضمن پذیرش سبکهای گوناگون مویسقی جهانی ، همچنان به سبک و شیوه های موسیقی آوازی ایران ( موسیقی سنتی ) وفادار است و ماهرانه از پس این این نوآوری و تلفیق بر می آید. هرچند کارهای زیبایش از دهه ی پیش یعنی “نسیم وصل” و “ناشکیبا” و “نقش خیال” و ” با ستاره ها”و … همچنان زیبا و نو و در خاطره ی دوستداران باقی است.
انسان های تاثیرگذار همیشه در صحنه ، آشکار نیستند. رد پای اینان را باید در صحنه های بعدی دید. این اهالی فرهنگ و هنر و اندیشه اند که اندیشه ی اجتماعی را ساخته و ناوبری می کنند. گاهی اوقات کار یک هنرمند یا دانشگر بسی عمیق تر و پر نفوذتر است از کارهای پرهیاهوی آدم های سیاسی. لیک زمانی بس بلند باید بگذرد تا قدر کار اینان پدیدار گردد و این صبری است که باید کرد. صبری که شاید از حوصله ی یک نسل و حتی نسل ها هم بگذرد.
امّا چون نامی از زن سال بردید، به نظر من ، زن سال امسال ، دکتر مریم میرزاخانی ، استاد ایرانی ریاضیات دانشگاه استنفورد ایالات متحده و دانش آموخته ی دانشگاه صنعتی شریف است.
نام نخستین زن تاریخ که برنده ی بزرگترین جایزه ی ریاضی جهان ، مدال فیلدز، شد ( به تعبیری نوبل ریاضی )، ” مریم میرزاخانی” از تبار ایران است. کسی که از سال ها پیش استادان ریاضی شریف ، آینده ای درخشان را در ناصیه ی او دیدند.
از پروردگار مهربان ، برای همه ی فرهنگ دوستان، دانش دوستان و هنر دوستان که معماران فرهنگ و اندیشه ی ایرانی بوده اند و هستند و خواهند بود ، آرزوی اخلاص در عمل و توفیق روز افزون طلب می کنیم.»
محمد اقبال قالهری
با احترام به نظر شما چن تا نکته به ذهنم در این خصوص میرسه ۱- شخصیت سال باید حائز ویژگیی باشه که مورد توجه عموم مردم قرار بگیره کافیه که آمار فروش دوتا آلبم یادشده رو برسی کنید تا به حرفم برسید ۲-شخصیت سال باید باعث تاثیر اجتماعی گسترده بشه فرق نمیکنه یه ورزشکار باشه با قهرمانیش یا یه هنرمند با اثرش یا یه سیاستمدار با تصمیمش، به عنوان مثال اگه استاد شجریان رو بعد از کنسرت بم که اغلب کارهایی که اجرا شد تکراری بود به عنوان شخصیت سال معرفی میکردیم خیلی مناسبتر از همایون بود که به ادعای شما امسال خوب کار کرده، چرا که اون کنسرت نوای همدردی مردم ایرن بود در عزای مصیبت بم ۳- به نظرم من وقتی یه سایت محلی چنین بحثی رو مطرح میکنه اولویت با شخصیتهای کاشونیه - با این اوصاف مردها و زنهای کاشونی زیادی هستن که میتونن عنوان شخصیت سال رو به خودشون اختصاص بدن
در پاسخ به مهدی عزیز متن یادداشت خودش جوابی دوباره به نظر شماست. در پاسخ به بندهای ۱ و ۲ . اقبال در نظرش گفته " انسان های تاثیرگذار همیشه در صحنه ، آشکار نیستند. رد پای اینان را باید در صحنه های بعدی دید." این که همایون شجریان روش جدیدی در موسیقی نشان می دهد- خواه میخواهد از لحاظ کمّی مورد استقبال قرار گیرد یا نه- و با این کارش سعی می کند موسیقی پاپ (همان موسیقی پاپ غربی که در کشور ما ، آرام آرام تبدیل شده به مشتی آهنگ های سطحی و زیر زمینی و از مفهوم شعری نازلی برخوردار هستند، البته نه همه آن)را در خدمت اندیشه ی ایرانی قرار دهد و از نقاط مثبتش به نفع فرهنگ بومی استفاده کند و با این کارش به خوانندگان دیگر خط درست می دهد، خودش به تنهایی قابل تحسین است. نفس عمل همایون کار مبارکی است و اینکه در آغاز کار استقبال زیادی از آلبوم هایش بشود یا حتما باید شرایطی یا حوادثی برای پذیرش آن ها فراهم شود ،آنقدر مهم نیست . اقبال نام آلبوم نه فرشته ام نه شیطان را از قلم انداخته و شما اگر تحقیق کنید می بینید که چه استقبالی از این آلبوم شد. ۳٫ حالا چون سایت کاشان نیوز یک سایت محلی است ، خوانندگان مطلب باید یک شخصیت محلی را اولویت اول نظرشون برای شخص برتر سال قرار بدهند. بله! ماهم خوشحال می شویم و مایه افتخار ماست اگر یک چنین شخصیت های موثر محلی را داشته باشیم.اما نگاه هر کسی متفاوت با دیگری اسیت. آقای اقبال ترجیح داده نگاهش نگاه ملی باشد نه محلی ، چه اشکالی دارد؟