کاشان نیوز: نشست مطبوعاتی دانشگاه کاشان به همراه گرامیداشت روز خبرنگار با حضور دکتر زراعت رییس دانشگاه کاشان، دکتر فهیمی تبار مشاور فرهنگی رییس دانشگاه، ستار معاون فرهنگی و اجتماعی، دکتر مزدیان فر مدیر دفتر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه، جواد نخی مدیر دفتر ریاست و روابط عمومی دانشگاه و محمد خداداد رییس اداره روابط عمومی دانشگاه و جمعی از اصحاب رسانه برگزار گردید.
دکتر عباس زراعت با تاکید بر این که دانشگاه کاشان برای اولین بار برنامه مدون چهار ساله ای را در هیات امنا تصویب کرده است و دانشگاه باید در چهارچوب آن حرکت کند به جامعه و مدیریت شهری متذکر شد: «دانشگاه ها با توجه به ماده بیست برنامه پنجم توسعه کشور با بقیه دستگاه ها متفاوت هستند و از شمول کلیه قوانین دولتی مستثا هستند و تابع هیچ یک از قانون استخدام کشوری، دیوان محاسبات یا سازمان بازرسی کل کشور نیستند. دانشگاه فقط یک قانون گذار دارد و آن هیات امناست که مرکب از اعضای خود دانشگاه است. چرا که دانشگاه از مغز متفکر جامعه تشکیل شده و خودش باید برای خودش قانونگذاری کند. متاسفانه مسئولین ما در بسیاری از زمینه ها دانشگاه را مثل بقیه جاها نگاه می کنند.»
او با تاکید بر لزوم اخلاق محور و فرهنگ محور این برنامه و اهمیت کلیدی ساختن انسان کامل در آن تشریح کرد: «ما با شعار تجاری سازی دانش از بسیاری از ارزش های اخلاقی عقب افتاده ایم. بحث انسان کاملی که قرآن به آن تاکید دارد بسیار مهم است. قرآن هدفش ساختن انسان کامل است. ما هم که تابع قرآن هستیم و باید در دانشگاه انسان کامل بسازیم. وقتی انسان کامل شد از دانش خود می تواند بهترین بهره را ببرد.»
وی بین المللی کردن دانشگاه را از محورهای این برنامه دانست و با تاکید بر لزوم توجه به فرصت استثنایی وجود رصدخانه ملی در کاشان به منظور بین المللی شدن دانشگاه و همچنین کاشان گفت: « ما در کاشان پتانسیل هایی از جمله رصدخانه ملی ایران داریم که این رصدخانه لطف خداوند به مردم این منطقه است. ایران جزو ۸ کشوری است که برای این رصدخانه ها در نظر گرفته شده است. در ایران هم کاشان به عنوان منطقه مطلوب شناخته شد و در آینده تمام اطلاعات و برنامه ریزی ها بر اساس اطلاعاتی خواهد بود که از این ۸ مرکز به دست می آید.» وی با اشاره به زدن کلنگ پژوهشکده این مرکز در قمصر، دانشگاه کاشان را به عنوان نزدیک ترین مرکز علمی به این رصدخانه دارای موقعیت بسیار خوب برای بین المللی شدن توصیف کرد و از مسئولین هم خواست به فرصت استثنایی وجود این رصدخانه توجه کنند تا کاشان در آینده به شهری بین المللی تبدیل گردد. وی همچنین به امتیاز قدیمی ترین شهر دنیا بودن کاشان تاکید کرد که به آن توجهی نشده است؛ در حالی که همین امر می تواند کاشان را بین المللی سازد.
وی تبادل استاد و دانشمند را از دیگر راه های در نظر گرفته شده برای بین المللی کردن دانشگاه عنوان کرد و بر کیفی کردن فعالیت های دانشگاه تاکید نمود و با اشاره به نیاز به حداقل دوبرابر شدن بودجه ۵۰ میلیاردی دانشگاه گفت:«دانشگاه از نظر کمی خوب رشد کرده است. اما بودجه دانشگاه با رشد کمی دانشگاه اصلا مطابقت ندارد و به صورت مجدانه برای تحقق اهداف دانشگاه به دنبال افزایش این بودجه هستیم.»
زراعت با اشاره به لزوم تاکید بر پتانسیل های منطقه گفت: «در مذاکره و نوشتن تفاهم نامه با دانشگاه های جهان سوالی که مطرح می شود این است که آورده شما چیست؟ برای همکاری موثر با دانشگاه های خارجی باید تاکید بر پتانسیل های منطقه داشته باشیم. بحث قدمت کاشان را باید توجه کرد و به رشته باستان شناسی و هم چنین صنایع دستی اهمیت داد. در رشته صنایع دستی که زمانی رتبه اول بودیم، هم اکنون متاسفانه رتبه ۲۲ را داریم. حال آنکه با همین وضعیت هم در کشور درآمدزایی و ارزآوری صنایع دستی رتبه سوم است.» او در ادامه به پتانسیل های دیگر کاشان در زمینه معماری، انرژی خورشیدی و انرژی هسته ای و نزدیکی دانشگاه به پایگاه تحقیقاتی در فردو اشاره کرد و بر لزوم توجه به بحث نجوم نیز تاکید نمود.
زراعت از موفقیت های دانشگاه کاشان به ارتقای دو پله ای در میان دانشگاه های کشور از رتبه ۱۷ به رتبه ۱۵، داشتن دانشمندان بین المللی در ۵ رشته در روزهای اخیر، احراز رتبه پنجم بین المللی در رشته شیمی و قرار گرفتن در رده ده درصد دانشگاه های موثر جهان اشاره کرد. همچنین پذیرش ۵۰ درصد از فارغ التحصیلا ن این دانشگاه در دوره های بالاتر در هر سال و کسب رتبه ششم در راهیابی دانشجویان به دوره های بالاتر اشاره کرد.
وی در ادامه به بحث خیرین دانشگاهی اشاره کرد و گفت: «در این زمینه در کشور نمونه هستیم. در حال حاضر شش پروژه فعال خیرین را داریم. در تمام دانشگاه های دنیا یکی از راههای کسب درآمد کمک خیرین است و می خواهیم که ما را در این زمینه یاری کنند.» هم چنین او به ایجاد کرسی های بین المللی به نام خیرین اشاره کرد و گفت: «سه استاد شاخص بین المللی را در کرسی های به نام خیرین در کرسی مهندس سعیدی، دکتر ضیایی و جناب آقای کتابچی به دانشگاه دعوت خواهیم کرد و خیر به مدت یکسال یا شش ماه تمام هزینه های آن را می پردازد.»
زراعت با اشاره به ابلاغ ایجاد پارک علم و فناوری و برج فناوری و ارتباط جامعه و صنعت با دانشگاه و حضور مرتب فرماندار و شهردار و امام جمعه و نماینده محترم در دانشگاه کاشان گفت: « از مردم هم میخواهیم بیشتر به دانشگاه بیایند و برنامه ما این است که به خانه های مردم برویم و دانشگاه در میان مردم شناخته بشود.» زراعت نقش دانشگاه را اتاق فکر مدیریت شهری دانست و گفت: «ما به عنوان اتاق فکر مدیریت شهری اعلام آمادگی کردیم. اما متاسفانه آن ارتباط به صورت باید و شاید انجام نشده است و اصحاب رسانه باید در این زمینه هم همکاری کنند.»
وی ایجاد جو با نشاط علمی، سیاسی و فرهنگی در دانشگاه را از دیگر برنامه های این دانشگاه عنوان کرد و بر لزوم رعایت اختلافات برای رسیدن به مصلحت ها تاکید کرد.
در ادامه پرسش هایی از سوی خبرنگاران مطرح شد که مسئولان مربوطه به پاسخگویی پرداختند. زراعت در پاسخ به ذکر دغدغه های معیشتی خبرنگاران توسط یکی از حاضران، نوید برگزاری کارگاه های آموزشی در زمینه های تخصصی و همچنین در اختیار گذاشتن امکاناتی چون مجموعه استخر، فضای بدنسازی و ورزشی برای خدمت رسانی به دوستان در زمینه رفاهی را داد.
دکتر مزدیان فر، مدیر دفتر همکاری های علمی و بین المللی و مسئول پژوهشکده آب دانشگاه، در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره بحران آب در دانشگاه کاشان به لزوم اطلاع رسانی و حل مساله وجود ۴۰۰۰ چاه غیرمجاز در کاشان تاکید کرد و گفت: «دانشگاه از سال ها پیش در پی معرفی معضل بحران آب بوده و همایش هایی برگزار کرده است. کاشان خشک ترین شهر ایران است و دانشگاه هم جدا از آن نیست. ۴۰۰۰ چاه غیرمجاز در بخش صنعتی و کشاورزی وجود دارد. حداکثر ده درصد مصرف آب مصارف صنعتی و مردمی است و نود درصد آن کشاورزی است.» او با اشاره به عدم اطلاع رسانی درست اصحاب رسانه و تصمیمات و سیاست های نادرست اجرایی گفت: «شما اصحاب رسانه باید ریشه معضل را اطلاع رسانی کنید و جایگاه مردمی این مساله را باز کنید. واقعیت قضیه این است که کاشان به شدت در معرض تهدید خشکسالی است. در روستاها شاهد منازعات جدی هستیم و عدم وجود فرهنگ مناسب برای مصرف را در آنجا شاهدیم. مدیران ما به راحتی تحت تاثیر عواملی قرار می گیرند که منجر به تصمیم گیری درست نمی شود.»
زراعت در پاسخ به پرسش خبرنگاری دیگر درباره تدبیرهای اندیشیده شده برای حفظ و نگهداری مناطق بکری که به واسطه رصدخانه در فضای شهری قرار می گیرند، از توجه به مسائل محیط زیستی در دانشکده منابع طبیعی و ارائه یک توجیه فنی برای این مساله خبر داد و افزود: « قرار شد در منطقه کامو فقط بحث عملیاتی باشد و کارهای پژوهشی و تحقیقاتی در خارج از منطقه در پژوهشکده اساس در اندیشگاه دانشگاه انجام شود.»
او در ادامه درباره بحث اندیشگاه کاشان گفت: «یکی از برنامه های ما به همت پروفسور منصوری معاون اسبق پژوهشی وزارت، تبدیل دانشگاه کاشان به اندیشگاه کاشان است تا نمونه ای برای سایر دانشگاه های کشور باشد. سند این اندیشگاه تدوین شده است و اولین تحقیقات ما هم تحقیقات حیات و زمین است.»
زراعت در پاسخ به پرسش رسول زاده، خبرنگار کاشان نیوز پیرامون برنامه های دانشگاه برای ایجاد ارتباط با مدیریت شهری، به تشکیل شورای پزوهش و فناوری با نه کمیته در زمینه های خانواده، بانوان، روستاها، اقتصاد و … اشاره کرد و در این باره توضیح داد: « به فرمانداری و ادارات اعلام کردیم هر اداره ای در هر زمینه ای مساله ای دارد، مشکل خود را به این شورا ارائه کند تا به کمیته مربوطه ارجاع شود و ما بتوانیم نیازهای شهر را تامین بکنیم.» وی با اشاره به فعالیت های انجام شده توسط این شورا در مورد فضای سبز، بافت های فرسوده و همچنین پتانسیل های استان شدن کاشان برای همکاری بیشتر با مدیریت شهری ابراز آمادگی کرد.
هم چنین رسول زاده به کم بودن تعاملات رسانه ها با روابط عمومی ها و لزوم خبررسانی به روز و سریع توسط روابط عمومی ها و نقش کلیدی آنها اشاره کرد که زراعت تشکیل شورای سیاستگذاری و نظارت بر رسانه در دانشگاه را گامی موثر در این زمینه دانست. به گفته نخی شورای سیاستگذاری رسانه در دانشگاه کاشان با حضور پیشکسوتان مطبوعات همچون دکتر فهیمی تبار، دکتر ستار و اساتید مجرب مطبوعات تشکیل شده است. وی ابراز امیدواری کرد که اثرات جلسات اولیه را در ارتقای سایت دانشگاه و ارتباطات رسانه ای شاهد باشیم.
مراسم با اعطای هدیه ای به خبرنگاران و صرف ناهار به پایان رسید.
دیدگاه شما