شروع برداشت نعناع، شاتوت و گیلاس و پایان برداشت طالبی در کاشان
روزنامه کاشان- به نقل از روابط عمومی اداره جهاد کشاورزی کاشان، رئيس اداره بهبود توليد گياهي این مديريت از برداشت سالیانه 1600 تن مرغوبترین نوع نعنا، 195 تن شاتوت و بين 10 تا 14 تن گیلاس و نیز حدود 10 هزار تن انواع محصول طالبی،گرمک و خربزه در شهرستان متبوع خود خبر داد.
مهندس قمصری گفت: بهترين نوع گياه نعناع كشور از لحاظ كيفيت و عطر در منطقه فين اين شهرستان كشت ميشود.
مهندس قمصری افزود موقعيت آب و هوايي و وجود خاك مناسب و مساعد براي رشد اين گياه در اين منطقه را از دلايل اصلي اين امر ذكر كرد.
وي: ميزان سطح زير كشت گياه نعناع در كاشان80 هكتار ذکر کرد وگفت يك سوم اين گياه دارويي در منطقه فين، لتحر و حسن آباد کاشان كشت ميشود و ميزان برداشت در هر هكتار از اين محصول در طول يكسال زراعي 20 تن می باشد.
مهندس قمصری تصريح كرد: از هر تن نعناع برداشت شده از منطقه فين كاشان پنج كيلو اسانس استحصال ميشود در حالي كه اين رقم در ديگر مناطق زير كشت گياه نعناع در كاشان سه كيلو است.
وي با اشاره به مصرف عطر گياه نعناع در صنايع لبني و داروسازي خاطرنشان كرد: از هر كيلو نعناع 1.5 ليتر عرق نعناع با اسانس 60 درصد توليد ميشود.که قيمت هر كيلو نعناع را 4 هزار و 500 ريال، هر كيلو اسانس اين گياه را 900 هزار ريال و درآمد ناخالص هر هكتار كشت نعناع 90 ميليون ريال برآورد میشود.
قمصری با اشاره به دو يا سه مرحله چيدن گياه نعناع، افزود: تعداد مراحل چيدن اين گياه بستگي به شرايط آب و هوايي دارد.
وي از كمآبي به عنوان مهمترين مشكل كشاورزي در مناطق گرم و خشك ياد كرد و يادآور شد: آبياري محصول نعناع به صورت غرقابي و هر شش روز يك بار است.
به گفته وي به دنبال تاسيس شركت كشت و صنعت سارا گلاب در منطقه فين كاشان به دليل مرغوبيت كشت نعناع در اين منطقه زمينه ايجاد 80 فرصت شغلي فراهم شده است.
در ادامه این خبر وی همچنین به شروع برداشت شاتوت کاشان اشاره کرد و گفت بهترين نوع شاتوت شهرستان کاشان در برزک بعمل می آید.
مهندس قمصری گفت: از 15 هكتار زير كشت شاتوت در شهرستان كاشان 80 درصد آن معادل 12 هكتار در شهر برزك قرار دارد.
وي افزود: از اين ميزان سطح زير كشت ساليانه 195 تن شاتوت در شهرستان كاشان برداشت ميشود كه 156 تن آن از باغات برزك حاصل ميشود.
قمصری درآمد ناخالص برداشت شاتوت در شهرستان كاشان را 3 ميليارد و 510 ميليون ريال ذكر و خاطرنشان كرد: متوسط برداشت از هر هكتار اين محصول 13 تن و متوسط برداشت از هر اصله درخت شاتوت در كاشان 80 تا 150 كيلوگرم است.
وي با اشاره به برداشت محصول شاتوت در چهار مرحله چهار روزه تصريح كرد: زمان برداشت اين محصول از ابتداي تيرماه تا پايان مرداد ماه است.
به گفته وي محصول شاتوت كاشان علاوه بر تامين نياز اين شهرستان به شهرهاي تهران، اصفهان، قم و كرمانشاه نيز صادر ميشود.
در ادامه رييس اداره توليدات گياهي جهاد كشاورزي شهرستان كاشان گفت : بالغ بر67 هكتار از باغات شهرستان كاشان به گيلاس اختصاص دارد .
مهندس قمصري عملكرد اين محصول را بين 10 تا 14 تن در هكتار اعلام كرد. وی خاطرنشان كرد : عملكرد اين محصول تابع ارقام ، الگوي كشت ، تغذيه و مبارزه با آفات و امراض است .
به گفته وي بالغ بر 30 درصد از 60 هكتارباغات گيلاس منطقه كاشان به روستاي رهق تعلق دارد كه از مرغوبترين و با كيفيت ترين گيلاس در منطقه كاشان است .
مهندس قمصری ارزش افزوده بالاي گيلاس به دليل مرغوبيت وكيفيت ، اين محصول را داراي توجيه اقتصادي براي سرمايه گذاري دانست و تاكيد كرد : گيلاس كاشان از جمله محصولاتي است كه ارزش سرمايه گذاري براي آن وجود دارد .
وي مدت زمان برداشت گيلاس از طريق روشهاي سنتي ” استفاده از كارگر ” در منطقه كاشان را حدود دو ماه اعلام كرد و گفت : به ازاي هر هكتار باغ گيلاس 50 نفر روز كارگر فصلي از اين طريق مشغول به كار مي شوند .
مهندس قمصري همچنين كشت مخلوط گيلاس با ساير محصولات باغي در شهرستان كاشان را از جمله مشكلات اين بخش اعلام كرد و اظهار داشت : به دليل نيازهاي متفاوت درختان از جمله رقابت بر سرفضاي تاج درخت ، در بسياري از باغات موجب عدم يكنواختي در الگوي كشت شده است .
رئيس اداره بهبود توليد گياهي اين مديريت از پایان برداشت طالبي در شهرستان کاشان نیز خبرداد
و گفت برداشت طالبي در شهرستان کاشان به پایان رسیده.
وی افزود :درسال جاری حدود 10 هزار تن انواع محصول طالبی،گرمک و خربزه در این شهرستان برداشت گردید که نسبت به سال قبل به علت سرمازذگی پایان اسفند سال 1390 به میزان 350 تن کاهش دارد
مهندس قمصری سطح زيركشت این محصول را حدود 390 هکتار هکتار ازاعلام کرد و گفت درشهرستان کاشان حدود 13 هزار تن انواع محصو طالبی،گرمک و خربزه تولید می شود
وی افزود . ارقام کشت شده سوپر یوسفی، ریش بابا، نیاگارا، مشهدی و گرمساری می باشد. و درآمد ناخالص کشاورزان از این محصول مجموعاً 27 میلیارد ريال می باشد.
مهندس قمصری تصریح کرد در طول زمان کاشت، داشت و برداشت تعداد 23400 نفر/رور کارگر فصلی مشغول به کار می شوند.
به گفته وی برای پیش رس کردن، این محصول زیر نایلونی کشت می گردد و این محصول به شهرهای تهران – قم – و شهرهای اطراف فرستاده می شود.
دیدگاه شما