کاشان نیوز-عباس شافعی: جمعیت کویر سبز کاشان یک تشکل مردمی است که با همت جمعی از علاقمندان به طبیعت و با هدف حفظ محیط زیست و اشاعه این فرهنگ در سال 1379 تشکیل و در طول این سالها تلاش های فراوانی را در زمینه مسائل زیست محیطی در سطح منطقه ای و ملی به ثمر رسانده است.در منشور اخلاقی این تشکل اعضا متعهد می شوند در شناخت و معرفی محیط زیست تلاش کنند و آن را به خانواده و دوستان خود نیز بیاموزند و از شکار حیوانات پرهیز کنند و در مصرف انرژی صرفه جویی کنند و با تلاش مداوم برای حفظ درختان حد اقل در سال یک درخت بکارند.
این تشکل که در طول بیش از یک دهه فعالیت خود علاقمندان زیادی را جذب خود کرده است در گسترش فضای سبز به ویژه کاشت درخت پیش قدم بوده است. آخرین اقدام زیست محیطی این جمعیت که بهانه گفتگوی خبرنگار ما با خسرو اعتماد مدیر عامل جمعیت کویر سبز شده کاشت بیش از 16هزار گونه مختلف درخت در اطراف تصفیه خانه فاضلاب کاشان است…
خسرو اعتماد که از موسسین کویر سبز است و اکنون در سمت مدیر عاملی این تشکل فعالیت می کند در ابتدا با برشمردن مزایا و تاثیرات زیست محیطی احداث فاضلاب شهری در کاشان می گوید: اجرای طرح فاضلاب شهری یکی از بزرگترین و موثر ترین طرح های زیست محیطی در کاشان است که متاسفانه به علت عدم تبیین ابعاد مختلف و نقش آن در زندگی شهروندان و تاثیر مستقیم در حفظ محیط زیست هنوز مردم با مزایای آن آشنا نیستند.
وی ادامه می دهد: حفظ منابع آب درمنطقه بحرانی کاشان ، تقویت منابع آب زیر زمینی،حفظ خاک و محیط زیست بخشی از این مزیت هاست که در صورت اجرای کامل این طرح نصیب مردم خواهد شد.
اعتماد افزود: با توجه به اهداف جمعیت کویر سبز این تشکل از ابتدا حامی اجرای طرح فاضلاب شهری بود و سال گذشته پیشنهاد احداث فضای سبز در حاشیه تصفیه خانه فاضلاب را به مدیران شرکت آب و فاضلاب شهری کاشان ارائه کرد که با آن موافقت شد و تا کنون زمینی به وسعت 23 هکتار زیر کشت انواع درخت رفته است.
مدیر عامل جمعیت کویر سبز کاشان با تاکید بر اینکه در آینده باید پساب تصفیه شده فاضلاب برای آبیاری فضای سبز شهر کاشان به شهر منتقل شود گفت: در حال حاضر در 23 هکتار از مساحت 42 هکتاری زمین های اطراف تاسیسات تصفیه خانه بیش از 16 هزار نهال سازگار با اقلیم منطقه کاشان در گونه های مختلف از جمله، زیتون تلخ، سنجد،سرو وکاج،پیروکانتا،یاس طاووسی،شمشاد و اکالیپتوس کاشته شده است.
وی با تاکید بر اینکه آب حاصل از تصفیه فاضلاب به دلیل وجود بیش از حد مجاز نیترات آمونیم و فسفات آمونیم به هیچ وجه مناسب برای کاشت صیفی جات و درختان میوه ومرکبات نیست لذا از این پساب باید در ایجاد و گسترش فضای سبز شهری استفاده کرد.
اعتماد افزود: اتفاقا وجود مواد شیمیایی مورد نیاز گیاه در پساب فاضلاب موجب رشد سریعتر و چند برابری درختان می شود و دیگر نیازی به کود دهی درختانی که با این آب آبیاری می شوند نیست.
این فعال محیط زیست با برشمردن مزایای ایجاد جنگل های دست کاشت از پساب حاصل از فاضلاب گفت: گونه های مختلف درختان به شکلی انتخاب شده که علاوه بر ایجاد فضای سبز و تاثیر بر محیط زیست، صرفه اقتصادی نیز داشته باشند و در آینده با استفاده از چوب آن منابعی جایگزین برای تامین چوب مورد نیاز در صنعت باشد.
وی چوب درختانی مثل صنوبر، اکالیپتوس،عناب و… را مناسب برای صنایع نئوپان سازی، مبلمان و منبت کاری دانست و گفت: با مدیریت درست و با کمترین هزینه بهره اقتصادی بالایی در این بخش حاصل می شود.
اعتماد از جمله مزایای احداث جنگل دست کاشت در اطراف تصفیه خانه فاضلاب کاشان را کاهش بوی نامطبوع و ایجاد طراوت در منطقه کویری محل تاسیس این تصفیه خانه ذکر کرد و افزود: این تعداد درخت هم اکنون با تانکر آبیاری می شوندولی در سال جای با حمایت های مدیریت آبفا طرح اجرای آبیاری قطره ای آن تهیه شده و در حال اجرا است.
وی با تاکید مجدد بر لزوم انتقال پساب فاضلاب به فضای سبز شهری کاشان گفت: بر اساس پیش بینی پرفسور پرویز کردوانی در 50 سال آینده به دلیل وجود بحران آب در منطقه؛ از قم و کاشان نشانی باقی نخواهد ماند! لذا چه خوب است با متوقف کردن برداشت از چاههای تامین آب فضای سبز شهری و جایگزین کردن آن با پساب فاضلاب حداقل چند سالی این روند نابودی را به تاخیر بیاندازیم.
وی در پایان گفتگو از حمایت های مدیرعامل و معاونین شرکت آب و فاضلاب و مدیر تصفیه خانه فاضلاب شهری کاشان در زمینه اجرای این طرح و مدیریت منابع طبیعی شهرستان به جهت تامین بخشی از نهال مورد نیاز سپاسگزاری کرد و افزود: امیدواریم با فرهنگ سازی و گسترش فضای سبز شاهد محیط زیست سالم و بدور از هر گونه تهدید و آلودگی باشیم.
اجتماعی , اخبار , فرهنگ و هنر , گفتگو , ویژه
در گفتگو با مدیر عامل جمعیت کویر سبز عنوان شد:
کاشت 23 هکتارجنگل دست کاشت با پساب فاضلاب شهری در کاشان
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=17512
نظرات
دیدگاه شما لغو پاسخ
آخرین ارسال ها
-
تاکسی اینترنتی جدید در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه نقاشی “حنانه جالو” در گالری هشت چشمه
-
عنوان بهترین فیلم کوتاه بخش بینالملل جشنواره فیلم «ویلا-د-لیوا» به «کَفَر» رسید
-
رونمایی از پوستر اولین جایزه گردشگری کاشان
-
رونمایی پوستر نخستین جایزه گردشگری در کاشان پنجشنبه 24 آبان برگزار میشود
-
در خبر آمده!
-
آزادراه کاشان-قم از بخش خصوصی به دولت واگذار میشود
-
پنجره دانایی!
-
سهم آیندگان از میراث دینی، فرهنگی و تاریخی را نابود نکنید
-
ابوالفضل زارع سرپرست شهرداری کاشان شد
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
تاکسی اینترنتی جدید در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه نقاشی “حنانه جالو” در گالری هشت چشمه
-
عنوان بهترین فیلم کوتاه بخش بینالملل جشنواره فیلم «ویلا-د-لیوا» به «کَفَر» رسید
-
رونمایی از پوستر اولین جایزه گردشگری کاشان
-
رونمایی پوستر نخستین جایزه گردشگری در کاشان پنجشنبه 24 آبان برگزار میشود
-
در خبر آمده!
-
آزادراه کاشان-قم از بخش خصوصی به دولت واگذار میشود
-
پنجره دانایی!
-
سهم آیندگان از میراث دینی، فرهنگی و تاریخی را نابود نکنید
-
ابوالفضل زارع سرپرست شهرداری کاشان شد
پساب فاضلاب اصفهان،داخل رودخانه ریخته میشود،و اطراف ان،یعنی منطقه اشکاوند تا زیار،مزارع صیفی قرار دارد،که با این اب ابیاری میشود،شغل بنده طراحی باغ ویلا خصوصی میباشد،من لیسانس کشاورزی باغبانی دارم،و ۱۰ ساله در این منطقه این شغل را دارم،ولی جهاد کشاورزی اصفهان با ساخت باغ ویلا و تبدیل ارازی کشاورزی به باغهای خصوصی با درختان میوه مشکل دارو،ایا طرح شما برای اصفهان کاربرد دارد؟؟ از چه کانالی میتونم این طرح برای اصفهان پیگیری کنم؟