کاشان نیوز: سهشنبه هفته گذشته، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طب سنتی ایرانی یک مکتب طبی کامل و پویا است که انسان را به صورت کلی می نگرد و تمامیت آن را در نظر می گیرد.
وی ادامه داد: هدف اصلی طب ایرانی، نگاهداشت تندرستی و سلامت افراد و یا “حفظ الصحه” است که در متون طب ایرانی از پزشکی نیز تاکید شده است.
دکتر مروجی یادآورشد: امروزه طب سنتی یکی از عوامل مهم تاثیر گذار در سلامت افراد و جامعه شیوه و سبک زندگی است که در طب سنتی ایرانی به همین دلیل بر ۶ اصل تحت عنوان سته ضروریه تاکید شده است و هدف این شش اصل پیشگیری از بروز بیماری ها یا تشدید آنها است.
وی، این شش اصل را شامل خوردن و آشامیدن، خواب و بیداری، حرکت و سکون، اعراض نفسانی، آب و هوا، استفراغ و احتباس برشمرد و گفت: توجه به آنها مستلزم دانستن علوم مربوطه است و هر کسی نمی تواند در این حیطه اظهار نظر کند چرا که سلامت افراد مقوله ای نیست که بدون داشتن توانایی علمی و عملی بتوان در آن ورود کرد.
معاون بهداشتی این دانشگاه گفت: رویکرد طب سنتی ایرانی تنظیم سلامت بدن است و اعتقاد بر آن است که برای توصیه های درمانی و دارویی باید مطالعات کارآزمایی بالینی با رعایت اصول علمی و اخلاقی انجام شود تا قابل توصیه به عموم مردم باشد.
دکتر مروجی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی نیز در سند راهبرد طب سنتی برای سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ نیز بر توجه به طب مکمل منطبق با فرهنگ هر جامعه تاکید کرده و یکی از پیشرفته ترین طب های مکمل در جهان طب سنتی ایرانی است.
وی، با اشاره به وجود دو رویکرد افراطی و تفریطی در جامعه در مورد طب سنتی ایرانی گفت: برخی آن را به کلی نفی می کنند و برخی آن را درمان همه چیز می دانند. در حالیکه عقل سلیم و خرد اقتضا می کند که حد میانه را بگیریم و هر چیزی به جای خودش نیکو است.
معاون بهداشتی دانشگاه افزود: امروزه متخصصان طب سنتی و دانشکده های طب سنتی مورد تایید وزارت بهداشت نیز، نه مدعی این هستند که همه چیز را می دانند و نه ادعای نفی طب مدرن را دارند.
وی همچنین گفت: یکی از چالش های گریبانگیر طب سنتی ایرانی در حال حاضر وجود افراد غیر متخصص و البته مدعی در طب سنتی است که بدون داشتن تحصیلات لازم در طب و طب سنتی به صورت غیر قانونی سلامت جامعه را تهدید می کنند.
وی افزود: طبق قوانین جمهوری اسلامی پرداختن به طب سنتی مستلزم داشتن پروانه طبابت و شماره نظام پزشکی است و هر کس که بدون صلاحیت در این زمینه فعالیت کند نه تنها غیر قانونی عمل کرده است که طبق استفتاء از مقام معظم رهبری (حفظه الله) شرعا نیز خلاف محسوب می شود.
دکتر مروجی تصریح کرد: وزارت بهداشت و دانشکده های طب سنتی تنها متولی در زمینه طب سنتی ایرانی هستند که به صورت آکادمیک و علمی با انجام تحقیقات دقیق و علمی در حال پاسخ به نیاز های جامعه و مردم هستند.
گفتنی است این دانشگاه از سالیان قبل در مواجه با طب سنتی عکسالعملهای متعددی نشان داده است ولی این ماجرا کماکان بعنوان یک اختلاف داخلی بین پزشکان باعث سرگردانی شهروندان گردیده است.
دیدگاه شما