در گفتگو با رئیس شورای شهر تشریح شد:
رگههایی از سیاست، رقابت محلی و ناآگاهی
سد راه حل و فصل مسائل و مشکلات شهری نوشآباد
زمانی که مردم نوشآباد متحد شدند تا در برابر تنشهای زیستمحیطی ناشی از آب سیاهی (فاضلاب صنعتی صنایع کاشان) که کاشانیها روانه شهرستان میکردند بایستند، شاید فکر نمیکردند این کار جمعی در عین شیرینی و به دست آوردن نتیجه عواقب سخت و تلخی برایشان خواهد داشت.
با چند روز ایستادگی، راه آب سیاه کج شد ولی امروز هر نوشآبادی مجبور است برای وارد شدن به نوشآباد از کاشان راه خود را کج کند؛ به میدان شهید منتظری – اکسپورت – رفته و به ناچار از جلوی شورای شهر و فرمانداری ویژه کاشان بگذرد و پا به جاده نوشآباد بگذارد.
کار زمانی پیچیدهتر میشود که میدان بازی عوض شده و گفته میشود قدمت تاریخی نوشآباد میخواهد گوی سبقت از تپهها سیلک ربوده و از آنِ خود کند برخلاف مردمانش که نشان دادهاند جلوتر از زمان خود فکر کرده و گام برداشتهاند. با این وجود این شهر نیز به مانند دیگر شهرها دست به گریبان مشکلات ریز و درشتی است که نیازمند توجه بیشتر مردم و مدیران است.
فرصتی شد تا به دیدار رئیس شوار آقای سیدی بیاییم. با رویی گشاده و در یک روز تعطیل پذیرای ما شد و بیش از سه ساعت با هم گفتگو کردیم. بخشی از آن تقدیم میشود.
* یک سال از آمدن آقای خاکسار میگذرد با بررسیهای انجام شده از مردم شهر، گفته میشود فعالیتهای چشمگیری از شهرداری دیده نشده است. نظر شما چیست؟
– من الان در صدد دفاع از عملکرد شهردار نیستم. ولی شما استحضار دارید اگر شخصی مسئولیت شهرداری شهری را قبول کند حتی اگر بومی آن شهر هم باشد باز یک سری آگاهیهایی باید داشته باشد تا بتواند رابطة خوبی با مردم پیدا کند. آقای خاکسار قبلاً در سازمان عمران و رفاهی تفریحی و جهاد کشاورزی کار کرده است و آشنایی دورادور با نوشآباد داشته. از اوضاع و احوال شهر به صورت کامل خبر نداشته و از طرفی مشکلات شهرداریهای کوچک عام است و به صورت ویژه در نوشآباد. این بدان معنی است که شهرداری درآمد چندانی ندارد و از درآمدهایی در قالب عوارض و سرمایهگذار و کمکهای دولتی استفاده میکند و این میتواند یک دلیل دیگر در جواب سوال شما باشد. در عین حال فکر میکنم در این ارتباط بهتر است با شهردار صحبت شود.
* این بدین معنی است که اصل موضوع را قبول دارید و علت آن را نخست ناآشنایی ابتدایی شهردار با شهر و در درجه دوم میزان نامطلوب اعتباری شهرداری میدانید؟
ـ همینطور است. با این وجود افتتاح زمین چمن مصنوعی که با کمک سرمایهگذار انجام شده است و انجام ساخت و ساز آتشنشانی و بحث پیگیری گاز شهرک صنعتی و…
* میخواهید عملکرد شهردار را بگویید؟
ـ بله. آقای خاکسار هیئت امناء شهر صنعتی را فعال کرد و با مسئولین مخابرات، شرکت گاز وارد مذاکره شده است و جلسات متعددی گذاشته و به نتایج مطلوب رسیده است. پیشبینی میشود گاز شهرک صنعتی تا یک سال دیگر به بهرهبرداری برسد. و باز هم بگویم با شهردار صحبت کنید.
* در امور زیربنایی و زیرساختها چه کار جدیدی انجام شده است؟
ـ شاید کمتر شهروندی از طرح جامع شهر نوشآباد اطلاع داشته باشد ولی به تصویب رساندن کار آسانی نبود.
* امّا این طرح در زمان آقای عطایی شاد انجام شد.
ـ بله، ولی در زمان آقای خاکسار پیگیری شد.
* شهرداری در طول سال 90 چه کار دیگری برای شهر و شهروندان انجام داده است؟
ـ پیگیری مخابرات شهرک صنعتی، سنگفرش خیابانهای، کندن چاههای جذبی، احداث زمین مصنوعی و موارد دیگر.
* زمین چمن مصنوعی که توسط خیّر انجام شد.
ـ بله، ولی کار شهرداری پیدا کردن سرمایهگذار بود. زمین آورده شهرداری و سرمایهگذار قریب یکصد و بیست میلیون تومان و به بهرهبرداری رسیده است. دعوت از دیگر سرمایهگذاران از جمله آقایان سرکار و محلوجی و فرزین نیز انجام شده است.
* شورا چه برنامه یا دستور کاری برای شهرداری داشته است؟
ـ سیاست آقای خاکسار اینگونه است که کارهایی که میخواهد انجام دهد اول با شورای شهر مذاکره کرده و نظرات و پیشنهادات را میشنود و پس از بحث و اصلاح وارد فاز اجرایی میشود. البته بعضی از کارها توسط شورا پیشنهاد میشود.
* شورا تاکنون چه برنامة شاخصی به شهرداری ارائه کرده است؟
ـ اصلاح ساختار شهرداری از دغدغههای همة اعضا بوده است.
* منظورتان جابجایی نیروهای شهرداری است؟
ـ خیر، البته یک نیرو کم شده است آن هم آقای مهندس پیراینده که به عنوان معاون شهردار مشکات پذیرفته شده و جابجایی نیست و ما علاقهای به این انتقال نداشتیم ولی با توجه به این که وی ارتقاء داشتند نخواستیم مانع پیشرفتشان بشویم
* اصلاح ساختار که گفتید به چه معنی است؟
ـ اصلاح ساختار به معنی استفاده از فنآوریهای جدید و ارائه کارها به صورت سیستماتیک و واگذاری برخی از کارها به بخش خصوصی.
* تا چه حد انجام شده است؟
ـ 60 درصد انجام شده است.
* بعنوان مثال:
ـ مسئولیت کارمندان شهرداری مشخص شده است. دورههای آموزشی مختلف دیدهاند و دبیرخانه مکانیزه شده است.
* واگذاری به بخش خصوصی؟
ـ پیمانکار فضای سبز و خدمات شهری به بخش خصوصی واگذار شده است.
* برنامه مشخص دیگری که شورا از شهرداری خواسته است چیست؟
ـ ببینید، تصور بچههای شورا این بود که طول دوره 4 سال است و اضافه شده 2 سال دیگر خستگی را زیاد کرد. قانونگذار وقتی طول دوره را 4 سال در نظر گرفته است ملاحظات ظرفیت افراد را داشته است. این اضافه شدن باعث شده که بر افراد شورا خستگی حاکم شود و…
* انتقادهای مردم از عملکرد شهرداری با چه ساز و کاری بررسی میشود؟
بخشی از این انتقادها برمیگردد به آگاه نبودن مردم از وظایف شهرداری که سعی کردهایم در دیدارهای مردمی درمساجد وظایف شهرداری و روند کار را توضیح بدهیم ولی این موضوع فراگیر نیست و اعضا شورا هر پنجشنبه که با شهردار جلسه دارند راجع به موضوعات هفته صحبت کنیم و انتقادها را انتقال داده و بررسی کنیم.
* موضوعی که خیلی از مردم با آن مواجه هستند راه ارتباطی نوشآباد – کاشان است. بیش از یک سال است که عملیات اجرایی آن شروع شده ولی گویا تا بهرهبرداری فاصله زیادی دارد. علّت چیست؟
تعریض راه ارتباطی نوشآباد- کاشان درسفر اول شهرستانی آقای بختیاری –استاندار وقت- در اسفند 85 مصوب شد. قرار شد اداره کل راه و ترابری استان نسبت به تعریض جاده و بهسازی آن اقدام کند. ولی دو سال گذشت و در این فاصله مکاتباتی داشتیم تا این که آقای بختیاری در سفر دوم وقتی دید کاری انجام نشده است و اعتراض ما شدّت گرفت از آقای عشایری توضیح خواست. آقای عشایری گفت؛ توان من نیست که انجام بدهم» در صورتی که این سه چهار کیلومتر جاده در برابر پروژههای عظیم راه و ترابری راهی نیست.
در هر صورت در سفر دوم استاندار وقت اصلاحیهای به مصوبه قبلی خورد که زیرسازی جاده توسط شهرداری انجام شود و اداره راه و ترابری آسفالت و پلهای را انجام بدهد. که در اواخر تصدی آقای عطایی کار زیرسازی شروع شد.
* آنگونه که توضیح دادید در سال 87 اصلاحیه به مصوبه خورد ولی عملیات اجرایی سال 89 شروع شده است.
ـ این تأخیر به جهت تنگناهای مالی شهرداری بود ولی بالاخره سال 89 زیرسازی انجام شد.
* ولی هنوز کار زیرسازی به اتمام نرسیده است
بله. همینطور است. 90 درصد کار زیرسازی شهرداری انجام شده است. مقدار کمی از کار باقی مانده است و علّت آن است که از لحاظ فنی به محض تکمیل زیرسازی میبایست آسفالت انجام شود و ما به اداره راه و ترابری گفتهایم هر وقت آمادگی این کار را داشته باشند ما ظرف یک هفته کار زیرسازی را تحویل میدهیم.
* راه و ترابری چه زمانی را برای آسفالت کردن راه مشخص کرده است؟
ـ میگویند اعتبار نداریم. کمیته برنامهریزی امسال که همه اعتبارات به فرمانداری واگذار شده بود 50 میلیون تومان برای آسفالت جاده نوشآباد در نظر گرفتند. برای 6 کیلومتر راه. حال چند درصد از این 50 میلیون تومان محقق میشود خدا میداند.
با این وجود با پیگیریهای زیاد عملیات پلها را شروع کردهاند.
اخيراً در ديدارهایي كه آقاي رضايي معاون محترم فرمانداری شهرستان آران و بیدگل با آقاي عشايري داشتهاند، امیدهایی دادهاند که این کار انجام شود. هزینه آسفالت آن حدوداً 900 – 800 میلیون تومان است و برای زیرسازی که به عهده شهرداری بوده حدود 400 میلیون تومان هزینه شده است.
* مشخصات این پروژه چیست؟
ـ از میدان شهدای گمنام تا زیرگذر زیرسازی انجام شده است. در این مسیر باید 2 پل زده شود. یکی یک دهانه و دومی دو دهانه که به عهده راه وترابری است و در حال انجام است. عرض جاده 24 متر است و در وسط آن گاردریل یا رفوژ خورده میشود. امیدی که به ما دادهاند تا آخر سال90 پروژه تعریض به بهرهبرداری میرسد.
* از جاده ارتباطی داخل میشویم. آسفالت بلوار ابتدایی شهر فوقالعاده خراب است. برای مرمت آن چه کاری انجام شده است؟
ـ شهرداری مشکل تهیه قیر دارد. یارانه قیر برداشته شده و مبلغ آن سرسامآور است.
* اولویت آسفالت کردن معابر چگونه است؟
ـ وقتی صحبت از اولویت است کوچههای داخل شهر که سالیان سال توسط مخابرات و سازمان آب و گاز ترانشه ایجاد شده و آسفالت نشده در اولیت قرار میگیرد.
* هزینه آسفالت ترانشهها به عهده اداره مربوطه است
ـ بله همینطور است. ولی کوچهها در اولویت قرار دارد.
* آسفالت بلوار ورودی اولویت ندارد؟
ـ اولویت دارد ولی ما به جیبمان نگاه میکنیم.
* چقدر هزینه دارد؟
ـ یک لایه آسفالت نرمه میخواهد
* چه زمانی انجام میشود؟
– زمان مشخص نمیکنم. چون میدانیم اوضاع و احوال شهرداری چگونه است. اگر خواسته باشیم این کار را انجام بدهیم باید از حقوق پرسنل بزنیم.
* حالا که در بحث راهها هستیم نگاهی به کنارگذر داشته باشیم.
– طرح کنارگذر آران و بیدگل سالیان سال است تصویب شده و جزو پروژههای ملی است و بخشی از آن که در محدود آران و بیدگل بوده، انجام شده است. گیر کار در یکی دو کیلومتر در محدوده شهر کاشان است. البته برای کاشان نیز کنارگذری برای خودش تعریف کرده و پیگیر اجراست ولی مجموعه شهرستان آران و بیدگل با این کنارگذر نظر موافقی ندارند.
* نظر شما چیست؟
ـ یکی از راههای توسعه شهر ایجاد راههای مختلف است. ولی ما دغدغههایی نیز داریم.
* جوادی فرماندار کاشان در نشست خبری با خبرنگاران گفت 2 کیلومتر در ابتدا و 8 کیلومتر درانتها آزادسازی نشده است.
ـ این مقدار که آزادسازی نشده است در محدوده شهرستان کاشان قرار دارد. ولی به آقای جوادی بگویید؛ اگر کاشانیها در آزادسازی ابتدا و انتهای کنارگذر آران و بیدگل همکاری نکنند چگونه میخواهند شهرستان با کنارگذر کاشان که قسمت بیشتری از آن از حوزه شهرستان آران و بیدگل میگذرد همکاری کنند. هرچند کنارگذر کاشان را موازیکار میدانیم.
* به فرض موازیکاری بودن مگر قرار است شما هزینه آن را پرداخت کنید؟
ـ نه ولی ما دغدغههای دیگری داریم.
* چه دغدغهای؟
ـ وقتی این کنارگذر عملیاتی شود مسئولان کاشانی با وجود این کنارگذر حریم شهر را تغییر خواهند داد.
* پس نگرانی شما بر سر حریم است؟
ـ بله
* فرض کنیم حریم تغییر کند، چه مشکلی برای شهرستان آران و بیدگل ایجاد میشود؟
ـ اگر اینطوری باشد همه استان را زیر نظر یک بخشدار و شهردار بگذارند.
* من میخواهم ببینم تبعات این موضوع چیست؟
ـ امکانات شهرستان کم میشود. ما توسعه شهر را در نظر میگیریم و این موضوع باعث محدود شدن شهرستان میشود.
* همین الان در صحبتهای شما این جمله گفته شد که راه زیرساخت توسعه است. چگونه میگویید جلوی توسعه گرفته میشود؟
ـ وقتی جایی رودخانهای، مرزی یا جادهای ایجاد میشود. در تقسیمات کشوری به آن استناد میکنند و حوزه جغرافیایی تغییر میکند با وجود کنارگذر حوزه تغییر میکند و این باعث میشود عرصه بر ما تنگ شود. وقتی راه ایجاد میشود ارتباطها بهتر میشود ولی با تغییر حریم جلوی توسعه شهرستان گرفته میشود.
* من بالاخره متوجه نشدم. جلوی چه کاری گرفته میشود؟
ـ جلوی توسعه کالبدی شهر گرفته میشود. همیشه اینگونه نخواهد بود. همانطور که ده سال پیش نه شهرک امیرکبیر بود، نه قیاسآباد، محمدآباد و حسنآباد بوده است.
* از حریم شهر بیاییم بیرون. با مشکل تردد ماشینهای سنگین و تریلرها از داخل شهر نوشآباد و جادههای اطراف به علت نبود کنارگذر چه میکنید؟
ـ منظور شما تریلهای شرکت فولاد است. تریلیهای شرکت فولاد نزدیکترین راه را انتخاب میکنند. ازمشکات، یزدل و سفیدشهر داخل علیآباد و محمدآباد میشوند و نهایتاً از زیرگذر وارد نوشآباد میشدند.
با توجه به این که از داخل شهر عبور میکردند مکاتبات زیادی با شرکت فولاد داشتیم. از آنها خواستیم به واسطه ضرباتی این ترددها به اینجا وارد میکرد مسیر ترددشان را عوض کنند. هم تخریب آسفالت و هم مزاحمت برای منازل مسکونی و عابرین تبعات این ترددها بود. ولی در نهایت مجبور شدیم از شورای ترافیک و فرمانداری شهرستان بخواهیم مصوبهای داشته باشند که ورود به داخل شهر نوشآباد را ممنوع کنند.
مصوبه انجام شد ولی هفت هشت ماه بدلایلی عملی نشد تا این که از شورای تأمین شهرستان و آقای فرماندار و دادستان و اداره اطلاعات و تمام ادارههایی که به این موضوع مرتبط بودند خواستیم دخالت کنند و ناجا و راهوار موظف به اجرای مصوبه شورای ترافیک شدند و الحمدالله ورودشان بسیار کم شده است.
* جاده نوشآباد – سفید شهر به کجا رسید؟
عنوان آن جاده بخشمرکزی یا نوشآباد به بخش مرکزی است که آقای روحانی بخشدار مرکزی زحمات زیادی برای آن کشیدند. دوره قبلی شورای شهر قرار بود بلوار محرم ادامه داشته باشد و به راهآهن و از آنجا به جاده علیآباد محمدآباد یا سفیدشهر متصل شود. که با مشکلات مواجه شد و با نارضایتی کشاورزان روبرو شدند و کار خوابید تا این که در این شورا مذاکراتی با کشاورزها داشتیم.
این موضوع با همفکری دوستان شورای شهر و برخی از دوستان شورای قبل و اعلام آمادگی مزرعهای دیگر و پیگیریهای شهرداری به خصوص آقای عطایی شاد که هزینههای نقشهبرداری انجام شد؛ جاده تا راهآهن ادامه پیدا کرده و در حال حاضر آقای روحانی برای احداث پل پیگیری میکنند.
* کار ساخت پل به چه مرحلهای رسیده است؟
ـ بحث احداث پل روی ریل راهآهن نیاز به زدن وارینت دارد و این کار مستلزم هزینه زیادی است. باید یک راهآهن قوسی ایجاد شود. وارینت بعد از احداث پل کاراییاش را از دست میدهد و جمع میشود. در حال حاضر زیرسازی جاده در حال انجام است ولی ساختن پل نیاز به زدن وارینت دارد.
* این راه ارتباطی بر اساس چه نیازی تعریف شده است؟
ـ مرکز شهرستان هیچ راه ارتباطی و نزدیکی با شهر سفیدشهر و روستاهای بخش ندارد. مردم برای رفتن به آن مناطق باید به نوشآباد آمده و از نوشآباد به کاشان و از آنجا به سفید شهر بروند و بالعکس. یعنی مردم برای آمده و شد وارد حوزه کاشان میشوند. با وجود این راه، ارتباط به صورت مستقیم برقرار میشود.
* طول راه؟
ـ دو سه کیلومتر بیشتر نیست.
* چه موقع به بهرهبرداری میرسد؟
ـ این موضوع بستگی به همکاری راهآهن دارد. ایجاد پل زیرگذر یک سیکل طولانی دارد. روزانه قطارهای زیادی عبور میکند که باید مسیر تغییر کرده و پل انجام شود.
* برای روشنایی راه ارتباطی نوشآباد – کاشان چه کاری انجام شده است؟
ـ من یک خبر خوش برای همشهریها بدهم. با پیگیریهایی که انجام شده است و جلسهای که در تهران با مسئولین داشتیم؛ مدیرکل توانیر با آقای مهندس پیرپیران توافقنامهای امضاء شد. هزینه این کار حدود 40 میلیون تومان است. توافق شد بخشی از آن توسط راه و ترابری و بخشی هم توسط شهرداری و بخشی هم به وسیله اداره برق تأمین شود. سهم شهرداری 17 میلیون تومان است که فنداسیون را انجام داده و تیرهای برق هم آماده شده و انشاءالله این جاده ارتباطی ازمیدان بسیج تا شهدای گمنام تا عید روشن میشود.
* برای روشنایی راه ارتباطی نوشآباد به آران و بیدگل چه اقدامی انجام شده است؟
تردد جاده نوشآباد – کاشان بیشتر از راه ارتباطی نوشآباد – آران و بیدگل است. و اولویت ما مورد اول است و پیگیر مورد دوم هم هستیم
* شما باید به راه ارتباطی نوشآباد – آران و بیدگل توجه بیشتری داشته باشید. زیرا این راه داخل حوزهای است و به ارضاء حس محلگرایی کمک میکند
ـ تردد در راه ارتباطی نوشآباد – کاشان بیشتر است.
* سازمان اتوبوسرانی از دادن کارتشارژ برای شارژ بلیطهای اتوبوسرانی دریغ میورزد
ـ نه این گونه نیست. نوشآباد نیاز به دستگاه کارتشارژ در تمام هفته ندارد. حتی این دستگاه از سطح کاشان تجمیع و در نقاطی خاص و پرجمعیت متمرکز شد با این وجود با پیگیری دستگاه شارژ بلیط کارت هفتهای دو سه روز در نوشآباد فعال شود.
* در ارتباط با تغییراتی که دورمیدان ولیعصر کاشان انجام شد توضیح شما چیست؟ نوشآبادی ها برای وارد بلوار انقلاب بشوند باید به میدان شهید منتظری رفته و مسیرشان طولانیتر شد.
ـ هرزمان کسی که مسئول شهر است سلیقهای دارد و اگر این فرد فنی باشد راحتتر میتواند به سلایق خود جامة عمل بپوشاند. در یک زمان شهرداری کاشان با تغییر طراحی میدان ولی عصر باعث این محدودیت شد و به آن لباس و دلایل فنی پوشاند.
ما علاقمندیم فردی فنی و بیطرف روی این موضوع نظر بدهد و مردم انتظار دارند نماینده شهرستان در این مورد فعال برخورد کند
* بعدها حاجی فرماندار وقت کاشان در نشستهایی که تحت عنوان سفیران خدمت با شهرکهای اطراف میدان داشت در مصوبهای خواستار اصلاح دور میدان شد ولی گویا موفق به انجام آن نشد.
ـ بله. شورای شهر کاشان با آن مخالفت کرد.
* شورا با شما چه مشکلی دارد.
ـ از خودشان سوال کنید
* نوشآباد بعنوان شهر توریستی شناخته شده است ولی کارهای مرتبط با شهرزیرزمینی به کندی پیش میرود. علت چیست؟
ـ طبیعت کار میراث است و میراث فرهنگی هرجا کار میکند کار به کندی پیش میرود. چون کار، فنی است. شهر زیرزمینی هم استثنا نیست. اقدامات خوبی زمان آقای شقایقی انجام شد و زمان آقای عطایی شاد ادامه پیدا کرد.
سال 90 بحث گردشگری ساماندهی خاص و متمرکز و زیرنظر شهرداری و با کمک نیروهای محلی و علاقهمند انجام شد. به نظر من کار خوبی بود. امسال در ورودی انبار مرکزی اقدامی انجام نشد، روی آبانبار چاله سی لایهبرداری شد و البته در کارگاه شیخآباد کارهای خوبی انجام شده است و آقای پیراینده در آنجا وقت گذاشتند و علت این که روی این ورودی تمرکز داشتیم این بود اگر گردشگری که قبلاً از شهر زیرزمینی دیدن کرده است مجدد به نوشآباد بیاید بتواند زوایای دیگری از شهرزیرزمینی را ببیند و از مسیری دیگر و متفاوت وارد شهر زیرزمینی بشود و این موضوع میتواند برایش تازگی داشته باشد. البته در این قسمت مشکل ورودی داریم و به این جهت هنوز کسی این قسمت از شهر زیرزمینی را ندیده است. به دنبال پیدا کردن راه ورودی هستیم که دسترسی به شهر مشابه راههای ورودی کارگاههای الف و ب باشد.
* ولی موزه مردمشناسی مغفول مانده است. مردم خیلی وقت است منتظر اتمام کار و افتتاح آن هستند.
ـ قصه موزه از ساخت و سازهایی توسط شهرداری شروع شد. وقتی آقای متولی آمد و از ساختمان بازدید کرد گفت که کار خوبی انجام نشده است و مجبور به تخریب ساخت و سازها شدیم و در قسمت شرقی نبود اعتبار و بیتوجهی به خودی خود باعث تخریب بنا شده بود.
* ولی کار موزه مشارکتی است. نقش شهرداری در این مشکلات به چه میزان است؟
ـ بله، البته کار اینگونه است هرچه کار انجام بدهند شهرداری همکاری میکند. مصالح با شهرداری است ولی کننده کار میراث فرهنگی است.
* شهرداری تملک کرده است؟
ـ شهرداری دو مجموعه را تملک کرده است. یکی قلعه سیزان یا خشتی و دیگری شترخوان که همان موزه است. شروع این کار در زمان آقای عطایی شاد خورده است.
* موزههای مشابه در شهرهای اطراف و همسایه به افتتاح رسیده است درحالی که خبری از افتتاح موزه نوشآباد به گوش نمیرسد.
ـ من میتوان یک جمله بگویم. اگر آقای متولی از اول کار موزه بود الان شاهد به بهرهبرداری رسیدن آن بودیم. من پیشبینی میکنم تا نوروز امسال به بهرهبرداری برسد.
* به سراغ اشتغال برویم. چه کاری در این حوزه انجام شده است؟
ـ بیشترین توجه ما به طرف شهرک صنعتی است. اگر کارخانه فرش میلان به بهرهبرداری برسد نوشآباد مشکل بیکاری نخواهد داشت.
* با جذب چه تعداد نیرو؟
ـ بیش از سیصد چهارصد نیرو جذب خواهد کرد. در عین حال وقتی زیرساختهای شهرک کامل شود طبیعی است سرمایهگذار بیشتری جذب خواهد شد.
* اما هنوز شبکه آب آنجا انجام نشده است.
ـ در حال گفتگو هستیم. پیشنهاد ما این است که شبکه را اجرا کنیم و آبفا انشعاب واگذر کند ولی آبفا کار ما را از لحاظ فنی قبول ندارد و مشکل بر سر هزینه شبکه است.
* وضعیت فعلی شهر چگونه است؟
ـ حدود 40 شرکت فعال است و میتواند ظرفیت آن تا 700 -600 کارخانه و شرکت قابل توسعه است.
* فرش میلان چگونه است؟
ـ سیستم این شرکت خط تولید از ابتدا تا انتهاست. مانند شرکت فرش راوند سابق
* برای انتقال صنایع مزاحم چه کاری انجام شده است؟
_ زمانی که شهرداری نوشآباد با نام ناحیه فعال بود منطقهای را برای انتقال کارگاههای مزاحم تعیین شد. انتخاب آن منطقه باعث رنجش مردم آنجا شد. نام مزاحم برایشان قابل قبول نبود. وقتی شورای شهر تشکیل شد با توجه به مخالفتهای مردمی در آن منطقه، استقرار دانشگاه پیام نور و شرکت زرکشت پیشنهاد شد و محلی برای انتقال کارگاههای مزاحم در زمینهای معینآباد پیشنهاد شد. منطقه معینآباد، بین نوشآباد و آران و بیدگل واقع است که میتوانست به جهت نزدیکی به دو شهر قابل توجه باشد ولی با نشستهایی که با کشاورزان معینآباد داشتیم به نتیجه نرسیدیم و در حال حاضر قرار است محل کارگاههای مزاحم به طرف کاشان یا منطقه عشقآباد پیشنهاد شود.
* کمی هم به مسائل فرهنگی بپردازیم. گفته میشود کارهای فرهنگی در زمان شهرداری آقای شقایقی از رونق بیشتری برخوردار بود
ـ اگر انتشار نشریه انوشه مدنظر شما باشد درست است ولی در زمان آقای عطایی شاد نیز توجه به کار فرهنگی صورت گرفت. برگزاری جلسات منظم هفتگی مشاوره در پارک یکی از آنها بود که از طرف خانواده استقبالها شد.
* چند جلسه برگزار شد؟
ـ جلسات پربار و خوب و با استقبال پرشور خانوادهها بود و تا یکی دو سال ادامه داشت و بنویسید به خاطر مسائل مالی تعطیل شد.
* نمیشد ادامه پیدا کند؟
ـ جواب این سوال به صحبتهای قبلی برمیگردد. وقتی دو سال به شورا اضافه شد انرژی افراد کم میشود. تعارف نداریم. اعضا خسته میشوند.
* در ارتباط با طرح جامع شهر؛
ـ طرح جامع در آستانه ابلاغ است.
* بیشتر راجع به طرح توضیح بدهید؟
ـ ما یک طرح هادی داریم که در روستاها و توسط بنیاد مسکن آماده میشود و راهبردی است و پتانسیلها و نیازها سنجیده میشود و کاربریها تعریف میشود. بعد از آن طرح جامع و تفضیلی است که ریزتر به مسائل شهری میپردازد. در طرح جامع عرض خیابان از 16 متر به 30 متر افزایش پیدا کرده و به مرور باید عملی شود.
* ولی در حال حاضر در اطراف خیابان ساخت و ساز انجام میشود.
ـ هنوز طرح ابلاغ نشده است. شهرداری نمیتواند به جد بخواهد و تعیین تکلیف کند ولی شهرداری این موضوع را به اطلاع مالک میرساند و توافق میشود اگر ساخت و سازی انجام شود خسارت اعیانی پرداخت نخواهد شد.
* در مورد مشکلات شهرکهای حسنآباد و محمدآباد بگویید؟
ـ زیرساختها انجام شده است. ادامه کار مستلزم این است که در آنجا ساخت و سازهای بیشتری انجام شود. نیاز به آب است که صحبتهایی با شرکت آبفا داریم. بحث گاز حل شده است و مخابرات هم همینطور. هرچه ساختو سازها بیشتر انجام شود، امکانات و خدمات هم میآید.
* چرا از زاویه دیگر نگاه نمیکنیم. هرچه زیرساختها و خدمات و امکانات شهری زودتر فراهم شود مردم برای ساخت و ساز رغبت بیشتری خواهند داشت؟
ـ نه در جاهای دیگر هم همینطور است. ساخت و سازها انجام میشود و بعد مسئولین تحت فشار قرار میگیرند و امکانات و خدمات عمومی انجام میشود.
* برای کشاورزها چه کاری انجام شده است؟
ـ عمده مردم نوشآباد کارگر و کشاورز هستند. ولی دقت داشته باشید که اینجا کویری است و سطح آب پایین رفته. در حدی که همایش بحران آب برگزار میشود و باز تا حدی که با هجوم آب شور مواجه شدهایم. با این وجود استحصال آب به سختی صورت میگیرد. خصوصاً بعد از حذف یارانهها و آبیاری غرقابی است. تبخیر آب زیاد است. و گرمایی که هر لحظه محصولات این منطقه را که غالباً صیفیجات هست، تهدید میکند.
یک کشاورز از الان فعالیتش را شروع میکند. تا عید کار میکند. آن موقع یک تگرگ میآید، یک باد شدید، یا یک موج گرما یا یک قطعی برق دو ساعته. یکی از اینها اگر اتفاق بیفتد باعث از بین رفتن دسترنج کشاورزان شده است. کشاورزان به سختی زندگی میکنند و آدمهای قانعی هستند.
* همه اینها که گفتید همه از آن آگاهیم. شورا چه کرده است؟
ـ شورا آموزشهای کشاورزان را از طریق شرکت زرکشت پیگیری کرده است. فعالیت ما در این خصوص تأسیس و راهاندازی شرکت زرکشت است.
* با این وجود شورا کار زیادی برای این قشر نکرده است؟
ـ ما متهم هستیم که اصلاً کار نکردهایم.
* پس به سراغ درمانگاه برویم.
ـ زمان شورای قبل مصوبهای داشتند و زمینی خریداری شد و در اختیار خیر گذاشته شد ولی با مشکلاتی مواجه گشت.
* چه مشکلی؟
ـ آن زمین در کنار یک خیابان با عرض کم واقع شده بود. نگرانیهایی بود که خیابان باریک است و بعدها بار ترافیکی بالایی دارد. این موضوع به اطلاع خیّر رسید و زمین دیگری در اختیار خیر گذاشته شد.
* هزینه هم شده بود؟
ـ بله. جزیی بود. خسارت آن را شهرداری تأمین کرد. برای خیر پروانه رایگان صادر کردیم و زیرسازی محل جدید را انجام دادیم.
* الان خیّر مشغول کار است؟
ـ بله تا 200 میلیون تومان قرار بود که هزینه کند. سقف بنا زده شده است. تلاش داریم ضمن تشکر و قدردانی از آقای سرکاری خیّر محترم از ایشان خواهش کنیم کار بنا را تا حصول نتیجه ادامه بدهند.
* گفته میشود خیّر با شهرداری مشکل پیدا کرده؟
ـ خیر مشکلی با دفتر فنی بهداشت دارند. وقتی میخواهند زمین را تحویل بگیرند هر مقدار خواستند در اختیارشان گذاشتیم. 4 هزار مترمربع در اختیارشان قرار گرفت. ولی الان میگویند زمین بیشتری نیاز است. ما مشکلی با این موضوع نداریم. هر مقدار زمین لازم داشته باشند در اختیارشان میگذاریم.
* ساختمان درمانگاه است یا بیمارستان؟
ـ یک درمانگاه پیشرفته است.
* چه موقع به بهرهبرداری میرسد؟
ـ خیرساز است. اگر خیّر توقف کار را اعلام کند دانشگاه علوم پزشکی میبایست فکری برای ادامه کار بکند.
* وضعیت فعلی درمانگاه به چه صورت است؟
ـ من این گِله را خیلی جاها کردهام. مرکز قبل از انقلاب شبانهروزی بود. دکترمقیم داشتیم داروخانه رایگان داشتیم. ولی به مرور کم شده تا رسید به دو سه ساعت خدمات سرپایی و بهداشت خانواده. مردم وقتی دیدند خدماتی ارائه نمیشود مراجعهای صورت نمیگرفت.
مسئولین بهداشتی درمانی میگفتند آمار مراجعات شما در حد استاندارد نیست که امکانات و خدماتی بدهیم. و من میپرسم چه خدماتی ارائه میدهید که مراجعات داشته باشند. با این وجود خدماتشان را ارتقاء دادند و مراجعه هم بیشتر شد.
آقای سیدی :این آقایی که قرار بود فرش ...(حذف توسط مدیرسایت) رو بزنه فعلش خودش با یه بغل چک برگشتی فراریه !!