سم و کود، بلای جان آدم و علف
سالانه 20 هزار تن سم و سه میلیون تن كود شیمیایی در بخش كشاورزی مصرف میشود
به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی کاشان مدیر محیط زیست و توسعه پایدار كشاورزی وزارت جهاد كشاورزی تأمین امنیت مواد غذایی را یك چالش جدی در آینده كشور دانست.
غلامرضا میركی در چهارمین همایش چالش های زیست محیطی عرصه كشاورزی و امنيت غذايي در دانشگاه كاشان اظهارداشت: با وجود مصرف سالانه 20 هزار تن سم و سه میلیون تن كود شیمیایی در بخش كشاورزی و تخصیص بخش قابل توجهی از یارانه های بخش كشاورزی به كودهای شیمیایی، میبایست یارانه های بخش كشاورزی به سمت تولید محصولات گواهی شده و كنترل شده هدایت شود.
غلامرضا میركی گفت: 82 میلیارد متر مكعب از 92 میلیارد متر مكعب آب استحصالی در كشور به مصرف 18میلیون هكتار اراضی كشاورزی موجود می رسد.
وی افزود: در چشم انداز 1404، كشور 92 میلیون نفر جمعیت خواهد داشت كه برای تامین غذای این تعداد، 150 میلیون تن مواد غذایی و 102 میلیارد متر مكعب آب برای تامین محصولات كشاورزی مورد نیاز است.
مدیر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت جهاد كشاورزی تأكیدكرد: اما با توجه به شیوه های غلط كشاورزی، راندمان 30 درصدی آبیاری در این بخش و در نتیجه هدر روی بالای آب، در آینده با مشكلات بسیار جدی روبرو خواهیم شد.
چهارمین همایش چالش های زیست محیطی عرصه كشاورزی و امنیت غذایی با حضور مدیران بخش كشاورزی مناطق شمال استان اصفهان سامل شهرستان های كاشان، آران و بیدگل، اردستان و نطنز در دانشگاه كاشان برگزار شد.
امنیت غذایی و ایمنی غذا از واژههایی مهم و کاربردی است که امروزه در اسناد توسعه ای به آن پرداخته شدهاست و از سوی مسوولان به کار گرفته میشود. امنیت غذایی به دسترسی همه افراد یک جامعه، در تمام ادوارعمر به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی سالم و فعال گفته میشود و در آمد خانوار از عوامل مهم در تامین امنیت غذایی در یک نظام اجتماعی میباشد. عامل مهم دیگر در تامین امنیت غذایی جامعه، ذائقه و دانش تغذیهای خانوادهها در نحوه تخصیص بودجه برای تهیه بهترین نوع غذای در دسترس و چگونگی تقسیم غذا در خانواده میباشد. امنیت غدایی زمانی تامین میشود که سرانه سبد غذایی خانواده به صورت صحیح انتخاب و تهیه شود، برای افراد خانواده کافی و به صورت صحیح طبخ شود تا عناصر و مواد غذایی سالم و صحیح به سلولها و اندامهای بدن برسد. برای تامین امنیت غذایی در یک کشور و نظام اجتماعی باید سازمانها و نهادها با هم همکاری داشته باشند و با هماهنگی یک سازمان متولی امنیت غذایی، بر تولید یا واردات مواد و محصولات غذایی، آموزش و تبلیغ و آگاهی دادن به جامعه و سیاست گذاریهای کلان اقتصادی نقش ایفا کنند. سازمان متولی امنیت غذایی باید نسبت به نوع مواد غذایی، میزان و قیمت آنها همیشه مطلع باشد و بررسی کند که همه مردم از نظر فیزیکی به این غذا دسترسی داشته باشند و درآمدشان به قدری باشد که بتوانند این غذا را بخرند و این سازمان در صورت بروز بحران باید زنگ خطر را به صدا در آورد و اندازه گیری این امنیت را بر عهده بگیرد. موفق باشید