کاشان نیوز-امید یزدانپناه: در مردادماه ٩٨ کاشان با یک رویداد فرهنگی بزرگ روبرو بود. میزبانی جشنواره نمایش های آئینی سنتی رویدادی بود که کاشان به همت فعالان فرهنگی و هنری خود و مساعدت سازمان ها و ارگان های مربوطه ، بر عهده گرفت.
حضور قابل توجه مردم و استقبال قابل قبول آنها از جشنواره از نکات جالب توجه این رویداد بود که در حقیقت وجه تمایز این جشنواره نسبت به دو جشنواره برگزار شده در کاشان همین بود!! این مهم، دغدغه خالی ماندن صندلی ها را از ذهن برگزارکنندگان تا حدودی زدوده بود.استقبالی از جنس همه مردم؛ از دانشگاهیان و فرهنگیان گرفته تا بازاریان و فرهنگ دوستان و عامه مردم؛ حتی افرادی که آشنایی چندانی با این گونه مراسم ها نداشتند!!
جشنواره تمام شد!! و ما مانده ایم و شهر تاریخی کاشان، کوچه خیابان های خیال انگیزش، گذرهای باستانی اش، و خانه های معطر به نوستالژی ها و بوی خوش زندگی کردنش!!
رسالت جشنواره چه بود؟!
وظیفه چه کسانی در دوران پس از جشنواره سنگین تر خواهد شد؟!
کاشان در این دوران چه تغییراتی را باید احساس کند؟ نقش سیاسیون این شهر در پاسداشت هنر چه تغییری خواهد کرد؟!
اینها تمام سوالاتی است که در اذهان مخاطبان شکل گرفته و مستلزم پاسخ هایی کارشناسی شده و سنجیده است.
باید هایی که بعد از جشنواره مستلزم برقراریست و هنرمندان که نوک پیکان و مخاطب اصلی این باید هایند . به راستی که پیام جشنواره پس ازمردم بیشتر به هنرمندان کاشان است که ادامه دهنده و معمار اصلی این راه پر پیچ و تابند و آنها هستند که شریک غم ها، شادی ها واحساسات مردم زمانه خود می شوند.
در روزگاری که تخصص حرف اول را میزند ، هنرمندان باید در عرصه خود بالاترین تخصص ها را بیاموزند و پس از آن نگاهی جدی به کسب درآمد از آن داشته باشند تا جایی که دیگر هیچ هنرمندی نباشد که دغدغه مالی و کسب درآمد داشته باشد.
رسالت مهم جشنواره ها – که غالباً بصورت رایگان نیز برگزار میشود – این است که هنر را برای مخاطبان خود تعریف نموده و گونه هایی از آن را برای آنها به نمایش بگذارد تا فتح باب و آغازی باشد برای حضور دائمی و فعال شهروندان در برنامه های فرهنگی هنری مختلف.
آیا جشنواره رسالت خود را به خوبی انجام داده است که شهروندان و خانواده ها را مجاب به هزینه در بخش فرهنگ و هنر نماید؟! در شهری که متوسط مصرف فست فود هر فرد در سطح شهرستان ٢٠ الی ٣٠ هزار تومان است ، آیا افراد حاضر به هزینه کردن به همین مقدار در بخش هنر هستند یا خیر؟!
اجرای موسیقی های سنتی و نمایش های آیینی در خانه های تاریخی و گذرهای باستانی شهر،مراسم های مختلف در کوشک کمال الملک و فرهنگسرا ها و…. از جمله رویدادهایی است که حس خوب و دلخواهی را در مردم شهر بر می انگیزد و بی شک اینگونه مراسم ها در روحیه شهروندان، خلقیات، رفتار و منش آنها تاثیراتی خواهد داشت که در پی آن شاهد کاهش جرم و جنایت و بد اخلاقی های مختلف و روبرو نبودن با یک جامعه افسرده خواهیم بود.
از نقش هنرمندان که بگذریم به عامه مردم می رسیم که اصلی ترین مخاطب تمام این رویدادهایند. قطعا حمایت و پشتیبانی همه جانبه مردم که امروزه هر کدام یک رسانه محسوب می شوند در روند کار بی تاثیر نخواهد بود. اگر هنرمند با پشتوانه مردم پا در عرصه بگذارد بی شک با کیفیتی بهتر و قدرتی بیشتر ارائه کار خواهد داد و دیگر هیچ ارگان و شخصی به خود اجازه توهین ، تهمت و افترا به ایشان را نخواهد داد.
در آخر امید است که هنرمندان کهن شهر کاشان در سایه علم ، تخصص و هنرمندی خود در راه خدمت رسانی به مردم این شهر پیروز و همیشه در اهتزاز باشند.
دیدگاه شما