کاشان نیوز: مرکز به اصطلاح ارتباطات و امور بینالملل شهرداری کاشان در ادامه اخبار مشعشعی که از مدیریت به گفته خودشان جهادی شهرداری برای رسانهها ارسال میکند و توقع دارد همه رسانه هم آن را نشخوار کنند این بار خبری متفاوت را با تیتری جسورانه و غیرمعمول برای رسانهها با این عنوان ارسال کرده است: «علیرغم ضرورت تصویب موضوع؛/طرح سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات در شورای اسلامی کاشان رأی نیاورد»
در توضیح این خبر آمده است: «با توجه به نظارت و هدایت فعالیتهای فناوری و چابک سازی حوزه IT و نظارت بر مکانیزه نمودن فرایندهای شهرداری و سازمانهای وابسته و درآمدزا بودن آن طرح سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات در شورای اسلامی کاشان رأی نیاورد.»
این مرکز برای اولین بار به و صورت صریح به عوامل برونسازمانی و برونسازمانی و نقش آنها در اداره امور شهر و شورا اشاره میکند و به صورت مضحکی ژست خبری به خود گرفته و اطلاعات لایحه مذکور را که ازجمله اطلاعات غیر سری و در دسترس همگان است و خود آنها نیز به آن دسترسی دارند را به منابع موثق نسبت داده و مینویسد: «در دویست و پنجاه و دومین نشست شورای اسلامی شهر کاشان طرح ایجاد سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات در شهرداری کاشان توسط اعضای شورای اسلامی شهر رأی نیاورد و به اصطلاح وتو شد برای آگاهی بیشتر از مشخصات و دلایل ایجاد این سازمان و فرازوفرودهایی که با ایجاد این سازمان در شهرداری ایجاد میشود، از منابع موثق خواستیم تا به تشریح این طرح و سازمان پیشنهادی از طرف شهرداری به شورای اسلامی بپردازند ولی به دلیل عوامل برونسازمانی و برونسازمانی از ذکر منبع خودداری میکنیم تا مخاطبان پایگاه خبری شهرداری کاشان و خصوصاً شهروندان از کم و کیف این طرح آشنا شوند.»!
سپس به شرح مفصلی از بایدهای و بایستههای ایجاد سازمان فاوا پرداخته و آن را نعمتی برای شهر و شهرداری و شهروندان عنوان کرده و در پایان نیز با تعرض به نظر اعضای شورا که نهاد بالادستی شهرداری است نه نهاد زیردستی آن نوشته است: «متأسفانه شورای شهر کاشان این سازمان درآمدزا را واسطهگر دانست و به این گمان که سازمانی که شهردار رئیس هیئتمدیره آن میشود، جدا از شهرداری است، دادن اطلاعات به آن را مجاز ندانستند؛ و با توجه به ضرورت موضوع حقیقتاً باید گفت طرح سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات همیشه روی میز کار شورای اسلامی شهر کاشان خواهد بود و تا این طرح به تصویب نرسد این لایحه بارهای دیگر هم در صحن شورا مطرح خواهد شد.»
یعنی ماندن لایحه روی میز شورا و مطرح کردن بارها تا رسیدن به نتیجه از اختیارات شهرداری است نه اراده و اختیار شورا!
گذشته از متن خبر و ادبیات آنکه برای نخستین بار تسلط شهرداری و نافرمانی شهردار از مصوبات و نظرات و نظارت شورا را به صورت مستند بیان و عیان میکند دو نکته در این مسیر حائز اهمیت است که باید به آن توجه کرد: اول اینکه متأسفانه شورای اسلامی شهر دوره چهارم تاکنون هیچ اراده و توانی از خود نشان نداده است تا به یک ارزیابی دقیقی از تشکل سریالی سازمانها و مناطق چندگانه شهرداری برسد و در گزارشی به شهروندان اعلام کند که آیا تشکیل قارچ گونه این همه سازمان و منطقه به نفع شهر بوده و نیاز شهروندان را مرتفع ساخته است یا تنها نیاز برخی نورچشمیها و بستگان و نزدیکان اعضای شورا و شهردار را برای داشتن میز و پست و شغل مرتفع کرده است و شاید یکی از عوامل عدم پیگیری شورا هم همین خط قرمز فامیلها و بستگانی است که به برکت نجابت و بیاطلاعی شهروندان به نان و نوایی رسیدهاند.
مناطق و سازمانهای مختلف شهرداری که همه ابتدا و در بدو تأسیس با ادعای درآمدزایی از طرف شهردار به شورا پیشنهاد و مصوبه آن گرفتهشده است. ولی متأسفانه بابی مدیریتی و تراکم نیروی انسانی و حقوقبگیران زیاد و بدون نظارت شورا و استانداری و سازمانهای بازرسی نهتنها دردی را از شهروندان دوا نکردهاند الآن به معضل شهرداری و شهر تبدیلشدهاند معضل کوچکی به نام ناتوانی در پرداخت حقوق کارکنان و معضل بزرگتری بنام هدر دادن سرمایههای شهروندان. لذا جا دارد شورای شهر در این مدت کم باقیمانده از عمرش زبانباز کند و حقایق را به اطلاع شهروندان برساند.
نکته دومی که با مرور ساختار و وظایفی که برای سازمان پیشنهادی فناوری اطلاعات و ارتباطات نگرانی آن احساس میشود به هیچ انگاشتن سالها توان و تجربه و سرمایه بخش خصوصی در آن زمینه در شهر است و با تعاریفی که منبع موثق! شهرداری از سازمان فاوا کرده است گویا کاشانیها و هزاران متخصص و تکنسین و فعال در این عرصه در غار بودهاند و تازه قرار است منجی فاوا در شهرداری کاشان ظهور کند و سکان امور را به دست بگیرد! حقیقت تلخی که همچون ابری سیاه و شوم بر سر فعالان فناوری اطلاعت سایه افکنده تشکیل سازمان و بهره متدی از رانت شهرداری و قدرتهای پیدا و پنهان آن است که فعالت سالم و رقابتی فعالان این عرصه را با مشکل روبرو خواهد کرد و جا دارد اعضای شورا و فعلان بخش خصوصی نیز چارهای برای این مشکل بزرگ بکنند تا مشکلی که با تشکیل شرکت بلدیه (که هرروز خبرهای نگرانکنندهای از آن شنیده میشود) برای فعلان بخش عمران و خدمات شهری ایجاد شد برای فعالان بخش فناوری اطلاعات نیز ایجاد نشود.
در هر صورت انتشار اینگونه خبر برای اولین بار از طرف مرکز به اصطلاح ارتباطات و امور بینالملل شهرداری هم جای تعجب دارد هم سپاس؛ چراکه بهروشنی نیت مدافعین تصویب این لایحه را بیان کرده و خواب آشفته آنها را از مخالفت شورا حداقل بهروشنی تعریف کرده است.
هرچند که براین باوریم که فناوری اطلاعات و ارتباطات جز جدانشدنی زندگی امروزی به ویژه شهرنشینی است و باید بیش از این به آن توجه شود ولی عملکرد شهرداری و ناتوانی آن در به عمل رساندن ادعاهایی که در هر حوزه دارد و برخورد شعارگونه و تبلیغاتی با طرحها و موضوعات مهم نگرانیهایی را در سطح فعالان و دلسوزان شهر و شهروندان آگاه و فهیم ایجاد کرده است. جا دارد شهروندان و فعالان حوزه فناوری اطلاعات در بخش خصوصی مفاد کامل این لایحه را در سایت شهرداری کاشان مطالعه کنند و نظرات خود را به رسانهها و اعضای شورای اسلامی شهر برسانند هرچند در طول این سالها ثابتشده که اعضای شورا گوشی و وقتی برای شنیدن و فرصتی و ارزشی برای پاسخ دادن به سؤالات شهروندان و رسانهها ندارند؛ و اغلب به تعریف و تمجید رسانه نماهای مزدبگیر و فاکتور فرست دلخوش کردهاند.
واقعا که بعضیا تو اراجیف بازی خیلی خیلی استاد هستند. چقدر خوبه یه کم با خانه زنک های کوچه های قدیم بیشتر بنشینند تا ذوق حرف مفت زدن، سرهم بافی و شر و ورها فوران بیشتری پیدا کند. اون قدیما پیرزن های بیکار محل دورهم می نشستند و به فضول سنجی و سرک کشیدن به رفت و آمدهای محل می پرداختند. خواندن مطلب فوق یاد آن خاطرات قدیم را برایم زنده کرد و اینکه هنوز فضول سنجی ها مثل گذشته با شکلی مدرن دنبال می شود. خوبه که این صدقات خبری به هر حال نون خوبی رو هم تو سفره بالابردن آمار خرده سایت های اینچنینی می ذاره. خوبه که بعضیا بلدن مثل پیرزن های قدیم از کاه کوه بسازن و یه مشتی رو دور خودشون جمع کنن. خیلی خوبه که وقتی بعضیا وندالیسم فکری یا وندالیسم خبری دارن اینجوری می تونن کمی عقده از دل کینه توزانشون باز کنن. به این خرده مغزها پیشنهاد می کنم یه کم بیشتر با پیرزن های محله های قدیم بنشینند تا دل صفای بیشتری پیدا کند.
انصافاً ادبیات طرفداران این نحله شناخته شده فکری را ببینید! واقعاً کدام عقل سلیم به خود میقبولاند که طرفدار مدیریت و استیلای چنین طرز فکری بر جامعه و فرهنگ باشد؟ نقد را اینگونه پاسخ دادن هنری هم لازم دارد جز بی هنری؟
احتماً جناب به اصطلاح دکتر ...[حذف توسط مدیر سایت]، مرکز روابط امور بین الملل برایش کوچک شده و به دنبال رسیدن به پستی بالاتر است؛ چه بهتر اینکه پستی جدید ایجاد کند و خودش در رأس آن بنشیند. اما تطابق مدارک و تخصص ها با پست ها جالب است. فناوری اطلاعات چه ارتباطی با حقوق دارد؟ اصلاً روابط عمومی چه ارتباطی با حقوق دارد که ایشان با این مدرک اینجا نشسته است؟ اصلاً کاری به مدرک هم نداریم آیا واقعاً ایشان روابط عمومی خوبی دارند؟ من که به شخصه معتقدم روابط خصوصی خوبی دارند. کاش کمی هم در خصوص مدرک این آقای دکتر تحقیق می شد که واقعاً مدرکی دارد یا خیر؟ ضمناً با وجود سایت شهرداری چه نیازی به سایتی به نام روابط عمومی است که قراردادی چند میلیونی برای طراحیش بسته شد و پورسانتش به جیب چه کسانی ریخته شد...