آقای گرانمایهپور گفتهاید . . . اما . . .
قسمت دوم
نقدی بر مصاحبه نماینده مجلس با تارنمای روزنامه کاشان
جمشید کاشانی*
ـ {{مصاحبه : « – سوال قانونی بودن تعداد دورههای نمایندگی مجلس بود و فرصتسوزی برای جوانان و استعدادهای کشور؟ گرانمایه پور: این قانون اساسی است که اجازه داده برای نمایندگی مجلس بیش از دو دوره هم نمایندگان بتوانند درمجلس شورای اسلامیحضورپیدا کنند. برعکس ریاست جمهوری که به نظر بنده . . . به مرور تبدیل به دیکتاتوری میشود و مردم و جوامع با مشکل روبرو میشوند. لذا برای اینکه در طول زمان افراد دچار مشکل یاد شده نشوند و اداره امور کشور بصورت چرخشی بدست افراد شایسته ،متفاوت و مختلفی قرار بگیرد و در انحصار یک فرد یا یک خانواده قرار نگیرد. اما در مورد مجلس و شوراهای اسلامیشهر و روستا مقتضی است مردم در هر دوره میتوانند کاندیدای اصلح را جستجو و انتخاب کنند و به مجلس شورای اسلامیبفرستند و اگر در محل کاندیدای اصلح در دورههای متفاوتی مطرح بود و اعلام آمادگی کرد مردم به او رأی میدهند}}»». . .
ـ در پاسخ این سوال گفته اید « قانون اساسی است که اجازه داده برای نمایندگی مجلس بیش از دو دوره هم نمایندگان بتوانند درمجلس شورای اسلامیحضورپیدا کنند » :
ـ خوب این یک مسئله بدیهی است، سوال این است که شما چرا سعی در تغییر این قانون نکرده اید؟ تفاوت نماینده با رییس جهمور چیست که نماینده میتواند بیش از دو دوره پیاپی انتخاب شود، اما رییس جمهور نمیتواند؟ آیا شما موافق این مسئله هستید؟
ـ آیا شما نباید حداقل نظر مردم حوزه انتخابیه خودتان را در این مورد میپرسیدید، تا چنانچه آنها مخالف انتخاب نماینده بیش از دوبار پیاپی بودند، این قانون را تغییر میدادید؟ آیا شما از ملت ایران در طی این هشت سال حتی یکبار نباید نظرسنجی میکردید، که ملت، کجای این قانون را میخواهید تغییر دهید تا ما بعنوان نماینده و وکیل شما پیگیر تغییرش باشیم؟
ـ در مورد ریاست جمهوری گفته اید «در انتخابات ریاست جمهوری . . . برای اینکه در طول زمان افراد دچار مشکل یاد شده نشوند و اداره امور کشور بصورت چرخشی بدست افراد شایسته ،متفاوت و مختلفی قرار بگیرد و در انحصار یک فرد یا یک خانواده قرار نگیرد. اما در مورد مجلس و شوراهای اسلامیشهر و روستا مقتضی است مردم در هر دوره میتوانند کاندیدای اصلح را جستجو و انتخاب کنند و به مجلس شورای اسلامیبفرستند» :
ـ جمله شما کاملا دارای تضاد است! اگر انتخاب بیش از دو دوره باعث دیکتاوری و ایجاد حکومت موروثی یا فردی میشود، آیا در مورد نمایندگی که از حیث قانون گذاری بسیار حساس تر است، این مورد صادق نیست؟ آیا اینکه کسانی ، چندین دوره پیاپی بر صندلیهای مجلس تکیه میزنند خطرناک نیست؟ آیا سپردن طولانی مدت مهمترین نهاد کشور (از حیث قانون گذاری که همه امور کشور به نحوی توسط این نهاد کنترل و نظارت میشود) به عده ای محدود، خطرناک نیست؟ رییس جمهور (که صرفا اجرا کننده قانون و مقررات وضع شده مجلس است) برای ملت ایجاد خطر میکند، اما نمایندگان مادام العمر ایجاد خطر نمیکنند؟ آیا مردم نمیتوانند همانطور که در مورد نمایندگانی که بیش از دو دروه پیاپی میخواهند نماینده شوند «کاندیدای اصلح را جستجو و انتخاب کنند و به مجلس شورای اسلامیبفرستند » در مورد رییس جمهور هم همانطور عمل کنند.
ـ {{مصاحبه «ـ محاسن و معایب شرکت یک نفر در بیش از دو دوره برای نمایندگی مجلس؟ به نظربنده عیبی ندارد، زیرا مانع آمدن همگان نیست و همانگونه که در انتخابات مجلس نهم تا جایی که من اطلاع دارم تعدادی داوطلب شده اند. خب آزادی هم هست، دموکراسی هم هست، منعی هم نیست، منتهی این مردم هستند که جستجو میکنند و بین هر تعداد که باشند میگردند و به فرد اصلح مطابق موازین قانونی و هم مطابق نظر امام عزیز و مقام معظم رهبری هست رأی میدهند و حُسن آن هم این است که نماینده با توجه به آشنایی که با مقتضیات منطقه هم از حیث تقنینی و پیگیری برای توسعه و پیشرفت همه جانبه منطقه میتواند اثر بیشتری داشته باشد قطعاً برای مردم و منطقه مفیدتر است تا اینکه فردی بخواهد از صفر شروع کند}}» »
ـ باز هم برای من و همشهریانم مشخص نیست چرا نمایندگی بیش از دو دوره عیبی ندارد؟! شما از روی کدام تحقیق علمیو بر مبنای کدام آمار مورد تایید مجامع علمیچنین ادعایی میکنید؟ آیا تکیه زدن یک فرد و به معنای بهتر یک فکر بر صندلی مجلس برای سالهای متمادی مفید است؟ آیا چهار سال کاری برای ارایه فکر و نوآوریهای یک فرد و به تصویب رساندنشان در مجلس کافی نیست؟ آیا موجب رخوت و عقب ماندگی جامعه و قوانین نمیشود؟ اصلا مگر یک فرد چقدر ظرفیت دارد که نتواند در طول ۸ سال آنها را بروز بدهد؟!!!
ـ گفته اید « به فرد اصلح مطابق موازین قانونی و هم مطابق نظر امام عزیز و مقام معظم رهبری هست رأی میدهند» :
ـ مگر امام و رهبری کسی را برای نمایندگی تایید کرده اند یا میکنند؟ آیا این ادعا، تهمت به این عزیزان نیست؟ آیا امام و رهبری خلاف همه موازین قانون اساسی و شرع مقدس در انتخاب مردم دخالت کرده و از فرد، حزب یا جبهه و جریانی حمایت میکنند؟ آقای گرانمایه چرا از این بزرگواران برای مقاصد خودتان مایه میگذارید؟ آیا این بزرگترین تخریب جایگاه و شخصیت آنان نیست؟ اصلا به چه دلیلی این بزرگواران باید از کسی حمایت کنند؟ اگر فردی صالح است و خدمت کرده که باز رای خواهد آورد!!! اگر کسی ناصالح و ناکارآمد و مشکلدار هم هست که مردم، چه کسی تاییدشان کند و چه نکند به وی رای نخواهند داد. بنابرین با چه دلیل عقلی و شرعی رهبر مملکت اسلامیباید از کسی دفاع کند؟ در حالیکه رهبر پشتیبان همه ملت و افراد بوده و هست . . . . اینقدر خود را به رهبر نیاویزیم . . . مظلومترین مسئول نظام ما رهبری است و بزرگترین ظلم در دوران کنونی از جانب کسانی است که ناکارآمدی و بی لیاقتی خود را پشت ایشان پنهان میکنند . . . آقای گرانمایه، رهبر عزیز ما، برای همه ملت است، با این ادعاهای وی را از مردم دور نکنید …
ـ همچنین گفته اید « قطعاً برای مردم و منطقه مفیدتر است تا اینکه فردی بخواهد از صفر شروع کند» ـ مثلا شما و یا دوستانتان خیلی برای کشور و ملت و حوزه انتخابیه تان مفید بوده اید؟ میشود به اندازه انگشتان دو دست، کارهای مفیدی که در دورههای نمایندگی تان کرده اید، ذکر کنید؟ میشود توضیح دهید چرا قانون کپی رایت را تصویب نمیکنید، تا این همه زیان اقتصادی و فرهنگی به کشور وارد نشود؟ میشود بگویید چرا در حالیکه چین حتی نام کاشان را کپی کرده و بهره اقتصادی از آن میبرد، هنوز هم این قانون را تصویب نکرده اید؟!!!! میشود بگویید چرا قوانین و مقررات گمرکات را طوری تصویب کرده اید که رییس جمهور فریاد بزند که هیچ نظارتی بر گمرکات وجود ندارد و هرکس هرچه بخواهد میبرد و میآورد؟ و . . . فکر کنم یک نفر از صفر شروع کند به حال شما و ملت مفیدتر است!!!
ـ {{مصاحبه «ـ. . .کارخانجات ریسندگی و بافندگی کاشان بحرانیترین زمانهای خود را در این چند ساله. . .؟ . . . متعلق به بخش خصوصی است و اگرمتعلق به بخش دولتی بود قطعاً تا الان مشکل آن به نحوی حل شده بود. . . . کارگران بخشی از حقوق معوقه خود را دریافت خواهند کرد. . . . منتظر وفای به قول رئیس جمهوری به عهدشان هستیم.}}»
ـ گفته اید « این شرکت متعلق به بخش خصوصی است و اگرمتعلق به بخش دولتی بود قطعاً تا الان مشکل آن به نحوی حل شده بود » :
ـ بر طبق کدام تحقیق علمیچنین ادعایی میکنید؟ آیا غیر از این است که عمده شرکتهای دولتی، یا زیانده شده اند یا در حال ورشکستگی هستند؟ با کدام دانش اقتصادی و مالی چنین ادعاهایی میکنید جناب گرانمایه؟ آیا شما به عنوان نماینده، حداقل اطلاعات علوم اقتصادی و مدیریت روز را نباید داشته باشید؟ آیا کاری دارد، یک بار هم که شده سری به کتابخانه و منابع اطلاعات علمیبزنید و ببینید شرکتهای بخش خصوصی در همه دنیا به مراتب موفق تر و کارآمدتر از بخش دولتی هستند ؟ مشکل این شرکت از خصوصی بودن آن است یا از ضعفهایی که در حمایت از بخش خصوصی و قانون گذاریهای ضد توسعه بخش خصوصی در مجلس و دولت صورت گرفته است؟
ـ جناب گرانمایه شما در قبال همه قوانین که بر ضد توسعه بخش خصوصی وضع کرده اید و همه حمایتهایی که نکرده اید مسئولید . . . کسی از شما نخواسته مشکلی بر مشکلات کارگران بیفزایید، شما بایستی اقدامات و رویههایی را در مجلس پیگیری میکردید که به رشد اقتصاد و رشد بخش خصوصی بینجامد، نه اینکه هرچه پیش از این بوده یا ورشکسته اش کنید یا دوباره دولتی کنید . . . حرف شما کاملا با اصل ۴۴ تضاد داشته، برخلاف توصیههای رهبری و سیاستی ضد توسعه اقتصادی است.
ـ شما دقیقا برای توسعه اقتصاد ملی چه قانون موثر و کارآمدی وضع کرده اید؟ این وظیفه شما بوده است. . .
ـ گفته اید « کارگران بخشی از حقوق معوقه خود را دریافت خواهند کرد» :
ـ شما مگر وکیل این ملت نیستید؟ شما که حقوقتان و حیثت شغلیتان و جایگاه خودتان را از این مردم گرفته اید، چطور ممکن است در مجلس حقوق و مزایا داشته باشید، اما بسیاری از این مردم مظلوم مانند کارگران نشلجی ۳۲ ماه حقوق نگیرند و زن و بچه شان سرگرسنه زمین بگذارند؟
ـ بخدا ظلم است! شما نماینده مردمید، چطور میتوانید بی تفاوت باشید و بگویید تازه بخشی از حقوقشان را دریافت خواهند کرد؟ باید در مجلس، در دولت، در صدا و سیما و رسانهها مشکلشان را فریاد بزنید، باید نفستان برای حقوق این گرسنهها، این کارگران زحمت کش بینوا بگیرد؟ من نمیدانم بعضی از ما چطور شبها را به صبح میرسانیم . . . چطور میتوانید حقوق کامل بگیرید، در حالیکه مردم هنوز حقوقشان را نگرفته اند؟ چطور وزیر را در مجلس، استیضاح نمیکنید چون نمیتواند حقوق کارگران را استیفا کند؟
ـ اصلا شما که نمیتوانید پیگیر حقوقشان باشید، چرا نماینده شده اید؟ چرا برای حمایت از تشکلهای کارگران کاری نکرده اید؟ چرا از تصویب قوانین حامیکارگران و تشکلهای آنان جلوگیری میکنید؟
ـ گفته اید « منتظر وفای به قول رئیس جمهوری به عهدشان هستیم.» :
ـ بله!!! رییس جمهوری که شماها جرأت ندارید حتی از وی سوال کنید، حتما وفای به عهد خواهد کرد! باش تا صبح دولتت . . .
ـ رییس جمهور باید دایم به مجلس گزارش بدهد، اگر قولی داد باید پاسخگو باشد، ملت ایران در قانون اساسی به شما ابزار نظارت و پاسخگو سازی وی را داده است، چرا استفاده نمیکنید؟ شما موظفید، شما مسئولید . . .
ـ {{مصاحبه «ـ. . . بحران آب . . .؟ . . .همانطور که اطلاع دارید این منطقه با محدودیتهایی در بخش کشاورزی مواجه است. ما ناچاریم برای ایجاد اشتغال به بخش صنعت توجه داشته باشیم. قبل از احداث کارخانه جلسهای با مسئولین آب و منابع طبیعی گرفتیم و محاسبات لازم صورت گرفت. آب مورد نیاز این مجموعه صنعتی از طریق خرید چاههای موجود منطقه تأمین شد. . . . این مجموعه برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی و عمرانی، بزرگراهها، کنارگذر و حتی ساخت مدرسه و . . . بسیار اثرگذار بوده است.}}»
ـ گفته اید : « این منطقه با محدودیتهایی در بخش کشاورزی مواجه است. ما ناچاریم برای ایجاد اشتغال به بخش صنعت توجه داشته باشیم » :
ـ این موضوع به رها کردن توسعه صنعت کشاورزی و دامداری منطقه چه ربطی دارد؟ هیچ میدانید همین سیاست ، موجب افزایش تبدیل روستاها و دهستانها به ویلاکدهها و تخریب مزارع و باغات و افزایش مهاجرت روستاییان به شهرها شده است؟ هیچ میدانید در گذشته بسیاری از نیازهای مربوط به کشاورزی و دامداری کاشان، از روستاها تامین میشد، اما امروزه بخش عمده آن از خارج منطقه وارد میشود؟ شما دارید کاشان را از منطقه ای که مولد محصولات کشاورزی و دامیبوده، تبدیل به منطقه ای صرفا مصرف کننده میکنید . . . آقای گرانمایه اگر از این سیاست دست برندارید، یکی از بزرگترین لطمات را به کاشان خواهید زد و تخریب روستاها و دهستانها و تخریب مزارع و دامداریها و . . . همه به نام شخص شما در تاریخ به ثبت خواهد رسید. . . توسعه صنعتی لازم است اما در کنار توسعه کشاورزی و دامداری . . .
ـ گفته اید «آب مورد نیاز این مجموعه صنعتی از طریق خرید چاههای موجود منطقه تأمین شد» :
ـ آیا در حالی که منطقه با کم آبی مفرط روبرو است، بایستی چاههای آبش را خرج کارخانهها کرد؟ شما نه تنها قادر نیستید حق کاشان را از طرحهای آبی که در استان اجرا شده بگیرید، بلکه با چنین ابتکارات غیرعلمیدر حال تبدیل کاشان به شهری کاملا نیازمند آب خارج از منطقه هستید . . . آیا نمیدانید هرگونه تغییر در سیستم آب هر منطقه ای نیازمند سالها مطالعه کارشناسی است و نمیشود صرفا به دلیل تامین نیازهای یک کارخانه یا شهرک یا . . . سیستم آب را تغییر داد؟
ـ {{مصاحبه « . . . بخشهای فرهنگی . . . در این حوزه چه کارهایی انجام شده است و شما چه پشتیبانیهایی داشتهاید؟ بنده از ابتدا در عرصههای خدمتگزاری به مردم در سنگر مجلس شورای اسلامیو در همه محافل مردمی و مجالس و هیأتهای مذهبی و کانونهای فرهنگی که حضور پیدا کردهام؛ گفتهام که انقلاب اسلامییک انقلاب فرهنگی . . . جوانان بتوانند از یک اشتغال پایدار و معیشت مطمئن برخوردار شوند که آنگاه بتوان به آنها پیام معاد و فرهنگ ارائه کرد.}}»
ـ هنگامیکه از شما در مورد کارهایتان در بخش فرهنگی سوال کرده اند، هیچ جواب واضح و منطقی نداده اید و به توضیح واضحات و نقل مطالب غیر مرتبط پرداخته اید. سوال من از شما این است که اول فرهنگ را تعریف کنید. دوم اینکه بگویید چه کار فرهنگی کرده اید. حضور شما در هیأت مذهبی کار فرهنگی بوده است؟ حتما با حضور شما و بواسطه اعمال شما در مجلس، مردم خیلی دیندارتر و فرهنگی تر شده اند!
ـ گفته اید « بنده از ابتدا در عرصههای خدمتگزاری به مردم در سنگر مجلس شورای اسلامیو در همه محافل مردمی و مجالس و هیأتهای مذهبی و کانونهای فرهنگی که حضور پیدا کردهام» :
ـ من متوجه نمیشوم که کارهای فرهنگی که موظف بوده اید بعنوان نماینده انجام دهید، چه ربطی به حضور شما در مراسم و آیینهای فرهنگی دارد؟ که اصولا نوعی تبلیغ برای دور بعد نمایندگیتان بوده است.
ـ من فکر میکنم شما اصولا هر وقت فرهنگ و کار فرهنگی به گوشتان میخورد، احساس میکنید که باید در مراسمات حضور پیدا کنید. حداقل با خواندن جواب شما من چنین برداشتی میکنم، اگر اینطور نیست و شما غیر از مراسم و آیینها و مجالس دینی، برداشت دیگری از فرهنگ دارید ذکر بفرمایید.
ـ {{مصاحبه «ـدر ارتباط با نیازهای فرهنگی منطقه به وجود یک روزنامه . . .؟درخواستی توسط بعضی علاقمندان تهیه و تکمیل شده است و در کمیته صدور مجوزهای نشریات در نوبت است.}}»
ـ گفته اید : «درخواستی توسط بعضی علاقمندان تهیه و تکمیل شده است و در کمیته صدور مجوزهای نشریات در نوبت است.» :
ـ باز خوب است که اعتراف کرده اید که این درخواست را شما نداده اید و این باعث مزید امتننان است. آیا صدور یک مجوز هشت سال طول کشیده است؟! یا تازگیها گفته اید یک مجوزی بگیریم، بگوییم کار فرهنگی هم کردیم؟ یعنی در طی این هشت سال یکبار به ذهنتان نرسید کاشان روزنامه مخصوص خودش را میخواهد، رادیو میخواهد، تلویزیون میخواهد؟ یعنی یکبار به ذهنتان نرسید وجود روزنامه و مجله در حوزههای گوناگون برای منطقه کاشان لازم و واجب است؟!
ـ {{مصاحبه « ـ. . . قابلیتهای شهرستان تأکید کردهاید. . . خواسته اهالی مطبوعات شهرستان. . .؟ . . . برای خانه مطبوعات انشاءالله با انسجامیکه در بین مسئولین شهرستان وجود دارد با پیگیری دوستان مطبوعاتی این کار عملی خواهد شد.}}»
ـ گفته اید: «برای خانه مطبوعات انشاءالله با انسجامیکه در بین مسئولین شهرستان وجود دارد با پیگیری دوستان مطبوعاتی این کار عملی خواهد شد. » :
ـ در طول هشت سال نمایندگی خودتان نتوانستید انسجام لازم برای تشکیل خانه مطبوعات را به انجام برسانید؟!! انشاالله که ظرف هشت سال آینده، این امر خطیر و واقعا سنگین دست خواهیم یافت؟ مردم خودشان قضاوت میکنند و تاریخ نیز قضاوت خواهد کرد که چه کسانی قادر به انجام کوچکترین کارها نبودند و اتفاقا مدام از خدماتشان به نظام و انقلاب دم زدند. . . من بعنوان یک کاشانی …، حتی برای یک خانه مطبوعات، بایستی از اصفهان اجازه بگیریم . . . به هر حال صد سال اولش سخت است. . .
ـ {{مصاحبه «ـ مردم کاشان را چه مقدار سیاسی میدانید؟ کاشان از قدیمالایام شهری دینی سیاسی بوده است و مصداقی از آن جمله مرحوم مدرس که سیاست ما عین دیانت ماست و دیانت ما عین سیاست ماست میتوان به این منطقه اشاره کرد. برخاستن قهرمانانی همچون شهید شمسآبادی از این خطه و شلیک گلوله آتشین به طرف مظهر طاغوت یعنی شاه ستمگر و نیز شلیک شهید بخارایی به منصور عامل بیگانه در سالهای سیاه قبل از انقلاب اسلامینشان دهنده این است که مردم سیاسی هستند. . . . این منطقه همواره مردمانی سیاسی ولی در چارچوب دیانت داشته است و در زمان جنگ تقدیم بیش از ۲۴۲۰ شهید از این دو شهرستان نشاندهنده آگاهی سیاسی و حضور به موقع در صحنه دارد. . . . همچنین در تمام مناسبتها مردم حضوری خستگیناپذیر دارند }}» .
ـ در پاسخ به این سوال هم جوابهای بدیهی و غیر مرتبط را قاطی هم کرده اید و جملاتی گفته اید که نشان از اوج بی اطلاعی شما از تاریخ سیاسی کاشان دارد.
ـ سوال از شما این بوده که مردم کاشان را چقدر سیاسی میدانید و اصولا جواب این سوال نمیتواند عملیات نظامیدو شهید پیش از انقلاب یا فعالیتهای مردم غیور و دیندار کاشان در زمان جنگ باشد. منظور تحلیل وضعیت سیاسی و میزان سیاسی بودن مردم است جناب نماینده.
ـ مشکل آنجاست که شما تا بحال حتی یکبار از مرکز آمار یا نهادهای علمیو پژوهشی نخواسته اید تحقیق مستقلی با مبنای آماری و علمیدر مورد میزان سیاسی بود مردم، سلایق سیاسی مردم، تفکر سیاسی آنها، نوع تحلیل آنها از وقایع جاری و گذشته و . . . صورت دهند، تا شما از چند و چون وضعیت سیاسی مردم منطقه آگاهی یابید. مشکل بزرگ ما ملت ایران این است که اکثر نمایندگان در پستی هستند که تصور میکنند فقط و فقط باید اظهار نظر کنند و غافلند از اینکه بایستی بر مبنای آمار و تحقیقات علمیو با مشورت گرفتن از دانشمندان و اندیشمندان و با توجه به منافع ملی و خواست ملی تصمیم سازی کنند. جایگاه نمایندگی را با جایگاه وعظ و خطابه اشتباه گرفته اید.
ـ در پایان به مردم کاشان هم عرض میکنم انشاالله که خیر است !!!!
* توضیح مدیر سایت:
لازم به ذکر است که مطلب فوق صرف نظر از قبول یا رد آن به درخواست نویسنده وبلاگ استان کاشان با حذف اندکی از موارد « خارج از چارچوب» درج شده است. ضمن تشکر از ایشان از دیگر صاحب نظران درخواست میکنیم با در نظر گرفتن چارچوبها و ارسال مطالب خوبشان ما را دربهره گیری از نظرات متعدد یاری کنند.
چرا هیچ نظری برای این نقد وجود نداره؟ عجیب نیست؟!!!!!!!
وبلاگ کاشان شهر ما، حامی دگماتیزم گرانمایه، در یک اقدام غیر اخلاقی، اقدام به تحریف سوابق دکتر فدائی نمود. با توجه به وضعیت انتخاباتی کاشان و عدم اقبال مردمی به گرانمایه، سایتهای حامی ایشان در اقدامی منسجم سعی در انتشار اطلاعاتی ناقص پیرامون سوابق کاندیداها کردند، تا بدینوسیله جایگاه کاندیدای خودشان را ارتقا بخشند. این موضوع درحالی اتفاق می افتد که مقایسه واقعی سوابق، مباحثی متفاوت را پدیدار می سازد؛ که همین موضوع نیز باعث احساس ضعف ستاد گرانمایه و شروع بداخلاقی های همیشگی حامیان ایشان است.