رییس پژوهشکده انرژی دانشگاه کاشان
متوسط تابش خورشید در کاشان 300 ساعت در ماه است
روزنامه کاشان-متوسط تابش خورشید در کاشان در ماه بسیار بیشتر از متوسط تابش ماهانه در بسیاری از کشورهای منطقه میباشد، که سرمایه گذاری های عظیمی در راستای استفاده از انرژی خورشیدی کرده اند.
دکتر مهدی محمدی مهر جهت گیری تحقیقات و پژوهش ها در راستای استفاده از این انرژی خدادادی را از اهداف این پژوهشکده ذکر کرد و افزود: تحقیقات کاربری انرژی خورشیدی در زمینه تبدیل انرژی خورشیدی در شاخه دمای پایین(گرمایش و سرمایش)، تبدیل گرمایی دما بالا(نیروگاههای خورشید) و تبدیل الکتروشیمیایی (پیل سوختی) را از دیگر اهداف و برنامه های این پژوهشکده است.
دکتر محمدی مهر، تعداد طرح های ارائه شده این پژوهشکده را 14 طرح بر شمرد و یادآورشد: همچنین 39 مقاله از اعضای هیات علمی این پژوهشکده، در مجلات بین المللی نمایه شده است.
وی، بررسی جهت گیري ساختمان و اثر سایبان در کاهش مصرف انرژي، امکان سنجی و ارزیابی اقتصادي استفاده از گرمایش خورشیدي براي گرمایش مرغداریها در اقلیمهاي مختلف ایران، اجراي طرح پایلوت تولید همزمان قدرت، گرما و سرما (CCHP) و بهبود سیستم احتراقی آبگرمکن هاي مخزنی خانگی به منظور افزایش بازده حرارتی و کاهش مصرف سوخت را از جمله طرح های تحقیقاتی-کاربردي انجام شده یا در حال انجام در پژوهشکده انرژي نام برد.
دکتر محمدی مهر افزود: 19 عدد آبگرمکن خورشیدي با حمایت شرکت بهینه سازي مصرف سوخت کشور در دانشگاه کاشان نصب شده است و همچنین پروژه های طراحی و ساخت سیستم تولید همزمان برق و حرارت در مقیاس کوچک (MCHP)، طراحی و ساخت پایلوت سیستم گرمایش و سرمایش خورشیدي، استقرار سامانه برق خورشیدي (فتوولتائیک)، نانوایی خورشیدی و توسط این پژوهشکده در دست بررسی یا انجام است.
لازم به ذکر است که پژوهشکده انرژی دانشگاه کاشان در سال 1386 در راستای اهداف تصریح شده در قانون اساسی و سند چشم انداز بیست ساله برنامه چهارم توسعه و برنامه پیشنهادی برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأسیس شده است.
دیدگاه شما