نورالله فتاحی مستند زندگی هنرمند کاشانی را میسازد
كارگردان مستند «صدا بود و سپیدی» از ساخت مستند زندگی «امین الله رشیدی» آهنگساز و خواننده پیشكسوت خبر داد و گفت: این اثر به ارتباط بین هنر مدرن و سنتی و تاریخ و فرهنگ شهر كاشان می پردازد.
نورالله فتاحی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: رشیدی هنرمندی مردمی و حرفه ای است كه سال ها در موسیقی سنتی ایران تلاش كرد.
وی افزود: این هنرمند با بیش از 100 نفر از اساتید موسیقی همچون بنان، ترقی و نگهبان ارتباط داشته و نباید فراموش شود.
فتاحی درباره ساخت این اثر توضیح داد:این كار پس از پایان مراحل تحقیق و پژوهش در مرحله پیش تولید است و انتظار می رود 15 اردیبهشت ماه 91 فیلمبرداری آن در كاشان محل تولد رشیدی آغاز شود.
به گفته وی، هنرمندان پیشكسوت گنجینه غنی از هنر و تجربه هستند كه نباید با گذر زمان آنها را به فراموشی سپرد.
این فیلمساز مستند به درگذشت استاد ذوالفنون در روزهای نخستین سال جاری اشاره كرد و گفت: از دست دادن هر كدام از این چهره های شناخته شده و ارزشمند بدون پرداختن به زندگی و جایگاه هنری آنها به منزله لطمه و ضربه ای بزرگ بر پیكر جامعه هنری كشور است.
كارگردان مستند “صدا بود و سپیدی” توجه به پیشكسوتان را وظیفه همه فعالان و مسوولان دانست و عنوان كرد: طی تحقیق برای ساخت مستند درباره “امین الله رشیدی” با استاد “حسن كسایی” نوازنده چیره دست نی آشنا شدم كه این روزها به خاطر ابتلا به بیماری آلزایمر در خانه بستری است و كسی از وی خبری ندارد.
به گفته وی، این مستند با هزینه شخصی تهیه و تولید می شود و تنها سازمان میراث فرهنگی با در اختیار قراردادن امكاناتی اندك از ساخت این مستند حمایت می كند.
فتاحی درادامه خواستارحمایت بیشتر از آثار مستند شد و گفت: امروزه بسیاری از فیلم های داستانی مورد توجه در دنیا پایه مستند دارند و مردم نیز به آثاری كه به موضوعات واقعی و جدی جامعه بپردازد، توجه می كنند.
وی رسانه ها، منتقدان و مسوولان را پلی میان مردم و مستند سازان توصیف كرد و اظهار داشت: مردم ما ذائقه هنری و سلیقه بالایی دارند و نباید به جای آنها تصمیم گرفت كه علاقه ای به فیلم های مستند ندارند.
این مستند ساز درمورد نمایش آخرین ساخته خود تحت عنوان “صدا بود سیاهی” از شبكه های مختلف تلویزیون، گفت: این مستند همزمان با برگزاری كنفرانس بین المللی مین زدایی در تهران،از شبكه های مختلف تلویزیون پخش شد تا بار دیگر نگاه ها را به معضل مینهای موجود در شهرهای مرزی متوجه كند. مشكلی كه به خاطر گذشت سال ها از پایان جنگ ایران و عراق رو به فراموشی است.
کاشان یکی مناطق مهم شهره.. بهش افتخارمیکنم که این منطقه مهم رو داریم ...این منطقه اشخاص مهمی رو تحویل این جامعه داده است و باعث افتخار ایران شده اند...مثل.. از مشاهیر و بزرگان این منطقه"راوند"میتوانیم به این بزرگان اشاره کنیم: ابوالحسین سعید بن هبه الله راوندی «معروف به علامه قطب راوندی» و مرقد او در صحن اتابکی در حرم فاطمه معصومه است. سید ابوالرضا راوندی که با ۱۲ واسطه نسب او به امام حسن مجتبی علیه السلام میرسد و مرقد او در اطراف مسجد جامع کاشان است اباالفضل محمد بن قطب راوندی ملقب به ظهیرالدین عماد الدین علی راوندی احمد بن یحیی بن اسحق راوندی حسین بن سعید بن هبه الله راوندی ملقب به نصیرالدین. موفق پایدار باشید
آقا رضا سخت نگیر راوند یکی از محلات کاشان است
لازمبه ذکر است که بگویم ایشان راوندی است ولی نمیدانم چرا کاشونی همه چیز را از خودشون می دانند مثل گلاب قمصر که میگن گلاب کاشان