کاشان نیوز – مهدی سلطانی راد:در پنجمین همایش هفته هوای پاک که شامگاه ۵شنبه در سالن اجتماعات کانون فرهنگی تربیتی الزهرا(ص) و با حضور جمع کثیری از فعالان و علاقمندان به حفاظت محیط زیست و همچنین رؤسای ادارات آموزش و پرورش ، جهادکشاورزی و رئیس شورای شهر کاشان برگزار شد از خدمات زیست محیطی خسرو اعتماد ( مدیرعامل جمعیت کویر سبز کاشان ) توسط محمود خدمتی ( رئیس اداره آموزش و پرورش کاشان ) و در حضور محمد درویش ( مدیرکل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ) و دکتر تقی شامخی ( رئیس اسبق دانشگاه کاشان ) تقدیر به عمل آمد .
خسرو اعتماد مدیرعامل جمعیت کویر سبز کاشان نیز در ابتدای این همایش ضمن خیر مقدم به دوستداران طبیعت ،دغدغه این ماه ها و روزهایش را روند تخریب معادن اطراف کاشان دانست و افزود : متأسفانه بهره برداری از معادن بدون توجه به توسعه پایدار صحیح و همه جانبه صورت می گیرد و در ۳ مرحله اکتشاف ، استخراج و ترک معدن شاهد ضربه دیدن و تخریب این نعمت های خدادادی هستیم و بنده از رئیس سازمان حفاظت محیط ریست خواستار توجه به روند تخریب معادن در همه جای کشور هستم که مدتی است در حومه کاشان هم شاهد این روند بی توجهی به معادن هستیم .
مهندس محمد درویش بیابان شناس برتر کشور در این همایش در سخنانی تأکید کرد: توسعه اقتصادی و عمرانی کشورمان از راه تخریب مراتع و زیستگاه گونه های گیاهی و جانوری بواسطه دادن مجوزهای دولتی به سرمایه گذاران ریز و درشت عملی نمی شود و این اتفاق تلخ در واقع نوعی خودکشی محسوب می شود .
وی با اشاره به از بین رفتن تدریجی گونه های کمیاب جانوری در کشورمان طی دهه های اخیر افزود : به گفته بسیاری از عرفا و شاعران نامی ایران انسان زمانی به حد کمال میرسد که حتی از سمت او به مورچه ای آزاری نرسد و حتی پیامبر اکرم(ص) نیز فرمود قطع یک درخت برابر است با شکستن بال فرشتگان و این یعنی ارزش یک درخت از انسان بیشتر است اما آیا براستی به این توصیه ها در جامعه امروزی عمل می شود ؟ آیا در کتاب های درسی مدارس حفاظت از محیط زیست گنجانده شده است ؟ چگونه است که با وجود این تأکیدات ادبی و دینی ما به حدی رسیده ایم که امروز مجموع کل و بز و میش موجود در زیستگاه های کشور به عدد ۱۱۰ رسیده و این فاجعه بار است .
این فعال برجسته زیست محیطی کشور با اشاره به دنیای پرآشوب و سراسر خشونت امروز خاطرنشان کرد : سهراب سپهری در سال ۴۴ شعر ( آب را گل نکنیم … ) را سرود که برخی از جمله شاملو وی را بخاطر دغدغه آن روز سهراب شماتت کردند اما پاسخ سهراب در جواب چرائی سرودن اینگونه اشعار این بود که وقتی دغدغه انسانی آب دادن به کبوتری تشنه باشد، آن نسل هرگز به سمت ریختن خون هم نوعش نمی رود و خشونت ورزی نمی کند .
وی با مثال زدن برخی از جنگل ها ، مراتع و زیست گاه های گیاهی و جانوری کشور که طی سال های اخیر و بخصوص در دولت گذشته روند تخریب خود را طی کردند سؤمدیریت ها را در این روند تخریب مقصر دانست و اضافه کرد : متأسفانه در دولتهای نهم و دهم عده ای خیال کردند تا با بهره برداری صنعتی از جنگل های بلوط و زیستگاه های جانوری میتوان تحریم ها را دور زد اما این عین بی تدبیری بود و متأسفانه این تفکر بهره برداری اقتصادی از مناطق زیستی جانوری و گیاهی که منجر به نابودی این دوگونه دارای حیات در ایران میشوند هنوز هم در بین برخی از افراد بدنه دولت طرفدار دارد و اگر هوشیاری و دلسوزی افرادی همچون خسرو اعتماد نباشد کسی نیست تا جلوی این اقدامات ضد زیست محیطی را بگیرد .
مهندس درویش تأکید کرد : در زمان خشکی زاینده رود برخی گزارشها حاکی از دلمردگی و روحیه خموده و توأم با یأس و خشم مردم اصفهان بود اما در زمانی که آب در این رودخانه جاری شد موجی از شادی و نشاط مردم اصفهان را در برگرفت و گوئی زندگی به دیار نصف جهان جاری شد پس برخی از مسؤلان باید به این درک برسند که با بهره برداری اقتصادی صرف و منفعت طلبانه از برخی جنگل ها و زیست گاه های جانوری و گیاهی در واقع به زیست و زندگی خودمان ضربه زده ایم که این مثال در مورد ماجرای جزیره آشوراده ، تالاب گاوخونی و گمیشان ، دریاچه های ارومیه و بختگان صادق است و اتفاقات تلخی که در این مناطق افتاد مؤید برخی بی تدبیری هاست .
در پایان این مراسم ریاست شورای شهر علی رسول زاده نیز از طرف همه ی نهاد های دولتی شهر برای پاسداشت آب و منافع طبیعی شهر اعلام آمادگی و اشتیاق کرد.
واقعا زحمات این بزگوار در راستای اهداف محیط زیستی و تنوع زیستی بسیار ملموس و شایان است به عنوان شهروندی از این شهر از ایشان تشکر می کنم