پرچم نماد وحدت ملی و تمامیت ارضی یا ابزار تزیین کوچه و خیابان!
-سعید غلامیان-
اصل 18 قانون اساسی به پرچم کشور ما اختصاص یافته است و این خودبخود و فی نفسه اهمیت پرچم را بخوبی بیان می کند.و قطعاً برای خوانندگان فهیم ضرورتی ندارد که از اهمیت و وجه وجودی پرچم کشورمان سخنی بگویم.اما ظاهراً با توجه به آنچه که بشرح آتی به نظر شما خواهد رسید یکبار تذکر آن برای کسانی که نادانسته پرچم کشورمان را وسیله زینت پل ها و خیابانهای کرده اند لازم باشد.
وطن و وطن پرستی به قدمت و درازای تاریخ نامی پر ابهت و مهم بوده است چنانکه بسیاری جان بر سر آن نهاده اند و فداکاری های کرده اند که تاریخ به آنها مباهات میکند. و حفاظت و گرامیداشت پرچم یک کشور که نماد وحدت ملی و تمامیت ارضی یک سرزمین است نشانه این وطن دوستی و عرق میهن پرستی است.
وجود پرچم بقدری اهمیت دارد و حتی در قدیم که پرچم نماد اتحاد و تمایز در جنگها به شمار میرفتهاست در جنگها اهتزاز آن نشانه مقاومت و زنده بودن کشور بشمار رفته و سقوط پرچم یا بدست دشمن افتادن آن از جمله شرمساریها و سرافکندگیهای نابخشودنی بوده و هست که ممکن است سراغ داشته باشیم .
اما امرزوه پرچم کشور ایران بازیچه ای شده است برای تزیین کوچه و خیابان.متاسفانه شهرداری کاشان هم به شهادت عکسهای ذیل از این سنت غلط،بدون فکر پیروی کرده و در میادین و پلها سخیف ترین نوع استفاده از یک پارچه کم بهای رنگی را نسبت به پرچم کشور روا می دارد.
بر خلاف دیگر کشورها که پرچم شان را درلفافه ای از پارچه زربفت یا پوششی شفاف به زیبایی و تمیزی بسیار حفاظت می کنند،و اگر در اماکن یا مراسم رسمی از آن استفاده می شود بطور مرتب و با احترام در تعویض و نگهداری آن کوشش می کنند.
برخلاف مناظری که در شهرمان میبینیم یادآوری صبحگاه ها و شامگاههای سربازی و یا مراسم رسمی که احتراز پرچم و بالا رفتن آنرا با ابهت تمام برگزار می کردند چنان احساس افتخار و غروری دست می دادکه وصف نمی شود.و همچنین به یاد آوردن روزهایی که پرچم نیمه برافراشته می شد و چه حال عجیبی در هر بیننده وطن دوستی ایجاد می کرد!.
اما امروزه پرچمها داخل میدانها و خیابانها از شدت آفتاب از رنگ و رو افتاده و سفید شده اند و بواسطه باد بسیاری از آنها شرحه شرحه شده بر بالای میله ها همچون ریسمانهایی ناموزون تاب می خورند.
آیا اینگونه رفتارکردن نشانه حرمت و ارج نهادن یک نشانه ملی است یا بی مقدار و بی اهمیت نمودن آن؟ این ممکن نیست عمدی باشد .به حساب ناآگاهی و یا بی دقتی می گذارم.اما امیدوارم آنها که مرتکب این عمل نادرست و زشت می شوند اندکی به این قضیه فکر کنند و اگر علاقه ای به کشور و حمیت ملی دارند دراین کار تجدید نظر کرده بجای پرچم رسمی کشور از پرچمهایی رنگین که علامت شهرداری بر آن زده و اشکال متنوعی هم دارد و رایج هم هست استفاده کنند
توضیح ضروری اینکه این عکسها با دوربین غیر حرفه ای و در یک دوره زمانی 14 روزه گرفته شده و تا زمان نگارش این نوشته نیز وضعیت پرچمهایی که عکس آنها گرفته شده است در میدان جهاد و پل بیمارستان بهشتی هیچ تغییری نکرده بود.
دیدگاه شما