۱۹۲هکتار از زمینهای کاشان یکپارچه سازی شد
روزنامه کاشان: در استانه بزرگداشت هفته جهاد کشاورزی، ۱۹۲ هکتار از زمینهای زراعی شهرستان کاشان تسطیح و یکپارچهسازی و آماده بهره برداری گردید.
به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی، «علی محلوجی» رئیس اداره امور زیربنایی این مدیریت، یکی از مهمترین وظایف اداره امور زیربنایی، بویژه در بخش زراعی، را اجرای عملیات تجهیز و یکپارچهسازی زمینهای کشاورزی معرفی نموده و افزود: تسطیح و یکپارچهسازی مزرعه «زینبیه ۲ یزدل» بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال هزینه در برداشته که مبلغ ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال آن از محل منابع ملی تامین، و مابقی آن از محل خودیاری کشاورزان پرداخت میشود.
«محلوجی» افزود: این طرح شامل ۱۲ کیلومتر لوله گذاری، ۲۱ کیلومتر احداث جاده با ۷۵۰۰۰ مترمکعب حجم عملیات خاکی، تسطیح ۱۹۲ هکتار و احداث استخر با حجم ۱۸۰۰ مترمکعب ذخیره با ایستگاه پمپاژ میباشد.
وی یکی از مشکلات بخش کشاورزی کاشان را خرده مالکی زمینها دانسته و اظهار داشت: در روستاها، زمینها پس از فوت پدر برای احتساب سهمالارث بواسطه قانون ارث خرد میشوند که دیگر کشاورزی بر روی این زمیها اقتصادی نبوده و هزینههای بیشتری برای تولید به کشاورز تحمیل میشود.
رئیس اداره امور زیربنایی جهاد کشاورزی کاشان، با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد زمینهای کشاورزی کاشان خرد است، و با اشاره به پراکندگی زمینها که باعث میشود استفاده از عوامل تولید با دشواری صورت گیرد، افزود: نیروی کار که یکی از عوامل تولید در کشاورزی است به علت وجود عارضه پراکندگی زمین، تضعیف شده و کارایی آن کاهش مییابد.
محلوجی ادامه داد: فاصله بیش از حد بین قطعات، و کیفیت نامناسب راههای موجود، رفت و آمدهای مکرر، کاهش انرژِی کشاورزان را به دنبال دارد، و همچنین به دلیل آنکه عبور و مرور ماشینآلات کشاورزی از بین قطعات کوچک و پراکنده با دشواری زیادی همراه است، کشاورزان ناچارند نهادههای تولید مانند کود، سم، و بذر و تولیدات خود را به وسیله چهارپایان جابجا کنند. به این ترتیب مشکلات عدیدهای برای بهرهبرداران به وجود میآید.
وی یادآور شد: با وجودی که استفاده از تکنولوژی جدید و کشت مکانیزه میتواند افزایش تولید را به دنبال داشته، و فعالیتهای کشاورزی را اقتصادی نماید، به علت یکپارچه نبودن زمینها و وجود عوارض طبیعی، بهرهبرداران نمیتوانند از آن به صورت بهینه استفاده کنند.
وی همچنین اظهار داشت: سرمایهگذاری در امور زیربنایی نظیر احداث سدها، شبکههای آبرسانی، زهکشی، تسطیح زمین، و احداث جادههای بین مزارع، بسیار حایز اهمیت است ولی به علت پراکندگی قطعات، امکان سرمایهگذاری در این زمینها با وضعیت موجود امکان ندارد.
دیدگاه شما