کاشان نیوز-مهدی آریا: سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۸ صد و چهل و چهارمین جلسه علنی شورای شهر کاشان با موضوع بررسی اقدامات دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری کاشان در مقابله با ویروس کرونا برگزار شد.
در این جلسه که اولین جلسه شورا در سال جدید و اولین جلسه با موضوع بیماری کرونا بعد از دو ماه از اعلام رسمی ورود بیماری بود، مسئولین دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری کاشان، گزارشی از عملکرد سازمانهای خود در مقابله با ویروس کرونا را در صحن شورا ارائه کردند.
در ابتدای جلسه سید علیرضا مروجی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان به اقدامات سازمان متبوع خود طی دو ماه گذشته پرداخته و آر جلسات مختلفی که با مسئولین محلی، استانی و کشوری پیرامون بیماری و وضعیت منطقه داشتند، گزارشی ارائه نمود.
در ادامه محمد حاجی جعفری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اظهار اینکه روز گذشته (جمعه ۲۵ فرودین) برای اولین بار هیچگونه مورد فوتی در سطح منطقه بابت بیماری کرونا نداشتهایم، آن را خبری خوب برای منطقه کاشان و آران و بیدگل دانسته ولی در ادامه اذعان کردند که بااینحال هنوز بیماران بدحال بسیاری در بیمارستانها داریم.
وی در ادامه بیان نمود که با ورود بیماری، بلافاصله بیمارستانهای بهشتی کاشان و سیدالشهدای آران و بیدگل برای بستری بیماران کرونایی در نظر گرفته شد و بسیاری از کادر درمان از قسمتهای مختلف درمانی به این بیمارستانها فراخوانده شدند. همچنین بیمارستانهای خصوصی و خیرین سلامت هم طی این مدت همکاریها و کمکهای بسیاری انجام داده که جای تشکر فراوان دارد.
وی اضافه کرد که درزمینهٔ بحران حتی از تهران هم بالاتر بودیم و تاکنون ۲۰۰ نفر از پزشکان و پرستاران و کادر درمان منطقه ازجمله ریاست دانشگاه علوم پزشکی و تعدادی از معاونین دانشگاه به این بیماری مبتلا شدهاند و در حال حاضر هم روزانه ۲۰ تا ۳۰ بیمار جدید بستری میکنیم که این نشاندهنده برقرار بودن زنجیره اتصال بیماری در منطقه است.
دهقانی یکی دیگر از مسئولین دانشگاه علوم پزشکی کاشان با ابراز اینکه ویروس کووید ۱۹ خودش را به جهانیان شناساند و عدهای این بیماری را گرفته و بقیه هم بهمرورزمان آن را خواهند گرفت و این بیماری حداقل تا پایان امسال وجود خواهد داشت.
وی در ادامه گفت که قرار بود از ۲۳ فرودین مشاغل خاکستری با شروطی ادامه فعالیت داشته باشند و جلسات متعددی با اصناف و اتحادیهها داشتهایم و حدود ۲۰۰ صنف وارد سامانه شدهاند و تعهدات خود را انجام داده و بارکد ادامه فعالیت گرفتهاند ولی بعضی اصناف، نه در روزهای اولیه و نه در حال حاضر همکاریهای لازم را انجام نمیدهند.
در ادامه جلسه علیرضا مفرح، بهعنوان معاون اداری و مالی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت که بنده خودم اولین پزشک کرونایی کاشان بودم و در همینجا از اقدامات و عملکرد وزیر بهداشت و دکتر مروجی در سطح کشور و منطقه تشکر میکنم.
همچنین علی رسولزاده، رئیس شورای شهر با تشکر از کادر درمان گفتند که در شهر ما افتخار اول متعلق به کادر درمان است. مردم و جوانان بهصورت جهادی و با اخلاص کار کردند و امیدواریم که دولت محترم برای اقشار ضعیف جامعه، برنامهریزی خوبی داشته باشند.
مجید شمس دیگر عضو شورا با بیان اینکه در طول این مدت آتشنشانی و سامانه ۱۳۷ و دیگر قسمتهای شهرداری بهصورت گمنام خدمت کردند و سازمان آرامستان ها و خدمات شهری بدون حتی یک روز تعطیلی فعالیت مداوم داشتند که از آقای شهردار تقاضا داریم طی مراسمی از آنها قدردانی لازم صورت پذیرد.
علی هاشمی طاهری عضو خزانهدار شورا کرونا را یک نعمت دانست که باعث نوعدوستی بین مردم شد. ایشان گفت که خودم کرونا گرفتم و در تاریخ ۱۰ اسفند بستری شدم و شخصاً رسیدگی کادر درمان را مشاهده کرده و از همه آنها تشکر میکنم. وی در ادامه افزود ما به خاطر همدلی با مردم کرونا گرفتیم!! و همه گرفتیم و خوب هم شدیم.
خزانهدار شورا در پایان سخنان خود سؤالاتی را از مسئولان دانشگاه درباره آمار مبتلایان و متوفیان و برگشتپذیری بیماری پس از بهبودی و نیز اجازه برگزاری مراسمهای قرائت قرآن در ایام ماه رمضان پرسید.
در پاسخ به این سؤالات دکتر مروجی با بیان اینکه هنوز درباره ماه رمضان و جلسات مربوط به آن دستورالعملی نیامده، جواب را به آینده و مربوط به تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا دانست و در ادامه به ارائه آمار متوفیان، مبتلایان و بهبودیافتگان پرداختند که در جلسه عنوان شد که آمار متوفیان محرمانه است و از اصحاب رسانه درخواست شد تا آن را رسانهای نکنند (البته این موضوع با گردش آزاد اطلاعات منافات داشته و برخلاف میل باطنی و به خاطر احترام به درخواست مسئولان مربوطه از رسانهای کردن آن معذور هستیم).
وی در ادامه اضافه کرد که کاشان یک منطقه با آسیبپذیری بالاست و کمتحرکی، بالا بودن سکتههای مغزی و قلبی و دیگر رفتارهای نامناسب نسبت به میانگین کل کشوری بالاتر بوده و این بیماری باعث بیشتر شدن مشکلات در اینگونه مسائل هم شده است.
عفت پدرام فر، منشی اول شورا با بیان اینکه خوشحالیم که در این مدت بیمارستانهای ما مجهز شده و برای منطقه اعتباراتی جهت بهداشت و درمان جذب شد به اقدامات بعضی از انجمنهای خیریه زنان ازجمله موسسه بصیر جهت تهیگان، پاپوش و دیگر پوشاک کادر درمان اشاره کرد و از تلاشهای کسانیکه بهصورت خودجوش به تهیه اقلام بهداشتی و معیشتی بیماران و کادر درمان فعالیت داشتهاند گزارشی ارائه کرد.
حسینعلی وکیل دیگر عضو شورا با اذعان به اینکه از ابتدای فرودین ماه امسال، آران و بیدگل در شستشو و دفن اموات از کاشان جدا شد، از ابتلای تعدادی از کارکنان سازمان آرامستان ها و دارالسلام به این بیماری خبر داد و به زحمات کارکنان خدمات شهری و تنظیف شهرداری جهت پاکیزگی شهر اشاره کرد.
سعید ابریشمی راد شهردار کاشان هم با بیان اینکه در تاریخ بلدیه تاکنون سابقه نداشته که پایان سال و نوروز به این شکل باشد، آخرین وصولی شهرداری را تاریخ ۱۸ اسفند ۹۸ اعلام کرد و از محروم ماندن شهرداری از درآمدهای میلیاردی آخر سال بهعنوان غافلگیری نام برد.
شهردار اظهار داشت که شهرداری کاشان تمامی پروتکلهای وزارت بهداشت را با تمامی جزئیات رعایت کرده است و بابت بیماری و ارائه خدمات حتی ۱۰ آمبولانس اجاره و یک سری ماشینآلات هم اضافه کردیم و به پیمانکاران اجازه دادیم تا ۱۰۰ نفر نیروی روزمزد استخدام و خدمات ارائه دهند.
وی در ادامه افزود وقتی تعداد فوتیها زیاد شد حتی از آران و بیدگل نیرو فرستاده شد و بازهم جوابگو نبود که مجبور شدیم ۶ نیروی جدید بابت تغسیل استخدام کنیم. جهت دفن زبالههای عمومی ۱۰۰ میلیون تومان هزینه پول آهک شده است و جمع هزینههایی که بابت کرونا در قسمتهای مختلف شهرداری تاکنون هزینه شده است حدود یک میلیارد و سیصد میلیون تومان بوده است.
شهردار کاشان از اهدای ۱۵۰۰۰ هزار ماسک رایگان از طرف بیمارستان آیت ا… یثربی و اهدای پکهای بهداشتی و معیشتی از طرف موسسه خیریه ولیعصر و موسسه دارالاکرام قمر بنیهاشم به کارگران شهرداری کاشان خبر داد و از آنها و دیگر خیرین بابت کمکهایشان به شهرداری و پرسنل آن تشکر و قدردانی نمود.
در پایان جلسه دکتر حاجی جعفری در پاسخ به سؤال اختصاصی خبرنگار کاشان نیوز درباره استفاده داروی فاویپیراویر در درمان بیماران کرونایی در کاشان پاسخ دادند که این دارو بهصورت تحقیقاتی و آزمایشی برای ۲۰ بیمار در بیمارستان بهشتی تجویز و استفاده شده است و باید منتظر ماند تا اثرات دارو بر روی بیماران مشخص شود و بهزودی نتایج آن به اطلاع شهروندان خواهد رسید.
دیدگاه شما