کاشان نیوز– دکترمیرسید محمد مواظب: در هر جامعهٔ مدنی مجموعه رفتارهای پذیرفته شده از سوی مردم آنجامعه (هنجار) و رفتارهای پذیرفته نشده (ناهنجار) به مرور زمان سبک و الگویی از زندگی را ایجاد میکند که به آن سبک زندگی میگویند.
سبک زندگی و پرداختن به آن از آن جهت مهم و حیاتی است که سرنوشت جامعه را بر اساس الگوهای خود تعیین میکند. به طور مثال اگر در جامعهایی کسب ثروت و زندگی مرفه به عنوان یک الگوی پذیرفته شده وجود داشته باشد مطمناً سهم علم اندوزی و دانش افزایی رو به کاستی خواهد رفت.
مهمترین نکته در مقوله سبک زندگی، منابع و عوامل تعیین کننده سطح معیاری رفتارها و اندیشه هاست به عبارت دیگر درستی و ارزشمندبودن و بالعکس نادرستی و بیارزشی یک موضوع بر چه اساسی تعیین میشود.
به طور کلی باورهای دینی و مذهبی، والدین و خانواده، محیطهای علم و دانش از ۳ عامل مهم و موثر در تعیین ارزشی هنجارها هستند.
البته در دنیای امروز و با توجه به پیشرفت تکنولوژی و افزایش سطح ارتباطات جوامع با یکدیگر، مطمأنا رسانه را نیز باید از عوامل مهم سبک ساز و جهت دهنده دانست.
سبک زندگی سالم در جامعه ایران
در کشور ما با توجه به تاثیرگذاری و پذیرش دین اسلام به عنوان کاملترین الگوی سعادت بشری از یک سو و از سوی دیگردر بهره گیری از مبانی اصیل فرهنگ ایرانی، از جهت غنای منابع و اصول در میان سایر کشورهای اسلامی و حتی جهان ممتاز و برجسته میباشد.
پیشرفت علوم مختلف در جامعه ایرانی در طول سدههای گذشته تا کنون در طب و فلسفه و عرفان و موسیقی و ادب و معماری و نجوم و..، توجه همه جانبه حکمای ایرانی و اطبا بر مبانی حفظ سلامتی که حتی کاملتر و دقیقتر از حکمای قدیم یونان به آن پرداخته شده است، پیدایش عالمان برجسته در میان ایرانیان که در واقع تبیین کننده فرهنگ اهل بیت (ع) بودهاند، همه و همه نشان دهندۀ بلوغ و غنای این فرهنگ در کشور ماست.
رسالت حکمای طب سنتی- اسلامی و عالمان دینی، بیان رفتارهای صحیح در همه موضوعات زندگی برای فراهم آمدن یک زندگی که در عین حال اینکه سلامت جسم افراد حفظ بشود، سلامت روح و نشاط دینی افزایش یافته و این سبک و الگو در فضای اجتماعی مردم منتشر و به سایر نسلها منتقل شود.
این موضوعات در قالبهای متفاوتی از جمله کتب آداب و اخلاق و تربیت از سوی دانشمندان منتشر شده است.
برجستهترین نقطه تبلور فرهنگ و سبک زندگی ایرانیان پرداختن به کلیه موضوعاتی است که فرد از بدو تولد تا پایان عمر در مقولههای فردی و اجتماعی با آنها برخورد میکند.
آداب علم آموزی، ازدواج، کار، شناخت مزاج، تغذیه، بهداشت روح و اخلاق و هزاران موضوع دیگر سبب شده است تا زمینه پیشرفت و تعالی مردم جامعه در سایه سار فرهنگ و سبک زندگی فراهم شود.
دیدگاه شما