از اوایل مردادماه که همزمان بود با شروع ماه مباک رمضان، برای اجرای پروژه خط 63 کیلو ولت تلسکوپی پست کاشان 3، در بلوار قطب راوندی یک شرکت پیمانکار هر روز تقریباً اندکی قبل از افطار فعالیت خود را شروع میکرد و با قرار دادن موانع هشدار دهنده و چراغهای چشمک زن و شبرنگ اقدام به حفاری در وسط بلوار روبروی شهرک صنعتی نموده و فوندانسیون دکلها را در دل زمین تعبیه میکرد و ساعت 6 صبح کار را تعطیل میکردند تا شب بعد.
ابتدا این نظریه به ذهن متبادر میشد که به علت روزه بودن کارگران و نیز کم بودن تردد اتومبیلها در شب و جلوگیری از انسداد جاده ای که از اهمیت خاصی برخوردار است پیمانکار مدبرانه با یک تیر چند نشان زده است. هم بر خلاف روزهای گرم و سوزان تابستان، شبها که هوا خنک و مناسب برای کار کردن بود را برای فعالیت انتخاب کرده و هم مانع تردد اتومبیلها نشده است.
این را نشانه مدیریت صحیح و درایت پیمانکار می دانستیم. اما با تعجب مشاهده شد که در روزهای بعد و نهایتاً پس از یک هفته کار شبانه تعطیل و روزها کار را پی گرفتند.
مدتی قبل یک رایانامه (ایمیل) به پست الکترونیک تارنمای روزنامه کاشان ارسال شده و در آن از دست اندرکاران سایت خواسته بودند، گزارشی از عبور دکلهای برق فشار قوی از میانه منطقه مسکونی راوند و خطرات آن و اینکه مردم به این پروژه بدبین هستند تهیه شود. اما از آنجا که روش تارنمای روزنامه کاشان این بوده که برای هر خبری به یک منبع معتبر متکی باشد از فرستنده ایمیل خواسته شد مستندات خود و یا نسخه ای از نامه نگاریهایی که مدعی شده اند به مقامات ارسال شده را به مدیر سایت تحویل نمایند، تا بر مبنای آن مستندات اقدام شود، اما خبری نشد.
آن زمان گذشت تا چند روز قبل مشاهده شد که عده ای از مردم راوند مانع ادامه عملیات پیمانکار شده اند و در محل ساخت سکوها تجمع کرده و اقدام به بر هم زدن میلگرد های فوندانسیون ها نموده اند. آنگاه کاشف بعمل آمد که مدیریت یعنی چه؟
پیمانکار احتمالاً از بیم اعتراض مردم شبها به کار مشغول میشد و در روشنایی روز کار را تعطیل می کرد. ولی با گذشت چند روز که بدون خبری خاص سپری شد، تصور شد که مردم در برابر کار انجام شده قرار گرفته و دیگر معترض نخواهند شد و بدین لحاظ روزانه به ادامه کار پرداختند.
معلوم شد که کار درشبانگاه برای محک زدن افکار عمومی بوده است و این دلیلی است بر این که دست اندرکاران پروژه نگران مخالفت مردم بوده اند!
چرا مخالفت ؟
آیا کارفرما و پیمانکار می دانسته اند که مردم به عبور دکلهای برق فشار قوی از میانه یک منطقه مسکونی معترض خواهند شد؟ و آیا همانطور که شایع است واقعاً عبور دکلهای برق فشار قوی از میان راوند برای مردم خطرناک است؟
با وصف فوق درحالیکه شنیده ها حاکی از آن بود که بهداشت محیط موضوع را بررسی و اظهارنظر نیز کرده است با رئیس اداره بهداشت محیط کاشان مهندس «فتحی مقدم» تماس گرفتیم تا صحت و سقم ماجرا را بررسی کنیم، اما ایشان حاضر نشد در این مورد به سوالات ما پاسخ گوید!
این رفتار ها چه نتیجه ای جز دامن زدن به تردید ها و شایعات دارد؟
چرا قبل از شروع یک پروژه عمرانی که در مجاورت و حریم مسکونی است زمینه سازی نکرده و مردم را از انجام این پروژه آگاه نکرده اند؟ چرا نگرانی مردم را قبل از شروع برطرف نکرده اند؟ چرا برای نگرانی مردم اهمیتی قائل نشده اند؟ و هزاران چرای دیگر….
و مهم تر از همه اگر خطری جان و روان مردم را تهدید میکند با چه جرئتی دست به اجرای این پروژه زده اند، که یک پروژه ساده را بدل به بحرانی نمایند که پای نیروی انتظامی و فرمانداری را هم وسط بکشد؟ و یک پروژه که ماهها وقت و برنامه ریزی و بودجه هایی کلان از جیب مالیات دهنده گان صرف آن شده اکنون معلق و متوقف بماند؟
راوند یکی از مناطق کاشان بود که در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی بیشترین تحرک و مشارکت را از خود نشان داد. آیا به چنین مردمی باید اینگونه اعتماد کرد؟
متاسفم برای مسیولان بی کفایت کاشان
سلام می خواستم پاسخ این سید بزرگوار را بدهم اول اینکه خطر ابتلا به سرطان به وسیله ی تشعشعات سیمهای فشار قوی چیزیست که اداره ی بهداشت آنرو تایید کرده و لازم به اظهار نظر ایشان نیست دوم اینکه اموال دولتی مهمتر است یا جان مردم سوم اینکه این موضوع قانونی است و قانون می گوید که دکل های فشار قوی نباید در مناطق مسکونی نصب بشوند پس این پروژه غیر قانونی است بعد هم انسان نخستین ایشانند که اینقدر نمی فهمند که مردم راوند اول با شکایات زیاد اقدام به جلو گیری از این پروژه کردند و چون اقدامی در جهت توقف پروژه صورت نگرفت خودشان دست بکار شدند و در آخر اینکه بهتر است ایشان متن خبر را یکبار دیگر بخوانند انهم با دقت
آیا در دوره و زمانه ما روش متمدنانه و عقلایی این است که مانند انسانهای نخستین و با بیل و کلنگ مشکلات را حل کنیم؟! آیا درست است که بیفتیم به جان اموال عمومی (همان اموالی که به زعم شما با پول مالیات دهندگان ساخته شده) و آنرا تخریب کنیم تا اعتراضمان را نشان دهیم؟ آیا مملکت انقدر بی صاحب است که با جان مردم بازی شود؟ آیا منطقه پشت شهربانی که سالهاست در کنار دکل های برق فشار قوی زندگی می کنند مشکلی پیدا کردند؟ و اگر پیدا کرده اند چرا کسی به حال آنها فکری نمی کند؟