کاشان نیوز-عباس شافعی: بحث گسست ارتباطی نسل جوان با عالمای دینی از جمله مباحث قابل تاملی است که با اولویت و فوریت نیازمند واکاوی و پژوهشی همه جانبه و دقیق است. گسستی که از خانواده و اجتماع آغاز می شود و در بستر تکنولوژی و فرصت های مجازی در دسترس نسل جوان و شبه افکنی های گروههای مختلف به سرگردانی، آشفتگی و بی هویتی و پوچی ختم می شود.( البته می شود بجای طرح این مسئله، مثل بسیاری از موارد مشابه پشت این جمله زیبا و احساسی پنهان شد که جوانان ما خوب مذهبی و پاک و درست کارند- که البته کم نیستند جوانان فهمیده با کمال و خداجو و خدا پرست در جامعه امروزی ما- ولی منظور از طرح این مسئله نیازی است که در جامعه وجود دارد و سوالات بی پاسخی که جوانان ما تشنه پاسخ صریح، علمی و دقیق به آنها هستند).
سوالهای بسیاری می تواند فرضیه و چرایی این پژوهش را شکل دهد و پژوهشگر با تحقیق و کنکاش و ارائه پاسخ مناسب می تواند نسل جوان را از این بحران فکری و روحی و هجمه ها و شبه افکنی هایی که می رود تا به بحران هویت بدل شود نجات دهد. این پاسخ باید برمبنای علم ، تجربه و آگاهی باشد و راهکاری اجرایی و شدنی را پیش روی جامعه بگذارد.
البته هستند بزرگان دینی، علمای مهذب، محقق و آگاهی که سالها در این مسیر تلاش کرده اند و راهکارهایی ساده ، علمی و کاربردی ارائه داده اند. عدم شناخت و آشنایی جامعه با این گروه از علماء جامعه شناس از یک سو و حاکمیت جامعه سنتی و نقد ناپذیر باعث شده این بزرگان کمتر معرفی شوند و این انوار آگاهی و بینش عمیق، آسان و مدرن که نسخه شیرین اسلام رحمانی است؛- اسلامی که اساس را انسان و سعادت او ومحبت و اخلاق می داند- ناشناخته بماند و جوانان جویای معرفت و تشنه دانستن کمتر شناخت و دسترسی به این منابع و ذخائر که نیاز زمانه اند داشته باشند.
حضرت آیت الله العظمی محمد رضا نکونام (حفظه الله) از جمله نوادر معاصر است که با آگاهی بر علوم مختلف حوزوی و آشنا به مقتضیات زمان و مکان قریب نیم قرن است که به تدریس و تحقیق و تربیت شاگردان در حوزهی علمی قم بر اساس اصول قرب و معرفت محبوبی مشغول میباشند.
ایشان متولد سال ۱۳۲۷ و از اساتید برجسته و کم نظیر دروس خارج فقه و اصول حوزهی علمی قم و مدرس فلسفه و عرفان در سطح عالی و از پژوهشگران و مؤلفان پرتلاش در حوزه های مختلف دین پژوهی هستند که شمار آثار ایشان به بیش از هفتصد جلد کتاب میرسد.
با وجود اینکه معظم له از شخصیت های تأثیرگذار در دوران نهضت امام خمینی قدس سره بودند و بعد از پیروزی انقلاب هم بدور از جنجال های سیاسی حضوری فعال وموثر دارند لیکن تلاش خود را بر تدریس علوم اسلامی متمرکز نموده و تحقیق در مبادی فکری دین مبین اسلام و منابع استنباط و پیرایه زدایی از آموزه های موجود در این حوزه را برای تثبت اصول فکری انقلاب، هدف اولی خویش قرار داده اند که نتیجه ی آن تربیت شاگردان و تألیف کتابهای بسیاری است که با نگاهی نو به بازخوانی داده های شریعت و نقد افکار عالمان پیشین میپردازد و از نظر قدرت نقد، حایز اهمیت است.
او که در علوم مختلفی از جمله طب، تغذیه، روانشناسی، علوم قدرتی، فلسفه، عرفان، فقه، اصول، موسیقی، شعر و ادبیات، تاریخ، کلام، اقتصاد، سیاست و جامعه شناسی متخصص و صاحب نظر است توانسته با تلاش خود آثار بی بدیلی به جامعه عرضه کند که در تاریخ اسلام نمونه ندارد ؛ ۲۰ جلد کتاب درباره زن که ۴ جلد آن مباحث نظریه پردازی است و از پوشش و سکس آغاز می شود و تا فعالیتهای اجتماعی زنان ادامه پیدا میکند، بیش از ۱۵ جلد کتاب در زمینه موسیقی نمونه ای از آثار بی بدیل این شخصیت علمی است.
آیت الله العظمی نکونام مجتهدی است که با رایانه آشناست و آشنایی با اینترنت را برای طلبه ها “واجب” می داند. و فقیهی که “زبان بدن” می نویسد اما با مشکل انتشار مواجه می شود. محققی است که بعد از سفر به کشورهای مختلف و جامعه شناسی دقیق از ارائه قالب هایی برای اداره جامعه بر اساس اسلام سخن می گوید که “حتی در کفرستان” هم قابل اجراست و شیرینی آن کام تلخ بشر امروز را تغییر می دهد.
مرجعی است که در کنار میز مطالعه اش تردمیل و دمبل دارد و برای ورزش ارزش قائل است. و روحانی مسلمانی است که از مردم، وطن و دین سخن میگوید و معتقد است وطن ما هم جزء اصول ماست چون اگر وطن نباشد جایی برای اجرای دین نیست.
بهانه نوشتن این یاداشت دیدار ۵ ساعته تحریریه کاشان نیوز در یک عصر دل انگیز پاییزی با این انسان خدایی و امروزی! است که با تواضع و فروتنی وصف ناشدنی علی رغم مشغله فراوان ما را به حضور پذیرفتند. حاصل این دیدار و نشست ارزشمند انبوهی از نظرات و دیدگاه ها در زمینه های فقه، اصول، عرفان، فلسفه، معرفت دینی، قرآن پژوهی، جامعه شناسی، سیاست، تاریخ و سیره، شعر، موسیقی و ادبیات و مسائل روز است که ما آن را ثبت کرده ایم و اینک چون گنگ خواب دیده ای هستیم که با حیرت و اشتیاق در حال پیاده سازی و تدوین آن برای انتشار هستیم که امید واریم به زودی منتشر و در اختیار خوانندگان مشتاق قرار گیرد.
جا دارد از هماهنگی ها و همراهی و مشارکت آقای محمد علی خرمی از اعضای تحریریه کاشان نیوز و از شاگردان حضرت آیت الله و همچنین همراهی و مشارکت فعال آقای سعید غلامیان مدیر مسئول کاشان نیوز در انجام این مصاحبه ارزشمند قدردانی کنم.
دستهبندی نشده
کنکاشی در دیدگاههای آیتالله محمدرضا نکونام؛
اسلام رحمانی؛ اسلام آسان، اسلامی مدرن
بهانه نوشتن این یاداشت دیدار 5 ساعته تحریریه کاشان نیوز در یک عصر دل انگیز پاییزی با این انسان خدایی و امروزی! است که با تواضع و فروتنی وصف ناشدنی علی رغم مشغله فراوان ما را به حضور پذیرفتند. حاصل این دیدار و نشست ارزشمند انبوهی از نظرات و دیدگاه ها در زمینه های فقه، اصول، عرفان، فلسفه، معرفت دینی، قرآن پژوهی، جامعه شناسی، سیاست، تاریخ و سیره، شعر، موسیقی و ادبیات و مسائل روز است که ما آن را ثبت کرده ایم و اینک چون گنگ خواب دیده ای هستیم که با حیرت و اشتیاق در حال پیاده سازی و تدوین آن برای انتشار هستیم که امید واریم به زودی منتشر و در اختیار خوانندگان مشتاق قرار گیرد.
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=24301
نظرات
دیدگاه شما لغو پاسخ
آخرین ارسال ها
-
دشت کاشان در شرایط هشدار نارنجی هواشناسی قرار دارد
-
مهدکودکها و پیشدبستانیها و مدارس کاشان و آران و بیدگل فردا تعطیل شد
-
نگاهی به نقاشیهای آذرخش فراهانی و پانیذ رفیعی مهر در گالری مریم
-
حذف تدریجی بازار سنتی کاشان
-
استرک ؛ تاریخی با زبان رمانتیک
-
چطور زرپاد امنیت معاملات طلا را تضمین میکند
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
دشت کاشان در شرایط هشدار نارنجی هواشناسی قرار دارد
-
مهدکودکها و پیشدبستانیها و مدارس کاشان و آران و بیدگل فردا تعطیل شد
-
نگاهی به نقاشیهای آذرخش فراهانی و پانیذ رفیعی مهر در گالری مریم
-
حذف تدریجی بازار سنتی کاشان
-
استرک ؛ تاریخی با زبان رمانتیک
-
چطور زرپاد امنیت معاملات طلا را تضمین میکند
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
کاش یه عکس بهتر واسه این مطلب می ذاشتین؛ یه عکس رحمانی! مثل این: http://nekounam.ir/Portal/Cultcure/Persian/CaseID/134142/71310.aspx
استاد معظم له در یکی از کتاب های خود با عنوان پیام رسانی دینی چنین نگاشته اند: "پيشتازى براى تحول و پاسداشت آزاد انديشى كار سختى است و زحمت فراوانى را مى طلبد. البته دنيا دو روز بيش تر نيست و ما هيچ گاه از اهداف دينى خود دست بر نمى داريم. ما مى خواهيم دين را بدون پيرايه معرفى كنيم. پيرايه ها دين را بدمزه و تلخ نموده است. دينى كه به خودى خود شيرين است و مردم را به سوى فطرت و طبع اولى خود مى خواند. كسى كه تخصص دينى ندارد و ارتجاعى مى انديشد براى مردم آشى مى پزد كه تلخى آن از هندوانه ى ابوجهل نيز بيش تر است. من براى دست كم بيست ميليون از جمعيت ايران كه قشر علمى و فرهنگى هستند و دانشمند، دانشجو يا عالم مى باشند كتاب مى نويسم و دين را همان گونه كه شيرين بوده است توضيح داده ام. "