کاشان نیوز– علی فلاحیان: رفتار و افکار سیاسی نماینده کاشان و آران وبیدگل با نطق میان دستور او در روز یکشنبه یازده مهر روشنتر شده است. دکتر ساداتینژاد تا پیش از این نطق، مجالی برای نمایش افکارش مهیا نکرده بود و برخی چنان میاندیشیدند که وی اگرچه منتخب شورای اصولگرایان است و افکار سخت اصولگرایانه دارد اما به دلیل مصالح و منافع محلی و شهری با نیروهای تندرو همراه نخواهد شد و در میانه انتقاد و تعامل با دولت معلق خواهد ماند. اما سخنان او در مجلس نشان داد که ساداتینژاد نه تنها بنای تعامل با دولت ندارد بلکه خیالات دیگری در سر دارد و دیر نیست که نامش در کنار امثال کریمی قدوسی در مجلس ثبت شود.
نطق یکشنبه ساداتینژاد شاهد روشنی بر اهداف او و نمونه دقیقی برای تحلیل خط مشی آینده اوست. او ۸۵ درصد از زمان نطقش را به حمله به دولت اختصاص داد و تنها ۹۰ ثانیه درباره مطالبات حوزه انتخابیهاش سخن گفت که آن هم در زیر صدای تذکرات متعدد هیات رئیسه مبنی بر پایان یافتن وقتش، ناشنیده ماند.
ساداتینژاد در این نطق دولت را متهم کرد که «سادهلوحانه و مزورّانه» مشغول توجیه تخلفات و نقض عهد طرف آمریکایی و بزک نمودن چهره کریه و زشت آنها است. رئیس جمهور را به «شورش علیه آمریکا» فراخواند و از او خواست که آب رفته را به جوی برگرداند. مردم را «سرخورده» و دولت را تلویحا «واداده» جلوه داد و فرجام برجام را تعطیلی صنعت هستهای، کند شدن چرخ تولید، تعطیلی کارخانهها، و رکود دنبالهدار اقتصاد کشور عنوان کرد. او به اینها بسنده نکرد و در حالی که رئیس دیوان محاسبات، درست پیش از نطق او، در گزارش حقوقهای نجومی به تمامی قوا اشاره کرد و با صراحت گفت که از ۴۹۸ پرونده مربوط به حقوقهای نجومی که از سال ۸۸ تا ۹۴ را در بر میگیرد اکثریت آن مربوط به دولت قبل بوده است، ساداتینژاد دولت روحانی را که بدون اغماض و تعیین خط قرمز با دریافتکنندگان این حقوقها برخورد کرد به بیعملی در این باره متهم کرد.
ساداتینژاد در این نطق با ادبیات جبهه پایداری و احمدینژادیها هجمههایی علیه دولت به راه انداخت و اتهاماتی وارد کرد که برخی از آنها را حتی رسایی و کریمی قدوسی و کوچکزاده نیز بر زبان نیاورده بودند. او و دیگر هواداران احمدینژاد برجام را هدف اصلی هجمههای خود قرار دادهاند، زیرا به خوبی میدانند که برجام تا همین جا در حوزههای سیاسی و اقتصادی نتایجی بیش از حد انتظار به همراه داشته و با گشایشهای بعدی نتایج آن چشمگیر خواهد بود.
آزادشدن دهها میلیارد دلار سرمایههای بلوکهشده ایران، رهایی از تحریم و گشایش اعتبارات بانک مرکزی و بانکهای بزرگ ایران که از جمله نتایج آن احیای فعالیتهای بخش خصوصی و حذف واسطهها و کاهش قابل توجه هزینههای پروژهها بوده است، رهایی از تحریمهای فلجکننده فروش نفت که در صورت عدم توافق به بحران عظیمی در کشور منجر میشد و اینک ایران توانسته است به یُمن برجام و تدبیر دولتمردان به میزان فروش پیش از تحریمها دست یابد، لغو برخی از تحریمهای ۳۷ ساله که به موجب آن ایران برای اولین بار بعد از انقلاب قادر به خرید هواپیمای دست اول از شرکتهای هواپیمایی ایرباس و بویینگ شد، باز شدن دربهای اعتبارات جهانی به سمت ایران، فراهم شدن امکان سرمایهگذاری خارجی که رقم آن در چند ماه اخیر به ۵ میلیارد دلار رسیده است، منتفی شدن تهدید جنگ به خاطر بحران هستهای، اختلاف انداختن در لابیهای منطقهای و جهانی و منزوی ساختن اسرائیل در منطقه، توجه جهان به امنیت، اقتدار و کارآمدی قدرت دیپلماسی ایران برای حل بحرانهای خاورمیانه از جمله ظرفیتهایی است که پس از برجام ایجاد شده است.
ساداتینژاد مدعی شده است که نتیجه برجام، کند شدن چرخ تولید، تعطیلی کارخانهها، و رکود دنبالهدار اقتصاد کشور بوده و اقتصاد و معیشت مردم را دچار مشکل کرده است. او البته درباره شرایط بحرانی اقتصاد و معیشت مردم در دوران احمدینژاد که خود مفتخر به معاونت وزارت او نیز هست سخنی به میان نیاورد و با نادیده گرفتن آمارها و شاخصهای اقتصادی در دولت روحانی با چشمانی بسته کلیت دولت را زیر هجمه برد.
در واقع انصاف حکم میکند که برای سنجش عملکرد دولت دکتر روحانی، وضعیت امروز را با شرایط دولت قبل مقایسه کنیم. دولتی که علاوه بر آنکه تحریمهای ظالمانه را بر کشور تحمیل کرد، با سوءتدبیرها در حوزههای سیاسی و اقتصادی کشور را به بنبست کشاند. به طور کلی و تیتروار میتوان گفت که در دوران ریاست جمهوری احمدینژاد، بویژه چهار ساله دومش، تورم افسارگسیخته، افزایش نقدینگی سرگردان در جامعه، گرانی روزانه، از بین رفتن تنظیم بازار، افزایش فعالیتهای دلالی و واسطهگری، نبود امنیت سرمایهگذاری، فراری دادن سرمایهگذارها و هدایت سرمایههای دولتی به بخشهای غیرمولد اقتصادی، ورشکستگی بنگاههای شناسنامهدار، گسترش فساد اداری و افزایش مقررات دست و پاگیر و زائد اداری، کشاندن اقتصاد به ورطه رکود تورمی، کاهش ارزش پول ملی، حذف و به حاشیه راندن مدیران شایسته و اقتصاددانان دلسوز، تدوین و ابلاغ بخشنامههای شوکآور و غافلگیرکننده، افزایش و نوسان شدید نرخ ارز، ارائه تسهیلات به نیروهای بیتجربه و تولیدات کاذب، حمایتهای رانتی و اعطای مجوزهای رابطهمحور، و دهها مورد دیگر از این دست، اقتصاد ایران را فلج کرد و به تعبیری آتش در خانه انداخت.
دولت روحانی پیش از آنکه به سازندگی برسد باید آتش را مهار میکرد و بنا بر وضعیت موجود به تدوین طرحهای کوتاه مدت و میان مدت پرداخت. نتیجه این اقدامات بنا بر آمارهای داخلی و خارجی تاکنون موفقیتآمیز بوده است.
در این حدود سه سال و نیمی که از آغاز به کار دولت یازدهم میگذرد و با وجود تمام کاستیهایی که از گذشته باقی مانده، دولت موفق شده است مهمترین و دشوارترین شاخصهای کلان اقتصادی را به سمت بالا هدایت کند. در سه سال پایانی عمر دولت دهم که تأثیرات تحریمها به بالاترین میزان خود رسیده بود نرخ رشد منفی ۸/۶ درصد و نرخ تورم نزدیک به ۴۵ درصد حکایت از وضعیتی اسفبار در اقتصاد ایران داشت. شرایطی که با درهم تنیده شدن نرخ تورم بالا و رشد اقتصادی در قعر، رکود تورمی را برای مردم ایران به یادگار گذاشت و در شرایطی که دولت متبوع ساداتینژاد صدها میلیارد دلار درآمد نفت بالای صد دلار را دود کرد و به هوا فرستاد و کوچکترین صدایی از امثال ساداتی نژادها در انتقاد از بیتدبیریها به گوش نرسید اقتصاددانان و دلسوزان کشور شرایط را در آستانه پرتگاه سقوط برآورد کرده بودند. اما دولت یازدهم با برنامههای دقیق، شرایط هولناک اقتصادی که میراث اقدامات و رفتارهای خلق الساعه و ماجراجویانه احمدینژاد و همراهانش بود، را کنترل کرد و با نفت زیر پنجاه دلار توانست شرایط کشور را متعادل کند و هم اکنون در آستانه مرحله ثبات و رونق قرار دهد.
رسیدن رشد اقتصادی از نقطه منفی ۸/ ۶ درصد پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم به ۴/۴ درصد نشان میدهد که اقتصاد ایران از وضعیت سقوط آزاد رهایی یافته و در کرانه امنیت و ثبات قرار گرفته است. همچنان که منابع داخلی و خارجی رشدی در حدود ۵ درصد را برای کل سال جاری پیشبینی کردهاند که تمام شواهد از تحقق آن خبر میدهد.
نرخ ارز به عنوان یکی از تأثیرگذارترین پارامترها در عرصه اقتصاد ایران که در سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ به بالاترین میزان نوسانات خود رسید، از روزهای نخست آغاز به کار دولت یازدهم و با تزریق روحیه امید و آرامش به جامعه رو به کاهش گذاشت و در مدت سه و نیم سال اخیر در دامنه بسیار محدودی نوسان داشته و به ثبات قابل قبولی رسیده است.
با وجود محدودیتهای نظام بانکی در تأمین منابع، حجم تسهیلات اعطایی به بخشهای تولیدی و صنعتی اقتصادی در دولت یازدهم بسیار بالا بوده است، به نحوی که در سال گذشته معادل ۴۱۷ هزار میلیارد تومان و طبق پیشبینیها در سال ۱۳۹۵ مبلغ ۴۶۰ هزار میلیارد تومان به این بخش اعطا شده است. از ابتدای سال ۹۵ تاکنون بیش از ۴ هزار بنگاه کوچک و متوسط در قالب طرح خروج بنگاهها از رکود و بهکارگیری ظرفیتهای تولیدی، موفق به اخذ تسهیلات از شبکه بانکی شدهاند و بنا بر پروژه سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، ۷۵۰۰ بنگاه کوچک و متوسط در سال جاری به ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای از سرگیری ظرفیت تولیدی خود دسترسی یافتهاند.
کاهش نرخ تورم یکی از شاهکارهای دولت دکتر روحانی است. براساس گزارشهای بانک مرکزی در خرداد ۱۳۹۲ که انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری برگزار شد، نرخ تورم نزدیک به ۴۰ درصد و تورم نقطه به نقطه به بیش از ۴۵ درصد رسیده بود که یکی از رکوردهای تورم بالا درکشور محسوب میشود. اما درسومین ماه سال ۱۳۹۳ این شاخص به زیر ۳۰ درصد و به فاصله چند ماه به زیر ۲۰ درصد رسید. سال ۱۳۹۴ با تورم ۵/۱۵ درصدی درفروردین ماه آغاز شد. فرآیند کاهش تداوم یافت و درماههای پایانی سال دستاورد تازهای به ثبت رسید و برای نخستین بار در ۶۵ ماه گذشته نرخ تورم نقطه به نقطه در آذرماه ۹۳ تک رقمی شد و از آن زمان تاکنون نیز این دستاورد حفظ شده و در ماههای گذشته به زیر ۹ درصد رسیده است.
اکنون اگرچه مرحله خوشهچینی از محصولات اقتصادی برجام با موانع موجود در مراودات بانکی ایران و اروپا دستخوش رویکردهای محتاطانه بانکها و سرمایهگذاران و شرکتهای تجاری شده است، اما دولت ایران توانست با ابزار مذاکره به حقوق مسلم ملت دست یابد و بازی برد-برد را در عرصه دیپلماسی تجربه کند و راهی برای آغازی دیگر بسازد. به تعبیر دکتر محمدجواد ظریف، توافق سقف نیست، بلکه یک پایه محکم است، باید ساختن بر اساس آن را شروع کنیم.
بخش عمده ماجرای مخالفت گروههای مخالف دولت با برجام به دلیل موفقیت دکتر روحانی در ایجاد ثبات و آرامش و کاهش تنشها است. آنها از اینکه دولت یازدهم با وجود مشکلات و محدودیتهای متعدد داخلی و خارجی کشور را در سه سال و نیم گذشته به خوبی مدیریت کرده است عصبانیاند و میکوشند با ایجاد چالشها و طرح مسائل ظاهری و برجسته ساختن حاشیهها و سرپوش گذاشتن بر موفقیتهای دولت، از کابوس خود رهایی یابند: انتخاب مجدد دکتر روحانی با رأی بیشتر.
دولت به پشتوانه حمایت رهبری مذاکرات را در عالیترین سطح به پیش برد و برجام را به مثابه سند عزت و اقتدار ملت ایران به امضای قدرتهای جهان رساند. مخالفان دولت به خوبی میدانند که نتایج انتخابات مجلس و حذف بسیاری از عناصر افراطی یکی از ثمرات برجام و امید ملت به دولت بوده است و در نتیجه تلاش میکنند به هر بهانهای با حمله به برجام این توافق را شکستخورده جلوه دهند تا هم دولت را ناکارآمد و واداده معرفی کنند و هم بتوانند مرهمی بر زخم شکست خود در انتخابات مجلس بگذارند و بر انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای آینده تأثیرگذار باشند. آنها به خوبی میدانند که یکی از دلایل اصلی انتخاب روحانی و حماسه ملت در ۲۴ خرداد ۹۲ به بنبست رسیدن مذاکرات هستهای و پیامدهای منفی آن بود که قریب به ۸ سال سوء مدیریت داخلی و خارجی و افزایش فشارهای ناشی از تحریمها بر گردش چرخ زندگی و معیشت مردم سایه انداخته بود. پیامد چنین وضعیتی بود که مردم با امید به تغییر و تحولات جدی به کاندیدایی رأی دادند که برنامه اساسی برای حل و فصل پرونده هستهای ذیل گفتمان اعتدال و امید داشت.
اکنون ساداتینژاد در مسیری قدم گذاشته است که هیچ راه بازگشتی ندارد. او میخواهد لیدر اقلیت پایداری مجلس باشد و با اینکه تجربه تاریخی مردم نشان داده است که تقابل با رأی مردم نتیجه معکوس میدهد، سر آن دارد که آشکارا با نهاد دولت جمهوری اسلامی ستیزه کند و در این مسیر باکی از تأثیرات سیاسی اقداماتش بر حوزه انتخابیهاش ندارد. او در حالی به صف هواداران و نزدیکان جبهه پایداری پیوسته است که هنوز سخنان رهبر معظم انقلاب در گوش ماست که از پشت بلندگو به آن آقا و فرد محبوب پایداری توصیه کردند که در انتخابات وارد نشود و از دوقطبی سازی پرهیز کند. ظاهرا این صدا هنوز به گوش نماینده کاشان و آران وبیدگل در مجلس نرسیده است، اگرنه برخلاف رهنمودهای رهبری درباره حمایت سازنده از دولت، چنین بیمهابا تیغ بر دولت نمیکشید. متأسفانه باید پذیرفت که این راه، برگشتی ندارد و مسافرانش باید تا انتهای مسیر را که همانا کریمی قدوسی و حاجی دلیگانی شدن است بپیمایند. حیف.
منبع: کاشان آنلاین
آقای فلاحیان اگر شما همان طور که در متن آورده اید فکر می کردید آقای سادات نژاد یک نماینده محتاط خواهد بود باید بگم شما نیز مثل دولت ای که حامی اش هستید ...[حذف توسط مدیر سایت] و....هستید کاشان به جز آقای جمالی نماینده ای شایسته ای نداشته است ضمنا خودتان را سپر این دولت نکنید خودتان را می سوزانید حسن روحانی هیچ شباهتی به ریس دولت اصلاحات ندارد که بخواهیم براش هزینه کنیم
قرار بودید بری کاشان رو استان کنی پس چی شد ؟؟؟؟ اصلا تا حالا کاری هم کردی ، این جوری که داری ساز مخالف میزنی با دولت حالا حالا ها شهرستان می مونید ، برادر ساداتی راه رو داری اشتباه میری یه زمانی بود که هرکی ساز مخالف میزد تو دل مردم محبوب میشد بعد ها شاید پستی می گرفت الان دورش تموم شده ، الان زمان منطقی بودن و تعامل با دنیاست ، هنر اینه که بتونی با مخالفینت هم تعامل داشته باشی ، ۸ سال مملکت .... به اندازه ۸۰ سال ضرر دادیم حالا انتظار دارین دو سه ساله همه چی درست بشه شما که اینقدر پر توقع هستید ، زمان رییس جمهور قبلی کجا بودید ؟!!!! من سوالم اینه که الان با اینهمه انتقادات از دولت فعلی یعنی شما دنبال این هستید که دولت قبلی برگرده ... واقعا دنبال چی هستید ، همین جنابعالی که نماینده کاشانی چقدر دستت بازه که بتونی کاری برای شهرت انجام بدی؟؟ ، ۱۰۰ تا ارگان موازی تو همین کاشان هستن که نمیزارن کوچک ترین حرکتی بدون اجازه اونا انجام بدی حالا دیگه ....
عجب است از سایت خبری که آزادی را شعار میکند و بر سر مخالفان میکوبد اما اگر ۱۰ نظر موافق را منتشر کند، یک نظر موافق را منتشر نمیکند! راستی زمانی کامنت گذاشتم که هیچ نظری منتشر نشده بود!
با تشکر از آقای فلاحیان بابت نوشتار آگاه کننده ایشان، بنده بعنوان یکی از مخالفان آقای ساداتی نژاد نیازی به سخنرانی ایشان ندارم تا او را بشناسم. امثال این فرد قبل از اینکه حرفی بزنند برای ما شناخته شده اند. مشخص است کسی که با سن کم و تجربه ای نازل خود را در جهت باد موافق در کاشان قرار داد و قلاب کمربند پیشرفت خود را با مهارت به حلقه قدرت انداخت، پس از این مرحله هم در فاز دوم برنامه های خود، قصد اتصال به حلقه قدرت دیگری که به زعم ایشان باند احمدی نژادی ها و جبهه پایداری است، دارد و برای آنها خوش رقصی می کند. تصور ایشان این است که در آینده ای دور یا نزدیک این گروه مجددا به قدرت خواهند رسید و این بار با تمام قدرت و البته با منابع مالی هنگفتی که این دفعه در اختیار دارند، تکلیف مخالفان را یکسره خواهند کرد. باید تاسف خورد که نماینده شهرمان اینقدر ...[حذف توسط مدیر سایت] سیاسی ندارد که حتی در حد من شهروند ساده هم به وقایع روز توجه نمی کند. اگر ایشان دقت می کردند مقام معظم رهبری در تذکر به احمدی نژاد ورود ایشان را به صلاح خودش و " کشور" ندانست. مقصود ایشان از صلاح کشور بحث برجام و نگاه مثبت دنیا به ایران پس از برجام است. چرا که با حضور مجدد احمدی نژاد، نگرانی و هراس کشورهای صاحب قدرت به ایرانی با رییس جمهوری دمدمی مزاج مثل احمدی نژاد بیشتر شده و چه بسا عطای همکاری با ایران را به لقایش بخشیده و ما را در گودالی از تحریمها و انزوای بین المللی رها می کردند. متاسفم برای ۵۰ درصدی که در انتخابات کاشان شرکت نکردند تا سرنوشت این شهر کهن با مردمانی نجیب با خیرگی و یکدنده ای دوستان آرانی و حضور همه جانبه و منفعت طلبانه دلواپسان اینچنین با این نماینده تندرو به قهقرا برود. افسوس ...
اگر ساداتی نژاد رای اورد دلیلی بر محبوبیت او نیست و تنها دلیلش عدم مشارکت مردم کاشان در انتخابات بود. کلا کار این مملکت از رای دادن گذشته
آقای ساداتی نژاد. مردم حوزه انتخابیه شما دوست ندارند وارد این فضاها شوی. لطفا کار و خدمت در منطقه را سرلوحه فعالیت خود قرار بده. مردم به آبادانی و رفاه نیاز دارند نه جناح بندی سیاسی
اولاً: از کوزه همان برون تراود که در اوست. موضع گیری سیاسی آقای ساداتی نژاد قابل پیش بینی بود. طیف مقابل ایشان خوش باورانه انتظار داشتند ایشان با تعادل و تدبیر کنار بیایند در حالی که تندروی هیچ گاه با تعادل و تدبیر کنار آمدنی نیست. ثانیاً: پیش از این هم چند بار گفته ام که از این چند بار یکی دو بار هم اجازه انتشار در سایتتان را دریافت نموده! به دلایل سنتی، فرهنگی، مذهبی و اقتصادی، جایگاه اصولگرایی در کاشان قویتر از اصلاح طلبی است. فعالان سیاسی اصلاح طلب کاشان باید برای موفقیت در دوره های آتی به دنبال گزینه ای باشند که هم رای طیف اصلاح طلب و هم اصولگرای میانه رو را تحت پوشش قرار دهد. ثالثاً: بی عملی میانه روها و اصلاح طلبان موجب پیروزی آقای ساداتی نژاد در انتخابات شد. اگر انسجام و هماهنگی و تدبیری در طیف مقابل آقای ساداتی نژاد وجود داشت، میشد با مدیریت جریان انتخابات و ثبت نام تعداد زیادی از فعالان سیاسی خوشنام میانه رو و اصلاح طلب و حمایت از یکی از تایید صلاحیت شده های احتمالی! و انصراف بموقع بقیه به سادگی در انتخابات پیروز شد. امیدوارم این شکست سرمشق فعالان سیاسی کاشان باشد چرا که "گذشته چراغ راه آینده است."
تند روی پسندیده نیست به خصوص برای نمایندگان شهرستانها چون آنها را از هدف خود مبتنی بر آبادانی شهر باز می دارد
اقای ساداتی نژاد حیلی ممنون . خوبه حرف من جوان بی کار گفتید درسته کشور در حال رکود و بدبحتی است فقط کار این ها شده تقصیر دولت قبلیه ... از ترس امار بی کار ی را اعلام نمی کنند ... اخه مال دولت قبلیه
اگر شما به سادات یرای دادید ازش هم توقع داشته باشید
این نوع گفتار، سخن محمدرضا پهلوی را به یاد میآورد که میگفت؛ هرکس با انقلاب سفید مخالف است پاسپورت بگیرد و از کشور برود!
پرونده های حقوق نجومی اگرچه شاید از لحاظ کمیت بیشرش مربوط به قبل باشد ولی از لحاظ مبالغ چپاول شده آنچه در این دوره انجام شده خیلی بیشتر از قبل است وقابل مقایسه نیست
اقای نویسنده در ضمن اگر دوره احمدی نژاد بد بوده چرا مردم منتظرش بودند؟ بهتر است مسائل را جوری مطرح نکنید که خواننده احساس کند به شعورش دارید توهین کی کنید
نطق خوبی بود. مردم نماینده انتخاب کرده اند متملق گو و مجیز گوی دولت و ضعف ها و خلاف های دولت مردان نباشد. باید در نظر داشته باشیم ایشان نماینده و سخنگوی ملت است نه دولت باید به همین شکل ادامه دهد. این سخنی است که خودتان به ما یاد دادید اتفاقا تجربه مجالس و نمایندگان نشان می دهد اینطوری خیلی بهتر می تواند حق منطقه را هم بستاند.
انصافاً کجای این نطق اثری از مطالبات مردم منطقه و حق مردم کاشان و آران و بیدگل دیدهاید؟!
تاکورشودهرکه نتواندببیند..گورتون کنده است
این دیدگاه، یکی از بسیار برخوردها و گفتار طرفداران آقای ساداتی نژاد است که جهت اطلاع ایشان و مردم منتشر میشود! اندکی بالاتر آقای هاشم هم دیدگاه شاذّ و قابل توجهی ارائه کرده است! البته وقتی خود آقای ساداتی نژاد برای دولت قانونی کشور عبارت «سادهلوحانه و مزورّانه» را بکار میبرد از طرفدارن ایشان ما توقعی نداریم.