کاشان نیوز: دو روز گذشته خبری مبنی بر دایر شدن یک مزرعه برای پرورش روباه در اصفهان برای کندن پوست آن در فضای مجازی افراد و گروههای حامی حیوانات را برانگیخت و خوشبختانه بسرعت مراجع دولتی در این ماجرا وارد شده و موضوع و اقدامات انجام شده را به اطلاع شهروندان رساندند.
آنچه مسلم شده است مرکزی برای پرورش روباه در اصفهان هست و روباههایی هم از خارج و داخل کشور برای پرورش به این مزرعه آورده شده، اما در کشور ایران مجوزی برای کشتار حیوانات «خز دار» تا کنون صادر نشده است اما صدور مجوز پرورش روباه و حیوانات خزدار در هالهای از ابهام است و نیاز به اطلاعرسانی روشنتری دارد و چنانچه مجوز آن از طرف محیط زیست صادر شده باشد باید مشخص گردد که هدف از این مجوز چه بوده است.
اگر چه متاسفانه پوست کندن زنده زنده حیوانات در بعضی از کشورها رایج است اما خوشبختانه حامیان ایرانی محیط زیست و حقوق حیوانات در این زمینه بسیار عالی و در خور تقدیر عمل کردند. وبسایت این مرکز به نشانی http://hidefox.ir تعطیل و وجود مجوز کشتار تکذیب شد، در این مورد گزارشها و اخبار متنوعی منتشر شد اما نکته بسیار مهم این است که چه مرجعی پیگیری حقوقی این اقدام را بعهده گرفته است؟
باید مشخص گردد صدور مجوز برای پرورش روباه در اصفهان برای چه هدفی بوده است. در این مورد نظر شما را به دو مورد از سایت تابناک و روزنامه قانون جلب میکنیم:
تابناک در ۶ مرداد نوشت: پای تجارت ظالمانه پوست حیوانات با مجوز محیط زیست! برای پرورش روباه به کشور باز شد؛
«باورش سخت است؛ اما تجارت شومی که در برخی کشورها رایج است و از جمله سبعیت های بشر به ظاهر مدرن شناخته میشود، به کشورمان راه یافته و عجیب اینکه مجریانش مدعی هستند، مجوزهای لازم برای آن را دریافت کردهاند؛ حتی مجوز شرعی این کار را؛ مجوز شرعی ذبح روباه برای پوست کندنش که قرار است شامل پرورش دیگر حیوانات هم بشود!
به گزارش «تابناک»، تجارت پوست حیوانات از جمله تلخ ترین ظلمهایی است که به حیوانات وارد میشود؛ آنقدر تلخ که اگر چگونگی این اتفاق را بشنوید یا ببینید، برای بیزار شدنتان از هرچه پوست حیوان است کفایت میکند؛ اما چون تاکنون چنین تجارتی در کشورمان رواج نداشته، عجیب نیست که کمتر درباره آن میدانیم.
این در حالی است که به تازگی مزرعهای در حومه اصفهان دایر شده که قرار است در آن روباه، راکون و چند گونه جانوری دیگر به قصد پوست کندن پرورش داده شوند؛ پرورش حیواناتی که مالک مزرعه از آنها به «حیوانات خزدار» یاد میکند و مدعی است، پرورششان از پرورش گوسفند سودآورتر است و با توجه به نرخ های جهانی، به نظر پر بیراه هم نمیگوید!
این را میشود از ادعایی دریافت که در سایت این مزرعه، یعنی سایت اولین و بزرگترین مرکز پرورش روباه در کشور، درج شده و حکایت از آن دارد که پوست روباه نرخی بین چند صد تا هزار دلار دارد.
البته این تنها نکته درج شده در این سایت نیست، بلکه با مراجعه به آدرس اینترنتی این مزرعه، از یک سو میتوانید با انواع روباه از ترکمنی و صحرایی گرفته تا شاه روباه آشنا شده و به این نکته پی ببرید که کشورهای فنلاند و آمریکا و کانادا به ترتیب بالاترین رتبه تولید خز روباه را در جهان دارند و از سوی دیگر، نشانی و مشخصات کامل فروشگاه محصولات این مزرعه در اصفهان را به دست خواهید آورد تا مطمئن شوید همه چیز از قبل پیش بینی شده و روند دریافت مجوزهایش هم طی شده است.
پرورش و ذبح شرعی حیوان حرام گوشت با مجوز محیط زیست!
همه این اطلاعات ترغیبمان میکند که با شماره تلفن درج شده در وب سایت تماس گرفته و با مدیر فروشگاه پوست روباه صحبت کنیم تا درباره مجاز بودن فعالیتشان آگاهمان کرده و بگوید: «۴ سال پیش سرمایه گذاری برای این حرفه را آغاز کردیم و موفق شدیم مجوزهای مربوط به وارد کردن روباه های مولد (با قیمت بین ۱۸ تا ۳۵ هزار دلار) از روسیه به ایران و پرورش آنها را از سازمان حفاظت محیط زیست و ارگانهای مربوطه اخذ کنیم و در تلاشیم مسئولین ذیربط را برای صدور مجوز کشتار هم توجیه کنیم تا بتوانیم هرچه زودتر بهره برداری از این مرکز را آغاز کنیم».
وی در ادامه با گلایه از اینکه اغلب کسانی که با شماره وی تماس میگیرند، فعالان حقوق حیوانات هستند که مخالف دایر شدن این مزرعه هستند، میگوید: «بزرگترین مشکلی که با آن مواجه بودیم، حکم نجاست پوست روباه بود که سرانجام اعلام کردند در صورت ذبح اسلامی استفاده از پوست حیوان بلامانع است»؛ هرچند توضیح نمیدهد که ذبح اسلامی حیوان حرام گوشت یعنی چه و چگونه نجاست، با ذبح مرتفع میشود!
او در پاسخ به اینکه بازار هدف این محصولات کجاست، ابراز امیدواری میکند که پوست حیوانات خزداری چون روباه در آینده در کشورمان هم بازار خود را پیدا کند و میافزاید: «مشتری اصلی ما کشور ترکیه خواهد بود که بناست محصولاتمان را عمده خریداری کند» و در ادامه از تلاش عده ای دیگر برای دایر کردن مزرعه های مشابه در دیگر شهرها خبر میدهد.
بدین ترتیب دور از ذهن نیست که به زودی از پرورش حیواناتی چون گرگ، پلنگ، خرس، سمور، راکن و… در کشور بشنویم و شاهد افتتاح مغازه های لوکسی باشیم که خزهای این حیوانات را به نرخ گرانی میفروشند تا احتمالا برخی از سرمایه داران آنها را خریداری کرده و به گردن بیندازند و فخر بفروشند؛ فارغ از آنکه پشت پرده این تجارت چیزی جز درد جانکاه نیست و کمتر کسی طاقت دیدن پروسه تهیه این خزهای گران قیمت را دارد.
همه این تلخی ها در حالی است که امیرحسین داداشی، رییس ساماندهی و هماهنگی امور و مناطق سازمان حفاظت محیط زیست، صدور هر گونه مجوز برای این مرکز از سوی سازمان حفاظت محیط زیست را تکذیب میکند و میگوید: طی مکاتبهای با اداره کل محیط زیست استان اصفهان، خواستار پیگیری این مورد شدیم که نتیجه را متعاقبا اعلام خواهیم کرد.
تکذیبی که ساعاتی پیش توسط معاونت نظارت و پایش ادراه کل حفاظت محیط زیست اصفهان تکرار شد ولی فایل صوتی گفتوگوی تابناک با مدیر مزرعه پرورش روباه در اصفهان و مستنداتی که در سایت این مزرعه درج شده، اطمینانمان نسبت به آن را کمرنگ میکند، مگر آنکه پرونده پیگیری حقوقی شده و آشکار شود که چرا مسئولان محیط زیست مجوز دایر کردن مزرعه پرورش روباه را صادر کردهاند و فکر میکردند که روباه های پرورش یافته قرار است به چه کاری بیابند؟!
اما نتیجه هرچه باشد، جا دارد که روند پوست کندن این مخلوقات خدا را که عده ای معتقدند حیوان «خزدار» و نه «جاندار» هستند به روایت فیلم مرور کنیم تا دستمان بیاید که ظلم یعنی چه و راه اندازی تجارت پوست حیوانات در کشور به چه معناست؛ با این تفاوت که در برخی کشورهای پیش رو در تولید خز حیوانات، حیوانات را زنده زنده پوست میکنند تا راحت تر و سریع تر کارشان انجام شود و در مزرعه پرورش روباه در اصفهان قرار است اینکار بعد از ذبح اسلامی حیوانات صورت گیرد!»
روزنامه قانون اما در تاریخ ۸ مرداد بسیاری از نگرانی ها را برطرف کرد :
«مجوزی برای پرورش روباه صادر نکردیم
اصفهان کشتارگاه روباه ندارد
انتشار تصویر مرکزی برای کشتار روباه و فروش پوست آن در اصفهان باعث نگرانی فعالان محیط زیست شده بود اما معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیطزیست استان اصفهان گفته است که هیچ مجوزی برای پرورش روباه در اصفهان صادر نشده و نخواهد شد.
تصویر منتشر شده نشانگر تعداد زیادی روباه سلاخی شده بود که نشانی کشتارگاه، شماره تلفن همراه و نشانی ایمیل کشتارگاه هم به آن ضمیمه شده بود و تاکید شده بود که مردم با تماس مکرر با این کشتارگاه به چنین اقدام دور از انسانیتی اعتراض کنند.
این مرکز وبسایتی نیز با پسوند «ir» داشت که مطالبی مبنی بر معرفی «اولین و بزرگترین مرکز پرورش روباه در ایران» را منعکس کرده بود اما پس از اعتراض طرفداران محیط زیست فعالیت خود را متوقف کرد.
اکنون در صفحه اصلی این سایت ضمن عذرخواهی آمده است، این وب سایت برای حمایت از حیوانات زینتی خزدار خصوصا روباه طراحی شده بود و تصاویر به نمایش گذاشته شده مبنی بر کشتار این جانوران مربوط به کشورهای خارجی بوده است.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان نیز گفته که به هیچ عنوان چنین مجوزی از سوی این اداره کل صادر نشده است. سعید یوسف پور با بیان اینکه هیچ گونه فعالیت عملی و واقعی در این زمینه انجام نشده است میگوید: «موضوع راه اندازی این وبسایت با عنوان اولین و بزرگترین مرکز پرورش روباه در ایران از طریق مراجع قانونی و پلیس فتا درحال پیگیری است و به لحاظ اخلاقی و فنی هرگز چنین مجوزی از طرف اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان صادر نشده و نخواهد شد.»
از سوی دیگر با توجه به حساسیت خبر، موضوع از سوی سپهر سلیمی یکی از فعالان محیط زیست در استان اصفهان مورد پیگیری قرار گرفت و مشخص شد که مرکزی با عنوان «پرورش و کشتارگاه روباه در اصفهان» با آدرسی که در این پیام درج شده است وجود ندارد. این فعال محیط زیست در توضیحات خود در مورد پیگیری این ماجرا آورده است: «خوشبختانه مدیران اداره کل اصفهان و بویژه دکتر یوسف پور، معاون نظارت و پایش، به خوبی پیگیر این مسئله بودند و اعلام کردند هیچگونه مجوزی در این خصوص صادر نشده و نخواهد شد. ضمن اینکه در بازدید از آدرس ذکر شده در سایت، مشخص شده چنین مکانی وجود فیزیکی ندارد. ضمن اینکه اطلاعات موجود در سایت ساعتی پیش تغییر کرد. با این حال اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان از طریق مراجع قانونی و پلیس فتا همچنان پیگیر ماجرا خواهند بود. قطعاً با درایتی که در مدیران محیطزیست استان وجود دارد و با توجه به حساسیت بالای سازمانهای غیردولتی زیست محیطی و حامیان حیوانات در استان اصفهان اجازه فعالیت به چنین مراکزی که علاوه بر آزار و ستم به حیوانات باعث لطمه به آبرو و حیثیت فرهنگی اصفهان میشود داده نخواهد شد.» کشته شدن یک خرس در این استان و همچنین کشته شدن بزمجه در شاهین شهر که طی سالهای اخیر در همین استان رخ داد و البته واکنش دوستداران و سازمان حفاظت محیط زیست را نیز در پی داشت، سبب شده تا انتشار هرگونه خبری در خصوص از بین رفتن حقوق حیوانات در اصفهان مورد توجه بسیاری از رسانهها و حتی مردم قرار گیرد و فارغ از صحت و سقم ماجرا، واکنشهای منفی ایجاد کند. با این حال باید تاکید کرد که در چنین موضوعاتی نمیتوان مبنای صحت و سقم را «مشت نمونه خروار است» دانست چراکه بروز تخلف یا اشتباه در یک نقطه از استان نمیتواند توجیه مناسبی برای تکرار همان تخلف در جایی دیگر باشد.»
جانور دوپائی به نام ادم به همنوعش چه لطفی دردنیا دارد که به روباه داشته باشد وقتی این جانور دوپا دردنیا با همنوعش همانند گرگ ومیش رفتار میکند وهرروز ده نفر ادم به دست ادم کشته میشود برای کندن پوست روبا ابائی ندارد این ادم نماها خونخوارترین حیوانات روی زمین هستند که با ترفند وحقه سایرین را وحشی معرفی می کنند
این دیگه چه مدلشه ! بیرحمترین موجود رو کره زمین شاید بعضی وقت ها خود انسان باشه !